| tachymeter/telemeter/pulsemeter | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: tachymeter/telemeter/pulsemeter C.tesi 24 Nis. - 11:55 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter C.tesi 24 Nis. - 13:16 | |
| mesela araba yada beygir yarıslarına gittiniz ve arabanın icinde veyahut beygirin üstünde degilsiniz, (üstünde olsanız bile, beygirde km. göstergesi ve tako yok zaten) kenardan izliyorsunuz. kalkista kronoyu calistiriyorsunuz, ve 1 km lik etap bitiminde saniyenin oldugu yer arabanın/beygirin hızı olmus oluyor. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter C.tesi 24 Nis. - 13:31 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter C.tesi 24 Nis. - 13:35 | |
| ya böyle seyler söylüyoruz tabi de bunlar hep provakasyon.
bi saatte tachy olsa ne olur olmasa ne olur yani cok sey farketmez. en nihayetinde işlevsellikten cıkıp estetiğin bir parcasına dönüsmüştür ve olmazsa olmaz bir sey de degidlir.
benim amacım aslen acaba bu ne ki diyebilecek birine bi iki bilgi kırıntısı sunabilmek. |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter C.tesi 24 Nis. - 20:25 | |
| birçok kişi için gereksiz olmakla birlikte sürate dayalı sporcular için önemli birşey. bisiklet yarışçısı bir arkadaşım var, onun için takometre olmazsa olmaz bir özellik. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter C.tesi 24 Nis. - 21:20 | |
| Benim burada fonksiyonun,görselliğin yanısıra mekanizmanın yapısı dikkatimi çekiyor, hani mekanikçiyiz ya, en azından her saatseverde bulunması gerektiğini düşünüyorum. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter C.tesi 24 Nis. - 22:42 | |
| Tachymetreli saatler çok eski yıllardan bize gelen bir çeşit. Bugün için bize birşey söylemiyor olabilir ama o zaman insanlara çok ilginç geliyordu sanırım. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Paz 25 Nis. - 2:19 | |
| bir de telemetre var, karıştırmamak lazım.. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Paz 25 Nis. - 9:10 | |
| Bir de pulsometer var | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Paz 25 Nis. - 9:35 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Paz 25 Nis. - 9:53 | |
| Doktorlar yanit versin derim Sanirim kalp atislarini olcmeye yariyor. | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Paz 25 Nis. - 10:04 | |
| Saatteki pulsemeter ? geçenlerde vardı ya | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Paz 25 Nis. - 10:11 | |
| Evet egunss un muydu, gri mi vermişti,yoksa satmışmıydı, öyle birşeydi galiba. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Ptsi 26 Nis. - 1:09 | |
| pulsometer/pulsemeter... gerçi pulsemeter doğru isim.. pulsometer ise Kobold markasının modelinin ismi.. çok eski bir kadran skalası aslında.. çok çok eski modeller var..Patek'in, Vacheron'un, Girard Perregaux'un bile pulsemeterli 50li yıllara ait modelleri var. Omega Speedy'nin de var. http://www.watchtalkforums.info/forums/general-discussion-forum/29176-pulsometer-journey.htmlPulse, yani kalp atim sayısını ölçüyor. Graduated for(Gradue Pour) 15 pulsus/30 pulsus diye tipleri var. kronografı çalıştırıp hastanın nabız atışları sayılmaya başlanır (kronosu olmayan saatte ise saniye kolu skalanın başında iken).. ve skala 15 pulsus'lu ise 15 tane nabız sayıldıktan sonra krono durdurulur ve saniye kolunun o durduğu yerdeki pulsemeter skalasına bakılır, skalanın gösterdiği rakam hastanın 1 dakikadaki nabzıdır. 15 pulsuslu olanlar zaman kazandırmak açısından daha kullanışlı.. ve kronolu olanlar da durdurup bakma açısından daha kolay, yoksa sayine akıp gider o anda skalayı göremezsen kaçırmış olursun. mido multifort bu yönden dezavantajlı mesela. aslında midonun eski vintage stop watch özellikli multifort pulsemeterleri de varmış. http://www.moonwatchtimepieces.com/Site/watch_detail.asp?watch_id=344günümüzde bu tarzda en zengin kolleksiyon Ball watch markasına ait..bu markanın genel tüm koleksiyonu da ilgi çekici... ben çok beendim.. bir de St.Gallen markasının ürettiği hem nabzi ölçen hem de solunum sayısını ölçen bir saat var. soviet saatlerinden Slava'nın çok sevdiğim pulsemeterli modeli haaa işste... yarım saattir arşivimde bu resmi arıyorum.. amaç forum zenginleşsin: | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Ptsi 26 Nis. - 1:11 | |
| devamı | |
|
| |
orbay
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Çarş. 19 Mayıs - 14:50 | |
| tachymeter için illa tam bir kilometre olması gerekmez.kronometreyi çalıştırırsınız durdurduğunuzda saniye ibresi tachymeter dan hangi rakamı gösteriyorsa o rakamla gittiğimiz yolu (km yada mil en uygunu çünkü sonuç .../saat olucaktır) çarparız çıkan sonuç hızı verir.eğer bir dakikayı aşmışsa süre ve ikinci tura yada dahada fazla turlara geçmişse zamanı ve yolu aynı sayıyaya bölüp bir dakikanın içine sığacak şekilde sadeleştiririz(örn:100 sn de 2km gidilmiş 100 ü ve 2 yi 2 ye böleriz=50sn de 1km bu da bölümden önceki hızın aynısını gösterir) | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Perş. 20 Mayıs - 3:44 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Perş. 20 Mayıs - 10:13 | |
| kötü mü oldu ki? sadece ismini toparladım. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Perş. 20 Mayıs - 13:34 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: tachymeter/telemeter/pulsemeter Cuma 21 Mayıs - 0:09 | |
| evet hocam şimdi baktım da ilk mesajın alakasız kalmış oldu biraz. | |
|
| |
| tachymeter/telemeter/pulsemeter | |
|