| mekanik saat ve aydınlatma | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
errör-dh
| Konu: mekanik saat ve aydınlatma Ptsi 9 Ağus. - 22:50 | |
| değerli saat severler, mekanik saatlerde elektronik aydınlatma kullanan bir model gördünüz mü? dün gece saatin kaç olduğunu görmeye çalışırken aklıma geldi ve gerekli birşey olduğunu düşündüm | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Ptsi 9 Ağus. - 23:01 | |
| Bir ara boyle birsey gordugumu hatirliyorum, yanilmiyorsam japon ve 70 lerden bir model idi... Ama elektronik degil, minik bir ampul ve pil ile aydinlatma yapiyordu kadrana. | |
|
| |
errör-dh
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Ptsi 9 Ağus. - 23:06 | |
| yeni led teknolojisiyle çok iyi gizlenebilir aslında hani mekaniğin estetiğinide bozmadan kullanılabilir bir sistem, gece fosforlu kadrana ilk bakışta göremeyenler için mesela | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Ptsi 9 Ağus. - 23:13 | |
| Olabilir ama sikinti icine bir pil girmesi gerektigi, bu durumda da her pil degismesi gerektiginde saatin acilmasi gerekir, sugecirmezligi devam ettirmek icin ise contalarin filan degismesi gerekir, bu ise ozellikle ust duzey saatlerde bayi tarafindan yapilmasi gerekir, bu durum da hem maliyet acisindan hem de pratik acidan pek elverisli olmayabilir. | |
|
| |
errör-dh
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Ptsi 9 Ağus. - 23:45 | |
| anladım ama bir otomatik saatin bakım için açılmışken pilinde değiştirilmesi gibi bir çözüm olabilir | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Ptsi 9 Ağus. - 23:48 | |
| Bu pil'in ve bakimin ayni zamana denk getirlebilmesine bagli, bir diger sikinti da mesela 25 yil sonra saati cocugunuza verdiginizde ayni standartta pil bulabilir mi bu tartisilir. | |
|
| |
cemele
Mesaj Sayısı : 537 Kayıt tarihi : 30/04/10 Yaş : 49 Nerden : Istanbul
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Ptsi 9 Ağus. - 23:55 | |
| Bu durum bana kola yada bacaga uygulanan protez gibi geldi. Acikcasi ust model bir saatim olsa ve pilli bir aydinlatmasi olsa, son model Ferrariye uygulanan LPG kitini animsatir. Pil degism suresi ile bakim araligi zamanlamasinin da ayni olabilecegini dusunmuyorum. Bakimi 5 senede bir yaptirdik diyelim pil once de bitebilir yada sonrada. | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
errör-dh
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Salı 10 Ağus. - 0:12 | |
| mekanizmaya müdahale edilsin demiyorumki ben zaten ha ne olur ferrariye lcd tv takmak olabilir bence ayrıca pil teknolojisindeki gelişmeler sonucunda eminimki en az 5 sene gidecek konfigürasyon yakalanabilir kaldıki pil bitmemiş olsada bakım esnasında değiştirilebilir | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Salı 10 Ağus. - 0:16 | |
| O zaman bunun tasarimini yapmak uzere kollari sivamani oneririm ve yine yaklasik 100 adet alici bulursan bunu forum icin imal bile edebiliriz kardesim | |
|
| |
errör-dh
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Salı 10 Ağus. - 1:00 | |
| yok benimki nacizane bir fanteziden ibaret ancak neden olmasın diye düşünmektende alamadım kendimi | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
aaltindeger
Mesaj Sayısı : 388 Kayıt tarihi : 09/07/09 Yaş : 50 Nerden : trabzon
| |
| |
errör-dh
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Salı 10 Ağus. - 1:55 | |
| tamam sustum | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Salı 10 Ağus. - 10:44 | |
| | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: mekanik saat ve aydınlatma Paz 15 Ağus. - 2:27 | |
| aslında bunun çözümü için ,fosfor olarak trityum tüpü kullanan markalar var ,ball ,luminox vs gibi,kullanılan tüp sürekli ışık yayıyor ve bu ışık saati zifiri karanlıkta bile okumak için yeterli deniliyor,eğer saat ışık görürse tüpte ayrıca fosfor kaplı olduğu için birkaç saat daha parlak oluyor ,yabancı forumlarda bu saatlere ait çok resim ve sıradan fosforlu saatlerle karşılaştırma resimleri var | |
|
| |
| mekanik saat ve aydınlatma | |
|