| Herkese Selamlar... | |
|
+8sifujack bootsector ertay teng watcher krytime deka Bakone 12 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Bakone
| Konu: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 7:42 | |
| Ben Bekir.İzmir'de yaşıyorum.Öğrenciyim.Foruma birkaç hafta önce üye oldum ama bu konuyu hazırlamak bu gün aklıma geldi.17 yaşındayım ve tanışma bölümünden incelediğime göre forumun en genciyim.(Yanlışsa şimdiden özür dilerim.)Saatlere olan tutkum genetik sanırım.Dedemden kalma kurmalı bir Singer saatim var fakat durumu biraz kötü ve hediye gelen replika olduğunu düşündüğüm Breitling saatim var.Para biriktirip bir Seiko 5 almayı planlıyorum ama emin değilim. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 8:07 | |
| Hoşgeldiniz. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 8:16 | |
| Hoşgeldiniz foruma | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 9:42 | |
| Hosgeldin en genc arkadasimiz | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 10:00 | |
| Hoşgeldiniz,
Seiko 5 en emin olacağınız saatlerden biridir. | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 10:44 | |
| Cevaplarınız için teşekkür ederim.Seiko 5 konusunda emin olamamın nedeni saatle ilgili değil.Emin olamamamın nedeni şu ; aslında yazmam doğru olur mu bilemiyorum ama sizlere de danışmış olurum.Ben ilk saatimi kendi paramla almak istediğim için birkaç aydır para biriktiriyordum.Sanırım biriktirdiğim para almam için yeterli olur.Ama şöyle birşey var ki sizce bu harçlıklarımdan biriktirdiğim parayla almış olduğum saate kendi paramla aldım diyebilir miyim?
Forumdaki samimi ortamdan dolayı sormak istedim umarım yanlış bir soru olmamıştır.Herkesi iyi akşamlar ve saygılar. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 11:09 | |
| Sen parani biriktirmeye devam et. Foruma da aktif katilim goster. 250 mesajin oldugunda bana haber ver sana forumun hediyesi olarak ayarlayalim bir seiko 5 Bu da forumun en genc tutkununa hediyemiz olur. Biriktirecegin paran ile de yine kendine ikinci bir guzel saat almana yardimci oluruz. | |
|
| |
ertay
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... C.tesi 11 Eyl. - 11:30 | |
| Hosgeldin. İnsallah en kısa zamanda, istedigin saate kavusman dilegimle. | |
|
| |
bootsector
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 1:01 | |
| Ben de 250 mesaja adım adım yaklaşıyorum. Bilmem mesajım yerine gitti mi Bekir aramıza hoşgeldin. Benim maalesef ailede saat tutkunu olmamasından dolayı bu işe sıfırdan başladım. Seiko 5 başlangıç için iyi bir tercih. 17 yaş da koleksiyona başlamak için mükemmel yaş. Çocuklarına güzel bir koleksiyon bırakacaksın bu gidişle Ben de izmirdeyim. 25 eylülden sonra saatçi falan dolaşmak istersen buralardayım Bu arada hangi lisedesin? Üniversitede amacın nedir? | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 1:41 | |
| | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 3:35 | |
| hoşgeldin,ben de karataşta liseyi okumuştum sporla ne kadar aktif olarak ilgilendiğini ve sıradan bir günde ne kadar hareketli olduğunu bilmiyorum ama bir öğrenciye her zaman takacağı seiko 5 ne kadar uygun olur bilemem,endişeliyim ,saatin ayarı kaçabilir gibi geliyor bana, bu yüzden her zaman değil de çok hareketli olmadığın zamanlarda takman saatin sağlığı bakımından daha iyi olabilir aslında bu konuyu ustalara danışmayı istiyordum ne zamandır,zaten japon saatlerinin ayar bölümü vidalı da değil ,ve günümüzün plastik parçalı seikoları, orientleri citizenleri hangi şartları kaldırır nereye kadar dayanır (eski yapım seiko 5 lerin ise oldukça dayanıklı olduğunu kendim gördüm,bir marangoz ustamızda 20 yıl kullandığı seiko5 vardı dediğine göre günde 1-2 dk sapıyordu,ara sıra saati açar ayar verirdi) ama sınavlar için en iyi saat oldukları kesin ,pil bitme endişesi yok ,ve ne kadar dezavantajı olsa da insan da mutlaka 1 tane mekanik saat olmalı | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 5:10 | |
| - sifujack demiş ki:
- hoşgeldin,ben de karataşta liseyi okumuştum
sporla ne kadar aktif olarak ilgilendiğini ve sıradan bir günde ne kadar hareketli olduğunu bilmiyorum ama bir öğrenciye her zaman takacağı seiko 5 ne kadar uygun olur bilemem,endişeliyim ,saatin ayarı kaçabilir gibi geliyor bana, bu yüzden her zaman değil de çok hareketli olmadığın zamanlarda takman saatin sağlığı bakımından daha iyi olabilir
aslında bu konuyu ustalara danışmayı istiyordum ne zamandır,zaten japon saatlerinin ayar bölümü vidalı da değil ,ve günümüzün plastik parçalı seikoları, orientleri citizenleri hangi şartları kaldırır nereye kadar dayanır (eski yapım seiko 5 lerin ise oldukça dayanıklı olduğunu kendim gördüm,bir marangoz ustamızda 20 yıl kullandığı seiko5 vardı dediğine göre günde 1-2 dk sapıyordu,ara sıra saati açar ayar verirdi)
ama sınavlar için en iyi saat oldukları kesin ,pil bitme endişesi yok ,ve ne kadar dezavantajı olsa da insan da mutlaka 1 tane mekanik saat olmalı Sporla aram fena değil.Arada okulda öğleleri basketbol maçı yaparız.Ama ben şimdi kullandığım replikayı maçtan önce fln çıkartırım.Hareketli olmak buysa saatle pek hareket yapmıyorum.Ama eğer yürüdüğüm yollar da bu konuya dahilse o zaman iş değişebilir. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 5:40 | |
| normal yürüyüş ve günlük hareketler buna dahil değil ,hatta çalışması için gerekli , ama kısa mesafeli hızlı koşu da ve diğer sporlarda g shock niyetine kullanılırsa sanırım erken emekli olabilir | |
|
| |
Bakone
| |
| |
kemal-cebeci
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 20:18 | |
| hoşgeldiniz genç kardeşim. | |
|
| |
eterna
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 20:29 | |
| Sevgili Bakone, Aslında bende çok yeniyim ama yine de hoş geldin diyorum. Breitling in replika olduğunu düşünüyormuşsun. Bu konuda uzmanım sana yardımcı olayım. Böylece replika mı değil mi emin olursun. Breitling orjinallik testi : Hediye veren kişi sana minimum 5-6 milyarlık bir saat hediye alır mı/alabilir mi? Bu kadar? Genellemek yanlış olabilir ama istisnalar kaideyi bozmaz. Bu soru genelde işe yarar Ben düşündüm taşındım şu anda bana 6 milyarlık bir saat hediye alacak arkadaş, dost vs. bulamadım Sevgiler, | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 20:42 | |
| Forum'a hoşgeldiniz...
Seiko 5,Citizen,Orient başlangıç için ideal saatlerdir,günlük yapılan normal aktiviteler bu saatlerin çalışması için yeterli olacaktır diye düşünüyorum,hayalindeki saate kavuşman dileğiyle... | |
|
| |
Bakone
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Paz 12 Eyl. - 23:56 | |
| Herkese hoşbuldum diyorum.Bu arada artık Breitling saatimin replika olduğuna eminim. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Herkese Selamlar... Perş. 16 Eyl. - 5:50 | |
| Seiko 5 çok iyi bir seçim... | |
|
| |
| Herkese Selamlar... | |
|