aeedde
Mesaj Sayısı : 46 Kayıt tarihi : 03/08/10 Yaş : 50 Nerden : Ankara
| Konu: Mekanizma Ömrü Perş. 5 Ağus. - 22:55 | |
| Forumda aradım ancak bulamadım, verildiyse affola; Kaliteli bir otomatik mekanizmanın ( eta 2824-2 veya 7750 ) ortalama kullanım ömrü nedir. Normal bir kullanımla kaç yıl gider bu mekanizmalar. Bi yerden sonra bozulma, tükenme gibi bir durum söz konusumu, yoksa temiz bir saati 200 sene sonra torunumun, torununun, torunu kullanabilirmi... | |
|
bumblebee
Mesaj Sayısı : 423 Kayıt tarihi : 12/07/09 Yaş : 39 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Mekanizma Ömrü Perş. 5 Ağus. - 23:14 | |
| bildiğim kadarıyla bakımları düzenli ve işinin ehli ustalara yaptırılırsa 100 seneyi rahatlıkla devirecektir. | |
|
monster
| Konu: Geri: Mekanizma Ömrü Perş. 19 Ağus. - 2:30 | |
| bence bu şekilde sınırlayamayız çünkü 100 yıl sonra makinanın en fazla 4-5 parçası aşınmadan ve yıpranmadan dolayı çalışamayacak hale gelecektir. bu parçalar yenileriyle değiştirilirse etti bir 50 sene daha yani bence saat ustaları ve yedek parçalar bulunduğu sürece sınır yok | |
|
watcher Admin
| Konu: Geri: Mekanizma Ömrü Perş. 19 Ağus. - 2:53 | |
| Evet duzgun sekilde bakimmlari yaglamalari yapilirsa sinir yok. 1700 lerden kalma halen hic sorunsuz calisan cok cep saati var. Yani 300 yili deviren cep saatleri, 400 yili deviren duvar ve masa saatleri var. Simdiki modern saatlerin cok daha ust duzey kaliteli malzemeden yapildigini, cark gecmelerinin birbirini cok daha az asindiracagi incelikte iscilik oldugunu goz onunde bulundurursak gercekten sinir yok. | |
|
aeedde
Mesaj Sayısı : 46 Kayıt tarihi : 03/08/10 Yaş : 50 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Mekanizma Ömrü Perş. 19 Ağus. - 3:22 | |
| Peki bakım için hangi aralıkları önerirsiniz örneğin eta 2824-2 mekanizmalı bir totomatik saat sıfır alındıktan sonra ilk ne zaman bakım yaptırılmalı ve ilk bakımdan sonraki bakım aralıkları ne olmalı. Bu konuyla ilgili bazı konular okudum ancak sizlerin kişisel görüşlerini öğrenmek isterim | |
|
watcher Admin
| Konu: Geri: Mekanizma Ömrü Perş. 19 Ağus. - 3:26 | |
| Bu kullanim tarziniza ve saatin sugecirmezlik durumuna hatta saat suyla temas ettiyse mesela denize girdiyse gibi unsurlar 1 yildan 3-4 yila kadar degisen bir yelpaze olur. | |
|
barett
| Konu: Geri: Mekanizma Ömrü Perş. 19 Ağus. - 3:32 | |
| - watcher demiş ki:
- Bu kullanim tarziniza ve saatin sugecirmezlik durumuna hatta saat suyla temas ettiyse mesela denize girdiyse gibi unsurlar 1 yildan 3-4 yila kadar degisen bir yelpaze olur.
tamamiyle katiliyorum bu cok gorecelidir saati surkli kullanan biri ile degistirerek kullanan veye kullanirken masabasi iste calisanla farkli iste calisan ve hatta bazilari elini yikarken cikari bazilari cikarmaz bunlarin hepsi bir faktordur .iyi bir saat kullanicisi saatten anladigi icin saati almistir ve kesinlikle surekli kullanmaz bence ve bu saatin bakim periyodunuda uzatir 5 ile 7 yila cikarir | |
|