Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Prior Osmanli Saatleri

3 posters
YazarMesaj
watcher
Admin
watcher

Prior Osmanli Saatleri Empty
MesajKonu: Prior Osmanli Saatleri   Prior Osmanli Saatleri Icon_minipostedPtsi 22 Kas. - 11:46

Arkadaslar, son gunlerde priorOsmanli saatlerine takmis durumdayim.
Prior tarzinda ama baska markalar da var.
1700'lerden 1870-80 lere kadar.
Hele kaplumbaga kabugundan yapilma dis kabuklarina bayiliyorum.
Makinelerin de icindeki zincir vs olayi cok hosuma gidiyor, bunlara koleksiyonumu kaydirma ihtimalim cok yuksek.
Piyasada 1000 ile 5000€ arasinda degisen fiyatlari var.
Merak ettigim ve bir bilen arkadastan vermesini rica ettigim bilgiler var, acaba bu aradaki fiyat farki neden olusuyor?
Yine kapalicarsiya yolu dusen bir arkadas olursa ve oradaki fiyatlar ile bilgi alabilirse cok guzel olur.
Bu saatlere verge fusée de deniyor.
Fransiz yapimi olanlari ve ingiliz yapimi olanlari var, fransiz yapimlarinda hic osmanli olanini gormedim.
Bir diger husus ta, bu saatlerin osmanli kadranlilarinin makinelerindeki ayar platininde bazen osmanlica yaziyor bazen de duz rakamlar var.
Sanirim makinedeki platinde duz rakamli olanlari gercek osmanli degil, kadrani sonradan eklenmis, ya da o donemde ozellikle osmanli pazari icin uretilenlerinin platininde osmanli rakamlari var ve bazilarina da yine doneminde osmanli kadrani takarak satmislar.
Bu konularda bilgisi olan bir arkadas aciklama yaparsa cok sevinecegim.

Prior Osmanli Saatleri D5136183l

Prior Osmanli Saatleri 331357490_tp
http://www.turksaatforumu.com
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Prior Osmanli Saatleri   Prior Osmanli Saatleri Icon_minipostedPtsi 22 Kas. - 12:01

Prior Osmanli Saatleri Prior1611bevimg]Prior Osmanli Saatleri Prior1611open3bevPrior Osmanli Saatleri Prior1611mvt3bev

Prior Osmanli Saatleri No_image_available.gif%5D,if%5B(%27global.source

http://www.turksaatforumu.com
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Prior Osmanli Saatleri   Prior Osmanli Saatleri Icon_minipostedÇarş. 24 Kas. - 8:13

Valjoux ustamız bu konuda oldukca bilgili diye biliyorum Smile
Biz teng'le bir gün bir çarşı turu yapalım...tabii o gidiyor da benim de zaman bulmam gerek katılmak için. Bedestende bir sürü vardı bunlara. 5000den fazla fiyat biçenlerde vardı.
bildiğim kadarı ile fiyat farkı genelde makine, kadran gibi parçaların temizliği dışında asıl kasasındaki işlemelere göre belirleniyor. bu saatlerde önemli bir beliyleyicidir dış kasa şekli tarzı ves.
teng

teng

MesajKonu: Geri: Prior Osmanli Saatleri   Prior Osmanli Saatleri Icon_minipostedÇarş. 24 Kas. - 8:17

Dün oralarda idim, bedestende bu tür saatler var ama oradakiler ölü yıkayıcı olduklarından fiyatını bile sormadım...

Prior Osmanli Saatleri
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Prior cep saatleri
» Osmanlı için yapılan anahtarlı ve zincirli(prior)saatler
» Atina'da Osmanlı Saatleri / Yorgo KIRBAKİ
» PRİOR SAATLERDE MISIR SÜTUNLARI
» Satılık Saraydan Altın Edward Prior