| Deri saat kayışlarının bakımı | |
|
+13LevYashin ytk BR-02 asymptote teng caneryerinde crazyhours burbank deka ofis GAREZ keremfender watcher 17 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Deri saat kayışlarının bakımı Cuma 2 Ekim - 1:29 | |
| Arkadaslar, Hemen hepimiz deri kayislarimizla ilgili sorunlardan muzdaribiz. Ozellikle Turkiyede yasayan sizler, sicak havalarda terleme nedeniyle deri kayislarimizda sorunlar yasiyor, kisa zamanda asinmalarina sahit oluyorsunuz. Aslinda deri kayislarin omrunu uzatmak mumkun. Deri kayisiniza ayakkabilariniz gibi zaman zaman bakim yapmak gerekir. uzunca zaman takilmayan bir kayisa takmadan once deri kremi yedirilmeli ve yumusamasi saglanmalidir daha sonra balmumu ozellikli, kayisin rengine uygun bir bakim cilasi surulmelidir. Saate zaman zaman sugecirmezlik saglayan ozel deri spreyi sikilmalidir. Ter almis olan bir saati kenarda bir iki gun tutmali kurumasi saglandiktan sonra yeniden takilmali takmadan once de yine bir deri kremi ile yumusatmali. Bir gun onceden ter ile islanmis bir saati kurumadan takmamaliyiz. Ellerimizi yikarken saati cikarmali, islak kollara takmamali eller ve kol iyice kurulandiktan sonra takilmali. Kullanacaginiz deri besleme kremleri iyi kalitede olmali. Her halukarda yazin sicak havalarda deri kayisli saati iki gun ust uste takmamali, aldigi ter ve nemin havalanmasi saglanmali. | |
|
| |
keremfender
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Salı 27 Eyl. - 9:15 | |
| çok güzel bir bilgi, çok teşekkürler.. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Salı 27 Eyl. - 9:24 | |
| Deri kayışın dezavantajları bu kadar çoksa niye ısrarla deri kayış üretiyorlar? | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Salı 27 Eyl. - 18:41 | |
| - GAREZ demiş ki:
- Deri kayışın dezavantajları bu kadar çoksa niye ısrarla deri kayış üretiyorlar?
saat üreticilerinin malum kısmı soğuk ülkelerde olduğu için olmasın. ayrıca yedek parça sektörünün canlı olduğu bir ticaret dalını hangi tüccar sevmez. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Salı 27 Eyl. - 18:54 | |
| Deri kayışın rahatlığını,şıklığını,hafifliğini ve istendiği veya eskidiği zaman değiştirilip saatin yeni bir görünüme kavuştuğunuda göz ardı etmemek lazım. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Perş. 29 Eyl. - 6:34 | |
| - deka demiş ki:
- Deri kayışın rahatlığını,şıklığını,hafifliğini ve istendiği veya eskidiği zaman değiştirilip saatin yeni bir görünüme kavuştuğunuda göz ardı etmemek lazım.
+ 1 | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Çarş. 5 Ekim - 0:53 | |
| en iyi tamir bakımdır demişler deri kayışların bitişik kardeşleri olan tokalarında bulunan dikenlkeri çok sıkı haldeyken takmak ya da gevşek bırakmak ta zarar veriyor bu konuya da dikkat etmeli (tecrübeyle sabit)bu bakımları yapacağımız kayışları alırken de ayakkabıların ve kemerlerin renklerine uydurup almamız ya da seçmemiz lehimize olur diye değerlendirmekteyim | |
|
| |
caneryerinde
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 11/02/11 Yaş : 41 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 9:16 | |
| arkadaşlar deri kordona bakım için gerekli malzemeleri nereden temin edebiliriz?özel bir marka malzeme tavsiye edebililrmisiniz? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 9:26 | |
| - caneryerinde demiş ki:
- arkadaşlar deri kordona bakım için gerekli malzemeleri nereden temin edebiliriz?özel bir marka malzeme tavsiye edebililrmisiniz?
Cilalı ayakkabı süngerleri özellikle Woly marka süngerlerle kayışı hem hafifçe parlatıp hem de bakımını yapabilirsiniz. | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 9:38 | |
| peki Teng ustam deriyi yumuşatırmı bu malzeme.onun için tavsiye edebileceğiniz bi şey varmıdır.ben bugün ayakkabıcı löstracı baya dolaştım ama kimse bir şey öneremedi | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 11:51 | |
| Fazla yumuşattığı söylenemez, ama saat kayışını orijinalinden fazla yumuşatmak ta doğru değil. Deforme oluyor.Bunun dışında saat kayışı için özellikle yapılan bir şey olduğunu sanmıyorum. | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 20:38 | |
| Saat kayışı için özellikle yapılan bir şey yok fakat "saddle soap" denen deri bakım ve temizlik ürünlerinin deri saat kordonları üzerinde de iyi sonuçlar verdiğini okumuştum yabancı forumlarda. Ben de aldım, kullanıyorum ve son derece memnunum. Diğer kordonlar gibi deri saat kordonları da zaman içinde kirlenir ve temizlenmesi gerekir, bunun için aşağıdaki ürünü kullanmanızı öneririm. Temizlenen deri kordona son olarak bakım cilası sürülmelidir. Bu cila derideki lifleri besler, yumuşamasını sağlar ve su almasını önler. Bu iki işlemin peşi sıra uygulanması deri kordon bakımı için son derece yeterlidir. Mevsime ve saati kullanma sıklığınıza göre bir bakım periyodu belirlemelisiniz. Bu ürünler ne yazık ki ülkemizde satılmıyor, benzer ürünler belki vardır. Ebay'da "Fiebings Saddle Soap" ve "Fiebings Mink Oil" şeklinde aratırsanız ilanlar çıkacaktır karşınıza. Almayı düşünürseniz Ebay UK den almanızı öneririm, kargo daha ucuz olur. Fiebings dışında başka markalar da var tabi, KIWI gibi.. Aşağıdaki video uygulamalı anlatıyor temizlik ve bakım işlemini: https://www.youtube.com/watch?v=0R2YhbWf30M | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 21:24 | |
| @asymptote Bende üstteki resimdeki gibi bir cilayı kullandım, kayışın kenarları kalktı, yumuşak tuhaf birşey oldu. her ikisini de çöpe attım. Ama sizin kullandıklarınızda sorun olmuyor dediğinize göre bunlar daha farklı. Her ikisini de mi kulllanıyorsunuz, sadece birini mi ? | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 21:52 | |
| Her ikisini de kullanıyorum @teng. Önce hafif nemli bir beze bir miktar "saddle soap" alıyorum, çok fazla bastırmadan kordonu güzelce ovalıyorum. İyice temizledikten sonra ikinci işlemi uyguluyorum. Bakım yağını (cilayı) da sürdükten sonra bileğime takmadan önce 10-15 dk açıkta bekletiyorum, kalan fazla cila varsa bunu kuru bir bezle yine çok bastırmadan deri kayışın üzerinden alıyorum. 6 aydır bu iki ürünü kullanıyorum ve kordonlarımda herhangi bir bozulma, açılma, deformasyon vb. durum yaşamadım, aksine ilk günkü gibi pırıl pırıl duruyorlar Benim kullanma alışkanlığıma göre yaz aylarında 2 haftada 1, kışın ayda 1 kez bakım işlemi yeterli oluyor. Bu arada uzun süredir kullandığım deri kayışlarımdan birini ilk temizlediğimde gözlerime inanamamıştım, zamanla biriken kir ve ter kayışın iç yüzeyindeki marka yazı ve numarasını kapatmıştı, temizledikten sonra tekrar ortaya çıktılar ve ben yeni bir kayışım olmuş gibi sevindim.. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 22:01 | |
| Bu cilalar kayışın orijinal halini bozacak kadar parlatmıyorlar herhalde ? | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 22:23 | |
| Birde arabaların deri koltuklarında kullanınlan ürünler var ama onları kullanmak ne derece doğru olur bilmiyorum. | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 22:47 | |
| - teng demiş ki:
- Bu cilalar kayışın orijinal halini bozacak kadar parlatmıyorlar herhalde ?
Hayır parlatmıyorlar. Aslında cila denmesi yanlış, bir hayvanın (Mink) yağı aslında bu ikinci ürün. Yani sentetik değil, içinde katkı olsa bile doğal bir ürün.. Parlaklık ilk uyguladığınızda belirgin, daha sonra hemen kayboluyor, ürün doğal görünümünde kalıyor. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 29 Ocak - 23:28 | |
| Cila olsa parlardı, ürün yağlama,besleme yapıyor ki,sonra matlaşma oluyor. | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 0:02 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 8:51 | |
| | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 9:05 | |
| | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 9:33 | |
| caneryerinde ben varim bu fikire.. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 9:43 | |
| Ben de bunu düşünerek 10 lu kutu almak istemiştim. Herbirimize birer tane yeter diye düşünmüştüm. | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 9:53 | |
| isteyen arkadaşlar taleplerini belirtsinler o halde alıp paylaşalım.Kayışların ömrünü uzatmak çok iyi olur.İyi kalitede bir kaç kayış nerdeyse bir Orient fiyatı | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 10:38 | |
| 2 adet bana yazin o zaman.. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 10:43 | |
| Önce cevabı beklesek ? | |
|
| |
caneryerinde
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Ptsi 30 Ocak - 11:01 | |
| bu başlıktan takip edelim o zaman cevap gelince buradan talep ederiz | |
|
| |
LevYashin
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Çarş. 1 Şub. - 8:40 | |
| mümkünse 2 tane de ben isteyecektim | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı C.tesi 11 Şub. - 11:37 | |
| Bugün bir ayakkabı mağazasında deri kayış parlatmak için sünger alırken Woly marka deri temizleme köpüğü buldum (ve hemen aldım) Yarın gündüz gözü ile kullanıp, neticeyi yazacağım... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı C.tesi 11 Şub. - 12:41 | |
| | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı C.tesi 11 Şub. - 13:34 | |
| Ben de 2 adet almak isterim | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı C.tesi 11 Şub. - 21:56 | |
| Benim aldığım bir işe yaramıyor Terden kararmış bir kayış üzerinde denedim, eskisinden daha koyu oldu. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı C.tesi 11 Şub. - 22:35 | |
| Sayın Teng sanırım kendi çapında işe yaramış,baktı kararan yerler düzelmeyecek,kararmayan yerleri de karartayım aynı olsun demiş | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı C.tesi 11 Şub. - 23:41 | |
| bu süngerden bende alabilirim.
fakat kayışın ön yüzü içinmi arka tarafınada tesirlimi bilen varmı? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 12 Şub. - 0:34 | |
| Hangisinden bahsediyorsunuz ? Benim aldığımı eski bir kayışın üstüne de sürdüm ama sonuç = 0 | |
|
| |
alpkop
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 12 Şub. - 1:30 | |
| Bende bir katkıda bulunayım: Kayışın özellikle dış yüzeyinin uzun ömürlü ve çatlamaması için klips takmamız lazım. ingilizce adı "DEPLOYMENT CLASP BUCKLE" diye geçiyor malumunuz. böylece açma kapa kolay oluyor, çıkarırken tokasını, kayış eğilip bükülmüyor. eBay'de çok ucuza bulabilirsiniz: http://goo.gl/AWU7s | |
|
| |
asderty
Mesaj Sayısı : 145 Kayıt tarihi : 17/01/12 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Deri saat kayışlarının bakımı Paz 12 Şub. - 10:34 | |
| Bilgilendirme için teşekkürler.
Süngeri satan arkadaş cevap yazmamış ama böyle birşeyi ben de almak isterim. Hemen üst mesajdaki şu klipsden de almak isterim.
Hatta ben bir ara ulusa falan bir uğrayıp bakayım, (kaliteli) bir şey bulabilecekmiyim bakalım. Bulursam fikrinizi almak için buraya yazarım, bir de benim orientin kordonunda denerim... | |
|
| |
| Deri saat kayışlarının bakımı | |
|