| Breitling Chronomat B01 | |
|
+8mehmettt aaltindeger ertay egunns mertk certus watcher Azizim 12 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Azizim moderator
| Konu: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Şub. - 1:21 | |
| | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Şub. - 3:32 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Şub. - 12:06 | |
| fiyuuuuuuuu britling'ten hic hazzetmem ama bu modele ve makinesine bayildim. Simdi biraz daha bilgi gerekiyor, fiyat ve inceleme filan. makinede bulunan roue a colonne carki muthis guzeldi | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Şub. - 13:59 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Şub. - 21:55 | |
| makina baştan sonra Breitling tarafından in-house olarak tasarlanmış durumda, bu makina aynı zamanda bütünüyle breitling'e ait olan ilk mekanizma..
caliber B01 column wheel chrono 47 jewel Cosc saatte 28800 vuruşa sahip 500 metre su geçirmez çap 43mm
En son certus tarafından Paz 28 Şub. - 23:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Şub. - 21:55 | |
| bu arada mavi kadran, siyah kauçuk modeli beni benden aldı, çok hoş... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Şub. - 22:35 | |
| Konuyu buraya tasidim | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Ptsi 1 Mart - 2:49 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
mertk
Mesaj Sayısı : 279 Kayıt tarihi : 11/02/10 Yaş : 34 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Ptsi 1 Mart - 10:59 | |
| Güzel saat gerçekten.Breitling'in inhouse makine üretmeye başlaması iyi olmuş gerçekten ama fiyatlar da iki katı gibi bir artış olmuş galiba.Bu saatin fiyatı 10.000 tl' den yüksek diye biliyorum. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Ptsi 1 Mart - 12:45 | |
| bu yeni cosmolarda kadranda beliren kare tasarımı ben hiç anlayamadım, farklılık yaratılmaya çalışılmışsa bence olmamış.. bu saat highly polished olmasının dışında genel tasarımda güzel... bu arada mok attığım saatde 10 binden fazladır | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 2 Mart - 0:26 | |
| Kadranda beliren kare tasarımını ben de anlamadım gerçekten.Tamam güzel saat yani fena değil ama bence de o kare güzel durmamış yani. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 2 Mart - 1:50 | |
| başta ben de yadırgamıştım ama mavi olan giderek daha da hoşuma gitmeye başladı... fakat herşeyden önce 47 jewellı B01 isimli mekanizma kendisini ıspatlamalı, dolayısıyla bu saat için asıl mücadele şimdi başlıyor bence... kalite ve performans anlamında el-primero'ya rakip olabilir mi.. bunu zaman gösterecek.. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 2 Mart - 3:52 | |
|
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 2 Mart - 13:22 | |
| Bu saatte kare fena durmuyor, fakat cockpit modelinde kare hic güzel olmamis. eski cockpit daha güzeldi, fakat bu modelin eskisi olmadigi icin, bilemiyoruz. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Çarş. 3 Mart - 3:49 | |
| 47 jewel çok değil mi ya ondan mı bu kadar pahalı bu saat | |
|
| |
Azizim moderator
| |
| |
ertay
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Çarş. 3 Mart - 11:45 | |
| - mertk demiş ki:
- 47 jewel çok değil mi ya ondan mı bu kadar pahalı bu saat
Breitling marka olarak ucuz bir marka degil zaten. 2824 makine olan en ucuz modeli bile 2.150 euro dan basliyor. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Çarş. 3 Mart - 22:28 | |
| Makinede uretilen adet sayisi fiyat konusunda cok onemli, ayni makineyi 50 adet almak ile 500 adet almak arasindaki fiyat farki iki kati. Hele makine inhouse ise o zaman fiyat karsilastirmasi yapma imkani hemen hemen yok bu durumda uretici istedigi fiyati koyabilir. Zaten satis kapasitesine gore uretim yapar ve bu adetin uzerine tum masraflarini ve karini koyar | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Perş. 4 Mart - 22:29 | |
| Breitling gerçekten ucuz bir marka değil.Tamam eta makineli saatleri güzel ama niye bu kadar pahalı fiyatlara satıyorlar ben onu anlamış değilim.Yani tamam biraz makineyi geliştiriyorlardır ama sonuçta Mido da makine de güzel geliştirmeler yapıyor.Yani asaşğı yukarı aynıdır makineleri.Ama Breitling baya bir pahalıya satıyor saatleri.Tabi birde Breitling'in yanında bu kategoride Tag Heuer var.Modelleri güzel ama bu makinelere bu kadar para istemeleri bana yanlış geliyor. | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Cuma 5 Mart - 1:59 | |
| Fiyat politikasında markanın prestiji çok önemli aynı ETA makineyi Patek kullansa daha pahalı olur. | |
|
| |
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Cuma 5 Mart - 2:21 | |
| patek eta kullansa patek olmaktan çıkar heralde.. | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Cuma 5 Mart - 3:09 | |
| İşte o zaman markaya para veriyoruz anlamına geliyor herhalde Daha önce watcher abi de bu başlıkta bir konu açmıştıda Neyse konu dağılmasın.Breitling artık bu felsefeden çıkacak gibi gözüküyor ne de olsa artık kendi mekanizmalarını üretmeye başladılar.Ama ZENITH foudroyante El Primero 1/10 saniye(yeni konusu açılan saat) 7.900 euro civarı iken bu Breitling nası daha pahalı oluyor ben onu anlamıyorum.Sonuçta Zenith ile Breitling bence karşılaştırmak bile yanlış olur yani. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Cuma 5 Mart - 3:18 | |
| | |
|
| |
mertk
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Cuma 5 Mart - 23:45 | |
| Ben 10.000 euro civarı diye biliyordum.Yanlış hatırlamışım demekki kusura bakmayın. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 7 Mart - 1:37 | |
| ne kusuru mertk maksat paylaşım zaten, B01'in 10000 euroluk modellleri de var altın kaplamalı falan, belki onları görüp aklınızda öyle bir fikir oluştu... | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 7 Mart - 3:23 | |
|
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 C.tesi 13 Mart - 5:44 | |
| | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 28 Mart - 10:00 | |
| - mertk demiş ki:
- Breitling gerçekten ucuz bir marka değil.Tamam eta makineli saatleri güzel ama niye bu kadar pahalı fiyatlara satıyorlar ben onu anlamış değilim.Yani tamam biraz makineyi geliştiriyorlardır ama sonuçta Mido da makine de güzel geliştirmeler yapıyor.Yani asaşğı yukarı aynıdır makineleri.Ama Breitling baya bir pahalıya satıyor saatleri.Tabi birde Breitling'in yanında bu kategoride Tag Heuer var.Modelleri güzel ama bu makinelere bu kadar para istemeleri bana yanlış geliyor.
Audi'de VW motoru kullanıyor ama, muadil araclarına VW'den daha fazla para istiyor ve daha pahalıya satabiliyor. Olay arabada sadece motor olayı olmadıgı gibi, saattede sadece mekanizma olayı degil. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Ptsi 29 Mart - 14:34 | |
|
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Ptsi 29 Mart - 20:49 | |
| Asil simdi sen su kacirdin, Breitling'i kotuleme hakkimizi kimse elimizden alamaz | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 30 Mart - 1:56 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 30 Mart - 2:45 | |
| Mekanik saat tutkunlari olarak hassaslik konusu quartz ile kiyaslaninca diyoruzki; "efendim mesele saatte dakiklik ve zamani ölcme meselesi degil, amac zamani ögrenmekse sayet, cep telofonunda da saat var" aynen katiliyorum. Konu Breitling ve IWC gibi markalara gelince de, diyoruzki; "yok efendim icinde Eta var, Eta'ya o para verilirmi?" bu mukayese anlayisi benim kafama yatmiyor. Marka, malzeme kalitesi, dizayn vs. gibi konularin hic bir ehemniyeti yoksa, olay sadece mekanizmadan ibaret ise, alalim birer tane mekanizma koyalim kutuya, saatide ögrenmek icin cep telefonuna bakariz. hem zamani daha dakik ölcmüs oluruz, hemde en iyi mekanizmaya en ucuza sahip olmus oluruz, ne dersiniz? daha iyi olmazmi? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 30 Mart - 2:50 | |
| Ben yaptim bunu, bende bircok mekanizma var zaten sen de gordun ama sorun mekanizmanin gorulecek sekilde kasaya yerlesmesinde yoksa banane saatin kac oldugunu gostermesinden, zaten mekanik saatler saati dogru durust gostermiyorlar bile ve hep sapma yapiyorlar, bilezik niyetine takariz iste Breitling'e gelinceeee, Pahali iste hem pahali hem de kotuuuuuu | |
|
| |
mehmettt
| |
| |
ertay
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 30 Mart - 3:17 | |
| - katil balina demiş ki:
- ben sadece bir seye isaret etmek istemiştim ama sanırım yanlıs isaret ediyorum.
ya da yanlıs anlasılmaya cok yakın yazıyorum.
ve breitling vesilesi ile olucan tatsızlıktan dolayı kendi adıma üzgünüm.
defteri kapattım hatta belli bir süreliğine dürdüm. bencede en iyisini yapmissin. defteri dürmekten ziyade arsive kaldirsan daha iyi, hatta hurda kagit niyetine seka'ya yollarsan konuyu hepten halletmis oluruz. hic bosuna kendimizi heder etmeyelim. Breitling konusundan ne yaparsak yapalim Watcher'e laf anlatamayiz. ben yüzyüze konusarak saatlerce dil döktügüm halde anlatamadi isem, senin yazi ile anlatma konusunda cok iyi muharrir olsan dahi yinede hic bir sansin yok.
En son ertay tarafından Çarş. 31 Mart - 3:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 30 Mart - 3:17 | |
| Bence cok guzel ve harika bir makineye benziyor. Basarili olur, neden olmasin ki, Isvicrede bunun altyapisi var. Zaten benim kizdigim da bu ya, ellerinde tum imkanlar, sermaye birikimi, satis agi ve satis sonrasi servis agi varken halen en standart makine kullanmalari. Cok daha ucuz saatlerde de kullanilan makinelerden kullanmalari. Bence marka'nin hic ehemmiyeti yok. Ben havasina degil kolumdaki keyfine bakarim. Malzeme kalitesine gelince, fiyati asiriya kaciranin bu oldugunu dusunmuyorum. Dizayn? Hmmm dizayn, ama ben pazarda 5tl'ye satilan bircok saatte de super dizayn'lar gordum. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Salı 30 Mart - 3:18 | |
| | |
|
| |
MUstafa Bozer
Mesaj Sayısı : 330 Kayıt tarihi : 25/12/09 Yaş : 38 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 C.tesi 10 Nis. - 12:48 | |
| Brietling çok güzel tasarımları olan bi firma bence şahane ötesi bayıldım, geçen bi zenithler vardı forumda, zenith gelisnde saat görsün | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 9:48 | |
| - MUstafa Bozer demiş ki:
- Brietling çok güzel tasarımları olan bi firma bence şahane ötesi bayıldım, geçen bi zenithler vardı forumda, zenith gelisnde saat görsün
Evet, hic degilse aynı modelleri ısıtıp durmuyor. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 10:04 | |
| Yesss soğuk servis yapıyor | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 10:05 | |
| Brietling bulmuş kendini hocam bu tasarıma da böyle makina tamam işte | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 10:25 | |
| Kerata yakışıklı olmasına çok yakışıklı ama içi kof... | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 10:39 | |
| nasıl kof olabilir anlamadım | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 10:51 | |
| öyle göründüğüne bakmayın siz, makinesi cigerli makine. | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 10:57 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 11:16 | |
| | |
|
| |
MUstafa Bozer
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 12:35 | |
| | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 14:43 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 9:48 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
teng
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 19:12 | |
| - katil balina demiş ki:
- sanırım mundarlık konusunda acıklamalar bekleyen bir makine ile donanmıs güzel bir saat bu.
kimden ne eksiği var neden böyle addedilmiş nesi eksik! onu anlamadım?
ama makine konusunu gecip saatin dıs görünüsü hususunda fikir beyan edip sevemedim arkadasım tabirinden bir yaklasım olursa eyvallah derim. zaten buna da kimse bişey diyemez.
ama makineye camur atayım izi kalsın türünden bir yaklasım sanırım pek de etik degil. ya da daha doğrusu catır catır veriler ortaya konur da öyle kötülenir.
dostlar alışverişte görsün kabilindeb değil bu yeni makineli olan mı ? | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Breitling Chronomat B01 Paz 11 Nis. - 21:19 | |
| | |
|
| |
| Breitling Chronomat B01 | |
|