| Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum | |
|
+7deka watcher barett vervito senols frown mertk 11 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
mertk
Mesaj Sayısı : 279 Kayıt tarihi : 11/02/10 Yaş : 34 Nerden : İstanbul
| Konu: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 1:35 | |
| | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 2:10 | |
| @mertk Fotoğrafların büyük hallerini eklersen daha iyi olur. Bizim gözümüz bayram ederken, üstatlar da saatin hakkında daha doğru yorumlar yapar | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 2:11 | |
| Yalnız bu hali bile çok etkileyici duruyor | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 2:17 | |
| Yakında büyük hallerinide,makinayı gösterenleride ekleyeceğim.Öyle daha iyi anlaşılacaktır umarım.Teşekkürler Bende daha saati yakından göremedim,babamda duruyordu.Saatin kadrandakiler de,kapağındakilerde gerçek pırlanta.Ama makinesi çaılışmıyor diye biliyorum saatin.Yapılması için vermişti babam ama yapamamışlardı,bu arada bir 1 2 pırlantasıda gitmiş saatin.Ondan şimdilik bu şekilde duruyor. | |
|
| |
senols
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 2:30 | |
| Saatin altın kısmına ben size nacizane yorum yapayım Bugün altının gramı 98 TL bundan 18 ayara çeviri yaparsak gramı 74 TL ye gelir bu hurda satış fiyatıdır. 30 gram gelse altın kısmı 2250 TL altını yapar. Pırlantası 3 adeti tanesi 30 USD den olsa toplamı en fazla 200 TL eder ,zira çok küçük görünüyor resimde.Belkide elmastır bu yıllarda genelde elmas kullanırlardı. Geriye kalan antika , temizlik, kondisyon gibi değerlerin göz önüne alınarak değerlendirilmesidir. Bende debir kaç tane var yıllardır elimi sürmedim . Umarım ışık tutmuşumdur. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 7:32 | |
| Saatin değerine pahabiçilemez. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 7:44 | |
| Teşekkürler yorumlarınız için.Büyük fotoğrafları ve makineyide paylaşınca daha iyi anlaycağınızı düşünüyorum.Elmas olabilir taşlar.Bu markayı ben bilmiyolrum ama internetten yabancı yerlerde okudum fransanın en ünlü saat yapımcılarından biri oalrak geçiyor LeRoy ama daha tam araştıramadım henüz.Sizlerden belki markayı bilen varsa markanın presitiji hakkında yorum yapabilirse sevinirim. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 8:06 | |
| Saatin mekanizmasi bu olmasi gerek .... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 18:45 | |
| Leroy, Fransada kraliyet ailesine de saatler yapan bir markaydi. Eski leroy saatlerin bazilari cok guzel makineler iceriyor, bunlar oldukca degerli. Saatin degeri hakkinda birseyler soylemek cok zor ama bence hem osmali, hem elmasli hem de leroy olmasi degerini cok yukarilara firlatabilir. Ben 5-10 bin$ arasi derim ilk bakista. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Çarş. 21 Mart - 23:03 | |
| Barret mekanizmaya bende baktım,senin paylaştığın olması gerekiyor.Bugun saatin büyük fotoğraflarınıda yüklemeye çalışacağım.Teşekkürler watcher abi. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 2:00 | |
| saatin kadranı | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 2:29 | |
| saatin capini kac mm ?birde icinin fotosunu daha yakin ve daha net cekebilirsen sevinirim | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 3:47 | |
| Saat babamda duruyor.Haftasonu daha net fotoğrafını çekip ekleyeceğim | |
|
| |
senols
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 9:47 | |
| saatin üzerinde 14 K var yani 14 ayar görünüyor, kayıp pırlantalarda önemli değil çok hesaplı bir şekilde tamamlanabilir. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 12:22 | |
| Teşekkrüler.14k da olbilir tam bilmiyorum ben ama öyle yazıyorsa öyledir ama şimdi baktım bi türlü göremedim resimlerden valla iyi gözünüz varmış ben bulamadım yani Saatin orjinalini de incelersem haftasonu o zaman görürüm herhalde.ARkadaşlar bu saate fiyat olarak gerçek fiyatını yansıtacak bir şekilde nasıl değer biçilebilir?Yani tam değerini nasıl anlayabilirz saatin.Gerçekten çok iyi bir değeri varsa satabilirim çünkü. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 20:18 | |
| Saatin kadranının gösterildiği mesajın hemen üstündeki fotoda 14K olduğu gayet açık gözüküyor, ayrıca böyle bir saatin manevi değeri ve buna sahip olmanın hazzının hiçbirşeye değişilmiyeceği düşüncesi ile kendi adıma satılması taraftarı olmam mümkün değildir, bu nedenlerle bence bunun fiyatı olamaz. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 20:54 | |
| Arkadaşım bence de bu saati satma.Satmaya kalkıştığın anda zarar edeceğini bil.
Götürdüğün yerlerde saati çok beğenseler dahi,"çalışmıyor,orası çizik,burası dökük,bunların altını zaten para etmez,tam olarak bu marka olsaydı şu parayı ederdi ama bu ondan değil" gibi bahanelerle elinden ucuza kapmaya uğraşacaklardır.
Tabii ki bu da bir ticaret.Bunlara hazırlıklı olmak lazım.
Bu tip saatlerde insanın gönlündeki değeri geçerlidir.
Ancak şu da var."Benim için manevi bir değeri yok,olsa da olur olmasa da" gibi bir düşüncen varsa bu tip eski saatler müzayedelerde de değerlendirilebiliyor.Şansını dene. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 20:59 | |
| - mertk demiş ki:
- Teşekkrüler.14k da olbilir tam bilmiyorum ben ama öyle yazıyorsa öyledir ama şimdi baktım bi türlü göremedim resimlerden valla iyi gözünüz varmış ben bulamadım yani Saatin orjinalini de incelersem haftasonu o zaman görürüm herhalde.ARkadaşlar bu saate fiyat olarak gerçek fiyatını yansıtacak bir şekilde nasıl değer biçilebilir?Yani tam değerini nasıl anlayabilirz saatin.Gerçekten çok iyi bir değeri varsa satabilirim çünkü.
Ya sevgili mert, yasini 21 olarak goruyorum, dogru mu? Bu saat satilmaz, dede yadigari... Yabanci forumlarda da dahil olarak "sattiginiza en pisman oldugunuz saatler" basliklari vardir, ve bunlar hep boyle saatlerini satmis insanlarin pismanliklariyla doludur. BU SAATI SAKIN SATMA........... | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 21:19 | |
| | |
|
| |
senols
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Perş. 22 Mart - 23:42 | |
| Bence arkadaşlar doğru söylüyor, özellikle saate merakı olan biri bu saati satarsa ileride çok pişman olacağı kaçınılmaz son olarak önüne gelecektir. İyi bir ustaya mekaniğini yaptırıp saklamak en doğrusu. Özellikle kapalı çarşı esnafına iş yapan ustalardan yardım alabilirsin. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 4:34 | |
| Saat babamda zaten o satmayı düşünmüyor.Ben sadece değerini merak ediyordum gerçekten çok yüksek değere sahip ise satmayı düşünebilirdim yani.100 bin tl nin üstünde rakamlardan bahsediyorum Ama o kadar da edeceğini zaten zannetmiyorum bir arkadaş bir iki usta tavsiye etti,gidip yaptırmayı düşünüyorum saati. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 4:50 | |
| Bu saati satmaya karar verdiysen bence vakit kaybetme .tanidigin bir kuyumcuya git casasini hurda fiyatina sat derim .cunku baska hic bir yontemle saati daha karli satamazsin .ama yok satabilirim dersen deyil turkiye dunyadaki hic bir saat sitesinde aklindan gecen fiyatlara alici bulamazsin .bu saati diyer saatlerden ayiran ozelligi ,ne altin olmasi ,ne pirlantasi nede markasi tek guzel ozelligi kasasindaki mine islemelermis maglesef oda kalmamis yani saat calismiyor ve probleminin ne oldugu bilinmiyor taslar dusmus ,mine gitmis eldeki tek kalan altin kismi oda dedikleri gibi 30 veya 40 gr geleceni sanma tepesi ,menteseleri ve minesini dus 25gr bir gr gecmez simdi ebayda bir hesap ac koy sansini dene .yada kuyumcunun yolunu tut mademki maneviyatindan gectin ,zaman harcama derim... | |
|
| |
bao.bao
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 5:11 | |
| Babadan, dededen (iki dedemi de hiç görmedim ve ben doğmadan uzun yıllar önce vefat etmişler) veya herhangi bir büyüğümden böyle bir şey kalacak olsa mümkün değil satmazdım, çocuğuma bırakır ve tembihlerdim ben ölünce kesinlikle sen de satma diye. Sizin için de doğru karar bu olmalı. | |
|
| |
VintageSaat
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 7:35 | |
| Ebay'de saatler bölümünde Leroy yazıp aratıp benzer modellerinin fiyatlarına bakıp senin kendi saatine bir bedel biçebilirsin mert..
Ancak senin yukarıdaki mesajında bahsettiğin beklenti fiyatına "Barcelona" dersem, göreceğin fiyat "Zonguldak Ereğlispor" olacak..
| |
|
| |
VintageSaat
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 7:37 | |
| Ek olarak gerçekten güzel bir saat.. Babanız tamirini, bakımını yaptırıp bunu cebinde taşısa alacağı keyfe paha biçilemez.) | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 10:18 | |
| Ebay de baktım ama latın olan falan bulamadım hic.Ordada fiyatlar çok farklilık gösteriyor 3000 euro 6000 euro 400 dolar falan.Babam zaten satmayı düşünmüyor,saati yaptırabilirsem gerçekten güzel olur.Tamam arkadaşlar satmıyorum zaten yüklenmeyin | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 10:20 | |
| Minesi tamir edlemez mi bu saatin? Bana kalirsa iyi bir kuyumcu minesini yeniden yapabilir | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 11:50 | |
| Olabilir watcher abi ama o zamanda ne bileyim antika özelliği gitmezmi?Makinesini tamir ettirmek istiyorum gerçekten,bir kaç usta ismide aldım.Bakalım ama parça değiştirmek falan istemem diye düşnüyorum orjinalliği bakımından.Parça değiştirmedende yapabilirlermi pek bilmiyorum açıkcası.Zaten orjinal parçasınıda bulamazsın herhalde saatin.Yok satmıyorum zaten kesindir artık.Çok tepki topladım | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Cuma 23 Mart - 12:12 | |
| | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum C.tesi 24 Mart - 4:57 | |
| O zaman düzeltmeyi düşünebilirim ama düzelticekken daha da bozmasınlarda.Makineyi yaptırabilirsem bakalım ilk onu yaptıracağım. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum C.tesi 24 Mart - 7:57 | |
| minesini yaptırmamak orijinalliğin bozulmaması açısından anlamlı olabilir ancak çalışmayan bir makineyi yaptırmamak bana göre değil, herhalükarda makineyi eğer yapılabiliyorsa (ki yapılamayan makine yoktur) yapılması gerekir. orijinallik de hiç bozulmaz onu dert etmeyin. makineyi yaptırıp saati kullanın. sırf o manevi değerinden dolayı ben şahsım adına paha biçemedim saatinize. yoksa böyle bir saatin tabii ki bir piyasa ederi vardır. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Paz 25 Mart - 12:44 | |
| Makineyi yakın zamanda yaptıracağım ama parça falan değişmesi gerekiyorsa işte o zaman sorun olabilir. | |
|
| |
senols
| Konu: Geri: Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum Salı 27 Mart - 2:28 | |
| Kadranı söktürebilirsen eğer, film baskı ile mine olmasada görüntüsel iyileştirme olabilir. İllede mine orjinal olsun diye düşünürsen biraz da maliyetli olabilir. Ama önemli olan orjinal halidir. Pırlantaları taktırıp birde altın kısmına cila yapıldımı çok güzel görünecektir. | |
|
| |
| Büyük dedemden kalma antika cep saati Yardımlarınız Bekliyorum | |
|