| Ankara'dan selamlar | |
|
+9Axiaziz bumblebee deha deka watcher haspirin barett teng M.Ali Sade 13 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
M.Ali Sade
| Konu: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 11:28 | |
| Sayın saat meraklısı arkadaşlarım;
1967-68 yılında saatçi yanındaki üç beş aylık çıraklık tecrübemden sonra gittiğim yatılı okulda üç yıl boyunca milletin saatleri üzerinde çalışarak,çözemediğim işleri de ustama danışarak mekanik saatçiliği çözdüm diyebilirim.Zamanın güzel makineleri olan AS 1130,UT 76,UT 6325,6315,ST 96,ETA 2789 gibi modeller üzerinde çalıştım.Ama meslek olarak saatçiliği seçemedim,devlet memuru oldum.
Bir zaman Sirkeci'deki Doğubank İşhanı'ndan temin ettiğim temel el aletleri ve takımlarla bir kaç parça tepe,zemberek,tij,mika ve maşa ile eş-dost,konu,komşuya seyyar olarak iş yaptıktan sonra 80 li yıllarda Mercan Yokuşu civarında pazar günleri kurulan seyyar saat pazarı ile Trakya Garajı arkasındaki çöplük pazarını keşfederek işin ticaret yönüne de girdim.
Çöpten çıkan Serkisof çift çanlı masa saatlerini önce hafifçe elden geçirip çalıştırdıktan sonra,Sirkeci Galeri Saat 'ten (O zamanın Rus saatleri acentasıydı) aldığım kağıt kadranlar ve akrep,yelkovanlarla,mahallemizin camcısı Recep'te kestirdiğim camlar ve nalburdan aldığım bir kilo mavi yağlı boya ile yepyeni hale getirip yeni vaziyette yine çöpten çıkan saatleri bana satan Diyarbakırlı arkadaşıma geri sattığım günleri keyifle anıyorum.
Bildiklerimi kitap haline getirerek tefrika şeklinde yayınlatmak üzere " Amatör Saat Tamirciliği" adı altında 1987 yılında Türkiye Çocuk Dergisi'ne büyük ümitlerle gittiğimi ancak umduğum cevabı bulamadığımı üzülerek hatırlıyorum.
Bu forumu da bu gece tesadüfen keşfettim.Çok güzel konular var.Beğendim.Artık yedi yıldır emekliyim.Bildiklerimi sizlerle paylaşabilir ve fırsat buldukça mekanik saatler üzerine keyifli sohbetler yapabiliriz.
Herkese selamlar... | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 11:31 | |
| forumumuza hoşgeldiniz | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 11:31 | |
| Bizi mutlu ettiniz aramiza hosgeldiniz. | |
|
| |
haspirin
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 04/01/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 21:12 | |
| hoşgeldiniz. Aslında ben de hoşgeldim | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 21:24 | |
| Hosgeldiniz Yasaminizin saatcilik bolumu cok ilginc, forumumuzdaki dostlarin cogunun ilginc saat yasamlari ve deneyimleri var ve sizinki de bu kategoriye giriyor, en kisa zamanda bu saat uzerine yasadiklarinizdan enstantaneler basliklar altinda bekleriz. Sizin gibi dostlar bu konuya gonul vermis ama bilgi pesinde olan genc kardeslerimize ornek olacak ve forumumuz sayesinde bu konu daha da gelisecektir buna inaniyorum. Tekrar hosgeldiniz... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 21:25 | |
| Haspirin kardesim sen de hosgeldin, cok sevindik | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 23:15 | |
| Bu arada yukarıdaki mesajımda bahsettiğim Amatör Saatçilik adlı kitabımın bendeki taslaklarını taradım.Ancak taramakla iş bitmiyor,Fotoşop programında biraz da düzeltmek gerekiyor.Forumda yayınlanabilecek hale geldiğinde peyderpey sizleri sıkmadan atacağım.
Bizler gibi saat meraklılarını ilgilendirecek çok da anılarım var.İlerleyen günlerde anlatırım.
Aslında bir sıkıntım daha var.Ben diğer forumlara kendi adımla girmiştim.Ama her nedense buraya "Ototorlak" niki ile girdim.Forumunuzun prosedürünü bilmiyorum.Kullanıcı adımın M.Ali Sade olarak düzeltilmesini admin arkadaşımdan rica ediyorum.Ben profilimden düzeltemedim çünkü.
Herkese selamlar... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 23:37 | |
| Isminizi degistirdim Kitabinizi yayina almadan once bir haberleselim belki bu konu icin ayri bir bolum acariz, bu cok onemli, kitabinizin diger basliklar arasinda kalmasini ve az gorunmesini istemem, cok onemli bir sey bu yapmis oldugunuz, ayrica barett isimli uyemizin de teknik bir kitap projesi var bunlari buradan yayinlayip daha sonra yazili hale getirmek icin girisimlerde bulunabiliriz. Anilarinizi da ayrica bekleriz. Saygilarimla | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Salı 5 Ocak - 23:51 | |
| Hoşgeldiniz, bilgileriniz ve deneyimlerinizden yararlanacağımızı umuyorum. | |
|
| |
deha
Mesaj Sayısı : 210 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 63 Nerden : İzmir
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Çarş. 6 Ocak - 4:46 | |
| Sayın M.Ali Sade,
Hoşgeldiniz foruma. Yazılarınızı ve kitabınızı dört göz bekliyoruz.. | |
|
| |
bumblebee
Mesaj Sayısı : 423 Kayıt tarihi : 12/07/09 Yaş : 39 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Çarş. 6 Ocak - 4:48 | |
| Hoşgeldiniz Ankara buluşması çok renkli olacak gibi görünüyor | |
|
| |
Axiaziz
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Çarş. 6 Ocak - 9:53 | |
| Hoş geldiniz. Evet, bir sonraki Ankara buluşması gerçekten çok güzel olacak gibi... Organizasyon By; Fahri... | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Çarş. 6 Ocak - 11:00 | |
| | |
|
| |
canturkk
Mesaj Sayısı : 365 Kayıt tarihi : 25/09/09 Yaş : 48 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Perş. 7 Ocak - 10:47 | |
| M.Ali Sade formumuza hosgeldiniz. Ankara da bulusmak gercekten guzel olur. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar Cuma 8 Ocak - 11:29 | |
| Hosgeldiniz M.Ali bey. | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Ankara'dan selamlar C.tesi 9 Ocak - 7:35 | |
| Hoşgeldiniz, iyi forumlar... | |
|