Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Eve bir bakayım dedim

+7
cowboy
vervito
watcher
ooomegaa
MortingenStrasse
forbidden
peugeot206wrc
11 posters
YazarMesaj
peugeot206wrc

peugeot206wrc

Eve bir bakayım dedim Empty
MesajKonu: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPtsi 5 Ekim - 10:36

Arkadaşlar selam

Sonunda evlenebildim Smile gerek evlilik başlığında gerek özel mesajla tebrik eden edemeyen arkadaşlara çok çok teşekkürler.
Düğün için Antalya'ya gittiğimde evdeki eskilere şöyle bir bakayım dedim. Bir aralar bir çekmecede 3-4 tane kol saati olduğunu görmüştüm ama hiç bakmaya fırsat olmamıştı. Herneyse çekmeceyi açtım önce bir kaç Seiko 5 ile karşılaştım. Seiko 5'leri severim ama oldukça yıpranmış saatler pek ilgimi çekmedi. Biraz daha bakınırken bir Seiko metal kordona bağlı bir saat gördüm ve aşağıdaki güzelliği buldum.

Bugüne kadar babadan dededen kalma saatlerin hikayelerini duydukça içim burulurdu benim neden dedemden babamdan bir saatim yok derdim. Meğer bu saat dedeminmiş ve vefat ettiğinde evin bir köşesinde yıllarca kalmış sonra atılan veya verilen eşyaların arasından bir şekilde sıyırıp eski eşyalar çekmecesinde en az 15 yıl geçirmiş. Çünkü dedem 1991 yılıda vefat etmişti. Saati ilk elime aldığımda çalışmamasından korkmuştum fakat kurunca tıkır tıkır çalıştı. Bende götürdüm bir bakıma verdim contası erimiş değişti, yağlandı, deri kayış takıldı bu hale geldi. Fakat hala küçük bir sorunu var saat 5'de gün atıyor acaba bunun sebebi nedir?
Bir de bunun modelini yılını bilen var mı aramızda acaba? Saat kurmalı bu arada.

Eve bir bakayım dedim DSC_2510

Eve bir bakayım dedim DSC_2514
forbidden

forbidden

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPtsi 5 Ekim - 10:48

aile yadigârı olmasının yanında salt saat olarak bakıldığında bile mükemmel ötesi. çok şanslısınız, aynı bu saat gibi birliğiniz de daim olur inşallah.
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPtsi 5 Ekim - 11:14

çok güzel durumda gözüküyor dededen kalması da muhteşem.
ooomegaa

ooomegaa

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPtsi 5 Ekim - 11:37

saat harika görünüyor :ok3: , arkakapak ve makina resimlerinide görmek iyi olurdu.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 6 Ekim - 10:08

pfiiiuut vay vay vaaaayyyy,
en az iki yildir aradigim bir saat. Tebrik ederim, saatin kiymetini anlamissin. Ustelik harika durumda gorunuyor, kadrandaki kabarma gibi gorulenler de kadranin patine olmasindandir eger camda toz yoksa ama zaten saate deger katan da kadrandaki patindir.
Bu saatler simdi yeniden reedition adi altinda yeniden uretiliyorlar, celik yapmadiklarini saniyorum ama altin olani ve icinde de yeni tip makine kullanilmisi 10 bin euro civari fiyati var.
Icindeki makine efsane, zenith'i zenith yapan makine, bunu daha sonra otomatik te yaptilar.
Bu saatler 1958 yillarinda uretime girdiler (eger yanlis hatirlamiyorsam, 60 ta olabilir) ve keneddy de taktigi icin piyasada keneddy saati diye de bilinir, 63-64 yillarinda takvim eklendi, ve yine otomatikleri de yapildi.
Su anda piyasada kolleksiyoncular tarafindan en aranan saatlerden biri, tarihli olani...
Bu saatlerin altin kaplama olanlari da var fakat altin kaplamalilarin kaplamasi genelde cok cok yipranmis oldugu icin celikleri tercih ediliyor.
Uretildigi donemde celik olani daha az yapilmis, arz talep meselesi...
Bu saatten cok gordum cunku malum iki uc yildir ariyorum, Sayilar arasinda cizgiler olanini hic gormemistim, genelde duz olur, bir de kadranlari cok asinmis oldugundan restore edilmislerdir, orjinal olup iyi durumda olani cok azdir...
Senin adina cok cok sevindim :ok3:
http://www.turksaatforumu.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 6 Ekim - 10:11

Bu saatin otomatiklerine sonradan respirator ismi de eklendi, bir olcude sugecirmezligini belirliyordu, kare saatlerin icinde su gecirmez olan ilk saat diye hatirliyorum.
Gunun saat 5 te atmasi kucuk bir sorun olabilir,daha ileride baska forumlarda bilgi alip seni bilgilendirmeye de calisacagim.
peugeot206wrc

peugeot206wrc

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 6 Ekim - 10:15

Abi bir iki gündür kurcalarken bir sorunla daha karşılaştım. Saat kurulduktan bir kaç saat sonra 5 dakika kadar geri kalıyor. Sanırım mekanizmanın yağlama dışında biraz daha bakıma ihtiyacı var. :(
peugeot206wrc

peugeot206wrc

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 6 Ekim - 10:18

Bu arada bilgiler için çok teşekkür ederim Kennedy saati olarak anıldığını biryerlerde görmüştüm ama efsane bir model olduğunu bilmiyordum. Dede yadigarı olmasının yanında bu da beni çok mutlu etti.
Kadranda hafif yıpranma mevcut ama genel olarak oldukça temiz durumda görünüyor. Yağlamayı yapan saatçi de mekanizmanın temiz olduğunu söyledi.İstanbul'a geldiğin bir zamanda senin de incelemeni isterim.

Sevgiler...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 6 Ekim - 10:22

Tamam kardesim gelince saati gormekten mutluluk duyarim.
Saatin elbette ki buyuk bir bakima ve ayara ihtiyaci var, teng ile gorus istersen onun bildigi bir iki yer var, en kotu ihtimalle ve en dogrusu olarak ta galiba recep gurgen ustaya bir gotur.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 6 Ekim - 11:34

yaa hoca napmışsın sen yaa turnayı tam gözünden mi vurmak denir bilmiyorum ama bu saat hakikaten de efsane. mete abinin anlattıkları üzerine bir şey eklemek düşmez zaten bana. çok çok iyi durumda. mete abinin anlattığı gibi ben bu saati respirator adıyla biliyordum. ilk resmi görünce o saat mi değil mi bilemedim ama mete abinin yazısını okuyunca tamamdır dedim. ilk su geçirmeyen kare saat. öyle biliyordum ben de bu saati. müzelik bir eksponat.
peugeot206wrc

peugeot206wrc

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedC.tesi 10 Ekim - 1:11

Saat artık emin ellerde bugün Recep Gürgen ustaya bakım ve ayar için bıraktım. Artık hasretle bekleme zamanı geldi. Usta'nın dediği tek şey " Benden herşeyi iste ama acele etmemi isteme" Smile
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPaz 11 Ekim - 0:27

Bugün beyazıtta gördüm bu saatin şarap rengi kadranlısını ama kadranı çok kötü durumdaydı :( Param olsaydı alacaktım ama adamın tezgahındaki bütün saatler çok güzeldi...Eski otomatik bir omega seamaster ve Longines vardı ikisi de sıfır gibiydi...Zenith 250, Omega(Bazı yerleri beyaz altındı) 750, Longines 450 liraydı :(
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPaz 11 Ekim - 0:41

zenith'in icini acabildin mi? Makinesi ne durumdaydi? Ve kasasi?
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPaz 11 Ekim - 0:43

öyle bir fırsatım olmadı...sahafların önünde yere açılan tezgahların birindeydi :(
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPaz 11 Ekim - 0:49

ok :ok3:
Bu saatin iyi durumda olanindan bir tane kolleksiyonuma girmesi gerekiyor, hatta mumkunse altin (ama bu cok zor)
peugeot206wrc

peugeot206wrc

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPaz 11 Ekim - 8:30

Ben gürgen ustayla beraber makineyi açtım. Makine tertemizdir fakat conta tamamen erimiş ve kadrana biraz bulaşmış. Sanırım güzel bir temizlik ve bakımdan sonra tertemiz çıkacak. Gürgen usta da oldukça beğendi doğrusu saati Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPaz 11 Ekim - 21:32

contanin erimesi normal, icine bulasmasi da normal, gurgen ustanin cok begenmesi de normal muhaha
Bir dahaki bulusmalarda mutlaka gormek ve ellemek istiycem bu saati :ok3:
peugeot206wrc

peugeot206wrc

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 22:23

Bu kadar zaman geçti ben bu saati hala alamadım Recep usatadan. Aramalımıyım acaba artık? Sabır demişti ama acaba pişmiş miyimdir artık? İş budist rahiplerin sabır sınavlarına döndü...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 22:33

Valla insan gercekten de cok kivranir, biliyorsun bir tane de ben aldim son donemlerde ve kolda durusu muhtesem, recep ustayi artik sikistirmanin zamani gelmis
deka

deka

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedPtsi 28 Ara. - 23:13

peugeot206wrc demiş ki:
Bu kadar zaman geçti ben bu saati hala alamadım Recep usatadan. Aramalımıyım acaba artık? Sabır demişti ama acaba pişmiş miyimdir artık? İş budist rahiplerin sabır sınavlarına döndü...
bence bir gürünmenin ve en azından seni hatırlamasını sağlamak lazım,belkide dursun nasıl olsa arayıp sormuyor diyebilir.
ertay

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 29 Ara. - 5:25

size bir sey diyecegim belki inanmayacaksiniz, bu gün aklimdan gecmedi degil, acaba bu saat ne oldu? kullaniyormu ki düsünüyordum, baktimki siz bir seyler yazmissiniz.
ben saati recep ustadan aldiginizi tahmin ediyordum.
bu kadar sahipsiz birakmayin canim. Very Happy
ooomegaa

ooomegaa

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedSalı 29 Ara. - 6:30

bence sadece hal hatır sormak için ustaya ugra, o gerisini anlayacaktır.
peugeot206wrc

peugeot206wrc

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedÇarş. 30 Ara. - 1:40

Çok mutluyum. Bugün Recep ustayı aradım, saatim neredeyse hazırmış sadece ön mika kötü durumdaymış şimdilik mika uyduramamış ama 1-2 güne hazır olur ben seni ararım dedi... Eminim süper durumda olacak saat.... cheers
barett

barett

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedÇarş. 30 Ara. - 1:44

kolundayken foto isteriz
teng

teng

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedÇarş. 30 Ara. - 1:58

Ön mikada çatlak yok ama çizik var ise, GG de 13 liraya Polywatch satılıyor, inanılmaz bir madde bütün çizikleri dolduruyor.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Eve bir bakayım dedim   Eve bir bakayım dedim Icon_minipostedÇarş. 30 Ara. - 2:14

Demek ki belli bir süre sonra aramak gerekiyormuş ok1 ,haydi hayırlısı, alınca bol bol fotoları bekleriz.

Eve bir bakayım dedim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Veeeeee DALYA dedim - 2000 mesaj