| Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
dslrman
| Konu: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 0:23 | |
| Merhaba arkadaşlar. Aslında beğendiğim ve ihtiyacım olan birçok saat modeli var ama bu saat dikkatimi çekti. Fiyatı tam olarak bilmiyorum ama internetten aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. Her türlü kullanıma uygun bir saate benziyor.Kutusundan hem metal hem kauçuk kayış çıktığını görüyorum. Ben büyük çaplı saatleri beğeniyorum.Bu saatin çapı da 49mm Bileğim kalın değil ama seviyorum işte. Bu modelin 1000m suya dayanıklı ibaresi olduğunu ve otomatik mekanizmaya sahip olduğunu gördüm. Yalnız çok benzer bir ürün daha var, onun ismi ise; Oris Divers Titan Chronograph. Bu modelin sol tarafında helyum vanası var, sağ tarafta ise kronometre düğmeleri. Regulateur modelinde kronometre olmadığı için sanırım bu vana solda değil sağ tarafa yerleştirilmiş. Birisi 49mm iken diğer 47mm. Elimdeki Oris kataloğuna baktığımda, Yine Regulateur modelinin çok benzeri 47mm çaplı olan Divers Small Second isimli modelini görüyorum. Regulateur modelinden farkı çapı dışında ''titan'' ibaresi.Bu ne anlam ifade ediyor, pratikte ne işe yarıyor bilmiyorum. Ve yukarıda bahsi geçen Divers Titan modelinin kronografsız, Divers Titan Date modeli var.44mm çaplı ve yine 1000m suya dayanıklı. Sormak istediğim, bu modellerin otomatik mekanizmasının kalitesi nasıldır(hangi ayardadır), ömürlük saatlermidir, çapları sorun yaratır mı çok(49-47 ve 44mm) ve önerirmisiniz ? Fiyatlarını da yazarsanız tam süper olur Belirtmek isterim ki şu an bu saati almayı düşünmüyorum, gelecekte bütçemi ayarlarsam alacağım | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 8:22 | |
| Birkaç saat önce Oris satan bir mağazaya gittim. Orada 47mm lik mavi bezelli Oris Divers Small Secont Date modelini inceledim. Çelik kasa ve kordona sahip saat, kolumda biraz büyük durdu açıkçası ama gayet dikkat çekici idi. Ve oldukça ağırdı ama bu ağırlık aynı zamanda kalite hissini pekiştiriyordu. Birde titan modelleri vardı.Tinayum' un kısaltması olarak geçiyormuş Oris' de Fiyatlar kayış ve modele bağlı olmakla beraber, beğendiğim ürünler 1800-2600 lira arasında değişiyordu. Kullanmakta olan yada bilgi verebilecek olan arkadaşlar yok mu bu ürünle ilgili ? | |
|
| |
donjohnson
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 10:13 | |
| Gözünü kapat al derim ORIS'i , bende 2 tane var. Bir tanesi diver date modeli. Alabilirsen Carlos Coste L.E al derim. Olmazsa Der Meistertaucher. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 10:36 | |
| Şu an alma imkanım yok maalesef.Seneye alabilirim, merak ettiğim için araştırıyorum. Gayet hoş modeller dalgıç saatleri. Şimdi dikkatimi çeken bir durumda, saniye kolu oldu. Der meistertaucher iyi hoş ama saat ve saniye kolu küçük 2 daire içine sıkıştırılmış.Alışık olmadığım için gözüm yadırgıyor, ileride alışsa bile bu daireler küçük olduklarından dikkatli bakmak gerekiyor. Bu sebeple 3 model kaldı; saat, dakika ve saniye kolu klasik, bildiğimiz şekilde yerleşmiş olan. En zor karar 47 ve 44mm arasındaki tercih olacaktır. 1) Carlos Coste' nin modeli 47mm olan, kronometreli (674 7599 71 54) kodlu ürün. 2) Aynı ürünün 44mm olan yine kronometreli (674 7542 71 54) kodlu hali var. 3) Birde 44mm olan, kadrajı kronometresiz yani sade bir modeli var, model kodu (733 7541 71 54). Açıkçası koronometreli ile kornometresiz, aynı çaptaki saatlere bakıldığında, sade olan modelin daha büyük duruyor izlenimi verdiğini düşünüyorum.Yazılar okunaklı oluyor, karmaşa pek olmuyor ve kibar duruyor. Kronometreli saatler de kötü değil ama işte ileride sanki modası geçermiş gibi geliyor. Bakalım ileride saat zevkim değişecek mi | |
|
| |
solestar
Mesaj Sayısı : 909 Kayıt tarihi : 26/08/09 Yaş : 47 Nerden : Konya
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 10:40 | |
| Kadran dizaynı, rengi vs.'nin ötesinde saatin bileğe büyük olup olmadığını belirleyen en büyük etken "lug to lug" yani bizim tabirle boynuzlar arasındaki mesafe. 40mm ve 43mm iki saatin boynuzlar arası mesafesi örneğin 50mm olsa aralarında rahatsız edici bir boyut farkı olmuyor. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 10:56 | |
| Hocam benim bilek pek kalın değil, 47mm çaplı saati bileğime taktığımda tam bileğimin kalınlığı kadar yaptı saat.İşte o kayışın girdiği yuvalara boynuz diyorsun sanırım.Onlarla beraber 50-55mm yaptı ise saat, benim bileğin tamamını doldurdu saat. Birde şöyle birşey var arkadaşlar.Şimdi saat deri, kauçuk gibi çok esnek bir kayış olmadığı için(çelik kayış),bağlantı noktasının hemen başlangıcından itibaren 90 derece kıvrılıp bileği sarmıyor.Bir miktar açı yapıp(belki birer bakla sonra tam aşağıya dönmüş oluyor kayış) bileği kavrıyor. 44mm bana tam olacaktır ama 47mm insanı cezbediyor | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 11:01 | |
| Bence büyük olduğunu hissettiğiniz model(ler)i eleyin, biraz küçük ve normal olanlar her zaman kullanılabilir ama belli bir zaman sonra büyük bir saat kullanmaktan rahatsız olabilirsiniz. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 11:16 | |
| Evet haklısınız, en iyisi alacağım zaman her iki modeli kola takıp incelemekte.
Birde kayış meselesi var. Çelik kayış, titanyum kayış ve diğeri kauçuk kayışlı modeller var. Şık ve sportifliği bir arada sunan çelik veya titanyum kayış, her zaman kullanım alanı fazla olan kayışlardır. İlk etapta kauçuk(veya deri) alıp, sonrasında ekstradan çelik kayış almak daha pahalıya geliyor olmalı.
Titanyum kayış, çelik kayışa göre kullanışlımıdır mesela? Çizilmelere dayanıksız olduğunu duymuştum, eğer kolay çiziliyorsa kötü bir görünüm sunacaktır.Böyle bir durumla kimse karşılaşmak istemez.
Bu tür dalış saatleri ağır oldukları için, titanyumlu ile çelik kayışlı model arasında çok belirgin bir ağırlık farkı olması normal.
Hangisi kullanışlılık ve görsellik açısından iyidir sizce ? | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 11:25 | |
| Titanium hafif ve daha dayanıklıdır, ama kolay çizilebilir. Çelik de çizilir ama çelikteki çizikler giderilebilirken titaniumda böyle bir şans yok. Görsel açıdan da çeliği titaniuma tercih ederim. En iyisi deri kordon da takmaya elverişli çelik kordonlu modeli almak. Oris'te birçok model kordon değiştirmeye müsait değil, buna dikkat edin kesinlikle. Sonradan orijinal kordonunu bulamama veya çok pahalıya mâl olma gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 22:07 | |
| Solestar teşekür ederim verdiğin değerli bilgiler için. Oris çalışanı aynı şeyi söyledi.Yani orjinal kayışı takılabiliyor dedi.
Ama şu var, bir deri kayış birkaç sene sonra yıpranıp değişim gerektiriyorken, çelik kayış herhalde hiç değişim gerektirmeyecektir.
Birde bu dalış saatlerinin hangi modelleri, regulateur gibi kutu içinde geliyor? Kutu' dan kast ettiğim, bu modelde kutu içinde hem titanyum hem de kauçuk kayış bulunuyor.Ve ayrıca alet edevat var kutu içeriğinde.Gayet güzel hazırlanmış.
Çift kayışlı satın almak en güzeli ve uygunu(maliyet açısından) olurdu. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 22:38 | |
| Tamam metal kordonlu almak en mantıklısı, bu doğru ama gerektiğinde değiştirilebilen,metal kordonu sökülüp deri kayış takılabilen bir metal kordonlu model almak önemli. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 22:51 | |
| - deka demiş ki:
- Tamam metal kordonlu almak en mantıklısı, bu doğru ama gerektiğinde değiştirilebilen,metal kordonu sökülüp deri kayış takılabilen bir metal kordonlu model almak önemli.
deka selam. Şimdi bu kutu içinden çift kayış çıkan modeller bile yeterli gelmez mi diyorsun ? Bildiğim kadarıyla kauçuk kayış, deri gibi değil.Yıpranmıyor pek ve kauçuk+çelik kayışlı bir oris, ömürlük olacaktır. Titanyum hafif ama sanırım kolda insan, ağır bir kasa taşımayı seviyor Unutmadan, bu kadar büyük çaplı ve kalın saatlere deri kayış yakışmaz gibime geliyor, kauçuk veya çelik-titanyum kayışlar yakışırmış gibime geliyor. Oris dalış saatlerine rakip, bu ayarda ve bundan pahalı olmayan saatler ve modeller neler var bildiğin ? * Arkadaşlar, akşam pırlant mağazasından, kendi çıkardıkları dergilerden birisini aldım. Burada 2009 senesinde bünyelerine kattıkları mı yoksa birlikte çalışma kararı mı aldıkları markalar var. Bunların isimleri; hysek, hirsch, invicta, luxenter, pryngeps, tendenco, scr. Şimdi Oris, eğer oris' den başka kayış kullanmıyorsa, hirsch kayışları uymayacak demek mi oluyor bu ? | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 23:06 | |
| Kauçuk-silikon kayışlarında bir ömrü vardır,bu modellerde kayışlar standart yapıda olmadığı için gerektiğinde sadece kendi firmasından-servisinden değişim yapılabilir, bu da maliyetli olur,ancak saat dalış saati olduğu içinde mutlaka metal veya silikon kayış olmak durumunda, deri kayış takılsada dalışda kullanılamaz, ama beğendiysen her zaman söylediğim şeyi söyleyeceğim, nasılsa saatseverin birden fazla saati olacağı için buda neden olmasın,alabilirsin,marka olarak beğenilen kaliteli bir markadır, dizayn konusuda tamamen kullanıcının zevkine kalmış bir olaydır. Bu kadar büyük saate deri kayış yakışmaz konusuna ise Panerai deri kayışlı 47mm.lik saatlerini örnek olarak verebilirim. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Paz 17 Ocak - 23:23 | |
| Haklısın Panerai' ler var Onların kalınlığı bu kadar mı bilemiyorum. Aslında saat tutkusu bulaşınca bir kere, tek model yetmiyor sanırım. Ben şöyle 40-42mm çaplı, kibar bir deri kayışlı saat alırım zaten. Bu tür bir model ile deri kayış kullanmak. Büyük çaplı ve kalın saat kullanırken, dar kesimli gömleklerin dışında, açıkta kalır saat Senin bu kalitede ve yaklaşık fiyatta olan, önerebileceğin başka dalış saatleri var mı ?
En son dslrman tarafından Ptsi 18 Ocak - 6:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Ptsi 18 Ocak - 4:58 | |
| Bu saate dalış saati olarak değilde genel anlamda bakmıştım, esasında dalış saatleri ile ilgili özel bir merakım yok, bende sadece klasik çizgilerin dışında olduğu ve birde dalış saatim olsun diye beğenerek aldığım Seiko scuba diver monster model bir saatim var, bu nedenle bu konuda size bir model öneremiyorum, belki bilen arkadaşlar varsa öneri getirebilirler. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Ptsi 18 Ocak - 8:04 | |
|
En son dslrman tarafından Ptsi 18 Ocak - 10:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
solestar
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Ptsi 18 Ocak - 8:10 | |
| 28mm dediği kordon genişliği, kasanın kalınlığını bilmiyorum. Gösterdiğiniz saat profesyonel dalgıçların kullanacağı türden bir saat; dolayısıyla giysilerin üstüne takılan ve sadece amacına uygun kullanılabilecek bir saat. | |
|
| |
dslrman
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Ptsi 18 Ocak - 10:45 | |
| Gerçekten şıkmış ama, kalın bilekli olsaydım sahip olmak isterdim. | |
|
| |
2FAST4U
| Konu: Geri: Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' Perş. 4 Şub. - 23:37 | |
| oris diver date ss yani komple celik katalog modelini aldim /44 mm cap olmasina karsin kavisli kasa dizayni sebebiyle daha kucuk duruyor ve bilegi rahatsiz etmiyor.Alistiktan sonra agirligi sorun degil.Siyah kadran olmasi diger scuba modellerindeki gibi ic karartici degil dalgali bir motif kullanilmis zaten bu desen oris te gelenek.Cami gun isiginda renk degistiren safir cam hafif maviye caliyor.Bu da ayri bir hosluk .Saatin bilezigi cakma rolex bilezikleri gib degil kendine has kalin baklali kaba fakat saate cok yakisiyor. | |
|
| |
| Oris Regulateur ''Der Meistertaucher'' | |
|