| Omega Seamaster Deville | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Muvakkit
Mesaj Sayısı : 34 Kayıt tarihi : 06/08/09 Yaş : 52 Nerden : Ankara
| Konu: Omega Seamaster Deville Cuma 21 Ağus. - 19:51 | |
| Merhaba, Saatlere olan merakımı bildiği için babamın hediye ettiği bir Omega Seamester Deville saatim var. Saat babam tarafından 1963 te Almanya dan alınmış klasik kurmalı bir saat. Saat uzun yılların yorgun düşmüş. İyice bir elden geçmesi lazım. Resimden de görüleceği gibi kadranı oldukça kötü durumda ve değişmesi gerekiyor. Kadranla birlikte camının, kordonunun ve orijinal omega olsa da bu saate ait olmayan kurma kolunun da değimeye ihtiyacı var. Çalışmasında gözle görülür bir sorun yok ama tabii bütün bunlardan sonra iyi bir mekanik bakıma da ihtiyaç var. Forumdaki arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Duyduğuma göre Rotap da bu işleri yaptırmak oldukça pahalıya patlıyor. Bana Ankara da ya da İstanbul da uygun bir fiyatla bunları yaptırabileceğim güvenilir bir saatçi tavsiye etmenizi rica ediyorum. Ayrıca konuya hakim arkadaşlardan mümkünse çıkabilecek tamir ücretini tahmini de olsa yazmalarını istiyorum. Şimdiden herkeze teşekkürler | |
|
| |
Muvakkit
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 21 Ağus. - 19:52 | |
| Sanırım resim eklemede problem oldu. tekrar deniyorum | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 21 Ağus. - 19:59 | |
| evet fotolar şimdi ok.makineyi bilemiyoruz ama saatin iyi bir bakım ve restorasyona ihtiyacı var.bu arada kendinizi tanışma bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz,şimdiden hoşgeldiniz. | |
|
| |
Muvakkit
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 21 Ağus. - 20:25 | |
| Tanışalım bölümünün 2. sayfasında 6 Ağustos Perş. kendimi tanıtmıştım., hoşbulduk. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 21 Ağus. - 21:59 | |
| kusura bakmayın atlamışım. | |
|
| |
Polemik_
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 21 Ağus. - 23:43 | |
|
En son Polemik_ tarafından Cuma 12 Şub. - 23:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville C.tesi 22 Ağus. - 9:21 | |
| Bu saatin hicbir problemi yok, cok klasik olarak kadran acemi biri tarafindan temizlenmek istemis ve boyasi gitmis. Makineyi gormek lazim ama calisiyorsa orada da sorun yoktur, en fazla birkac tornavida cizigi vardir. Makinenin resmini koyarsan hangi makine oldugunu anlariz, bu durumda makineye uygun yeni bir kadran ebayden filan bulunur, cok var, butun sorun kadranda, eger ebayden bulunmazsa forumda kadran restore eden siteleri vermistim, kisa bir arastirma yaparsan bulursun, onlardan birine gondererek restore ettirebilirsin ama restorasyon parasi da ebayden bulacagin kadran parasina hemen hemen es gelir ( yaklasik 30-40 euro) Sonra hepsini recep gurgen ustaya goturursun, bizantolog arkadasimiz sana bu konuda yardimci olur eger centilmence rica edersen :ok3: Recep gurgen usta yeni cam takar, kasayi parlatir, makineyi bakim yapar ve super bir saatin olur, cunku bu saatin iki turlu degeri var, hem baba yadigari hem de piyasada degeri olan bir saat. Hayirli gunlerde kullan...
Not: Kurma kolunu cok dert etme, eger recep usta bulamazsa buralardan sana buluruz :ok3: | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Paz 23 Ağus. - 0:45 | |
| | |
|
| |
Muvakkit
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Paz 23 Ağus. - 20:46 | |
| Sayın watcher ilgilendiğiniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Makinayı eğer kendim zarar vermeden sökebilirsem kendim, diğer türlü bir saatçiye söktürerek burada resmini göstereceğim. Sanırım ondan sonra iş kolaylaşacak. Tekrar teşekkürlerimle... | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Paz 23 Ağus. - 20:57 | |
| sadece arka kapagi ve elinde gerekli materyel varsa ac yoksa bicakla filan deneme cizersin, en dogrusu bir saatciye actir ve yerine geri takdirdiginda sikistirmadan vidalasin ki parmaklarinla acabilesin | |
|
| |
Muvakkit
| |
| |
deka
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Paz 23 Ağus. - 22:15 | |
| bu kasa göründüğü kadarı ile kaplama değil,temizlendimi (rodaj) mükemmel olur,makinede de bir sorun yoksa yeni kadranla süper olur. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Perş. 27 Ağus. - 23:49 | |
| vay be bu saati bir yenile varya jet gibi olur .... | |
|
| |
Muvakkit
| |
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 28 Ağus. - 1:01 | |
| | |
|
| |
Muvakkit
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 28 Ağus. - 1:15 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 28 Ağus. - 2:12 | |
| Bu link'teki saat cok guzelmis, balans ayar bolumune baktin mi? Ignesi swan neck dedikleri col de cgyne, ama suresi bitmis ve cok ucuza gitmis. Senin saat icin bir iki hafta arastiralim, bulamazsak kadrani bana gonderirsin :ok3: | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Paz 30 Ağus. - 22:40 | |
| mekanizmaya bak be derya kuzusu valla... :isvicrelim: | |
|
| |
Muvakkit
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Çarş. 2 Eyl. - 3:06 | |
| | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Çarş. 2 Eyl. - 4:24 | |
| Uzerindeki otomatik yazisi seninki otomatik olmadigi icin orjinalligini bozar, bir de cok buyuk ihtimalle fiksasyon ayaklari uymaz. Biraz daha arastir, dedigim gibi olmazsa saati komple bana gonderirsin, fransada ustalar var saati komple restore ettiririz | |
|
| |
Muvakkit
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Perş. 24 Eyl. - 20:49 | |
| Sayın Watcher, Aramalarım sonuçsuz kaldı. Genelde komple saatler var. En son bulabildiğim ise( http://www.watchco.com.au/ome08175.htm ) stokta kalmamış, Yardımcı olmanızı rica ediyorum, yol gösterirseniz mutlu olacağım. Şimdiden teşekkürler | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Perş. 24 Eyl. - 23:40 | |
| Bu durumda sen sadece kadrani bana gonder :ok3: | |
|
| |
Muvakkit
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 25 Eyl. - 0:42 | |
| Yarın bir saatçiye götürüp, kadranını söktüreyim o zaman. Aslında komple bir elden geçirmek pahalıya malolmazsa saati olduğu gibi göndermeyi de size zahmet olacak ama tercih ederim . Çünkü bu işi burada nerede yaptırabilirim pek bilmiyorum.
Bir de kadranı veya saati size nasıl gönderebilirim? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 25 Eyl. - 2:41 | |
| Sen saati komple gonderme, iyi bir saatcide soktur, bakimi burada tr den cok daha pahali tutar, saat zaten calisiyor, kirik parca yok, kadran hazir oldugunda pm at sana adres vereyim :ok3: | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Omega Seamaster Deville Cuma 16 Ekim - 6:46 | |
| - Muvakkit demiş ki:
- Merhaba,
Saatlere olan merakımı bildiği için babamın hediye ettiği bir Omega Seamester Deville saatim var. Saat babam tarafından 1963 te Almanya dan alınmış klasik kurmalı bir saat.
Saat uzun yılların yorgun düşmüş. İyice bir elden geçmesi lazım.
Resimden de görüleceği gibi kadranı oldukça kötü durumda ve değişmesi gerekiyor. Kadranla birlikte camının, kordonunun ve orijinal omega olsa da bu saate ait olmayan kurma kolunun da değimeye ihtiyacı var. Çalışmasında gözle görülür bir sorun yok ama tabii bütün bunlardan sonra iyi bir mekanik bakıma da ihtiyaç var.
Forumdaki arkadaşlardan bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. Duyduğuma göre Rotap da bu işleri yaptırmak oldukça pahalıya patlıyor. Bana Ankara da ya da İstanbul da uygun bir fiyatla bunları yaptırabileceğim güvenilir bir saatçi tavsiye etmenizi rica ediyorum. Ayrıca konuya hakim arkadaşlardan mümkünse çıkabilecek tamir ücretini tahmini de olsa yazmalarını istiyorum.
Şimdiden herkeze teşekkürler Tahtakale'de Emniyet han 1. katta saatçi Faruk usta var. O aynı zamanda Omega parçaları da satıyor, sanırım size faydalı olur. Ben bir seferinde Omega Speedmaster krono götürmüştüm 75 tl gibi bir ücret aldı ama saatin durumuna göre bu değişebilir. | |
|
| |
| Omega Seamaster Deville | |
|