Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Haydi kendi saatimizi imal edelim

+5
ooomegaa
deka
MortingenStrasse
peugeot206wrc
watcher
9 posters
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Haydi kendi saatimizi imal edelim Empty
MesajKonu: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 7:16

Arkadaslar,

Baskalarinda asla bulunamayacak birer saatimiz olsun.

Bu projeye Tayfun (teng) dostumla baslama karari verdik.

Proje soyle:

Isvicre makineler bulalim ama oyle ki her yerde bulunabilecek 2824 filan olmasin, saglam, guvenilir, guzel, dekoreli ve biraz da antika olsun. Bunlar 1920 - 30 larin amerikan orta boy cep saatlerinde de 50-60 li yillarin isvicre saatlerinde de olabilir.
Bende biraz var, projeye girecek arkadaslara hediyem olur
Kurmali veya otomatik arzumuza bagli

Sonra kasasini begendigimiz ve elimizdeki makineye uyabilecek arka kapak camli cin saatleri (replika da olur) alalim makinesini cikarttiralim, kadrani sokturelim.

Kadranin ayaklarini kendi makinemize uyacak sekilde yeniden lehimlettirelim.

Kadrani ya istanbulda bir kuyumcuda gravur, mine (mesela osmanli motifleri) yaptiralim ya da pariste bir kadrancida(bununla ben ilgilenebilirim) boyatip yeniden uzerine mesela "istanbul" markasi ve kendi ismimizi yazdiralim.
Bu konu icin suralara bir goz atin :
http://www.golay-spierer.ch/en/index.php

http://atelierducadran.com/index.html

Bir usta yikama yaglama bakim ve montaj islerini yapsin, bu konuda ziyaliv kardesim yardimci olabilir bence, aksi takdirde yapacak bir usta bulalim.

Ne dersiniz?
http://www.turksaatforumu.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 7:17

ben dh'de anlatmistim, kendime yaptirmakta oldugum bir saat var ama altin olacak, isvicre italya ve fransadaki arkadaslarin ortak calismasi sonucu cikacak, altin oldugu icin iki bin euroyu gecmeyecek.

Ama burada sundugum teklif daha kolay bir sistem, saatin kasasini replikalardan alip icine isvicre mekanizma koyup, kadrani da ozel ya kuyumcuda ya da pariste boyatmak veya gravur yaptirmak (istanbul veya osmanli motifleri mesela) Boyama deyince yanlis anlama olmasin, isvicre saatleri orjinal kadran boyacisinda yaptirmaktan bahsediyorum.
maliyetin 250-500euro arasi olacagini tahmin ediyorum ama hep beraber bir butce belirlersek o butcede kalmaya ozen gosteririz.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 7:19

Golay spierer'den aldigim fiyat teklifleri, tabiki bunlari gorunce dudaklarim ucuklamisti bunun uzerine ben de yukarida yazdigim cozumleri buldum 8)

De : Sonia Schutz [mailto@golay-spierer.ch]
Envoyé : mardi 8 janvier 2008 11:00
À : m.oral@gmistone.be
Objet : Demande d'informations

Bonjour Monsieur Mete Oral,

En premier lieu, je tiens à vous remercier pour l'intérêt que vous porter à notre travail.

Voici quelques éléments d'informations pour répondre à vos questions :
Concernant la création d’une ou plusieurs montres avec vos propres mouvements, cela est tout à fait possible.

Nous ne pourrons cependant pas recréer la même montre que la montre « Seguin » car chaque montre est une pièce unique.
Mais vous pouvez, tout à fait, partir de la base de celle-ci pour concrétiser votre propre projet.

Pour la réalisation d'un nouveau projet, nous fonctionnons en trois étapes

1) Initiation du projet (coût 2000 €)
Cette étape comprend l'élaboration et le développement de votre projet.
L’ensemble des rendez vous nécessaires à l’évolution de votre projet jusqu'à
l'offre détaillée, le tout matérialisé par des images de synthèse à chaque
étape du développement. (durée 2 à 6 mois)

2) Approbation de l'offre et mise en production (coût 50% du prix de
l'offre)
Lorsque l'offre est approuvée, le projet est d'abord transformé en une série
de dossiers techniques de fabrication destinés à chaque artisan qui va apporter son savoir faire pour la réalisation de la montre.
Les constituants sont fabriqués à l’unité, parfois en plusieurs étapes indépendantes.

3) Livraison de la montre (paiement des 50% restants)
A l'issue du processus de fabrication, les éléments sont contrôlés et
ajustés, le mouvement est réglé puis emboîté. Après une période de contrôle
qualité et d'observation de quelques semaines, la montre vous est livrée dans son écrin. (Durée 6 à 12 mois)

Le prix de base d’une montre est de 6000 € mais celui-ci varie en fonction des finitions.

En espérant que ces premiers éléments de réponse vous apportent les informations souhaitées,
Je vous adresse mes meilleurs messages.

Sonia Schütz
Responsable Communication
Golay Spierer SA

Bu da son gonderdikleri final mail.

Bonjour,

Le budget sur une montre établi d’après votre description, à savoir :

1. Matière : Acier ou Or Rose
2. Forme ronde 38/40mm
3. Cadran guilloché
4. Gravure sur le cadran
5. Bracelet cuir Autruche
6. Boucle déployante

Celui-ci s’élève à 9 750 Euros pour de l’acier et à 15 750 Euros pour de l’Or rose.

Pour une fabrication de 5 montres, le montant s’élèverait à :
Acier : 6 500 Euros (par montres)
Or rose : 10 500 Euros (par montres)

Ces prix comprennent la révision du mouvement et ne contiennent pas un travail spécifique de décoration du mouvement.

Avec mes meilleurs messages.
Sonia Schütz

De : Mete ORAL [mailto.oral@gmistone.be]
Envoyé : jeudi 17 janvier 2008 12:25
À : 'Sonia Schutz'
Objet : RE: Demande d'informations

Bonjour,

Merci mme Sonia de vos informations.
J’aimerais me lancer dans cette aventure avec vous, selon différents forum j’ai eu assez bien des informations en votre sujet.

Après nos échange de mails, je souhaite faire un saut chez vous pour un début, le reste nous pouvons faire par mail je suppose.

Voila :

Je possède 5 montres neuves que vous trouverais ici-bas avec les photos de mouvements.

J’aimerais de mettre les mouvements dans mes montres.

Voici ce que souhaiterai pour les montres à créer :

Format ronde, diam. 38-40 mm

Fond visible

Cadrans guilloché (peut être un labyrinthe ou autre dessins que vous avez en stock dans vos programmes)

Egalement pour chaque montre une couleur de cadrans différents mais de même modèle.

Sur chaque cadran, en dessus de la marque GS. Le nom de chacun de mes enfants comme nom de modèle.

Aiguilles un peu dans le genre d’omega de ville

Caisse en acier poli (également variant en or rose ? pour le prix)

Anses pour accepter bracelets en cuir, 20mm (ou 18mm) Selon votre standard de base.

Boucle déployant pour bracelets en cuir d’autruche (le bracelet n’a pas d’importance donc vous pouvez me faire un variant de prix avec ou sans cuir)

Boite d’emballage standard…

Entretien, huilage des mouvements avant d’emboitage.

Avec une premier approche, qu’est que cela peut couter, approximative, si la commande est de 1 montre ou 5 montres.

En attendant votre réponse veuillez agréer cher madame Sonia Mes salutations distinguées.
peugeot206wrc

peugeot206wrc

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 7:45

Vallahi 200-250 Euro arası bana uygun olurdu ama üstü benim şimdilik ödeyebileceğim bir tutar değil. Malum düğün hazırlıkları bu ara çok açıldım.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 8:12

Sanirim o civarda kalabiliriz, ya da iki alnternatifli bir uygulama yapariz ama zaten bende mekanizmalar var onlardan yola cikilabilir, ve uygun fiyatli ve uygun cap ve kalinlikta replika organ bagisi yapar boylece bu fiyati tutturabiliriz.
Zaten kadran pariste yapilirsa 60-90 euro arasi tutar ama kuyumcuda ya da mesela gumuscude gravurler yaptirilirsa ne tutar bilemem ama bunu da gececegini tahmin etmiyorum
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 8:21

bana özel öretim bir iskelet yaptıramayız heralde di mi Wink
deka

deka

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 8:23

watcher demiş ki:
Sanirim o civarda kalabiliriz, ya da iki alnternatifli bir uygulama yapariz ama zaten bende mekanizmalar var onlardan yola cikilabilir, ve uygun fiyatli ve uygun cap ve kalinlikta replika organ bagisi yapar boylece bu fiyati tutturabiliriz.
Zaten kadran pariste yapilirsa 60-90 euro arasi tutar ama kuyumcuda ya da mesela gumuscude gravurler yaptirilirsa ne tutar bilemem ama bunu da gececegini tahmin etmiyorum
rakam bu civarlarda kalırsa bende düşünürüm,ayrıca kasa çapının 42 mm.civarı olması tercih sebebim olur.detaylar netleşirse daha iyi olacak sanırım.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 8:28

Ben makineleri tr ye getirdigimde ilgilenen arkadaslar bir ara bulusuruz karar verilir.
Zaten makineler de degisik olduklari icin her makineye kendine uygun kasa bakilir. Kasa caplari degisik olabilir herkesin kendine gore.
harcanacak para kasa+usta+kadran olacaktir.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 8:30

MortingenStrasse demiş ki:

hahahahaaaaa :lol!: :lol!: :lol!:
sana iskeleti getircez zaten ve ister makinesini kullan ister oylece kullan :pirat:
deka

deka

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 9:03

watcher demiş ki:
Ben makineleri tr ye getirdigimde ilgilenen arkadaslar bir ara bulusuruz karar verilir.
Zaten makineler de degisik olduklari icin her makineye kendine uygun kasa bakilir. Kasa caplari degisik olabilir herkesin kendine gore.
harcanacak para kasa+usta+kadran olacaktir.
benim İstanbul dışında olmam işi zorlaştırıyor,bu şartlarda zor,ya şansımıza diyeceğiz,yada vazgeçeceğiz.
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 9:08

watcher demiş ki:
MortingenStrasse demiş ki:

hahahahaaaaa :lol!: :lol!: :lol!:
sana iskeleti getircez zaten ve ister makinesini kullan ister oylece kullan :pirat:

mete abi hediye önceden sorulmaz öyle gördük ama sen bir iskelet saatten bahsetmiştin dün akşam

ben de 1 haftadır ebay de saatleri kontrol ediyorum şu saate teklif vermeye karar vermiştim

http://cgi.ebay.com/Whole-skeleton-small-second-men-watch_W0QQitemZ280365496581QQcmdZViewItemQQptZWristwatches?hash=item414715f905&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1205|293%3A1|294%3A50

sen bi marka deyince benim kafam karıştı eğer buysa hiç boşuna teklif vermeyeyim çünkü google imagesta da bunun aynısı çıkmıştı çok şaşırmıştım. sen getireceksin biliyorum ama bu saatten de 1 tane koymuşlar bitiş süresi uzun oluyor bir sonraki turun bitmesini beklememiş olurum ben de.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 10:38

teklif verme, bu galiba Very Happy
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPaz 5 Tem. - 10:51

tamam Very Happy
ooomegaa

ooomegaa

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedÇarş. 12 Ağus. - 10:10

mete abi ist. buluşmasında bana bıraktığın RENOVAyı (cep saati) birkaç gündaha kullanayımda:( sonra modafiyesine başlıyacağım. (diğer 2 hasta saatten 1ini iyileştirdim) Smile
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPerş. 13 Ağus. - 21:18

yahu beyler sizler zirveden sonra 2.buluşmayı yaptınız mı? vay hainler beklemediniz beni..
bu arada Mete abi projede ben de varım, kadran olarak kafamda birşeyler uzun zamandır var.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedPerş. 13 Ağus. - 21:39

Tayfun dostumla beraber deneme amaciyla kucuk bir islem baslattik ama biraz bu konu ilerlesin yeni baslik acar oradan detaylari devam ettiririz.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 7:45

Bu saat hikayesi ne oldu? ses seda yok mu?
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 8:32

bu hikayenin sonucu hezarfen doğdu... bu konu forumun ilk kurulduğu günlerden.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 8:34

yıl yerine ay gözükünce anlaşılmıyor...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 10:38

hey gidi günler Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 22:10

vervito demiş ki:
hey gidi günler Smile

Evet yaw cok heyecanli bir surec, nereden nereye,
tum bu surec cok keyifli (zaman zaman da cok stresli) oldu, teslimat sonrasi anilar bolumune konu ile ilgili baslik acacagim ve ben de dahil bu sureci nasil yasadigimizi anlatiriz artik.
deka

deka

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedC.tesi 25 Eyl. - 22:16

Bende en çok bu bölümü merak ediyor ve bekliyorum. monstre
gkzgyn

MesajKonu: Geri: Haydi kendi saatimizi imal edelim   Haydi kendi saatimizi imal edelim Icon_minipostedÇarş. 19 Ocak - 9:06

iyi akşamlar

Haydi kendi saatimizi imal edelim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kendi Saatini İmal Etmek İsteyenler İçin
» Haydi ambalajı beraber açalım
» Forum Saatimizi Artik Gorup Deneyebilirsiniz
» Eskileri yad edelim
» Güneş yok, bari Rolex icat edelim