| International Watch Company-IWC | |
|
+18vervito sifujack mehmettt silver mertk crazyhours dreren teng cowboy forbidden Muvakkit egunns watcher deka hunterbjk certus asiruh2009 Azizim 22 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Azizim moderator
| Konu: International Watch Company-IWC Ptsi 13 Tem. - 9:50 | |
| Orijinal kronometreler, Schaffhausen'de IWC Schaffhausen saat fabrikasının tartışılmaz spesiyalitesidir, kuzey-doğu İsviçre'de üretilmektedirler: da Vinci serisi de buna dahildir. Süper-antimanyetik "Ingenieur" ve dalış saatleri, 2000 metre derinliğinde su basıncına düzenli dayanmakta yetenekli olan dalgıç saatleri — ve mekanik derinlik ölçekli dalgıç saatleri. IWC profesyonel "Pilot saatleri" 1868'deki kurumsallaşma yılından beri IWC'de mükemmel cep saatleri de yapılmaktadır. Florentine Ariosto Jones’un, Boston'daki Amerikalı bir mühendis, "Uluslararası saat topluluğunu" 1868'de Schaffhausen'nde kurması kazara olmadı. Rhine'deki fabrika — batı İsviçre'nin saat yapımı merkezlerinden uzağa yerleştirildi — ismi ve varlığı için bu Amerikalı'ya minnettar olunmalıdır. Makineler için yeni inşa edilen bir hidroelektrik elektrik santrali bulundu. Uluslararası bir pazara mükemmel mekanik saat parçaları oluşturma tutkusu için ideal koşullar mevcuttu. Florentine Ariosto Jones aynı zamanda, meslekte büyük geçmişleri olan Schaffhausen'li saatçiler de buldu. Schaffhausen'deki resmi arşiv, 1583 Ocak'ta Pyrotechnicians loncasını anlatıyor, hafif silah tamircileri, saatçiler ve yük asansörleri yapan kişiler. Bu, şimdiki saat ticaretinin, o zaman Schaffhausen'de var olduğunu kanıtlar. Aslında, Schaffhausen saatçilerinin sanat başlangıçları, 1409’a uzanır, Rheinau manastırından bir keşişin, Aziz Johann'ın kilisesinin göz alıcı saatini inşa ettiği zamana dayandığı söylenebilir. Mekanik saatler konusunda azim bakımından lider IWC'dir. 390 çalışanıyla şirket, bu kadar büyük rağbete tabi olan parçaları imal etmektedir. Orijinal kronometreler, yakın zamanda meydana çıktılar,örneğin1885’te dijital göstergeli Pallweber sistem cep saati çıktı, bu model günümüzde de rağbet gören bir koleksiyon parçasıdır. 19uncu yüzyılın sonunda IWC, yeni ve gittikçe modaya uygun kol saati potansiyeli ile ilk saat imalatçılarının biriydi. Aynı zamanda da talep edilen büyük kol saatlerinin yapımına da başladı. Bu, bugün Portekiz'e ait olan çizginin geldiği noktadır —"Çok büyük boyutlu"bir trendsetting kol saati. Sanattaki mükemmelliği, uzmanlarının eğitimi, kitle-pazar ürünleri: Bunların hepsi, IWC'in eski prensipleri ile ayakta tutmaktadır. Az sayıda insan için saatler yapmak, ve bunları en yüksek kalitedeki saatler yapmak. Eğer herkes bu şekilde hareket etseydi saatlerimizin ömürleri onlarca yıl boyunca sürerdi. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Perş. 30 Tem. - 7:22 | |
| Güzel saatler tabii ki, en iyilerin içindeler.... | |
|
| |
certus
| |
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Salı 4 Ağus. - 0:34 | |
| Biraz daha estetik ve komplike kısmını dışa vurmuş olabilirdi ama güzel saat.... | |
|
| |
hunterbjk
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Salı 8 Eyl. - 8:00 | |
| :ok3: | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Salı 8 Eyl. - 8:59 | |
| - hunterbjk demiş ki:
-
:ok3: işte bende buna hastayım. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Salı 8 Eyl. - 19:10 | |
| Portuguese'nin çizgilerini bir türlü sevemedim, gerçi klasik olduğu için bir de 40 yaşına girdikten sonra değerlendirmeliyim zevkler yaşla birlikte nasılsa değişiyor... | |
|
| |
hunterbjk
| |
| |
certus
| |
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Ptsi 21 Eyl. - 23:37 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 1:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
certus
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Ptsi 21 Eyl. - 23:47 | |
| @ katil balina
sen askerde miydin, ne diyelim o zaman hayırlı teskereler... en yakın zamanda sevdiklerine ve IWC'ine kavuşman dileğiyle... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Salı 22 Eyl. - 0:23 | |
| - katil balina demiş ki:
- şu an askerliğim süresince en çok özlediğim şeylerin başında bu geliyor. şu kolumdaki casiodan kurtulup eve varır varmaz koluma takınca tekrardan sivil olduğumu ancak o zaman anlayacam sanırım.
iwc bir tutku imiş gerçekten. yoksa her çarşı izninde açıp resmine bakılır mı... bitmedi şu 5 ay 5 gün!!! En kisa zamanda seni sivil hayatta gormek dilekleriyle... hayirli tezkereler kardesim :ok3: | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Salı 22 Eyl. - 0:32 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 1:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Çarş. 23 Eyl. - 10:22 | |
| bende bu modele hastayım ama..şu replika illeti iwc lerede fena sardı..biraz soğudum - deka demiş ki:
- hunterbjk demiş ki:
-
:ok3: işte bende buna hastayım. | |
|
| |
Muvakkit
Mesaj Sayısı : 34 Kayıt tarihi : 06/08/09 Yaş : 52 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 25 Eyl. - 1:17 | |
| Bu saat benim de en beğendiğim modellerden biri. Calibre 5001 ben yine de bu beyaz kadranlısını çok beğeniyorum. Sadelikteki bu güzellik gerçekten harika | |
|
| |
Muvakkit
Mesaj Sayısı : 34 Kayıt tarihi : 06/08/09 Yaş : 52 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 25 Eyl. - 1:22 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 25 Eyl. - 2:08 | |
| gayet şık,çok güzel :ok3: | |
|
| |
forbidden
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 10/07/09 Yaş : 38 Nerden : izmir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 25 Eyl. - 3:24 | |
| belki çok yüzeysel bir bakış açısı olucak ama meistersinger ler iwc lere çok benziyor. bir çeşit daha ucuzu ve alman ı gibi benim gözümde. | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 25 Eyl. - 3:49 | |
| Fiyatları 10000 dolar civarındaymış yanlış bakmadıysam beyaz olanını çok beğendim :ok3: | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 1 Ocak - 3:10 | |
| | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 1 Ocak - 4:20 | |
| Böyle nitelersen, biz cimbomlulara uymaz. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC C.tesi 23 Ocak - 7:13 | |
| Çok güzel bir saat , iyi günlerde kullanın. Diğer saatlerinizi kullanmıyorsanız bari resimlerini yayınlayında çocuklar biraz insan içine çıksınlar . | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC C.tesi 23 Ocak - 8:52 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 1:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
dreren
Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Paz 24 Ocak - 3:24 | |
| merhabalar; IWC firmasını(international watch company)Heinrich MOSER ile bir amerikalı ortağı kurdu diye hatırlıyorum hatta bakacak olursanız hy moser saatlerin kurma kolu ile bugün IWC ile özdeşleşmiş kurma kolları hemen hemen aynıdır;Hy moser firması 70 civarı kalibre üretmiştir;oğlu ise henry moser ise firmayla pek ilgilenmemiş;galiba yine bu marka latında yakın zamanda saatler üretilmeye başlandı sevgi ve saygı ile | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Paz 24 Ocak - 5:48 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 1:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
certus
| |
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Paz 24 Ocak - 12:11 | |
|
|
| |
egunns
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Paz 24 Ocak - 14:24 | |
| bu tarz tasarımda çok detay olan saatlerden zamanla sıkılma payı yüksek; 10 bin lerce dolarlar çöpe gitmesim...benimkide kedi ciğer olayı oldu galiba ilahi certus; o zaman bjk liler iwc yi kartal yuvasından alır | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Paz 24 Ocak - 20:30 | |
| @egunns, çok güzel olmaz mı.. düşünsene formanın önünde koca bir IWC yazısı... kartal yuvasında big pilot falan satılır oy oy... gerçi satılır demeyelim.. sergilenir diyelim.. kim verecek o parayı | |
|
| |
deka
| |
| |
egunns
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Ptsi 25 Ocak - 2:14 | |
| deka ona kendi ingeneur metal kordonu takılır galiba certus boşversene kolaturka neyinize yetmiyo | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Ptsi 25 Ocak - 2:36 | |
| Takılır, ona itirazım yokda, hele bizim gibi kayış hastası ve takıntılı birisi için öyle tek seçeneğe mahkum olmak sıkıcı olur, takmasanda istediğin kayışı takabileceğini bilmek bile insanı rahatlatıyor, ayrıca her kayış bir saat gibidir düşüncesiyle, sıkıldıkça kayış değiştirmek bile başlıbaşına ayrı bir zevk değil mi? | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Ptsi 25 Ocak - 2:50 | |
| evet kesinlikle tıpkısının aynısı gibi düşünüyorum.. bende zaten bu kasa yekpare tasarımı benim bilekte genelde komik duruyor..o yüzden bu saatten vazgeçtim | |
|
| |
crazyhours
| |
| |
egunns
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Perş. 11 Şub. - 8:10 | |
| iwc nin bu tarz logo kullanımına bayılıyorum saatin tümü watcher tarzı kayışın değişmesi lazım | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 12 Şub. - 13:38 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 1:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
teng
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 12 Şub. - 21:21 | |
| Araba ile değişecek kadar da değil. Kordon hakiki altın değil gibi gözüküyor. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Perş. 25 Şub. - 21:14 | |
|
En son certus tarafından Cuma 26 Şub. - 0:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Perş. 25 Şub. - 22:00 | |
| [quote="certus"]Vintage IWC'ler benim en sevdiklerim arasında, mesela Vintage Aquatimer'ı çok beğeniyorum. Ama Ingenieur'da çok hoş, özellikle kasanın formunu çok sevdim. Hemen bir kaç foto ekleyeyim. quote] Sen bu resimle dağıttın şimdi beni | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Perş. 25 Şub. - 22:36 | |
| Bende dağıldığımı itiraf etmeliyim. | |
|
| |
mertk
Mesaj Sayısı : 279 Kayıt tarihi : 11/02/10 Yaş : 34 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Perş. 25 Şub. - 22:56 | |
| Bu ingenieur'ların mayetik alana karşı özel yaratılmış saatler.Yani benim bildiğim kadarı ile eskiden genellikle mühendislerin(çalışma ortamları manyetik alanda olduğudan) kullandığı ve manyetik alanda saatin mekanizmasının bozulmadığını söyleyeyim.Ancak bunun da bir sınırı var tabikide.Şu anda çalışma ortamlarındaki yüksek manyetik alana dayanabilecek mekanik saat yok bildiğim kadarı ile.Bu saat aynı zamanda rolex milgauss'a rakip olan bir saat diye biliyorum.İkiside aynı konsept de çünkü.Ben de bir ileride mühendis olacağımdan kesinlikle almayı düşündüğüm çok güzel bir saat gerçekten. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 0:05 | |
| @deka , @teng valla görünce kendim dağıldığım için başkaları da dağılsın istedim amacıma ulaşmışım :twisted: saati görüp dağılacak başkalarını da arıyorum ... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 0:12 | |
| eh bir tane daha dagilmis kisi var burada | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 0:16 | |
| Sanki arkayı dörtler gibi sayıyı dörtledik, bence dağılanlar daha da artabilir. | |
|
| |
egunns
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 2:10 | |
| ben dağılmadım buradayım avrupa fiyatı 6 bin lerde galiba abi gülmeyin ama aynısını daha önce hislon da gördüğüm için bani etkileyemedi saat güncel ingeneur u daha fazla beğeniyorum | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 3:01 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 1:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
silver
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 3:23 | |
| | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 3:26 | |
|
|
| |
teng
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 3:54 | |
| Müthiş bir gösteri. İnanılmaz, çok uğraşılmış, çok para harcanmış. Biz de hep bunu söylüyoruz zaten. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: International Watch Company-IWC Cuma 26 Şub. - 4:40 | |
| Ben müsadenizle yine dağılacağım. | |
|
| |
| International Watch Company-IWC | |
|