| Acil Durum Saat tavsiyesi. | |
|
+6kelby egunns teng silver sifujack cemele 10 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 7:54 | |
| Merhabalar, Bugun saat ararken cep telefonunu ekranindan yeteri kadar bilgi veremedim.
Sirkeciye hem saatlere bakmak hemde gercekten 1300tl ye filan Tissot le loche denk getirirsem alacaktim. Hayal kirikligina ugramadim desem yalan olur.
Alisveris saati dahil 4 yerde sordum saat etiket fiyati 2200-2350 tl, Nakite 1750 tl. Saat cok hosuma gitti sadece kordon ve kasanin birlestigi yer bana pek kaliteli gelmedi burasi seikolarda daha nefis duruyor. Daha once 1000tl nakite alacagim Seiko Premier SNP023 modelini 950 tl 9 taksit buldum Tissottam vaz gececem sanirim. 1750 fazla geliyor. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 7:56 | |
| Tahtakale'de Akdeniz ticaret'e bakın. Kordon ile kasanın birleştiği yerde dünyadaki bütün saatlerde çelik pim vardır. Ben ne demek istediğinizi anlayamadım. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:00 | |
| Ben o le locle'yi indirim kodu girip 1250 lira olarak gördüm internette, mağazada niye böyle yapıyorlar anlamıyorum, zaten mağazada beğenicen internetten, ebay'den vs.'den alıcan mağazalarda çok abuk subuk fiyatlar var | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:06 | |
| Bu aralar bakamam hafta ici calisiyorum. Pzargunleride sanirm kapalilar. Belikide gozume oyle geldi koluma takinca ustten bakinca sanki kordon pimi ile kasa arasi fazla acik gibi geldi ama belkide bana oyle geldi hepsinde boyle olabilir. Ama saati sagolsun GUNGENCI saat yetkili vesertifikali Tissot bayiindeki kisi mukemmel anlatti. Saat ustasiymis Mustafa Sarigul unde saatlerinin tamir ve bakimini yapiyormus. Butcem 1250tl dedim oda Tissot un PRC200 modelini gosterdi 1100tl dedi ama arkasinada bunu size satmak istemem dedi. 2-3 ay sonra gelin le loche yi alin dedi. Gercekten isini bilen biriydi. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:09 | |
| prc200'ler hepsi quartz değil mi? | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:11 | |
| - silver demiş ki:
- Ben o le locle'yi indirim kodu girip 1250 lira olarak gördüm internette, mağazada niye böyle yapıyorlar anlamıyorum, zaten mağazada beğenicen internetten, ebay'den vs.'den alıcan mağazalarda çok abuk subuk fiyatlar var
Hocam alisverissaati firmasinin sirkeci magzasina kesinlikle gitmeyin. Bunlar saatciden cok herseye benziyorlar. Sanki enayiyiz forumlarda kac gundur yaziyoruz ustalarin oldugu burdan fikir aliyoruz satis elemanlari filan yaramaz sitelerinde haberleri yok saat 2350 tl diyor size indirim yaptik 1850tl diyor fazla diyorum baska birini cagiriyor ozel indirim 1700tl o esnada bana gosterdigi Tissot masanin ustunde dik dururken masa ustune yan yatiyor bisey olmaz ama benim icim gitti. Sitelerinden al en azindan gozun gormez. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:13 | |
| - vervito demiş ki:
- prc200'ler hepsi quartz değil mi?
Otomatik olarak biliyorum onceden GÜNGENCİ saat teki ustada zaten ' ben sizin butcenize gore otomatik baska bir Tissot gostereyim dedi' Hepsi quartz degil. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:26 | |
| O saati 1250 ye kesin alırız size mesaj yazdığım gibi de kondisyonu hoşunuza gitmediyse olmaz tabi | |
|
| |
cemele
| |
| |
silver
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:35 | |
| Hocam eğer ortamdan dolayı gıcık olmuşsanız bir kenara bırakın onu Zaten telefondan aldığınız için sorgusuz iade hakkınız vardır, saat gelir bakar incelerseniz yok beğenmezseniz geri yollarsınız aynen, onun için endişelenmeyin, ben saat iade ettim 2-3 gün içinde kartıma iade ettiler... kredi kartı tek çekimde çok iyi fiyat alırsınız girişin isterseniz | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:37 | |
| Bu tissot daha mi ustun? İci Rome rakam, altin sarisi renk Fiyat 2400tl HB de ve Konyalida. Resim ekleyemedim. Baska yerlerde bu yontem ile oluyordu. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:45 | |
| bu biraz kromsu resmi düzelltim | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:46 | |
| Aslinda dun geceye kadar hersey yolundaydi. Baska bir forumda bu forum uyesi arkadas ile karsilastim kesin almayi dusundugum SEIKO PREMIER KINETIC SNP0023 modelini alacaktim bugun o saatde sordum ben 1000tl nakite razi iken orda 950tl 9 taksit buldum. Ama simdi saat bana gazoz kapagi gibi gorunuyor.
Kinetic ile le loche arasindaki en buyuk fark eta mekanizma mi? Seiko yu alsam ne kaybederim. Bana mekanizma, otomatik olmamasi haric nedenler soyleyin. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 8:52 | |
| fark şu, saatler hakkında biraz bilgi edindikten sonra o seiko'u elinizden çıkarmak için oldukça uğraşacaksınız, yurtdışı fiyatlarıda düşük seviyede olduğu için ciddi zararla satabileceksiniz
le locle'yi satmayı ise uzunca bir süre, belki de hiç istemeyeceksiniz, 1250 lira gibi bir fiyata alırsanızda fazla bir zarar etmeden satabileceksiniz 1800 liraya satıldığı için normalde ve ebay fiyatı da yüksek olduğu için... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 9:24 | |
| - cemele demiş ki:
- vervito demiş ki:
Otomatik olarak biliyorum onceden GÜNGENCİ saat teki ustada zaten ' ben sizin butcenize gore otomatik baska bir Tissot gostereyim dedi' Hepsi quartz degil. tamam şimdi hatırladım, ETA'nın şu yeni çıkan kronograflı makinelerini koymuşlardı yeni PRC200'lere... o makine hakkında pek bir bilgiye sahip değilim. eger valjoux ile aynı fiyatsa kesinlikle valjoux alırım. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 9:30 | |
| - vervito demiş ki:
- cemele demiş ki:
- vervito demiş ki:
Otomatik olarak biliyorum onceden GÜNGENCİ saat teki ustada zaten ' ben sizin butcenize gore otomatik baska bir Tissot gostereyim dedi' Hepsi quartz degil. tamam şimdi hatırladım, ETA'nın şu yeni çıkan kronograflı makinelerini koymuşlardı yeni PRC200'lere... o makine hakkında pek bir bilgiye sahip değilim. eger valjoux ile aynı fiyatsa kesinlikle valjoux alırım. Hocam bana forumdan sanirim sifujack isimli arkadasda soylemisti. ETA 7750 degilmis ve bugun saatcide teyit etti ve bana bu saati sana satmak istemem alabilirsen le loche yi gosterdi ve Tissot un pazarda fiyat olarak diger firmalarla mucadele etmek icn bu cihazi urettigini soyledi. | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. C.tesi 1 Mayıs - 9:31 | |
| Şu 500 liralık swatch'a koydukları içinde plastik olan mekanizma değil mi, sallayın bence | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Paz 2 Mayıs - 1:37 | |
| evet yeni çıkan sentetik malzemeli kalibre bir de şu saat var ,bence çok hoş | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Paz 2 Mayıs - 10:35 | |
| Lemania'ın meşhur modeli 5100'dan örneklenen ETA C01.211'i yabana atmamak gerek silver. Bence hiç de sallanacak bir tarafı yok o mekanizmanın. Swatch'da kullanıldı diye kötü olması gerekmez. Bence 7750'ye ciddi bir alternatif o mekanizma Daha önce Tissot başlığında konuşulmuştu o mekanizma Şurdada bir kaç bilgi var http://forums.timezone.com/index.php?t=tree&goto=4436224&rid=18 | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Paz 2 Mayıs - 10:49 | |
| ETA C01.211 ile ilgili bir tartışma ortamı yaratmak istemiyorum kesinlikle çünkü kesin bir veri yok zamanla anlaşılacak bir durum... ben şu açıdan valjoux tercih edeceğimi söyledim kalitesi yıllar boyunca kanıtlanmış oladuğu için ve makine estetiği çok önemli benim için. bu eta'nın rotoru basit seiko görüntüsü veriyor... fakir bir makineye benziyor... o açıdan değerlendirdim... sonuçta ucuza mal edilmiş bir makine çok da yüksek performans beklememeli kannımca. tabii bi de estetik açıdan bu makineyi dekore edilmiş şeklini görsek belki fikir değişir.. hiç belli olmaz... Tissot da az değilmiş haa, swatch bu makineli saatini 300 dolara satarken tissot "benim ismim var tarihim var" olayı ile aynı makineli saatini 700 dolara satiyor. yürü be tissot | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Paz 2 Mayıs - 10:56 | |
| Yorumlari yeni bir mekanik saat almaya calisan biri olarak dikkatle okuyorumda. Benim durum ne olacak.
Tissot Le loche yi alamadik garantili Tissot bayiinde 1750tl dedi zorlama yapamadim pazarlik icin.
Nerden nasil alacagiz. Alisveris saati filan dusunmuyorum.
Daha onceden cok begendigim kesin alacagimi dusundugum Seiko SNP0023 kinetic Premier i bekelntimin altinda 950 tl 9 taksite buldum. Perpetual takvim, Kintetic, ayarla ve kullanmaya devam et.
Tissotu begenmeme ragmen fiyati, mekanik automatic kavramini tam anlamamis biri olarak seiko yanlis bir secimmi olur? Tissotu nasil nerden 1400tl ye bulabiliriz. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Paz 2 Mayıs - 20:18 | |
| Yorumları okuduğuna, daha doğrusu mekaniksaatseverler forumunda olduğuna göre bu saatden sonra Seiko olmaz diye düşünüyorum,alsanda birkaç ay sonra sizi tatmin etmeyip mekanik saat özelliklede İsviçre saati aramaya başlayacaksınız,İstanbul da olmanız avantaj istediğiniz fiyat aralığında nerede bulunur İstanbul dışında birisi olarak bilemiyorum, ama bence acele etmeyin bulursunuz. | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Paz 2 Mayıs - 20:32 | |
| Aslinda acikcasi neden mekanik saat almaliyim bu soruyuda soruyorum. Forumdan anladigim kadari ile Mekanik saatler dogal ortamda yetis mis icinde herhangi bir katki malzemesi olmayan, sebze meyve gibi ve fiyatlari pahali. Pilli saatler ise tam tersi seralarda yetisen hormonlu sebze meyve gibi bir cagrisim uyandirdi.
Yine mekanik saatler her parcasi canli, ruhu, dili, duygusu olan gelenekci el emegi goz nuru makinalar iken, Pilli saatler, ise robotlatmis , seri sekilde uretimden makinalardan cikmis, daha cok maddesel ozelligi olan makinalar olarak yorumladim.
Yorumlarim teknik bilgilerden uzak bu yuzden benzetmelerde filan bir hatam olduysa simden ozur dilerim. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Ptsi 3 Mayıs - 1:03 | |
| o kadar da değil bence... mekanik makineler (nisbeten ucuz olanlar- eta mesela) de kısmen de olsa seri üretiliyor.. 100% el emeği değil. meyve-sebze olayı pek doğru bir benzetme değil bence ancak mekanik saatin en önemli bana göre özelliği uzun ömürlü olması ve de saniyesinin akıyor olması(quartzların çıkardığı sese ve saniyesinin o robotik harekete benzeyen atışları uyuz ediyor beni... ruhunun olması falan filan bunlar kişisel bakış açıları. aslında bu da bir nevi uzun ömürlü olması ile ilişkili. şimdi ben mesela Buren marka bir cep saatimi elime aldığımda o üzerindeki çiziklere filan baktığımda, kurup calıştırdığımda onun sahibini (2. dunya savaşında sovyet ordusuna esir düşmüş bir alman subayı) düşünüyorum. bir duygusal eksitabilite yasiyorum kısacası... benim mekanik saatimi de yıllar sonra birisi eline aldığında belki benzer duygular yasayacak... ama o alman subayının quartz saat kullanmış olduğunu farzetseydik o saatin şu anda en iyi ihtimal sadece kasasına bakabiliyor olurduk. ya da içine uyduruk bir yeni quartz makine koyup öyle çalıştırırdık... olayın büyüsü bozulmuş olurdu.. quartz teknolojisi iyi bir teknoloji olsaydı zaten Omega, Rolex gibi lux ve aynı zamanda olayın ticari boyutunu ön planda tutan markalar bol bol quartz saat üretirdi. ne uğraşacak mekanikle | |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Ptsi 3 Mayıs - 1:31 | |
| Uzun omür kisiden kisiye degisir gorusundeyim. Ama geride Tissotmu olur baska bir saat mi olur bir saat birakmak isterim.
Ben Tissot u koluma takinca acikcasi bana canli bisey takmisim hissi verdi. Alti cam icini mekanizmasini goruyorsun ve saniye durmadan akiyor akiyor. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Ptsi 3 Mayıs - 2:43 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Ptsi 3 Mayıs - 2:58 | |
| - katil balina demiş ki:
- öyle bir başlık olmuş ki her gördüğümde "istediği saati alamazsa ölecek hastalığı"na kapılmış falan zannediyorum.
uzun ömür falan derken uzun ömürler versin tanrı. 1 ay once den plan yaptim; 1 mayis da Seiko kinetic bir saat alacaktim. Bu forumdan sifujack ile DH de karsilastim ve 30 nisan gece yarisi bu foruma uye oldum. Tercih ve karar icin 12 saat lik bir sure vardi, bu yuzden Acil basligi ile actim. Istedigim saati almaz isem ölmem ama kendimide cok mutsuz hissederim. | |
|
| |
Misafir Misafir
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Ptsi 3 Mayıs - 3:07 | |
|
En son katil balina tarafından Perş. 9 Eyl. - 4:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
| |
cemele
| Konu: Geri: Acil Durum Saat tavsiyesi. Ptsi 3 Mayıs - 18:04 | |
| Yok estahfurullah latifede lazim. İsci bayrami saat alarak kutlamak istedim. 12 saat mevzusunu yukarda yazdim. Foruma uye olmam ile sirkeciye saat bakmaya gitmem arasinda 12 saat vardi. Lutfen diger konulara girmeyelim devlet sirri | |
|
| |
| Acil Durum Saat tavsiyesi. | |
|