Konu: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 1:46
Saatimin luminovası neredeyse hiç aktif değil.Karanlıkta var ile yok arasında.Dün gece telefonumun led flaşını açtım ve Saatin üzerine koydum.O kadar parlaktı ki aydınlıkta bile belli oluyordu.Fakat normal şartlarda neredeyse hiç yanmıyor.Ne yapabilirim bunu canlandırmak için?Bir problem olabilir mi?
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 2:09
saatin karanlık ortamda okunur olması isteniyorsa luminova yardımıyla;luminovanın ışıklı (gün ışığı) ortamlarda mümkün olduğu kadar beslenmesi gerekiyor.kolda gömlek yada kazak altında tümü yada bir kısmı örtülü kalan saat performans vermeyecektir.
gece çıkartılıp karanlık ortamda bırakılan saatte sabaha kadar bitmiş olur.tekrar gün ışığı ister fakat bu havalarda sürekli giysi altında kalan saat dışarıda ışığı alamadığı ve kapalı ortama girildiğinde açığa çıktığında yeterli olmayacaktır.
luminin kadrandaki boyutuda önemli ne kadar çok kullanılmışsa süresi o kadar uzun olur aksi halde anlık ışıksız ortamlarda işe yarayacaktır.uzun süre karanlık ortamlar için lumi yetersiz bir malzeme.
MuhammetTüfekçi
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 2:44
Kış ayında olduğumuz için genelde kazağın altında kalıyor saatim.Kazağımın üstüne taktım bakalım bugün ne olacak
christiano
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 2:57
Konuyu gördüm aklıma geldi.Peki luminovasi yetersiz saatin,yani yeteri kadar beslense de yetersizse bunu nereye yaptirabiliriz.mevcut kadran üzerinde bu işlem yapılabilir mi?bunu çok merak ediyorum ben
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 3:40
Bir saat tamircisi kolların üzerine akıtıyorum ama netice iyi olmuyor demişti. ama indekslere yapılabileceğini sanmıyorum.
hasanyuceer
Mesaj Sayısı : 298 Kayıt tarihi : 19/02/11 Yaş : 38 Nerden : Ankara
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 4:25
Luminova yeniden yapılabiliyor, fakat kadranınız uygun mu ona bir bakmak lazım. Marka model verirseniz fikir verebilirim belki?
MuhammetTüfekçi
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 9:51
Mako XL daha yeni aldım
hasanyuceer
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 9:59
Ona yeniden yapılır da, onun Lumi'si zaten fena olmaması lazım. Ofis arkadaşın dediği gibi güneş görsün veya ışık görsün.
Özellikle LED el fenerleri çok güzel dolduruyor...
MuhammetTüfekçi
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 12:35
Ne kadar tutayım hocam led altında ?
hasanyuceer
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 12:37
Üstünde bir 10 saniye gezdirdiğinizde bile çok iyi görünmesi lazım..
Olmadı bir masa lambasının altında yarım saat bekletin, bir bakın parlaklığına, yetmezse öyle bir işe girişin.
Valjoux
Konu: Geri: Saatimin luminovası aktif değil Perş. 2 Şub. - 20:53
Akrep-yelkovan'a uygulana biliyor fakat bu işlem elle yapıldığı için bazı kadranlara uygulamak çok mümkün değil.Doğal olarak sonradan yapılan luminova'nın görselliği,üreticilerin yaptığı gibi değil.