| Mekanik saat temizliği | |
|
+17eterna kekremsi u3kagitci deka Deniz-KSK harun-33- GAREZ sifujack alptuncel ertay teng Valjoux M.Ali Sade canturkk asiruh2009 borahan barett 21 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
barett
| Konu: Mekanik saat temizliği C.tesi 9 Ocak - 16:37 | |
| | |
|
| |
borahan Admin
Mesaj Sayısı : 977 Kayıt tarihi : 28/12/09 Yaş : 47 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği C.tesi 9 Ocak - 21:48 | |
| ustad eline sağlık cok faydalı olacak... | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 10 Ocak - 5:11 | |
| cesaret isteyen bir iş bu şekilde bir işlem için gerçekten iyi olmak lazım makinada güzelmiş...... | |
|
| |
canturkk
Mesaj Sayısı : 365 Kayıt tarihi : 25/09/09 Yaş : 48 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 10 Ocak - 7:39 | |
| Makina sokup takmayi bu kadar kafanizda buyutmemenizi isterim. Alistiktan sonra en azindan fonksiyonu olmayanlar icin yolda yurumeye benzer. Resimler konusunda bir de aciklama yapmak isterim. Zemberek kirik oldugu icin (tulumbayi gosterdigi resimde tulumba icinde kirigi gorebilirsiniz) yeni bir zemberek takiyor. Elinize saglik guzel calisma | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği C.tesi 16 Ocak - 6:33 | |
| Çok güzel bir anlatım olmuş.
Bende böyle yıkama makinası hiç olmadı.Daha doğrusu ihtiyaç duymadım.
Benim eski ustamdan öğrendiğim usul de buna benziyor.Ancak o, çok kirli gördüğü saatleri bu şekilde komple söker ve direkt olarak "süper" benzine atardı.Genellikle de sadece balans ve kadran sökerek benzine atardı.
Ya da kadranı ve balansı söktükten sonra maşayı da alır,çarklar ve tulumba baskılarına dokunmazdı.
Böyle resimlerdeki gibi komple sökme işlemine de "kuru şase" yaptım derdi.
Malumunuz kuru şase tabiri otomobil restorasyonundan gelme bir tabirdir.Boyanmak üzere üzerindeki bütün parçaları sökülen araçlar için kullanılır.Ama her nedense o da bu şekilde söylerdi.Şahsa ait bir tabir olduğunu düşünüyorum.
Herkese selamlar... | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği C.tesi 16 Ocak - 6:52 | |
| Kuru sase tabiri guzel bir tabir bence ,saat temizliginde bence en guzel yontemde bu,cunku biryerden cikan kir baska bir yere yapisa biliyor.Birde kiri temizleyen ,benzinide temizlemek gerekiyor.Simdi cok kolay, yikama ve durulama ilaclari satiliyor.Bir soz vardirya , alet yapar el ovunur .Her seyin bir kolayi var artik... | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 18 Ocak - 7:08 | |
| Makinayi sokmeden yikama yaptiginiz taktirde genellikle carklarin uc kisimlari ve taslarda kir ve yag artiklari kaliyor. Sokmek bana daha dogru geliyor. Yikamada dikkat edilmesi gereken noktalardan bir taneside celik pandul haricindeki panduller ilacta uzun sure kaldigi zaman ozelligini kaybediyor ve saat geri kaliyor. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 1:16 | |
| barett ve canturkk arkadaşlar çok haklı,saat komple sökülmezse yeterli sonuç alınmaz sadece kirlerin yeri değişmiş olur özellikle tulumba da biriken kirlenmiş yağ dışarı çıkamaz bir de bu kirler benzinle iyice çamurlaşır.Temizleme işlemi kadar saati yağlanması da çok önemli bir aşamadır belki çarklar alt ve üst baskılardan yağlanabilir fakat zembereğin de yağlanması gerekir.Fotoğraflar da pandülü emniyete almak için tekrar baskıya monte ediyor fakat diğer baskıları(çark ve tulumba baskıları)neden monte ettiğini anlayamadım.Biz temizlik aşamasın da o baskıları monte etmiyoruz. Burda da(İzmir) balans'ı ve maşa'yı çıkartıp temizlik yapma işlemine herkesin bildiği bir deyim kullanırlar.Hoşçakalın... | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 5:54 | |
| Temizlikte en önemli yerin kapak taşı olduğunu söylerler. Doğrumu? | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 5:59 | |
| Kesinlikle doğru.Kapak taşları iyi temizlenmediği takdir de saatte geri kalma ihtimali olur. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 6:23 | |
| Valjoux'un dedigi, sadece blans ve masayi cikartip temizlik yapma islemine denilen, herkesin bildigi deyime, "Basmane isi" derler benim bildigim. Dogrumu söyledim? valjoux. Basmane semtinde seyyar saatciler vardi cocuklugumda, bunlar saatin kadranini söküp, benzin kavanozunun icinde tepeyi cevirmek sureti ile bir kac tur attirip saati takarladi. O deyimde buradan geliyor. Belkide benim bilmedigim baska bir deyim vardir. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 6:29 | |
| valjoux, bu esnada söylemeyi unuttum, babanizin eline saglik, siradan bir saati bile komple söküp itina ile bakim yaptigi icin tesekkürler. saatler gercekten güzel olmus. selamlar. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 7:04 | |
| Aynen Ertay, "Basmane İşi"deyimi de kullanılır. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 7:06 | |
| Rica ederim,memnun olduğuna sevindim. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 8:06 | |
| bu makineleri bir saat once aldim biri calisiyor diyeride motor yanik olabilir simdi dort tane elma makinam oldu | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 12:53 | |
| bu kadar makine Watcher ile sizin saatleri yikamaya anca yetisir zaten. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 13:37 | |
| Elimde bir tane fazladan temizlik makinasi var. Eger ihtiyaciniz varsa gonderebilirim. Bu makinalarda kavanozlara ve kapaklarina dikkat etmek lazim. Bulmak gercekten zor. Ayrica benim de elimde 2 tane makina var ama tum makinlari yikamak benim gozumu korkutuyor. | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Ocak - 18:43 | |
| kavanoz ve kapaklari contalari satiliyor elma guzel makineler ben zaten kullaniyorum ucuz diye aldim onardiktan sonra ebay yapabilirim belki.. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Çarş. 20 Ocak - 0:12 | |
| Buralarda bulmak cok zor. Oralarda yasamak isterdim. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Çarş. 20 Ocak - 0:25 | |
| Galiba Ankara'nın durumu da İzmir'den çok farklı değil,malesef İzmir'de de yedek parça ve ekipman bulmak oldukça zor oluyor.İstanbul bu açıdan biraz daha şanslı... | |
|
| |
barett
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Çarş. 20 Ocak - 0:30 | |
| ben istanbula sirf parca icin gittim haftalarca aradim oyle kayda deger bir sey bulamadim.Burdada eski saatlerin parcasi satilmiyor ama emekli olmus yada saatle ugrasip yaslanmis insanlarin malzemelerini aliyorum icinden mukemmel paracalar cikiyor takimlarda tabi.. | |
|
| |
canturkk
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Çarş. 20 Ocak - 1:15 | |
| Bende sizin gibi eski saatcilerin malzemelerini topluyorum. Malzemeler karistirilmissa tasnif etmek cok zaman aliyor. Yinede parca bulmanin su anda baska bir yolu yok gorunuse gore. Birde artik piyasada kurmali saat ve parca yavas yavas bitiyor. | |
|
| |
alptuncel
Mesaj Sayısı : 227 Kayıt tarihi : 27/09/10 Yaş : 49 Nerden : Adana
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Çarş. 29 Eyl. - 23:23 | |
| evet, mekanik bir saat tam bir sanat eseri.. | |
|
| |
alptuncel
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği C.tesi 6 Kas. - 10:42 | |
|
En son alptuncel tarafından C.tesi 6 Kas. - 13:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği C.tesi 6 Kas. - 11:18 | |
| hayır görünmüyor ,linke basınca indirmeye alıyor fakat indirmiyor 0 bayt görünüyor | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği C.tesi 6 Kas. - 11:22 | |
| video yok gibi... ya google video yada vidivodo adreslerine koyun... daha iyi olur... www.vidivodo.com | |
|
| |
harun-33-
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 7 Kas. - 9:10 | |
| çok güzel bir paylaşım fotograflar için emek vermişsiniz elinize sağlık | |
|
| |
alptuncel
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 7 Kas. - 9:58 | |
| şu videoyu bir türlü buraya getiremedim.. vidivodoya 3 defa yükledim, kayboldu nereye gittiyse, onay mı bekliyor anlamadım, hayır müstehcen falan da diil ki onaylanmasın, altı üstü otomatik saatin montajı boyutu 32 mb, başka bir yolu yok mu bunun acep? | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 7 Kas. - 10:08 | |
| bende izlemekten memnun olacağım bu videoyu ,aklıma pek bir yol gelmiyor,dailymotion, google video vb video siteleri de kabul etmezse, rapid -hotfile gibi sitelere yüklemeniz ve isteyenlerin oradan indirip seyretmesi de başka bir seçenek | |
|
| |
alptuncel
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 7 Kas. - 10:34 | |
| | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 7 Kas. - 23:59 | |
| Videoyu indirip izledim.Çok güzeldi. İtirazım olan tek nokta var.Ustanın "gitarcı" tipi tırnaklarıyla bu işleri yapabilmek zor.Yine de çok güzel çalışıyor ve işine hakim.Ama o tırnaklar olmasa daha da hakim olur. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 0:20 | |
| | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 1:54 | |
| Video'yu şimdi izledim, çok güzel. Ustanın saati neydi acaba? Onu merak ettim. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 3:14 | |
| Bence usta'nın kolundaki saat Casio EF-503D | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 3:17 | |
| usta o saati kullanıyorsa, ustayı gözüm tutmadı. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 3:22 | |
| aslında çok kötü değilmiş... oldukça estetik bir model... en ucuz 127TL... | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 3:28 | |
| Omega taklidi,tipi fena değilde, tipine göre değilde tarzına göre yorum yapmıştım. | |
|
| |
alptuncel
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 3:47 | |
| hemen açıklayayım, tamir ettiği saatleri koluna takıp deneme falan yapıyor, sanırım bu onlardan birisi.. garez, bu arada teşekkür ederim yükleme için.. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Ptsi 8 Kas. - 4:15 | |
| | |
|
| |
u3kagitci
Mesaj Sayısı : 109 Kayıt tarihi : 21/02/11 Yaş : 40 Nerden : Eskişehir & İzmir
| |
| |
kekremsi
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 27 Şub. - 11:15 | |
| Video için teşekürler. Saat yıkama-yağlaması ile ilgili internette pek videoya rastlayamamıştım. Videodan öğrendiğimiz kadarıyla makine tutucusu olmadan da bakım yapılabiliyormuş Yalnız forumdaki saat ustalarımıza sormak istediğim bir kaç sonu var (bilmediğim için soruyorum): - parçaları cımbızla benzinin içinde 1-2 sallayıp takmak ile yeterli bir temizlik sağlanıyor mu? - videoda görüldüğü gibi diş fırçasını benzine batırıp dişlileri fırçalamak, hassas parçalar için sorun yaratmaz mı? - üzerine toz bile gelmesin diye parçalar kapalı kaplarda saklanırken, makineyi çıplak elle tutup da işlem yapmak, yeni temizlenmiş parçaları kirletmez mi? - makineyi kağıt üzerine direk koyup da müdahale etmek yada rotorun üzerine koyup da döndürmek ne derece sağlıklı? - saatler düşündüğüm kadar da hassas makinalar değil mi Videodaki ustamız işini severek yapan, öğrenmeye açık genç birine benziyor ama pahalı ve kaliteli bir saatim olsa kendisine gönül rahatlığıyla teslim etmeden önce düşünürdüm sanırım (kullanılan yöntem ve malzemeler dolayısıyla) | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği C.tesi 9 Nis. - 3:00 | |
| Bu başlıkta ki resimlere ne zaman baksam keşke saat ustası olsaydım derim...
Gerçekten çok küçükken ne saatçi dükkanın önünden geçsem bende ilerde tamir yapacağım derdim. Saat sevgim hiç kaybolmadı ama saatçi de olamadım.
Bu paylaşım için biraz geç oldu ama yine de çok teşekkürler. | |
|
| |
HalitMurat
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 3 Tem. - 20:52 | |
| Bu tarz bir temizlik ve bakımın maliyeti ne kadar olur tahminen, bir de İstanbul'da nerede yaptırabilirim, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 3 Tem. - 22:28 | |
| - HalitMurat demiş ki:
- Bu tarz bir temizlik ve bakımın maliyeti ne kadar olur tahminen,
bir de İstanbul'da nerede yaptırabilirim, bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. doğubanktaki saat hastanesine telefonla sordum. kurmalı saat için cam değişimi polisaj ve detaylı bakım 50 tl dediler. doğubankın yanındaki handa ramazan ustayada sormalı ama aşağı yukarı aynıdır tahminimce. | |
|
| |
HalitMurat
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Paz 3 Tem. - 22:36 | |
| Fiyat normal sanırım, oldukça detaylı ve zahmetli bi iş sonuçta. şimdi kararsız kaldım Parawater'i gönderip göndermemek konusunda. | |
|
| |
bengisaat
Mesaj Sayısı : 14 Kayıt tarihi : 13/06/11 Yaş : 63 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 5 Tem. - 9:11 | |
| Saat hastahanesi Mehmet usta da,Şah as handaki Ramazan usta da iyi ustalardır daha önceki konulardan birinde sanırım bir yalnış anlamadan dolayı Mehmet ustaya biraz haksızlık edilmiş kendiside yanında çalışan ustalarda işinin ehli güvenilir ustalardır.
Her iki ustayada Türkiye'nin her yerinden saatçiler saat gönderirler... Zaten sirkeci şu anda saat sektörünün en üst noktasıdır hatta bu bölgede yapılamayan bir saatin başka bir ülkede yapılması oldukça zordur. | |
|
| |
Maurice Lacroix
| Konu: Geri: Mekanik saat temizliği Salı 19 Tem. - 6:40 | |
| otomatik saatin kapağını açınca içimi bir ürperti kaplıyor. üyük bir mühendislk harikası sonuçta saygı duymak lazım. saat temizliği silah temizliği gibi basit olay değil resimlerde de bu görülüyor. bu sebeple temizlik işini de uzman ellere bırakmak gerekiyor. tek bir parçanın eksiklği büyük üzüntülere yol açabilir:) Güzel ve faydalı bir paylaşım, tşkler. | |
|
| |
| Mekanik saat temizliği | |
|