Konu: Bulova Accutron Spaceview Salı 6 Ekim - 12:35
Evet, bir mekanikçi olarak utanmadan çekinmeden söylüyorum bu saate hayranım. pilli de olsa bobinli de olsa seviyorum bu saati. çünkü o bir klasik. klasik olmuş başka quartz bir saat bilen var mı? Bu durum şeye benzedi biraz yaa eski türk filmlerinde hayat kadınına aşık olan cüneyt arkın replikleri gibi "..... olsa da seviyorum onu" tribute to the specaview... bobin dedik ama bu saati çalışma sistemi pilli de olsa quartz bir saatten çok farklı ve gerçekten quartz bir saat kadar da basit değil. zaten basit olsaydı fiyatları bu kadar pahalı olmazdı ve günümüzde de üretimine devam edilirdi. teknik olarak çok bilgili değilim ama bu saatte "tuning fork" dedikleri parça var. neyse Accutron teknolojisinden çok benim hayranlığım Spaceview modelinin kendisine. biliyorsunuz 1960da ilk Tuning forkla çalışan accutron saati Bulova bir kaç modelle tanıttı. bunlardan klasikleşen ve en çok tutulanları Spaceview ve Astronaut vardı. Astronaut hakkında da yarı bir başlık açılabilir. GMT'li bir saatti. bir tane resmini altta koyacağım. Vietnam'a giden pilotlar tarafından çok sevilen bir saatmiş. Neyse Spaceview'a gelelim. Bulova'da çalışan bu elemanlar bu mekanizmayı skeletize etmek için düşünmüş ve normal saat göstergesindeki yazılar ve diğer çizgileri falan hesalit kristal üzerine çizebilecek yazabilecek bir tenkoloji geliştirmişler ve bu şekilde Spaceview ortaya çıkarmışlar. bu bir nevi "yaptığımız ortaya çıkardığımız yeni teknoloji bu işte alın görün" bu saatin balance wheel'i ve hairsping'i yok yerine tuning fork ve yeşil devrelerimiz var. gerçekten de Revolutionary bir şeydi o zaman için ve bunun tüm çıplaklığı ile sergilenmesi gerekti. bu klasikleşecek kalibrenin ismi Cal.214 idi.
vervito
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 10 Ekim - 8:37
vervito
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 10 Ekim - 8:48
şimdi gelelim saatin resimlerine
bunlar ilk versiyonlari 1960-61 altin modeli 14k altindan.
vervito
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 10 Ekim - 9:11
ilk 2si anniversary modelleri
vervito
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 10 Ekim - 9:16
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview Cuma 1 Ocak - 10:37
gg'de bazen buna benzer saatler görüyorum Longines için 500 TL değer biçilmişti.
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview Cuma 1 Ocak - 11:35
pahalımı ucuz mu ?
watcher Admin
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview Cuma 1 Ocak - 12:43
Cok ucuz, diaposon bir longines bu taraflarda 500 eurodan az degil sadece cok cok dikkat edilmesi gereken husus saatin guzel ve dakik calisir durumda olmasi, yoksa avrupada bile bunu tamir edebilen bir tek insan var o da bir arkadasim, isciligine saati 50 euro aliyor.
vervito
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 2 Ocak - 7:52
Soyvetlerde Luch markasi diapazon saatler yapardi, su anda piyasada bir cok bozuk diapazon luch var ama memlekette tamirr edecek kimse yok ben de o yuzden alamiyorum. tabii ki calisanini bulsam alirim.
barett
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 2 Ocak - 9:53
R148 lip te avrupada kolleksiyoncularin aradigi bir saat.Ayrica mete abide gordum bir tane hatirlatma bagbindan diyorum.
watcher Admin
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 2 Ocak - 10:12
iki uc tane daha var aynisinin degisik modelleri bir dahaki sefere onlari da gosteririm, sen hani yerdeki plastik kutuya pek bakmamistin ya iste icindeydiler Ama bunlar diaposon degiller bunlar elektromekanikler, diapazonlar hani su bzzzzzzz yapanlar, omegalar vardi ya iste onlar.
barett
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 2 Ocak - 10:20
himm hani demistim bende bir omega makinesi var ugunup duruyor onlar demek.diapazon
watcher Admin
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 2 Ocak - 10:24
vervito demiş ki:
Soyvetlerde Luch markasi diapazon saatler yapardi, su anda piyasada bir cok bozuk diapazon luch var ama memlekette tamirr edecek kimse yok ben de o yuzden alamiyorum. tabii ki calisanini bulsam alirim.
vervito kardesim eger fiyat uygun duserse bir iki tane alabilirsen bir bakalim avrupadaki arkadas tamir yapabilir mi merak ettim.
watcher Admin
Konu: Geri: Bulova Accutron Spaceview C.tesi 2 Ocak - 10:24
barett demiş ki:
himm hani demistim bende bir omega makinesi var ugunup duruyor onlar demek.diapazon
Aynen
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
Burdaki bilgilere bir kac ekleme de benden olsun. Bulova 1950 lerde o zamanin pilli mekanizmalarina rakip olacak bir alternatif uzerinde calismaya baslar. Isvicrenin Biel kentinde Isvecli Max Hetzel onculugunde calismaya baslanir. 1960 yilinda ilk diyapazonlu (tuning fork) accutron mekanizma tanitilir. Bir transistor tarafindan saniyede 360 kez titrestirilen diyapozonun uclarina bagli iki mikroskopik tas (jewel) yine mikroskopik disleri olan saniye diskini cevirir (indeks sistemi). Sonucta gunde 2 saniye sapmaya sahip, muthis akiciliga sahip saniye kolu olan bir saat ortaya cikar. Kolun akiciligi teorik olarak 2,592,000 bph mekanizmaninkine esittir. Bugun bile en ileri mekanik makine 36,000 bph salinima sahiptir. Bu ozellikleriyle havacilik sirketleri ve NASA tarafindan da kullanilmaya baslanir.
Mikroskopik tasin 60 kez buyutulmus resmi
Yavas cekimde calisirken
Indeks sistemini gercek hizinda calisirken
Ilk Accutron reklami
Meshur Spaceview modeli calisirken
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
Bulovayi TRye Ersa getiriyor biliyorsunuzdur. Bu sene bu saati 1000 limitli olarak uretiyor Bulova tekrar. 5 adet Turkiyeye geliyor. 4 tanesi satildi, 1 tane bosta. Ilgilenen varsa kacirmasin
vervito
Accutron'un fork movementini ilk gördüğümde aklımı başımdan almıştı. Minicik yere şantiye sığdırılmış gibiydi. Ama bu güzelliğin bu şekilde sergilenebilmesi hiç aklıma gelmemişti. Hayalleri süsleyecek bir saat.
ytk
Bencede bu saat tam bir elektronik saheser. Hele bu teknolojinin 1960 yilinda gelistirildigini ve bugun bile elektronik saatlere tas cikardigini goz onune alirsak. 6656 Tl vermek istemeyenler bu modelin vintage ini 200-300 dolara bulabilirler. Yok transparan degilde normal kadran olsun diyenlerde 100 dolar civarinda temiz Accutron edinebilirler.
Kerim_91
Mesaj Sayısı : 362 Kayıt tarihi : 16/09/11 Yaş : 33 Nerden : İstanbul
Sayın exern peki bu 200 300 dolara transparan kadranlı olanı nerelerden edinebiliriz bir bilginiz var mı ? Türkiyede yada İstanbulda elden alınabilecek bir yer olsa aslında çok çok iyi olurdu , var mı bilmiyorum tabiki.
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR