Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Hansa masa saati

+3
barett
deka
merih
7 posters
YazarMesaj
merih

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedCuma 1 Ocak - 22:50

Arkadaşlar elimde dede yadigarı 60-70 yıllık Hansa marka bir masa saati var. Tabii ki uzun yıllar kullanılmadığı için bu saat çalışmıyor. Ben bu saati yaptırıp nostaljik olarak kullanmayı düşünüyorum. Ankara da oturmaktayım. Ankara'da bu tür antika saatleri tamir eden saatçileri bilen arkadaşlarımız bana yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Şimdiden ilgilerinize teşekkür ederim
deka

deka

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedCuma 1 Ocak - 22:55

Çok iyi bir iş yapmış olursunuz,Ankara'daki arkadaşlar biliyorlarsa yardımcı olacaklardır. ok1
barett

barett

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedC.tesi 2 Ocak - 11:28

Ankara duy sesimizi fumeur
canturkk

canturkk

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPaz 10 Ocak - 8:20

Ankara da gidebileceginiz ustanin adi Sebahattin Gunes. Ulus anafartalar carsisinin alt katinda star saat.
canturkk

canturkk

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPaz 10 Ocak - 8:24

Ustanin hurriyette cikmis yazisinin link i
http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=8016555
watcher
Admin
watcher

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPaz 10 Ocak - 10:31

Canturkk arkadasim bu yazi guzelmis, ayri bir basliga kopyaliyorum.
http://www.turksaatforumu.com
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPaz 10 Ocak - 16:39

Saatin bir adet fotoğrafını koyarsanız modeline göre ben yardımcı olabilirim.
canturkk

canturkk

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPtsi 11 Ocak - 7:29

Kendisi benim ustam olur. Biraz asabidir fakat kendisiyle tanismanizida isterim.Uygun bir zamanimda dukkandan daha detayli resimler koymaya calisacagim.
merih

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPtsi 11 Ocak - 8:41

Sn. Cantürkk ilginize çok teşekkür ederim. En kısa zamanda dede yadigarı masa saatimi Sebahattin Güneş ustanın deneyimli ellerine teslim edeceğim. Saatim yapılabildiği takdirde tabbi ki mutlu olacağım. Yapılamayacak durumda ise de canımız sağolsun diyeceğiz.
merih

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPtsi 11 Ocak - 9:35

Sn. Ali Sade beni bağışlayın, maalesef saatin fotoğrafını çekip siteye koymayı beceremiyorum.Söz konusu saatin ahım şahım bir antika değeri taşıdığını da düşünmüyorum. Sadece manevi değeri ve yapılabildiği takdirde de çıkardığı tik tak sesleri beni memnun etmeye yetecektir. ilgnize çok teşekkürler.
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPtsi 11 Ocak - 19:42

Antika olup olmaması da hiç önemli değil.Önemli olan o makinelerin bizlerin gönlünün antikaları olması.

Ben de Ankara'dayım.Yine de çaresiz kalırsanız yardımcı olurum.
canturkk

canturkk

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedSalı 12 Ocak - 10:10

M. Ali Sade Bey bende Ankara dayım uygun bir zamanda sizinle ve Ankara daki tüm üyelerimizlede tanışmayı çok isterim. Bu konuda bir etkinlik hazırlayabiliriz.
watcher
Admin
watcher

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedSalı 12 Ocak - 10:17

Dostlar Fahri arkadasimiz Ankarada bir bulusma organize etmeye calisiyor bu aralar,
Bilgiler burada:
http://www.turksaatforumu.com/organizasyonlar-bulumalar-f23/2-ankara-bulumas-t518.htm
http://www.turksaatforumu.com
canturkk

canturkk

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedSalı 12 Ocak - 10:26

Hemen linke bakıyorum. Tesekkürler
Axiaziz

Axiaziz

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedSalı 12 Ocak - 11:06

Anafartalar çarşısında aynı zamanda alt katta, Güneş Saat vardır, Mustafa Bey...
Yada arkada tarafındaki handa (Alsancak Çarşısı'nın yanındaki bina) 3 katta Asım Usta vardır.

Her ikisi de iyi ve usta saatçilerdir.

En son Axiaziz tarafından Salı 12 Ocak - 11:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
canturkk

canturkk

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedSalı 12 Ocak - 11:11

Gunes saatte ayni carsida ve ayni kattadir. Mustafa Beyinde soy adi Gunesdir. Sebahattin ustanin amcasinin ogludur kendisi.
canturkk

canturkk

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedSalı 12 Ocak - 11:12

Yandaki pasajin 3. katinda Asim usta vardir. Bunuda ek bilgi olarak yollayayim dedim.
merih

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedÇarş. 13 Ocak - 8:25

Dün masa saatimi Selahattin ustanın maharetli ellerine teslim etmiş bulunuyorum. Bu hafta sonu saatin durumunu öğrenmek üzere (Anladığım kadarıyla saatin yapılıp, yapılamama) telefon edeceğim. Bu arada Dr. Cantürk Bey'in de kulaklarını çınlattığımız gibi, Selahattin ustaya bırakmış olduğu güzel mekanik saatlerini de görme fırsatını yakaladım. Bu arada Selahattin usta kedisine onarımı yapılmak üzere bırakılmış bir çok eski masa, duvar ve kol saatleri hakkında uzun uzun bilgi verdi. Bir saat sever olarak kendimi binlerce çoğu eski mekanik saatlerin arasında bulmak beni müthiş mutlu etti. Bütçemin el verdiği ölçüde buralardan eski bir mekanik kol saati ve de masa saati de almayı düşünüyorum. Zamanla arkadaşlarımızın adlarını verdiği Ankara'da ki diğer ustalarla da tanışmak isterim. Tabii ki daha öncelikli olarak sitemizdeki Ankara'lı saat severlerle tanışmak beni daha mutlu kılacaktır.
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 10:12

Bu saatten haber alamadık.Nasıl oldu?Gelişmeleri resimli paylaşırsanız güzel olur.
merih

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 22:49

Merhaba M.Ali Bey, saatin dış boyası da olmak üzere, sabahatin usta sayesinde oldukça iyi bir şekilde yapılmış bulunuyor.Bir iki haftadır da kullanmaktayım. Yalnız arkada ki ayar çubuğunu en son eksi kademesine getirdiğim halde yine de bir kaç dakika ileri gidiyor. Biraz teknıloji özürlü olduğum için saatin resmini gösteremiyorum. Bir ara saati ayarlatmak için Sabahattin ustaya uğramak istiyorum. Bildiğim kadarıyla siz de Ankara'da yaşamaktasınız. Sizin de müsait olduğunuz bir zamanda iser ustanın dükkanında, isterseniz bir yerde oturup bir çay içip tanışırız. Bu meyanda size saati gösterme fırsatı da bulmuş olurum. Selamlarımla
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Hansa masa saati Empty
MesajKonu: Geri: Hansa masa saati   Hansa masa saati Icon_minipostedPaz 21 Şub. - 23:22

Üstadım masa saatlerinde günlük 2-5 dakika arası ileri - geri gitme çok çok normal kabul edilir.Çünkü bunlar (şimdi uyandırma servisi olarak kullanılmasalar da Smile )yatmadan önce kurulur,ayarlanır öyle bırakılır.Dolayısıyla her gece bir kaç dakika ileri geri almak dert olmaz.

İlk fırsatta tanışmayı ben de isterim.Şu sıralar ben biraz şehirler arası gidip geliyorum.Müsait olduğumuzda buluşabiliriz.

Herkese selamlar...

Hansa masa saati
1 sayfadaki 1 sayfası