| Osmanlı mine cep saati kadranı | |
|
+3mustafasuren watcher hipogrif 7 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
hipogrif
Mesaj Sayısı : 58 Kayıt tarihi : 23/03/10 Yaş : 38 Nerden : istanbul
| Konu: Osmanlı mine cep saati kadranı Cuma 26 Mart - 11:55 | |
| Osmanlı mine cep saati kadranı, Sultan V.Mehmed Reşad tuğralı, tuğrayı çeken hattat Selim Efendi, tarih H.1327/M.1912, 4.3cm çapındadır. kadranı ilk bulduğum anki hali buydu daha sonra sözde tamir yapmak için sürülmüş olan boyaları temizledim tuğra üzerinde de ufak bir atık vardı ve etrafına boya bulaşmıştı temizlenince daha güzel oldu kadran hakkındaki bilgiye de üniversitedeki hocam sayesinde ulaştım:) daha önce de pek çok defa tuğralı kadran görmüştüm ama böylesini hiç görmemiştim üzerinde yapılış tarihi bulunan bir ve bir hattat tarafından çekilmiş tuğralı bir kadran... [img] [/img] | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Cuma 26 Mart - 21:39 | |
| Coook guzel. Bu tugra'yi bilgisayarda cizip, uzerindeki tarihi 2010 diye yazabilecek bir arkadas var mi? | |
|
| |
mustafasuren
Mesaj Sayısı : 431 Kayıt tarihi : 26/12/09 Yaş : 48 Nerden : tokat-turhal
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı C.tesi 27 Mart - 0:34 | |
| - watcher demiş ki:
- Coook guzel.
Bu tugra'yi bilgisayarda cizip, uzerindeki tarihi 2010 diye yazabilecek bir arkadas var mi? hayırdır abi planın nedir? | |
|
| |
hipogrif
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı C.tesi 27 Mart - 12:41 | |
| tuğrayı bilgisayarda çizmek te tarihini yazmakta çok kolay ben hallederim, en kısa sürede | |
|
| |
hipogrif
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı C.tesi 27 Mart - 12:54 | |
| çok alakasız olacak ama geçen gün ilk defa bir kol saati aldım kendime 1930'lardaki art deco benzeri bir kasası var. west end watch company markası. kol saatleri konusunda çok bilgim yok west end şirkenini de ürettiği cep saatlerinden biliyordum. neyse asıl konuya geleyim saatin kasa ölçüleri 19 mm X 30 mm bana biraz ufak gibi geldim bayan saati mi erkek saati mi? anlamadım. ölçülerden de anlaşılacağı gibi kasa dikdörgen yardımcı olursanız sevinirim fotoğraf koymaya çalıştım ama olmadı | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı C.tesi 27 Mart - 19:49 | |
| hipogrif son yazdığın soruyu Saat Danışma başlığı altında sorar mısın? güzel konu dağılmasın | |
|
| |
hipogrif
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı C.tesi 27 Mart - 22:40 | |
| peki | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
mustafasuren
Mesaj Sayısı : 431 Kayıt tarihi : 26/12/09 Yaş : 48 Nerden : tokat-turhal
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Salı 30 Mart - 9:24 | |
| Ottoman Enamel Dial ca.1912 bende bunu buldum.bilgide aynı hemen hemen Osmanlı mine cep saati kadranı, Sultan V.Mehmed Reşad tuğralı, tuğrayı çeken hattat Selim Efendi, tarih H.1327/M.1912, 4.3cm çapındadır. bu da ingilizcesi Pocket watch enamel dial , Ottoman made, imperial insignia of Sultan Mehmed Resad V , calligrapher signed as Selim and dated to AH 1327/AD 1912. 4.3cm diameter. | |
|
| |
hipogrif
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Çarş. 31 Mart - 5:15 | |
| mimar sinan üniversitesi'nden sanat tarihi hocam Aykut Gürçağlar'ın koleksiyonundan, sizin bulduğunuz bu kadran fotoğrafı... sağolun engin araştırmanızla aydınlattınız bizi eşsiz bir kadran değil zaten, hatta belki pek çok örneklerini bulmak mümkündür bunlardan daha iyi durumda olan. | |
|
| |
efsane
Mesaj Sayısı : 55 Kayıt tarihi : 07/04/10 Yaş : 44 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Çarş. 7 Nis. - 6:06 | |
| arkadaşlar saat kadranlarınız itinaile yapılır cep saati kol sati fark etmez | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Çarş. 7 Nis. - 6:19 | |
| Sayın efsane hoşgeldiniz, anlaşıldığına göre saatçilikle uğraşıyorsunuz, kendinizi tanıtma bölümünde tanıtırsanız,sizi tanımış olur ve bundan memnun oluruz. | |
|
| |
efsane
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Çarş. 7 Nis. - 6:30 | |
| yeni uye oldugum için tam nasıl yapılıyor bilmiyorum ama birşeyler denedim inşallah olmuştur ben saat tamir ustasıyım elimden geldigince sorularınızada cevap vermeye çalışırım tamirle ilgili | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Çarş. 7 Nis. - 8:25 | |
| Sayin efsane, hosgeldiniz, Asagidaki link'te bir "yeni konu" acarak kendinizi tanitirsaniz ben de cok sevinecegim, cunku ozellikle saat kadrani hepimizin basbelasi, eger bunlari da tamir ediyorsaniz muthis olacak. http://www.turksaatforumu.com/tanalm-f12/ | |
|
| |
efsane
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Çarş. 7 Nis. - 8:40 | |
| eski yıpranmış saat kadranlarını tamamen silip tektar baştan orjinaline en yakın şekilde yapıyoruz varsa öyle kadranlarınız kargoyla yallaya bilirsiniz adres vere bilirim yada yakındaysanız dukkanımızada bekleriz | |
|
| |
aoaristocrat_07
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Salı 4 Mayıs - 14:20 | |
| porselen kadran üzerine dolgu yapılır oda tamirat olur belli olur başka bişi yapılamaz boş iş | |
|
| |
hipogrif
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Paz 16 Mayıs - 23:05 | |
| sınavlardan dolayı biraz geç kaldım tuğrayı yapmak için. istediğiniz gibi 2010 tarihli gecikmeden dolayı özür dilerim... | |
|
| |
hipogrif
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Paz 16 Mayıs - 23:06 | |
| | |
|
| |
hipogrif
| Konu: Geri: Osmanlı mine cep saati kadranı Paz 16 Mayıs - 23:09 | |
| tuğra aynı tuğradır, yani V. mehmet reşad ın tuğrasıdır. hattatları aynı olmadığından dolayı farklı görünüyor... | |
|
| |
| Osmanlı mine cep saati kadranı | |
|