| Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi | |
|
+5frown Deniz-KSK deka borahan watcher 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 4:43 | |
| Forumamontre sitesinde bir merakli maceraya atilmis, tipki bizdeki hasanyuceer arkadasimiz gibi, ve aylarca ugrastan sonra bircok asamadan sonra kendi saatine kavusmus. Arkadaslar, sizler de boyle hayaller kurabilir kendi saatinizi yapabilirsiniz, her sey once hayal etmekle basliyor. Ustelik sizlerin avantaji da halen eski ustalarin bulunabildigi, el emegi ve montaj konusunda hatta modifikasyon konusunda sorun cikarmayan insanlarin bulundugu bir ulkede yasiyorsunuz. Ornek vereyi, ben bugun Belcikada bir saatime bir parca taktirmak istesem, saatimi once saatciye birakmam ve birkac hafta fiyat icin beklemem lazim, daha sonra her zaman ucuk olan fiyati ki bu fiyat saatin degerinden de fazla olabilir, bu fiyati kabul etsem de yine birkac hafta beklemem gerekir, halbuki bu isler Turkiyede hemen her zaman ugrayacaginiz ustada kolaylikla cozulebiliyor, ustelik bir fake saati goturup icine orjinal makine taktirabilir veya adapte bile ettirebilirsiniz, tum bunlari yurt disinda yapmak isterseniz kendi ellerinizle yapmaniz gerekir. Neyse konumuz saatini yapan vatandas. Silere degisik basliklarda nereden makine, nereden kasa temin edebileceginiz ve kayis yaptirabileceginiz yerleri ve site adreslerini degisik defalar basliklar altinda vermistik. Vatandas (nick'i : benoa) once makineyi, kasayi ve aksesuarlarini almis. Asagidaki resimlere yorum yazmiyorum bu kadar zamanim yok ama gidisattan sizler anlarsiniz. makine, kasa ve aksesuarlar icin bakiniz: http://www.siswatch727.com/index.dohttp://www.ofrei.com/WatchMaterials.htmlhttp://www.mdwatch.ch/index.htmlBurada biraz eglenmis Kafasi karismis, acaba bunu mu deneseydim diye... Kayisi degistirmis Buna takilmis Ve denemis Ikinci bir saate yolculuk Ikinci makine siparisi
En son watcher tarafından Salı 17 Ocak - 5:24 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 4:49 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 5:00 | |
| | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 5:08 | |
| makinaya ve kadrana dekor işini ben de düşünuyorum, ebay den bir çin işi heba edeyım bakalım ne yapabileceğiz | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 5:22 | |
| Benim de kendim icin fildisi kadran projem var ama bakalim ne zaman yapabilirim | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 5:48 | |
| fildişi bulursan tesbih yapalım ustad :)p | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 6:02 | |
| - borahan demiş ki:
- fildişi bulursan tesbih yapalım ustad :)p
Tesbih icin de bulurum, yazin olabilir cunku antika ve bitpazarlari o donemde yogun oluyor. Bendeki fildisileri de bir ara oyle bir pazardan 2mm kalinlik, 8-10mm genislik ve 10cm uzunlukta cubuklar halinde bulmustum, simdi amacim bunlari bir araya getirip, epoxy ile yapistirip, zimpara ile inceltip kadran olarak kesmek. Bir arkadasimin rulman fabrikasi var, onlar lazer ile rulmanlarin uzerine numaralar yaziyorlar, ben de kadrandaki cizgi ve rakamlari bu makine ile grave etmeyi planliyorum, ama her sey zaman meselesi iste. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 6:19 | |
| Çok güzel bir çalışma artık burada da böyle örnekler göreceğimizi umut ediyorum, sanırım ilk çalışma watcher dan gelir. | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 6:37 | |
| Beyaz kadran güzel olmuş ama iskelet için görüşüm nötr. Böyle örnekler bizde de hasanyuceer arkadaşımız ile başlamış oldu. Umarım daha da zenginleşerek ve değişik modellerin katılımıyla büyür bu uğraş. | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 7:04 | |
| - borahan demiş ki:
- makinaya ve kadrana dekor işini ben de düşünuyorum, ebay den bir çin işi heba edeyım bakalım ne yapabileceğiz
Aynı fikir bende de var ama nasıl yapıldığına dair doğru dürüst bir kaynak hala bulamadım. | |
|
| |
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 7:32 | |
| Eline sağlık yapan arkadaşın fena olmamış ikisi de. Aslında bazen en azından arkadan güzel görünsün diye skeleton mekanizma kullanasım geliyor da, sonra işçiliklerini sevemediğimden bulaşmıyorum. Zaten bir tane yapınca devamı geliyor. Şu an benim iki saatlik daha malzeme yolda. Sonra başka modellere geçicem inşallah. Bu arada watcher hocanın dediği gibi Türkiye'de çok şanslıyız usta ve verdiğimiz ücretler konusunda. Ben takmaya çalışırken arka pleksiyi çatlattığım için Ulus'ta biraz muhattap oldum da, sağolsunlar ilgili insanlara çok yardımcı oluyorlar Bu tip saatler yapmak isteyen arkadaş olursa her türlü yardımcı olmaya çalışırım ayrıca. | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 7:43 | |
| Şu an için en kolay ve ucuz yolu, bir Parnis alıp kadranı modifiye etmek.
Kadranı da ister boya ile, ister print edip yapıştırma ile vs. kullanabiliyorsunuz. (Mümkünse ilk projenizde hatta bir çok projenizde nasıl kullanıldığını bilmedikçe kadranda zımpara kullanmayın) | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 7:59 | |
| Bu ara bende merak saldım Homage işine,hasanyuceer arkadaşımın çalışması da etkili oldu sağolsun.2 saatlik malzemem yolda.Biri Submariner kasa ve Eta mekanizma,diğeri de Chronoswiss Timemaster (Parnis den dönüştürülecek).Malzemeler geldiğinde ve işlem yapıldığında resimlerini koyarım,ama şimdilik mevzu sadece montajdan ibaret olacak. | |
|
| |
haydari
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 8:15 | |
| üstadlar kasa, makina vs. gibi parçaları hangi sitelereden temin edyorsunuz. çok zevkli bi uğraş olduğunu görüyorum. ilk olarak düşük bütçeli bi saat toplamayı düşünüyorum eğer becerebilirsem. | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 8:24 | |
| Ooo çok güzel. Böyle şeyler için ilham verdiğime sevindim - yusufduz demiş ki:
- Bu ara bende merak saldım Homage işine,hasanyuceer arkadaşımın çalışması da etkili oldu sağolsun.2 saatlik malzemem yolda.Biri Submariner kasa ve Eta mekanizma,diğeri de Chronoswiss Timemaster (Parnis den dönüştürülecek).Malzemeler geldiğinde ve işlem yapıldığında resimlerini koyarım,ama şimdilik mevzu sadece montajdan ibaret olacak.
Bu arada yeni başlayan veya ilk kez işe girişen arkadaşlar için kesinlikle Parnis öneririm, her türlüsünü. Hem ucuzlar, ucuza mal olurlar, hem de malzemeleri iyi gayet. Daha iyi parçalar ile asıl farkı upgrade parçaların uyumsuzluğu oluyor sadece... Parnis'ler genelde ebay'de bulunabiliyor rahatça. | |
|
| |
haydari
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 8:37 | |
| parnis teki 50 dolarlık 6497 ve 6498 asia kurmalı mekanizmaları başlangıç için beni üzmeden ilk saatimde kullanabilirmiyim? | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 8:52 | |
| Parnis dışında Panerai için Marina Militare de öneririm.yukarıdaki örnek te muhtemelen aynıdır.Bende 44 mm kasasını ,içinde seagull otomatik mekanizmalısını kullanıyorum ve gayet iyi.Hatta diyorum birde California dial yapayım ama gördüğüm kadarıyla sadece 47 mm kasaya uygun üretiliyor ve saniye göstergesiz. | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 9:43 | |
| Sayin watcher palyasim icin tesekkürler, merakli arkadasimiz, siparis etme, gelmesini bekleme ve bir hayli ugrastan sonra güzel parcalar cikarmisortaya, tanimasakta bu vesile ile kutluyorum.
Darisi bizim forumumuza diyorum........ | |
|
| |
hasanyuceer
| Konu: Geri: Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi Salı 17 Ocak - 11:04 | |
| - yusufduz demiş ki:
- Parnis dışında Panerai için Marina Militare de öneririm.yukarıdaki örnek te muhtemelen aynıdır.Bende 44 mm kasasını ,içinde seagull otomatik mekanizmalısını kullanıyorum ve gayet iyi.Hatta diyorum birde California dial yapayım ama gördüğüm kadarıyla sadece 47 mm kasaya uygun üretiliyor ve saniye göstergesiz.
Cali dial 45 veya 47mm Radi'llere uyuyor genelde. Ama 44 mm Luminor kasaya uymaz. 44 Luminor kasanın kadran çapı gerçekten çok küçük. Ama eğer dıştaki minute marker'lardan daha dar değilse kenarlardan yontabilirsiniz cali dial'i. (Benim aldığım cali dial de büyüktü, ben küçülttüm. Saniye kolunu da gene ben iptal ettim mekanizmadan... | |
|
| |
| Bir Saat Meraklisindan Kendi Saatini Yapma Macerasi | |
|