Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Ankara'dan selamlar

+9
Axiaziz
bumblebee
deha
deka
watcher
haspirin
barett
teng
M.Ali Sade
13 posters
YazarMesaj
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Ankara'dan selamlar Empty
MesajKonu: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 11:28

Sayın saat meraklısı arkadaşlarım;

1967-68 yılında saatçi yanındaki üç beş aylık çıraklık tecrübemden sonra gittiğim yatılı okulda üç yıl boyunca milletin saatleri üzerinde çalışarak,çözemediğim işleri de ustama danışarak mekanik saatçiliği çözdüm diyebilirim.Zamanın güzel makineleri olan AS 1130,UT 76,UT 6325,6315,ST 96,ETA 2789 gibi modeller üzerinde çalıştım.Ama meslek olarak saatçiliği seçemedim,devlet memuru oldum.

Bir zaman Sirkeci'deki Doğubank İşhanı'ndan temin ettiğim temel el aletleri ve takımlarla bir kaç parça tepe,zemberek,tij,mika ve maşa ile eş-dost,konu,komşuya seyyar olarak iş yaptıktan sonra 80 li yıllarda Mercan Yokuşu civarında pazar günleri kurulan seyyar saat pazarı ile Trakya Garajı arkasındaki çöplük pazarını keşfederek işin ticaret yönüne de girdim.

Çöpten çıkan Serkisof çift çanlı masa saatlerini önce hafifçe elden geçirip çalıştırdıktan sonra,Sirkeci Galeri Saat 'ten (O zamanın Rus saatleri acentasıydı) aldığım kağıt kadranlar ve akrep,yelkovanlarla,mahallemizin camcısı Recep'te kestirdiğim camlar ve nalburdan aldığım bir kilo mavi yağlı boya ile yepyeni hale getirip yeni vaziyette yine çöpten çıkan saatleri bana satan Diyarbakırlı arkadaşıma geri sattığım günleri keyifle anıyorum.

Bildiklerimi kitap haline getirerek tefrika şeklinde yayınlatmak üzere " Amatör Saat Tamirciliği" adı altında 1987 yılında Türkiye Çocuk Dergisi'ne büyük ümitlerle gittiğimi ancak umduğum cevabı bulamadığımı üzülerek hatırlıyorum.

Bu forumu da bu gece tesadüfen keşfettim.Çok güzel konular var.Beğendim.Artık yedi yıldır emekliyim.Bildiklerimi sizlerle paylaşabilir ve fırsat buldukça mekanik saatler üzerine keyifli sohbetler yapabiliriz.

Herkese selamlar...
teng

teng

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 11:31

forumumuza hoşgeldiniz sampanya
barett

barett

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 11:31

Bizi mutlu ettiniz aramiza hosgeldiniz.
haspirin

haspirin

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 21:12

hoşgeldiniz.

Aslında ben de hoşgeldim Very Happy
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 21:24

Hosgeldiniz welcome

Yasaminizin saatcilik bolumu cok ilginc, forumumuzdaki dostlarin cogunun ilginc saat yasamlari ve deneyimleri var ve sizinki de bu kategoriye giriyor, en kisa zamanda bu saat uzerine yasadiklarinizdan enstantaneler basliklar altinda bekleriz.
Sizin gibi dostlar bu konuya gonul vermis ama bilgi pesinde olan genc kardeslerimize ornek olacak ve forumumuz sayesinde bu konu daha da gelisecektir buna inaniyorum.

Tekrar hosgeldiniz...
http://www.turksaatforumu.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 21:25

Haspirin kardesim sen de hosgeldin, cok sevindik by
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 23:15

Bu arada yukarıdaki mesajımda bahsettiğim Amatör Saatçilik adlı kitabımın bendeki taslaklarını taradım.Ancak taramakla iş bitmiyor,Fotoşop programında biraz da düzeltmek gerekiyor.Forumda yayınlanabilecek hale geldiğinde peyderpey sizleri sıkmadan atacağım.

Bizler gibi saat meraklılarını ilgilendirecek çok da anılarım var.İlerleyen günlerde anlatırım.

Aslında bir sıkıntım daha var.Ben diğer forumlara kendi adımla girmiştim.Ama her nedense buraya "Ototorlak" niki ile girdim.Forumunuzun prosedürünü bilmiyorum.Kullanıcı adımın M.Ali Sade olarak düzeltilmesini admin arkadaşımdan rica ediyorum.Ben profilimden düzeltemedim çünkü.

Herkese selamlar...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 23:37

Isminizi degistirdim ok1

Kitabinizi yayina almadan once bir haberleselim belki bu konu icin ayri bir bolum acariz, bu cok onemli, kitabinizin diger basliklar arasinda kalmasini ve az gorunmesini istemem, cok onemli bir sey bu yapmis oldugunuz, ayrica barett isimli uyemizin de teknik bir kitap projesi var bunlari buradan yayinlayip daha sonra yazili hale getirmek icin girisimlerde bulunabiliriz.

Anilarinizi da ayrica bekleriz.

Saygilarimla
deka

deka

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedSalı 5 Ocak - 23:51

Hoşgeldiniz, bilgileriniz ve deneyimlerinizden yararlanacağımızı umuyorum. ok1
deha

deha

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 4:46

Sayın M.Ali Sade,

Hoşgeldiniz foruma. Yazılarınızı ve kitabınızı dört göz bekliyoruz..
bumblebee

bumblebee

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 4:48

Hoşgeldiniz Smile
Ankara buluşması çok renkli olacak gibi görünüyor Smile
Axiaziz

Axiaziz

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 9:53

Hoş geldiniz.

Evet, bir sonraki Ankara buluşması gerçekten çok güzel olacak gibi...
Organizasyon By; Fahri... Very Happy
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedÇarş. 6 Ocak - 11:00

Bu gün bu siteyi üyesi olduğum Türkiye'nin en canlı,en faal forumu http://wowturkey.com sitesindeki Link Tavsiyeleriniz başlığına da ekledim.Buradan bakabilirsiniz.

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=1548551#1548551

Not: Ankara buluşmasına ben de varım.Ne zaman arzu ederseniz.Ben emekliyim,bu hafta sonu hariç (Adana'dayım) hafta sonu hafta içi tanışabiliriz.

Herkese selamlar...
canturkk

canturkk

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedPerş. 7 Ocak - 10:47

M.Ali Sade formumuza hosgeldiniz. Ankara da bulusmak gercekten guzel olur.
ertay

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedCuma 8 Ocak - 11:29

Hosgeldiniz M.Ali bey. sampanya
solestar

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedC.tesi 9 Ocak - 7:35

Hoşgeldiniz, iyi forumlar...
Quorthon

Quorthon

MesajKonu: Geri: Ankara'dan selamlar   Ankara'dan selamlar Icon_minipostedPaz 10 Ocak - 11:41

Hoşgeldiniz...
http://www.saatfarki.com

Ankara'dan selamlar
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Selamlar
» Selamlar.
» selamlar
» SELAMLAR..
» selamlar