| winder'lar.. | |
|
+12Ucnuyo pardusw3 asiruh2009 ehy yusufduz barett christiano BR-02 asderty caneryerinde ofis ytk 16 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
ytk
| Konu: winder'lar.. Paz 4 Mart - 6:52 | |
| malum, winder olmazsa olmaz hale gelmekte her gecen gun. elinde winder olanlar da foto paylasirlarsa guzel olur diye dusundum.. gecen gun aldigim winder.. @vervito, dun konusunca fotolarini yukleyeyim dedim.. | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 7:41 | |
| ben kendim yapmayı planlıyorum bazı arkadaşlarımın yardımıyla.ama zaman alacak, olmadı mekanik olur 10-15 dak elle çeviririm tabiki hayata geçerse ilk resimler burada olacak. | |
|
| |
caneryerinde
Mesaj Sayısı : 171 Kayıt tarihi : 11/02/11 Yaş : 41 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 8:30 | |
| @ytk Nereden ve kaça aldınız mümkünse öğrenebilirmiyiz? | |
|
| |
asderty
Mesaj Sayısı : 145 Kayıt tarihi : 17/01/12 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 8:35 | |
| Avicennayı alınca belki alır veya yaparım diye düşüncem var benimde. İşin aslı pilli veya elektrikli biraz garibime gidiyor nedense. Benim de aklıma elle çevrilen zemberekli birşey yapabilirmiyim diye gelmişti Ama 10 dakika çevireceksem mantıksız olur bence (şöyle 5-6 defa kurmayla olsa ne iyi olur ). Hani kol gücümüz fazla olur kurma kolunun 1 turunda içteki kısım 10-15 defa dönerse hatta saatin olduğu mili tek tarafı kilitli yaparsam yukarıdan aşağı inerken boşta biraz da salınım yaparsa biraz daha kazanç olur diye düşündüm ama tabii pek düşünmedim. Elimdeki makoyu bir ara deniycem, durduğunda 20-30 defa çevirip bakıcam kaç saat gidecek diye... | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 9:33 | |
| Mikro dalga firinlarda kullanilan tabak cevirme motorunu bir cok saat kurucusunda kullaniyorlar, Bazilari dakikada 2,5-5 tur arasinda degisiyor. Saat kurucusu olarak 5dönüs daha iyi. Ufak motorun üstünde yaziyor zaten, elimde bir tane olucak nasipse yarin bir foto ceker buraya sunarim. Geriside sizin yapici gücünüze kalir.
Belki de turksaatforumu winder projeside gerceklestirebiliriz......
| |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 9:45 | |
| @BR-02 +1 | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 10:06 | |
| Evet böyle bir projeye hemen varım. | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 10:08 | |
| birde, aklımdaki kurma kutusu üzerine neyi oturtursanız onu kuracak.
ister tekli saat kutusu ile tek saat ister çoklu saat kutusu koyarak birkaç saati birden kurabilecek.bu noktada benim kullanacağım motor farklı olmalı buda maliyeti ve uyumluluğu zora sokuyor.dakikada kaç tur döneceğide devir ayar aparatıyla ayrıca ayarlanacak 3-4 kg ı sakin sakin döndürecek düzenek ve üzerine 10x10 cm ile 30x20 cm aralığında ebatların oturacağı yuvada ayrı bir sıkıntı.
bu işten anlayan arkadaşlar varsa yardım ve önerilere açığım. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 10:30 | |
| - BR-02 demiş ki:
- Mikro dalga firinlarda kullanilan tabak cevirme motorunu bir cok saat kurucusunda kullaniyorlar, Bazilari dakikada 2,5-5 tur arasinda degisiyor. Saat kurucusu olarak 5dönüs daha iyi. Ufak motorun üstünde yaziyor zaten, elimde bir tane olucak nasipse yarin bir foto ceker buraya sunarim. Geriside sizin yapici gücünüze kalir.
Belki de turksaatforumu winder projeside gerceklestirebiliriz......
guzel fikir ;hanim ikide bir neden micro dalgaya baktimi soruyor ama en basit ve tehlikesizi otomobil silgi motoru diye aklimdan geciyor . | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 11:12 | |
| - caneryerinde demiş ki:
- @ytk Nereden ve kaça aldınız mümkünse öğrenebilirmiyiz?
Cinden aldim ama cok komik fiyatlar, aynisi burada 220Eur ben 1/10 gibi aldim | |
|
| |
yusufduz
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 19:38 | |
| - ytk demiş ki:
- caneryerinde demiş ki:
- @ytk Nereden ve kaça aldınız mümkünse öğrenebilirmiyiz?
Cinden aldim ama cok komik fiyatlar, aynisi burada 220Eur ben 1/10 gibi aldim İyi günlerde kullan ytk. Aslında eğer oranlar böyleyse Dostlar, imalata bile gerek yok,araştırıp en kullanışlı optimum kapasitede bir ürün belirleyelim,toplanıp bir toplu sipariş yapalım Çin'e gidecek arkadaşımıza (en kuvvetli adayım ytk :-) ) . Hedef gösterdiğim için pardon ytk,içimizde en beynelminel hareket halinde sen varsın gibi.. | |
|
| |
asderty
Mesaj Sayısı : 145 Kayıt tarihi : 17/01/12 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 21:05 | |
| Benim kurma işi yattı gibi Akşam makoyu 30 tur çevirdim. 1,5 saatte durmuş ama yine de kurmalı bir zımbırtı bulup kaç tur döndüğüne bakmak gerekebilir. Bu arada ytk'nın winder'a bakıp nasıl dönmesi gerektiğine dikkat ettim. Tüm saatler aynı yönemi kuruyor bilmiyorum ama benim mako karşıdan bakınca saat yönüne çevirince kuruyor... | |
|
| |
BR-02
Mesaj Sayısı : 408 Kayıt tarihi : 20/02/11 Nerden : Federal Almanya
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 21:20 | |
| Her mekanizma ayni yöne kurmaz, bunlarinda üreticiye göre bakilabilecek bir listesi var. Bu bahsetmis oldugum motorlar, ayni zamanda atölyelerdeki ustalarin kullandigi 6 li 8li 9lu ve 12 lik ceviricilerde kullanilan motorlar. Ufak ve cereyanli olmasina ragmen, cok güclüler. Bergeon ve Elmanin kullandigi sistemler. 220V 50-60 hz min/2,5-5......birde cereyan temasi degistiginde öbür yöne dönmeleri var. Farketiyseniz mikro firinlardada olay öyle. her iki yöne dönme özellikleri var. Elektronik bir aksam ile bunu proglamlayip, 5dk-10dk- 1saat-8saat gibi programlarda sagli sollu dönmeler saglanabilir. Örnek Bergeon 5803 Zaten bu tip winderlerde Gündelik takmadiginiz saatinizi en az ayda bir defa olmak üzere 8 saat döndürmeniz tavsiye edilir. | |
|
| |
ytk
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 21:28 | |
| @yusufduz.. açıkcası toplu olarak böyle bir alım yapılabilir ama bunları uçakta getirmek büyük sorun. taşıma konusunda sıkıntı olmaz ama gümrük konusunda ciddi sıkıntılar olur. çinden gelip de gümrük kontrolu olmadığını sadece 1 kere gördüm bugüne kadar.. @asderty.. sayın BR-02 açıkladığı gibi winderlarda her iki yöne kurma yapılıyor. çeşitli programlar ile ister tek yöne ister belli aralıklarla çift yöne dönmesi sağlanabilmekte. | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: winder'lar.. Paz 4 Mart - 21:32 | |
| benim düşüncemde biraz zahmet var.dakika ayarlı bir zamanlayıcıyla elektrik akımı ayarlanacak zaman dolunca elektrik kesilecek.yön olayına gelince üzerine konulan saat kutusu zamanlayıcı durdurunca ters çevrilip tekrar çalıştıralacak. | |
|
| |
ehy
| Konu: Geri: winder'lar.. Ptsi 5 Mart - 2:26 | |
| bende almak istiyorum fakat türkiyedeki malum fiyatlar beni düşündürüyor. Bir arkadaştan fiyat aldım aslında toplu alımda 150 dolar'a kadar düşebileceğini söyledi ama sayın ytk 22 euro ya alınca fiyat beni düşündürüyor açıkçası. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: winder'lar.. Ptsi 5 Mart - 21:14 | |
| çok güzel makine bunlar her mekanik saat i olanda olmalı. | |
|
| |
pardusw3
Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 31/01/12 Yaş : 44 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: winder'lar.. C.tesi 10 Mart - 23:17 | |
| dün doğubank da sordum..205 $ dan başlıyor dedi | |
|
| |
Ucnuyo
| Konu: Geri: winder'lar.. Salı 10 Nis. - 11:25 | |
| Merhabalar, Saati yeniden ayarlama derdinden kurtulma dışında, bu saat döndürücülerin bir yararı var mı (örneğin uzun süre çalışmayan saatin bir zarar görmesi gibi)? Selamlar. | |
|
| |
LesPaul
Mesaj Sayısı : 27 Kayıt tarihi : 28/02/12 Nerden : Bornova - İzmir
| Konu: Geri: winder'lar.. Ptsi 16 Nis. - 19:13 | |
| "BUNA" ne dersiniz? 40 saati aynı anda kuruyormuş | |
|
| |
charizard
| Konu: Geri: winder'lar.. Ptsi 16 Nis. - 21:51 | |
| | |
|
| |
celahir
| Konu: Geri: winder'lar.. Çarş. 18 Nis. - 8:37 | |
| - Ucnuyo demiş ki:
- Merhabalar,
Saati yeniden ayarlama derdinden kurtulma dışında, bu saat döndürücülerin bir yararı var mı (örneğin uzun süre çalışmayan saatin bir zarar görmesi gibi)? Selamlar. Bunu ben de merak ediyorum. Bir de saatin sürekli çalışması mekanizmayı daha çabuk yıpratmaz mı? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: winder'lar.. Çarş. 18 Nis. - 8:40 | |
| Uzun süre çalışmayan saatleri hiç olmazsa ayda bir iki gün çalıştırmakta fayda vardır. Yağların toplanmasına engel olup, saatin hassasiyetinin devam etmesine yardımcı olur. Bazı bilinçli saat satıcıları vitrin saatlerini ara sıra çalıştırır. | |
|
| |
| winder'lar.. | |
|