| Saatim ileri gidiyor | |
|
+5Valjoux watcher deka mehmettt the_onur 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
the_onur
| Konu: Saatim ileri gidiyor Salı 30 Mart - 5:39 | |
| merhaba, forumda aradım ama bulamadım timex marka automatic saatim günde yaklaşık 3-5 dakika ileri gidiyor. bu ileri gitme ben ayarladıktan sonraki ilk saatlerde bariz bir şekilde oluyor ancak ilerleyen saatlerde ileri gitme işi bitiyor. bu konun hakkında yardımcı olabilecek ya da bilgi verebilecek birileri varmı. şimdiden teşekkürler. | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Salı 30 Mart - 6:11 | |
| - the_onur demiş ki:
- merhaba,
forumda aradım ama bulamadım timex marka automatic saatim günde yaklaşık 3-5 dakika ileri gidiyor. bu ileri gitme ben ayarladıktan sonraki ilk saatlerde bariz bir şekilde oluyor ancak ilerleyen saatlerde ileri gitme işi bitiyor. bu konun hakkında yardımcı olabilecek ya da bilgi verebilecek birileri varmı. şimdiden teşekkürler. Saatiniz aşırı miktarda sapma yapıyor, teknik servise gösterin, en ucuz çin replikaları bile günde 40 saniye sapma yapar, 3-5 dakika çok fazla. | |
|
| |
the_onur
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Salı 30 Mart - 7:45 | |
| tesekkurler en kısa zamanda gosterıcem servise | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Salı 30 Mart - 8:08 | |
| Rica ederim, kolay gelsin | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Cuma 2 Nis. - 8:35 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 2:16 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Cuma 2 Nis. - 8:40 | |
| "onca resim arasında aynı avatarı secmiş olmanız tuhaf." buna bir açıklama getirecek olursak, avatarı olmayanlara sistem gereği bu avatarın otomatik olarak atanmasından kaynaklanan bir durum. | |
|
| |
the_onur
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Cuma 2 Nis. - 9:07 | |
| Valla konuya 'yüzüklerin efendisi' havası katman enteresan olmuş. sanırım deka aradığın cevabı vermiş. ama yine de yorumun ve katkıların için çok saol. | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Cuma 2 Nis. - 9:43 | |
| Gırgır yapacağımıza çözüm üretelim | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Cuma 2 Nis. - 12:36 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 2:16 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Cuma 2 Nis. - 21:06 | |
| Sistemi ben organize ettim, her yeni gelen uye'ye sistem otomatik olarak bu avatari veriyor, istenirse daha sonra uyemiz degistirebiliyor, daha once hic avatar yoktu ve bunu guzel bulmamistim, forum saati calismalarimizdan bir enstantane vererek ozel bir duruma getirdim. | |
|
| |
mehmettt
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Cuma 2 Nis. - 23:49 | |
| - watcher demiş ki:
- Sistemi ben organize ettim, her yeni gelen uye'ye sistem otomatik olarak bu avatari veriyor, istenirse daha sonra uyemiz degistirebiliyor, daha once hic avatar yoktu ve bunu guzel bulmamistim, forum saati calismalarimizdan bir enstantane vererek ozel bir duruma getirdim.
Avatar gayet güzel duruyor değiştirme gereği duymadım. Arkadaş saatim 3-5 dakika ileri gidiyor diye kıvranırken avatara takılıp kalmak da çok doğru değil. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor C.tesi 3 Nis. - 0:29 | |
| Aavatarı bende beğeniyorum, gayet güzel. ,aslında böyle bir saatimde olsun isterdim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor C.tesi 3 Nis. - 0:34 | |
| Konuya bir turlu gelemiyoruz Sanirim arkadasimizin sorusuna cevap cok basit oldugu icin. Yapilmasi gereken tek sey, bir ustaya goturup makineyi ayarlatmak. Saat bir iki gun ustada kalir, ayarlari ve kontrolleri yapilir. Balans yay'inda filan ciddi bir sorun yoksa cok ta uygun bir fiyat almalari lazim. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Paz 4 Nis. - 20:47 | |
| @ the_onur saatinin önce 3-5 dakika ileri gidip sonra yapmaması ilginç,günde 3 dakika ileri giden bir saat ikinci,üçüncü gün daha fazla ileri gitmiş gibi görünür.Öncelikle saatin doğru bir saatle ayarla ertesi gün aynı saatle saatinin ayarını kontrol et,saatinin ne kadar ayar farkı yaptığını tesbit etmenin en iyi yöntemi budur. Saatini,watcher dediği gibi bir ustaya götür problemin 2-3 günde çözülür. | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Paz 4 Nis. - 21:58 | |
| - the_onur demiş ki:
- merhaba,
forumda aradım ama bulamadım timex marka automatic saatim günde yaklaşık 3-5 dakika ileri gidiyor. bu ileri gitme ben ayarladıktan sonraki ilk saatlerde bariz bir şekilde oluyor ancak ilerleyen saatlerde ileri gitme işi bitiyor. bu konun hakkında yardımcı olabilecek ya da bilgi verebilecek birileri varmı. şimdiden teşekkürler. Arkadaşım, bilebildiğim kadarıyla, eğer saatinizin, pandül üzerindeki ayarla kontrol edemeyeceğiniz kadar ileri gitme durumu varsa, bu, düşmeden mütevellit bir balans bozukluğunu aklımıza getiriyor. Duayenlerimiz bunu tabiidir ki daha iyi bileceklerdir. Ben, AS1130 yada UT gibi kol saati makinelerinde, bazen de 3602 makineli Rus cep saatlerinde, ileri gitme(Koşma) durumu olduğunda, bu durumun, balans direğinin, düşme yada şiddetli sarsıntı sebebiyle, direk yatağını yemesinden yada balans göbeğinin deformasyonundan kaynaklandığını müşahade ettim. Anlayabilmek için, lupu gözünüze takıp, balansın, dönme rahatlığına bakmanız gerekir. Direk kırılması, ayak bozukluğu veya göbek yarılması olan bir balans, yalpa yaparak dönecektir. Bu da aşırı bir hızlanmaya ve kontrolsüz maşa iletimine sebep olacağından dolayı, ayar tutmayacaktır.Böyle bir durum varsa, balans direğinin yeniden çakılması gerekir ki, bunu da malesef, kerameti, pim, pil ve kayış değiştirmekten ibaret saatçiler(!), beceremez. Balansı büsbütün yarmaları da muhtemeldir. Sayın Barett'in masasında 2 adet olan ve kadim ustaların "deveboynu " tabir ettikleri, mikroskop benzeri alet, bu iş içindir. Eğer sorununuz buysa, en kolayı yeni bir balans takımıyla değişim olacaktır dostum. Naçizane tecrübem budur.Psikolojik danışmanın, saat tamir yorumu da bu kadar olur, sonucu paylaşalım. Saygılarımla... | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Paz 4 Nis. - 22:11 | |
| Ayrıca arkadaşın belirttiği konu sadece saatin ileri gitmesi değil, başlangıçta çok hızlı ileri gitmesi idi. Galiba balansta bir dengesizlik var, ya da farklı iki yağ kullanılmış olabilirmi ? | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Paz 4 Nis. - 22:33 | |
| Sayın Teng, balanstaki dengesizlik işi, dediğim gibi, direk kırılmasından yada yatak deformasyonundan olabilir. Dengesizse de zaten ayar tutması zor olur. Yağ işini açıkçası bilemiyorum. Balansı sıkıştırarak yavaşlatacak kadar kalın bir yağ, diğer işleyen aksamın ritmini de bozabilir.Sizler daha iyi bilirsiniz ama benim elime geçen saatlerin, yaz ve kış şartlarındaki balans hızı farklılığının ötesinde bir ileri gitme durumları varsa, bu durum genelde, balans yalpasından kaynaklanıyordu. Değişmeden de tam anlamıyla düzelmiyordu. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Saatim ileri gidiyor Ptsi 5 Nis. - 2:52 | |
| Pandül karismalarinda da ileri gitme olur diye biliyorum. Fakat pandülün karistigi durumlarda ileri gitme biraz daha fazla oluyor bildigim kadarı ile. | |
|
| |
errör-dh
| |
| |
| Saatim ileri gidiyor | |
|