| Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
monster
| Konu: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 11:23 | |
| arkadaşlar şu an elimde muhtemelen 20 yada daha fazla yıllk bir HİSLON kurmalı alttan saniyeli saat var yıllardır eski eşyaların arasında unutulmuş elime alıp biraz kurdum ve tık tık tık çalışmaya başladı ve hiç geri kalma yapmıyor ama kasasında ufak tefek soyulmalar olmuş kadranın içindede biraz lekeler var (camın altında) ben bu saati beğendim ve takmak istiyorum ama bu şekilde takamam saati tekrardan temizleterek kasasını parlattırmak mümkünmü? sökülüp içide temizlenebilirmi veya kasalar tekrardan kaplanabiliryorumu? bu arada saat altın kaplama olabilirmi ? HİSLON un altın kaplama saati varmı bilrmiyorum saat sarı fikirlerinizi bekliyorum | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 11:27 | |
| bu saati neyap neyap adam et; bayılıyorum bu tasarıma | |
|
| |
monster
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 11:30 | |
| foto biraz dandik oldu gecec gece telefonla saati adam etmek için ne yapmam lazım benim hiç tecrübem yok hislonun nasıl bir marka olduğunuda bilmiyorum yani uğraşmaya değecek bir saatmidir acaba? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 11:32 | |
| O saat 20 senelikten fazla gözüküyor. İstanbul'da iseniz Recep Gürgen'e götürebilirsiniz (aceleniz yoksa ) Saatin durumunu bu fotolarla söylemek güç. | |
|
| |
monster
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 11:37 | |
| izmirdeyim acele konusuna gelirsek bu benim ilk pilsiz saatim olacak biraz heyecan yaptım:) kayışıda yok ama onu halletmek kolay, fotoda belli olmuyor ama saatin camı bombeli cok değişik bi görüntüsü var ben 22 yaşındayım işim gereği sürekli takım elbise giyiyorum acaba bu 30 senelik saati taksam anormal olurmu?
birde yukarıda yazdığım gibi kasa ve kadran konusunda parlatma işlemi yapılabiliyormu? | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 11:44 | |
| Kaplama yapılıyor ama orijinali gibi olmuyor tabii. Kadranı bilemiyorum. Bilsem babamın Tissot'u vardı onu yaptırırdım. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 13:02 | |
| Valjoux arkadasimiz bu bolumu okuduktan sonra, Izmir'de nasil yaptirabileceginiz konusunda size bir fikir verecektir sanirim. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 19:01 | |
| Saat resim net olmasa da güzel bir saate benziyor.Bu saat en aşağı 30-40 yıllık.20 yıllık olamaz ,çünkü 1990 larda böyle bir üretim yoktu.1980 lerde bile yoktu. Altın kaplama olup olmadığı çerçeve üzerinde yazar.Şayet saat altın kaplama ise aşağıdaki resimde okla gösterdiğim bölgede "10 Mic. Gold Plated" ya da ".Plaqué or 10 Mic" gibi çok küçük ,lupla veya gözün iyiyse çok dikkatle baktığında görebileceğin şekilde bir yazı olması gerekir. Bu saatler şayet altın kaplama ise rengi tam sarı değildir.Alttaki resimde görüldüğü gibi kırmızı,sarı,kahve arası hoş bir renktir. Makinesinin modeline göre yepyeni bir kadran da bulabilirsin ve hatta yeni bir çerçeve de.İzmir 'de eski saatleri "seven" bir saatçiye götürmen yeterli.Yoksa götürdüğün pek çok saatçi saatin değeri konusunda abuk subuk konuşup moralini de bozabilir.Hazırlıklı ol. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? C.tesi 16 Ocak - 22:31 | |
| Bu saat takım elbise ile çok güzel kullanılır ki, zaten spor saat değil, elbise saatidir. | |
|
| |
monster
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? Paz 17 Ocak - 8:17 | |
| arkadaşlar bu gün bir saatiçi saatin zembereğinin kırık olduğunu onu değiştirip bakım yapıp birde kayış takmak için 25_tl istedi fiyat uygunmu sizce yoksa ben bilmediğim için biraz abartmışmıdır? saatin daha iyi fotolarını koyuyorum izmirdeki bir yaşlı saatçi amca bu saatin 40 yıl öncesinin en iyi saatlerinden olduğunu söyledi en az 40 yıllıkmış ve altın kaplama zemberek değişirse bir problem olurmu acaba? | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? Paz 17 Ocak - 8:33 | |
| [quote="mosnter99"]arkadaşlar şu an elimde muhtemelen 20 yada daha fazla yıllk bir HİSLON kurmalı alttan saniyeli saat var yıllardır eski eşyaların arasında unutulmuş elime alıp biraz kurdum ve tık tık tık çalışmaya başladı ve hiç geri kalma yapmıyor ama kasasında ufak tefek soyulmalar olmuş kadranın içindede biraz lekeler var (camın altında) ben bu saati beğendim ve takmak istiyorum ama bu şekilde takamam saati tekrardan temizleterek kasasını parlattırmak mümkünmü? sökülüp içide temizlenebilirmi veya kasalar tekrardan kaplanabiliryorumu? bu arada saat altın kaplama olabilirmi ? HİSLON un altın kaplama saati varmı bilrmiyorum saat sarı fikirlerinizi bekliyorum
Eger saati kurup tik tik calisti vede hicte geri kalmiyor dediyseniz bu saatin zemberegi kirik degildir.Ama meraktan biraz daha kurmaya calisip sonradan kiridiysaniz bir sey diyemem saat elinizde ise tam kurduktan sonra durmasi nekadar suruyor onu bir tesbit edin.Dedigim gibi calisan bir saatin zemberegi kirik olamaz.Kirildiysada degistirmek mecburidir ve bu fiyat bence normal. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? Paz 17 Ocak - 8:41 | |
| Güzel saat.
Kurma kolundan sona kadar kur bakalım,zemberek doyuyor mu?Şayet sona dayanıyor ve artık kurulmuyorsa (bundan sonrasını zorlama) zembereğin sağlamdır.
Ya da kurarken saatin içinden atlama sesleri geliyor ve sonuna kadar kurulmuyorsa zemberek kırıktır.
Bunu neden yazdım?İlk mesajında kurduğumda çalışıyor demiştin yanılmıyorsam.Bu testin sonucuna göre hareket et.
Yukarıdaki teste göre zembereğin sağlamsa o saatçiye bir daha görünme.
Yok test sonucu kırık olduğundan emin olduysan da istediği para bir şey değil.Kordon da içinde olduktan sonra hesaplı.Bırak onarsın.
Güle güle kullan. | |
|
| |
monster
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? Paz 17 Ocak - 8:59 | |
| saat şuan çalışıyor bir sorun yok kurma kolunu ne kadar kurarsam kurayım dönmeye devam ediyor kurma işlemi sırasında bir atlama olduğunu hissediyorum bir sıyırma var sanki yani benim bildiğim kurma işleminin sonunda bir noktada daha fazla kurulmaması lazım ama bu hiç durmuyor hep devam ediyor saati tam kurunca (tam kurduğumu zannediyorum olabildiğince çeviriyorum) 9-10 saat çalışıp duruyor saatçi zemberek değişirse tam kurma ile 36 saat kadar çalışacağını söyledi acaba doğrumu? eyer zemberek değiştikten sonra yine 9-10 saat çalışacaksa hiç orjinallğini bozmıyayım ne dersiniz? | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? Paz 17 Ocak - 9:19 | |
| Saatçinin teşhisi doğru.Doymuş bir zemberekle bu saat 36 saate yakın çalışır.
Zembereğin değişmesi orijinalliğe hiç bir etki yapmaz.Gönül rahatlığı ile değiştirebilirsin. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? Paz 17 Ocak - 9:23 | |
| Zemberekleri en iyi Breguet'nin yaptığı doğrumu ? | |
|
| |
| Dede yadigarı saati eski haline getirebilir miyiz? | |
|