Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Seiko 5 Sonunda Geldi

+7
inkablok
watcher
GAREZ
M.Ali Sade
deka
sifujack
Bakone
11 posters
YazarMesaj
Bakone

Bakone

Seiko 5 Sonunda Geldi Empty
MesajKonu: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 4:08

Başlık biraz heyecanımı belirttimi bilemiyorum ama şu anda çok heyecanlıyım.Sonunda Ebay'dan aldığım aldığım ilk otomatik saatim geldi. Very Happy İlk başta birşey olur korkusuya tarihini bile ayarlamadım ama sonra ayarlayayım en iyisi dedim ve ayarladım. Seiko 5 Sonunda Geldi 655881 Neyse sormak istediğim birkaç soru var.Saatte nelere dikkat etmeliyim kullanırken.Mesela tarihi değiştirmemem gereken saatler var mı ? Birde sanırım takviminde iki dil var o biraz kafamı karıştırdı.İngilizce olarak kısaltılmış günlerin hepsi var ve ek olarak başka günlerde var. (Sab gibi) O yüzden kafam karıştı umarım bir sorun yoktur. scratch Sorularım bı kadar birkaç foto ekleyeyim. cheers

Seiko 5 Sonunda Geldi Dscn3392

Seiko 5 Sonunda Geldi Dscn3398

Seiko 5 Sonunda Geldi Dscn3391d

Resimler pek iyi değil heyecandan sanırım kamerayı titretmişim. Seiko 5 Sonunda Geldi 535340
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 4:49

hayırlı olsun bakone Very Happy
saat 20 ile 04 aralığında iken takvimi sakın ayarlama akrep çarkı kırılabiliyormuş,önce saati ayarlayıp bu aralığın dışına al sonra takvimi ayarla en sonunda saati doğru zamana ayarla ,bu pilli-mekanik tüm analog saatler için geçerli

evet takvimde 2 dil var ,kulanmak istediğin dile ayarlamalısın ,şu siteye gir ,7s36 makine için olmasa da takvim ayarlama daha güzel ve doğru şekilde anlatılıyor

http://caliber.seikowatches.com/
deka

deka

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 4:53

Dikkat edeceğin tek şey her mekanik saatde olduğu gibi saat 20.00-21.00 den tarih değişene kadar tarih ayarı yapmamak,saati ayarlarken gece 12.00 de tarih değişecek şekilde ayarlamak,birde haftanın günleri seninde belirttiğin gibi 2 ayrı dilde olduğu için hangisinde bırakırsan o dilde devam eder,fotoda gördüğüm kadarı ile ingilizce ayar yapmışsın,böyle devam eder, hayırlı olsun.
Bakone

Bakone

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 5:01

Yorumlar için teşekkür ederim.Saati şimdi yeniden ayarlayayım en iyisi. Very Happy İleri alarak tarih değişimini 12'de olacak şekilde ayarlasam saat için sorun olur mu ? Biryerlerini kırmam değil mi ? Seiko 5 Sonunda Geldi 535340
deka

deka

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 5:07

Sorun olmaz önce saati 12 saat tur attır, hangi 12 de tarih atıyorsa onu belirle ve ona göre ayar yap.
Bakone

Bakone

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 5:09

deka demiş ki:
Sorun olmaz önce saati 12 saat tur attır, hangi 12 de tarih atıyorsa onu belirle ve ona göre ayar yap.

Evet en mantıklı yol bu.Böylece gece atmasını da sağlarım.Teşekkürler. Seiko 5 Sonunda Geldi 655881
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 9:52

Arkadaşım hayırlı olsun,güle güle kullan.Bunları sen mutlaka biliyorsun ama ben de naçizane bir kaç tavsiyede bulunayım.

1.Üzerinde her ne kadar 10 BAR yazsa da bu saati suya sokma.Denize girerken,banyo yaparken ve hatta ellerini yıkarken mutlaka çıkar.Suyla hele ki çok daha tehlikeli olan deniz suyu ile temasına izin verme.Şayet isteğin dışında ıslanırsa mutlaka hemen kurula.

2.Saatini sakın ola düşürme,bir yere çarpma.Koluna takarken düşebileceğini gözönüne alarak mutlaka yatak gibi,koltuk gibi yumuşak zeminler üzerinde tak. Darbelere maruz kalmasına engel ol.Titreşimli,darbeli,tozlu,nemli işlerle uğraşırken kolundan çıkar.

3.Manyetik alanlardan uzak tut.Bilgisayar başındayken takma.TV,müzik seti,güçlü hoperlorler MR,tomografi gibi cihazlar gibi yüksek manyetik alanlardan uzak tut.

4.Saatini her gün yumuşak pamuklu bir bezle (tercihan gözlük temizleme bezi) ile pırıl pırıl görününceye ve girinti çıkıntıları tozdan,kirden temizlenene kadar silerek temizle.

5.Akşam ve kullanmadığın zaman kolundan çıkar,zarar görmeyeceği,düşüp şaşmayacağı bir yere yere paralel olacak şekilde koy.Taşların eşit oranda aşınması amacıyla bir ay kadran üstte,bir ay kapak üstte olacak şekilde bırak.Ama kesinlikle yere paralel olsun.

Bu uyarılarımı dikkate aldığın taktirde saatinin çok çok uzun yıllar ve çok müthiş bir performansla çalıştığını göreceksin.

Tekrar güle güle kullan,hayırlı olsun.
GAREZ

GAREZ

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 10:11

bence WR yazması ve 10BAR olması suya sokmakta sorun oluşturmaz CASIO'mu hiç düşünmeden yıkayabiliyorum... sorun olmaz...
http://teknolojivesaatler.blogspot.com
M.Ali Sade

M.Ali Sade

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 22:29

Bende de pilli Timex var.O da WR.kovanın içine bile atıyorum.

Ama mekanik otomatik saatler öyle değil.Bunlar özenle kullanılmak ister,sevgi ister,şefkat ister.

O yüzden sudan uzak tutup gözümüz gibi bakmamız lazım.
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedÇarş. 27 Ekim - 23:36

Hayirli olsun, guzel gunlerde kullan, senin icin cok sevindim, forumumuzdaki en genc kardesimiz de mekanik saatine kavustu.
http://www.turksaatforumu.com
inkablok

inkablok

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPerş. 28 Ekim - 0:02

Hayırlı ve iyi günlere vesile olsun...
bootsector

bootsector

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPerş. 28 Ekim - 3:17

Hayırlı olsun kardeşim. Heyecandan deliriyordun. Değmiştir umarım heyecanına.
alptuncel

alptuncel

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPerş. 28 Ekim - 4:09

hayırlı olsun, güle güle kullanın.. böyle bir seiko 5'in ben de peşindeyim, güzel bir havası var bu saatlerin..
alptuncel

alptuncel

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPerş. 28 Ekim - 4:14

M.Ali Sade demiş ki:
Bende de pilli Timex var.O da WR.kovanın içine bile atıyorum.

Ama mekanik otomatik saatler öyle değil.Bunlar özenle kullanılmak ister,sevgi ister,şefkat ister.

O yüzden sudan uzak tutup gözümüz gibi bakmamız lazım.

Mükemmel bir yorum, ben bu derece dikkat etmiyordum, bundan sonra kesin böyle...
Bakone

Bakone

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPerş. 28 Ekim - 4:43

Herkese teşekkür ederim yorumlar için.Bezle silme olayını unutacağımı sanmıyorum bu gün bile 3 kere temizledim zaten. Very Happy

Almak isteyenlere öneririm.Saat fotolardan küçük gibi gözükebilir ama bileğime tam oturdu.Bilmiyorum belki bileğimin kalınlığıyla alakalı alakalı olabilir ama bana tam oldu. Almak isteyenlere öneririrm oldukça kullanışlı bir saat ve kordonu fazla terleme yapmıyor.Bu gün 8 saat kullandım ve hiç rahatsız olmadım diyebilirim.
sifujack

sifujack

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPerş. 28 Ekim - 4:52

bunun çapı 42 mm olmalı (çapı ve yüksekliği kaç mm ölçtün mü?),e artık bunada küçük diyen çıkmaz galiba,
ben bir ara bunu 37 mm liğini bile almayı düşünmüştüm,kullanışlılıkta daha iyi ,sağa sola çarpma-çizilme riski daha düşük olduğundan...
Bakone

Bakone

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPerş. 28 Ekim - 5:13

sifujack demiş ki:
bunun çapı 42 mm olmalı (çapı ve yüksekliği kaç mm ölçtün mü?),e artık bunada küçük diyen çıkmaz galiba,
ben bir ara bunu 37 mm liğini bile almayı düşünmüştüm,kullanışlılıkta daha iyi ,sağa sola çarpma-çizilme riski daha düşük olduğundan...

Çapı ya da yüksekliği ölçmek hiç aklıma gelmedi doğruyu söylemek gerekirse. Seiko 5 Sonunda Geldi 737349 Ama bir ara ölçüp yazarım.Aslında saat bana hiç küçük gelmedi hatta ilk elime aldığımda şaşırdım biraz.Bu kadar büyük beklemiyordum dedim içimden.Ama takınca iyi durdu.Yani 37mm'lik saatin de çok çok küçük duracağını sanmam. Smile
burbank

burbank

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedPaz 7 Kas. - 23:50

Bu 42 mm'lik model, daha önce de konuşmuştuk Bakone ne çabuk unuttunuz Very Happy

Ayrıca ben WR konusunda Garez'e katılıyorum. Su geçirmezlik saatin mekanizmasına göre değişen bir durum değil. 100 m WR olan bu saatle el, yıkama, duş, denize girme faaliyetlerinde bulunulabilir. Ama dalış konusunda şüpheli olur.

Otomatik saatlerde dikkat edilmesi gereken daha çok kol için fazla hareketli sportif aktivitelerde bulunurken takmamak olabilir. Mesela Golf oynarken takılırsa mekanizma zarar görebilir...

Tabiiki de Sn. M. Ali Sade'nin söylediği gibi saat kullanılırsa daha bakımlı olur ve zarar görme riski azalır. Ama ben de saatin hakkını vermek isteyen birisi olduğumdan, 100 m wr saat alıyorsam duşa girerken çıkarma ihtiyacı hissetmem. Sonuçta 200 m diver saatlerin bile su geçirdiği oluyor. Bu riski göze almak lazım. Ben öbür türlü, her suya sokmadan önce çıkartma ihtiyacı hissedersem zevk alamam çünkü. Mesela deri kordonlu olduğu için wr olsa bile denize girmezsiniz o ayrı...

Tabii tercih sizin Sn. Bakone, ben sadece kendi bakış açımı aktardım.

Bu arada saat hayırlı olsun. Daha sonra bir inceleme yazısı da kaleme alabilirsin belki. ok1
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Seiko 5 Sonunda Geldi   Seiko 5 Sonunda Geldi Icon_minipostedC.tesi 13 Kas. - 7:04

tebrikler. ilk saat için çok güzel bir seçim. eminim çok seveceksin kulanırken de. benim de ilk mekanik saatim bir Seiko5 idi.
M.Ali Sade Ustanın söyledikleri sıradan gibi gelebilir dediği gibi ancak çok önemli ve saatin ömrünü çok uzatan detaylar...

Seiko 5 Sonunda Geldi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yeni Seiko aldım , bilezik uzun geldi ?
» En sonunda buldum
» En sonunda QUAI DE L`ILE (her nası yazılıyorsa)
» sıfır seiko mini monster snzf51j1 ve seiko quartz kronograf snd779p1
» E-Bay'den Seiko Alırken Dikkat Edilecek Hususlar & Sahte Seiko'ları Tespit Etme Kılavuzu