watcher Admin
| Konu: Bir üyemiz - İzmir'li saat ustası Feti Pamukoğlu Paz 7 Şub. - 8:26 | |
| Bu konuyu kendisinden izin almadan actim, eger sevgili uyemiz bundan hosnutsuz olursa lutfen bildirsin, silerim. Fakat diger uyelerimiz bu ustamizi tanimaktan cok memnun olacaklardir. Turkiyegazetesi internet sitesinde kendisi hakkinda cikan bir haber: İzmir`in sembolü ona emanet
İzmir`in sembolü olan tarihi Saat Kulesi`ndeki saatin bakım ve onarımını yapan Feti Pamukoğlu, babasından devraldığı işine büyük önem verdiğini söyledi.
İZMİR - İzmir`in sembolü olan tarihi Saat Kulesi`ndeki saatin bakım ve onarımını yapan Feti Pamukoğlu, babasından devraldığı işine büyük önem verdiğini söyledi. Feti Pamukoğlu, `emaneti babasından devraldığını` işinin kendisine büyük haz verdiğini belirtti. 1901 yılında Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit`in tahta çıkışının 25. yıldönümü anısına mimar Raymond Pere tarafından inşa edilen İzmir Saat Kulesi`nin saatinin Alman Kralı tarafından hediye edildiğini kaydeden Pamukoğlu, şöyle konuştu: `Saat kulesinde 66 basamak bulunuyor. 1810`lu yıllarda çıkan mekanik saatlerin en güzel örneklerinden biri budur. 1850 yılında yapıldığı tahmin edilen bu saati 6 günde bir kuruyoruz. Türkiye`de birçok yerde bulunmayan bu saatten İzmir`de 4 tane var. Eşrefpaşa, Alsancak ve NATO`da da bu saatin benzeri var. Saat kulesinin bakım ve onarımını 13 yıldır ben yapıyorum. Daha önce de babam bu saatin bakımını yapıyordu. Dede mesleğini sürdürüyorum. Kendi internet sitesi: Bir gorsel solen... http://pamukogluantiksaat.com/ | |
|
u3kagitci
Mesaj Sayısı : 109 Kayıt tarihi : 21/02/11 Yaş : 40 Nerden : Eskişehir & İzmir
| Konu: Geri: Bir üyemiz - İzmir'li saat ustası Feti Pamukoğlu Salı 1 Mart - 1:36 | |
| Bence bunu daha çok okunabilecek bir yere taşımamız güzel olur..Çünkü İzmir'in Tarihi Saat Kulesi uzun yıllardan beridir ayakta duran ve orinalliğini kaybetmemiş nadir bir eserdir.Çoğu insan izmir'e geldiğinde konak meydanına gidip fotograflar çektirirdi..Şimdilerde kızlarının güzelliğiyle anılıyo olsada görülmesi gereken daha nice güzellikleri var İzmir'imizin..Güzel bir paylaşım Watcher teşekkürler.. | |
|