Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

IWC Aquatimer inceleme

+5
Azizim
MUstafa Bozer
watcher
krytime
certus
9 posters
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous

IWC Aquatimer inceleme Empty
MesajKonu: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 6:40

certus arkadaşımızın da tavsiyesi üzerine forumun da zenginleşmesi adına ben de IWC aquatimer 2000 saatimi eklemek isterim.

saati almaya karar verdiğimde hiç "canlı" olarak görmemiştim. o yüzden
tek endişem titanyum olması vesilesi ile hafif olması ihtimali idi ama
öyle çıkmadı.
bir 7750 makine ile hayat bulan 44 mmlik maurice lacroix
pontos ile aynı ağırlıkta hatta daha ağır bile görünüyor.
bunun bir de çelik versiyonu var. sadece siyah ve beyaz, sarı yok hiçbir yerinde.
2 mm de daha ince.
ama titanyum olan 2000 metreye kadar su geçirmez olduğu için daha kalın. çelik olan ise1000 metreye kadar dayanabiliyor.
(yüzme bilmem o ayrı)

kasanın çapı 42 mm ve benim için ideal büyüklükte. iwc cal 30110 makinesi modifiye bir eta 2892-A2

saatin yüksekliği 15 mm

üstteki tepe vidalı ve saat/tarih ayarı için, alttaki ise 60 parcaya bölünmüş sarı bezeli çevirmeye yarıyor.
cevrildiğinde yumuşak bir şekilde tıkırdayarak atıyor.

saatin tek kusuru makinesinin görünmemesi. ama bu derece bir su geçirmezlik için sanırım yapılması gereken de bu.

safir cam ise oldukça kalın ve bombeli. 4.3 mm

henüz üzerine kuma düşünmüyorum. kendisini aldığımdan beri maurice
lacroix pontos'a dokunmadım bile. tag heuer aquaracer automatic ise
boynunu bükmüş tekrar kendisine dönmemi bekliyor.
ama uzunca bir süre şansları yok gibi.
bu saati çıkarmamı daha doğrusu dönüşümlü olarak kullanmamı sağlaycak
tek saat yine de emin olmamakla birlikte bir IWC big pilot olacak diye düşünüyorum.

fotoları küçültmeyi beceremedim. özür.
IWC Aquatimer inceleme Foto074v
IWC Aquatimer inceleme Foto071
IWC Aquatimer inceleme Foto062k
IWC Aquatimer inceleme Foto067

fotoları telefonla akşam çektiğim için kötü çıktı ışık falan. saat çok daha canlı ve parlak aslında.
şu foto kendisine en çok yaklaşan foto .

IWC Aquatimer inceleme Iwc2kIWC Aquatimer inceleme Foto016a

En son katil balina tarafından Ptsi 22 Mart - 12:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 7:25

bu güzel inceleme için teşekkürler katil balina, saat gerçekten çok güzel ve baskın bir IWC karakteri taşıyor, yani ben ilk bakışta IWC saatlere vurulmam, ama inceledikçe kapılıyor insan.. kendilerine has bir karakterleri var bu IWC'lerin. Zaman geçtikçe kapılıyor insan gerçekten bu çizgilere... Bu aquatimer'da öyle oldu, baktıkça ısındım kendisine.. Keyifli zamanlar diliyorum sana Aquatimer'ın ile birlikte. Belki bu vesileyle dalgıçlığa merak salarsın kim bilir... Böyle saatlerle dalmak apayrı bir zevk olsa gerek...
krytime

krytime

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 7:51

Katil balina saatiniz çok güzel. Çift kurma kollu diver saatler çok ilgimi çekiyor. Bu saatte çok şık, özel bir model.Güle güle kullanın.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 7:52

sağol hocam=)

neredeyse beğendiğim bütün saatler dalgıç saatleri. bi de pilot saatlerine bayılıyorum.
bir saatte tek isteğim sadelik. ama sadelik derken de bir karmaşanın içinden sıyrılıp çıkan bir sadelik.

bunu da kanımca en iyi beceren firmalardan biri İWC.

bu saatte hoşuma giden şeylerden biri de mesela akrebin ucunun kesikmiş gibi olması ve yelkovanın renginin de yine akrebinki gibi beyaz değil de sarı olması.

küçük detaylar gibi ama ilk etapta farkedilmeyen bu karmaşa saate bir güzellik katıyor bence.
bu anlamda inceden "yapı söken" bir havası var:)
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 8:00

Evet katil balina, anlıyorum "dekonstrüktif" bir havası var gerçekten Smile aslında ilk bakışta hem gelenek içinde olduğunu hissettiriyor hem de özgünlüğünü ince detaylarla ortaya koyup mevcut yapıyı yıkan bir havası da var.. akrep-yelkovan çifti buna gerçekten çok iyi bir önrek... bu aquatimer da saatler üzerinden felsefe yapılabileceğinin en güzel örneği oldu sanırım Very Happy
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 8:19

"zaman" ve "estetik" gibi iki kavramı bünyesinde barındıran her türden nesneyi kendimizin, dolayısıyla felsefenin konusu yapabiliriz
saatler de buna çok uygun.
tabi biraz da felsefe mezunu olmamdan dolayı meseleyi oraya çekiyor da olabilirim:))
dervişin fikri zikri hesabı.
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 8:23

Çek sevgili katil balina çünkü aynı şeyi bende yapıyor olabilirim Smile ...forumda bir meslektaş ve bilgesever görmek ne hoş...
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 8:26

o zaman bir kez de bu şekilde tanıştığımıza memnun oldum diyeyim efenim.

hoş yeri burası değil idi ama madem oldu olsun bakalım:)
certus

certus

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 8:43

yeri tabi ki de burası Smile bende çok menmun oldum... bu ülkede çok sayıda değiliz zaten, bu anlamda böyle bir forumda felsefeci dostlarla tanışmak büyük keyif... hoş sohbetler etmek dileğiyle...
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 8:48

tamam madem:)

görüşmek üzere...
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 9:36

Sevgili Katil Balina ben de forumun gorselligi ile ilgilenmekten bu incelemeyi kacirmisim.
Saatiniz cok guzel, hayirli olsun.
Ben bu saati resimlerden gorup pek te sevmemistim, daha sonra kapalicarsida repliklarini gorunce daha beter sevmemistim,
ta ki,
kapalicarsida bir replika saticisinin israri uzerine kolumda deneyene kadar.
Aman allahim dedim bu ne?
Muhtesem, kolda durusu ebatlari, konforu, agirligi ve koldaki gorselligi muhtesemdi.
Tabi ki bu bir replikaydi, ben de Bruksele doner donmez gidip bir tane gercegini denedim ve biraktigi izlenim replikanin gerceginden cok daha asagida kaldigi oldu, yani replikanin biraktigi keyif ve izlenimi 1000 ile filan carpmak gerek.
Saatiniz o cok muhtesem saatlerden biri, cok hosuma gitti, gule gule mutlu gunlerde kullanin. Very Happy
http://www.turksaatforumu.com
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 9:53

@watcher

çok sağol hocam teşekkür ederim.

bir arkadaşım aslında çocukluğumdan tanıştığımız bir dostum bana güzel bir saat almak istediğini söylediğinde kendisine bir tag heuer carrera önermiştim.

çok seveceğini biliyordum ama o kendisine nette gösterdiğim saatlerin kombinasyonların tekini bile beğenmiyordu.
bana güveniyordu bu hususta ama saat bir türlü hoşuna gitmiyordu.

ta ki kendisi ile bir saatçiye dalıp saatin kendisini gösterdiğim güne kadar.

on dakika içerisinde saati aldık ve çıktık:)))
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 10:06

Evet dostum, saati kolda denemek baska birsey, ozellikle yuksek rakamlar verirken mutlaka denemek gerek, baska turlusu riskli olabilir.
Ben de resimlerden tag carrerayi hic begenmezdim, ilk koluma taktigimda konforu cok cok sasirtmisti, koldaki durusu cok rahatti. O gun hanim engel olmasaydi saat ile magazadan cikmam isten bile degildi.
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 11:01

Eveeeet bende diver saat hasyasıydım, bir zmanllar taaki, perrelet tourbiloonu pırlantta çin tourbillonunu kosova saatte göörene kadar, Very Happy gerçekten çok güzel bi saat daha iyileri bizlerin hepimsin olsun:D:D
a:alkis: alkisalkis güle güle kullanın
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 11:13

mekaniğin atom çağı tourbillon hepimiz için kıymetli bir şey elbette.

hepimizin birer breguet tourbillonu olsa keşke:)
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 11:33

evet şu geçen koyduydum foruma yeni bi tourbillon icat etmişler breguet persnoneli alkisalkis alkisalkis gerçi badolletler de azımın suynu akıtıyo, greubel forsey, jean dunand ne bileyim eskiden en iyi saat patek, vacheron falan sanardım, hatta teng bile bi ilste yapıyodu DHde vacheron parek falan en üstte; Very Happy şimdi okadarçok marka öğrendimki heralde vacheron patek falan 20. sıraya falan düşmüştür bildiğim markalarda geek Very Happy

En son MUstafa Bozer tarafından C.tesi 23 Ocak - 11:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 11:34

Güzel inceleme grade sınıfından yeni incelemeleri imkan dahilinde olan üyelerden bekliyoruz. ok1
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 11:38

Abi bende bitek öle pahallı saat Technomarine Jubilee var diable scratch saf gibi gidip nie quartz saat aldıysam okadar paraya taskafa taskafa
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 11:58

MUstafa Bozer demiş ki:
Abi bende bitek öle pahallı saat Technomarine Jubilee var diable scratch saf gibi gidip nie quartz saat aldıysam okadar paraya taskafa taskafa
O saatin incelemesi de güzel olur güzel makro fotolar şu meşhur Technomarine mi,bir ara Necati Şaşmaz kullanıyordu hatta replicası bile popüler oldu saatini küçümseme ayrıca imkanın varsa makineyi de göster merak ediyorum. diable
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:08

@ mustafa bozer

hocam o saati bilmiyorum. tanıştırırsan saat incelemesi altında seviniriz elbet
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:14

teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:15

MUstafa Bozer demiş ki:
evet şu geçen koyduydum foruma yeni bi tourbillon icat etmişler breguet persnoneli alkisalkis alkisalkis gerçi badolletler de azımın suynu akıtıyo, greubel forsey, jean dunand ne bileyim eskiden en iyi saat patek, vacheron falan sanardım, hatta teng bile bi ilste yapıyodu DHde vacheron parek falan en üstte; Very Happy şimdi okadarçok marka öğrendimki heralde vacheron patek falan 20. sıraya falan düşmüştür bildiğim markalarda geek Very Happy
Ama o markalar seri üretim yapan markalar değillerdiki. Patek senede 15000 üretim yapıyor Du Four 50 tane yapıyor.
Azizim
moderator
Azizim

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:30

Patek de yapabilir... vieux
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:30

MUstafa Bozer demiş ki:
teng demiş ki:
MUstafa Bozer demiş ki:
Ama o markalar seri üretim yapan markalar değillerdiki. Patek senede 15000 üretim yapıyor Du Four 50 tane yapıyor.

Very Happy olsun ben en iyi marka partekle vacheron sanıyordum:D öreniyoruz işte yavaş yavaş abi zaten bu badollet, greubel forsey falan 250 000 dolar dan başlıyor bu saatler kıyaslanmaz pateklerle
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:32

Ben şu Aeternitası merak ediyorum doğrusu, kral oymuş artık yeni kral, sky moon tourbillon patek'in fiyatının 2 katından fazla:D:D
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:33

@ mustafa bozer

saat sportif ve güzel hayırlı olsun..

diğer taraftan bu patek'in 20. olması vs hikayedir. bir saati bir markayı değerli kılan geçmişidir tarihidir.

şimdi adam tutup ir değil üç tane tourbillon koyduğu saati 500.000 euroya satsa benim nazarımda patek gibi olamaz!!

şöyle düşünelim. bir ferrari bir ferraridir. kendisinden çok daha güçlü bir motola donanmış her koşulda kendisini madara edebilecek gubidik bir "marka" nın bir ferrari ile kapışması mümkün müdür?
değildir.

bir markaya değer katan geçmişini de unutmamak lazım diye düşünüyorum.

ol bu sebepten açık konuşayım nazarımda bir tissot bir bvlgariden daha değerlidir?
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:36

Katil balina yalnız bu bahsettiklerim içinden Badollet ve Louis Moniet Patek den daha eski firmalar ve çok daha prestijlliler ciddiyim abi dalaga geçmiyorum alkisalkis
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:46

dalga geçilecek bir şey yok hocam. doğrudur olabilir de bilmiyorum.
ama bu dediklerin ne şekilde olursa olsun bir patek'i bir patek yapmaktan alıkoyacak şeyler değil. sorun biraz da orda.

en iyi diye bir şey yok çünkü.

en iyiyi belirleyecek bir kıstas bir sabitimiz yok çünkü.

bir atlet 100 metreyi en kısa sürede koşarsa eğer der ki ben en iyisiyim! buna kimse bir şey diyebilir mi??? diyemez.

ama bu işler böyle değil.

parametreler farklı ve bunlara değer biçenler öznel..
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 12:50

neyse hocam sizin saatin inceleme konusunu dağıttım biraz ksura bakma, tekrar hayırlı olsun
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 13:09

@mustafa bozer

rica ederim forum burası ve konuşulur her şey=)
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 13:13

eyv, hocam bu "louis moniet vertalis" diye aratırsın mesela "badolllet Stellaire" ve frank muller aeternitas özellikle ama özellikle bakamız gerken saatler(enazından googledan)
teng

teng

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 13:15

Frank Muller aeternitas kendi mekanizmasımı ?
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 13:22

@ polemik

hocam satış fiyatı 3.170 EUR

çeşitli koşullarda daha da ucuza bulunabiliyor elebette. ama üç aşşağı beş yukarı fiyat bu.

serinin bi de modifiye 7750 makineli modelleri var

8.000 euroya kadar çıkıyor fiyatlar. mesela bir deep one benim de esaslı hayalerimden biri idi. çok da bulamıyorsun!

IWC Aquatimer inceleme Gstdeepone
MUstafa Bozer

MUstafa Bozer

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 23 Ocak - 13:26

teng demiş ki:
Frank Muller aeternitas kendi mekanizmasımı ?

Muhtemelen zaten şu anda en komplike en pahallı saat,

http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?t=116

şu yazıda geçmiş zmana ait tabi, yeni bi saat geliştirdiğini kasa tasarımın tamamlamak üzzere olduğu belirtiyor adam.
dslrman

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedPaz 24 Ocak - 0:39

Saatiniz hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
İncelemenizi zevkle okudum.
Bu saatin kayış yapısı, herhangi bir kayışı takmaya müsat değil gibi.Mecburen IWC orjinal kayışı almak zorunda bırakıyor insanı herhalde Question
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedPaz 24 Ocak - 0:58

@dslrman

sağol hocam;

kendi orjinal kayışı dışında kayış takmak mümkün değil evet. bazen bir iki tane alıp yedeklesem mi diye düşünüyorum ama muhtemelen bunu IWC de düşünmüştür ki zamanı gelip de başvurduğumuzda "arkadaşım o saati kaldırdık üretimden başınızın çaresine bakın" demeyeceklerdir herhalde??

aslında IWC nin yerinde olsam bi de sarı kordon üretirim. gerçi o zaman da iyice oyuncağa döner:)
dslrman

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedPaz 24 Ocak - 2:42

Sarı değil de(çok basit gösterir güzelim saati), kasanın gri renginden hatta az koyu şöyle füme rengi bir kayış iyi gidermiş.
Füme deri veya lastik kayış 8)
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedPaz 24 Ocak - 3:52

titanyum da öyle bir şey ki çok az şey yakışıyor yanına.

kanımca her türlü deneme tıtanyum saatlerde fiyaskoyla sonuçlanmıştır. çelik/titanyum altın/titanyum kombinasyonları da çok kötü duruyor bence.

biraz soğuk ve mesafeli bir metal olduğu için derinin sıcaklığı ile de uyumsuz. ancak plastik ya da yine kendisinden yapılmış bir kordonla daha iyi kombine edilebiliyor.
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedPtsi 25 Ocak - 14:30

saat çok güzel gözüküyor gerçekten bileği iyi sardığından da eminim. ama kayışın standart olmaması açıkçası kötü, ben saat firmalarının kullanıcıyı kayış konusunda kendine muhtaç etmesini doğru bulmuyorum
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedSalı 26 Ocak - 0:36

yeni çıkan aquatimerlar standart kayışla kullanılabiliyor.

tabi bir yandan da aslında bu saat böyle olduğu için öyle diyoruz öyle olmsasa böyle de demezdik;)

fakat ben de bu hususta çok hassas bir kimse idim çünkü hiçbir şekilde bu konuda bir özgürlüğünüz yok.
ne verdilerse o.

zaman zaman kendisine ait olmadığı bilinen kordonlarla saat takanlar var. tam bir facia
ertay

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedC.tesi 30 Ocak - 7:12

Saatinizin modeli eskiden ilgi alanima girmesede, simdilerde bayagi hoslanmaya basladim. belkide eskiden bu kadar dikkatli incelememistim. özellikle akrep, yelkovan ve kadran dizayn ve renk uyumu yönünden farkli bir hava veriyor.
Misafir
Misafir
Anonymous

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 10:05

saatlerle ciddiyetle ilgilendiğimi bilen yakın çevrem bu mu yani şimdi senin en sevdiğin saatin diye alayla karışık bir tür serzenişte bulunuyorlardı ama zamanla ya bi dakka aslında çok güzel bi şeye benziyor bu diyerek çekimine girmeye başladılar..

ben ise başından beri kendisine güvenim tam olduğu için hiç gocunmadım ve hiçbir açıklama yapmadan sabırla bekledim:))
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: IWC Aquatimer inceleme   IWC Aquatimer inceleme Icon_minipostedPaz 31 Ocak - 23:30

IWC Aquatimer inceleme
1 sayfadaki 1 sayfası