En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 3:46 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
canturkk
Mesaj Sayısı : 365 Kayıt tarihi : 25/09/09 Yaş : 48 Nerden : Ankara
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Salı 25 Mayıs - 8:14
Bunların nasıl yapıldığı konusunda biraz bilgi verebilir misiniz?
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Salı 25 Mayıs - 8:15
Bir nevi dönen zımpara gibi uçlar var onlarla yapıyorlar.
canturkk
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Salı 25 Mayıs - 8:36
Watcher abimiz daha önce bu konuda biraz bilgi vermişti. Fakat benim bilmek istediğim bu uçların yapıldıgı madde ve bu desenlerin nasıl verildiği.
watcher Admin
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Salı 25 Mayıs - 20:40
Bir aramak lazim cunku bunlarin yapilis videolarini filan hep vermistim. Hafif zimparali silgi seklinde uclarla yapildigini biliyorum. Yine abrazif krem gibi bir solusyon uzerine yontulmus tahta gibi bvir uc kullanildigini da gordum.
vervito
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Perş. 27 Mayıs - 6:44
katil balina demiş ki:
adı buysa işte ben "cotes de geneve" nin hastasıyımdır hep.
bu "perl" i de sevemedim gitti.
"ucuz" gösteriyor. urfa işi cig köfte tepsisi gibi.
perle'i ben de sevemedim gitti. Cotes de geneve favorim.
deka
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Perş. 27 Mayıs - 10:33
perle bizim kokoreççilerin arabasına benzediği için bizim ülkede pek tutulmaz sanıyorum, benimde tercihim cotes de geneve olur.
canturkk
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Paz 30 Mayıs - 9:31
Watcher abimiz daha önce katalog tarzı birşey vermişti. Fakat bunları burada bulmak zor hatta imkansız. Benim aklıma kösele materyalden uç ve sibop macunu olabilirmiş gibi geliyor ama bilemiyorum.
watcher Admin
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Paz 30 Mayıs - 20:49
Denemeler yapmak lazim bence. Ayrica su kokorec arabalarini nasil yapiyorlar, belki de ayni teknik ise yarar.
vervito
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Paz 30 Mayıs - 21:04
gümüş ustası bir arkadaşım var. deneme amaçlı ona eski bir makine vereceğim. üzerinde işleme yapaması için. bir deneme yapacağız. osmanlı motiflerini gümüşe güzel işleyen birisi. çeliğe de bir deneyelim bakalım dedi.
asiruh2009
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Ptsi 31 Mayıs - 5:09
hepsi çok güzel sol üst baştan ikinci daha çok hoşuma gitti...
canturkk
Konu: Geri: Mekanizma dekorasyonları Ptsi 31 Mayıs - 7:37
vervito demiş ki:
gümüş ustası bir arkadaşım var. deneme amaçlı ona eski bir makine vereceğim. üzerinde işleme yapaması için. bir deneme yapacağız. osmanlı motiflerini gümüşe güzel işleyen birisi. çeliğe de bir deneyelim bakalım dedi.
Bu iscilik kuyumcularin kullandigi kalem sanatidir. Altin ve gumus yumusak metaller oldugu icin yapilabilir. Fakat bu isciligi celige uygulamak kolay degil bildigim kadariyla. Belki celik once isitilir ve yusatilarak islenebilir daha sonra karbonla , celige su vermek deyimi buradan gelir sertlestirilebilir. Fakat pratikte ne kadar olur bilemem. Sari veya pirinc dedigimiz metalde benzer sekilde yapilabilir. Yumusatmadan motif vermeniz pek mumkun degil diye dusunuyorum.
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
Makineler sert celik olmuyorlar, dekorasyon tamamlandiktan sonra rhodiage denen bir islem ile kaplama yapilip parlatiliyor, bu nedenle makine ustune dekor pek sorun degil, esas sorun bunu guzel ve hatasiz yapabilmekte. Diger yandan kapak gibi yerlere de yine asit indirme denen bir teknik ya da direk gravur olarak ta isleme yapilabiliyor.
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul