Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Bu Seiko'lar Orjinal mi?

3 posters
YazarMesaj
Analyzer

Analyzer

Bu Seiko'lar Orjinal mi? Empty
MesajKonu: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedSalı 21 Şub. - 23:41

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-seiko-5-efsane-farkli-modelerle-burada-75192502/detay

Tanesi 85tl den bir çok saat satışa çıkarmış, bunlar orjinal mi sizce?
brkgler

MesajKonu: Geri: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 3:26

seiko 5 serisinin esk isaatleri bunlar, bazılarının hala sıfır oalrak bulunma imkanı var... ayrıca saatler kinetik değil, otomatik... fiyatları makul sayılır...
Analyzer

Analyzer

MesajKonu: Geri: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 4:31

Zaten adam da kinetik dememiş otomatik yani kinetik enerji ile çalışmaktadır demiş ki haklı kinetik enerjinin diğer ismi hareket enerjisidir yalnız acaba eski saatlerde olsa da bunlar orjinal mi yoksa feiko olma ihtimali var mı onu çözemedim. Mesela modelin birinde tarih göstergesinin etrafında metal yok direk kadran delinerek yapılmış belki modeli öyledir tam bilemiyorum ve diğer modellerde de bir tuhaflık çarpmadı gözüme yine de danışmak istedim eğer orjinallerse bir tane almayı düşünüyorum.
brkgler

MesajKonu: Geri: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 6:58

şimdi syn Analyzer; feiko saatler şu sıralarda yalnızca velatura gibi direct drive kineticlerde bulunuyor, çok nadiren bir kaç Seiko 5 sahtesi gördüm. Saatlerin bazıları eski ve üretimi durmuş modeller olduğu için kod numaralarını seiko global websitesinden aratarak gerekli teknik verilerine ulaşırsınız.
örnek: Seiko sports 5 snzf17J1 kodunu aramaya girdiğinizde size mevcut halini ve hala varsa yedek parçalarını listeleyecektir sistem.

Bu kinetik meselesine gelince, biraz bilgilenmekte fayda olur...
Saatleri mekanik ve pilli olarak ikiye ayırabiliriz.

"Sonrasında ise mekanik saatleri;

1. Otomatik
2. Kurmalı

Pilli saatleri ise;

1. Normal pilli
2. Kinetik (kol hareketiyle şarj olan pilli)
3. Eco Drive (güneş enerjisiyle şarj olan pilli) "

(Burbank üstadın DH. yazısıdır tekrar yazmaya üşendim)

saat satan kişiler genelde saatlerin niteliklerini takip etmezler bu sebeple alıcının, en zından, aydınlanması için ben bildiğimi aktarmakta fayda gördüm için belirtmiştim.
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 7:10

brkgler ; Efendim sizden ricam bahsettiğiniz Seiko saatlerin kod numaralarını aratacağımız web sitesinin linkini atabilir misiniz ?
Analyzer

Analyzer

MesajKonu: Geri: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 7:54

sayın brkgler öncelikle teşekkürler, kinetik ve otomatik saat farkını biliyorum takdir edersiniz ki fakat satan kişi kinetik saat dememiş, saatler ototmatiklerdir demiş ve otomatiğin ne olduğunu bilmeyenler içinde kinetik enerji ile çalışıyor demiş Smile
Bizim anladığım anlamda evet kinetik saatler kinetik enerji ile pillerini şarj ederler fakat aslında tüm otomatik saatlerde kinetik enerji ile çalışır dersek de yanlış olmaz sanırım Smile

Kodlarını satan kişiye sorarım fakat onunda bildiğini sanmıyorum. Şu sıra dediğiniz modellerin sahtesi kaynıyor fakat vintage saatlerde de sahte Seiko'lara rastlamak olası diye düşünüyorum hatta Kerim_91 sanırım sizde vardı değil sahte bir vintage seiko yanlış hatırlamıyorum?
Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 9:32

Elimde bir adet Feiko bulunmakta doğrudur efendim baris ilani
brkgler

MesajKonu: Geri: Bu Seiko'lar Orjinal mi?   Bu Seiko'lar Orjinal mi? Icon_minipostedÇarş. 22 Şub. - 9:54

http://www.seiko.com.au/products/search/watch

site burası buradan ürün serisini seçerek asıl seriye ulaşmış olursunuz Smile

seiko 5 lerde hakikaten çin işi sahte makineye denk gelme olasılığınız düşüktür... Miyota ucuz ve kolay temin edilir o sebeple sahteciler pek yanaşmıyor o işe... sadece bir kaç kez SNA serisini denediler tutmadı piyasada... en kötü ihtimalle aldığınız üründe böyle birşeyle karşılaşırsanız ürünü iade edersiniz

Bu Seiko'lar Orjinal mi?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» orjinal electıon mersedes armalı orjinal isviçre ..sahinden com. satıldı.
» Acaba bu saat orjinal mi?
» Satılık Otomatik Seikolar - Citizenler 100'er lira.
» Satılık sıfır Seikolar SNZG09J1 SKX007K1 VE SKA425 KINETIC
» Orjinal mi?