Saatçiliğin büyük bir hayranı olan saat ustası, Carlos Dias, 1993'te bu lüks ürünler sektörüne tamamen kendini adamaya karar verdi. Tecrübeleri ile muazzam bir iş sahası inşa etti, 1995'in yazında kendi şirketine sahip olma kararını verdi, SOGEM (Société Genevoise des Montres). Roger Dubuis, 1999'da boy göstermeye başladı. 2001'de Meyrin'de yeni ortak yönetim yapısı tasarlandı (Cenevre). 2004'te, markanın güvenilirliğini arttıran bu endüstriyel kompleksin ikinci evresini tamamladı.
Bağımsız üretim, kendi denge ve bahar düzenleme aletlerinin üretimiyle 2003'te başarıldı. 2005'te, 14,500 metrekarelik ikinci binaları 500 çalışanı ile hizmete açıldı. Mikro mekanik mühendislik atölyelerinin 120 makinesi, Roger DUBUIS saat parçaları üretmeye başladı.
Bu, sanat sanayileştirmesini ve parlak bir durumdaki gerçek bir üretim şirketinin durumunu yansıtmaktaydı.
2006 Nisan'da altı yeni saat parçası, Geneva’s Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH)’ de sunuldu. Çoğunlukla Excalibur modelleri baz alındı, markanın ürettiği saat parçası sayısı 28'e çıktı, Poinçon de Genève ile ayar damgaları basıldı ve Geneva mührü vuruldu.
2007 gösterilen 28 saat parçasının her biri SIHH'de düzenlendi, markanın tarihi de bu serginin içeriğini oluşturuyordu.
Bugün, Roger Dubuis lüks saatler sektörünün büyük oyuncularından biridir, uzmanlaştığı sektörde bir efsane olmayı hedefleyen yüksek performanslı bir şirket olduğu ise tartışılmazdır.