1.) orjinalin birebir aynısı olması mümkün değildir tabii ki ama çöp bir taklit te değil. başarısı uzun vadede belli olur, tamamen kumardır bu iş, kuvarsit te satsa başkası da, çünkü taklit saat işi belirli bir iş ahlakının olmadığı bir daldır, üreticisinin kalite kontrol departmanı yoktur, satılan mal geri alınmaz vs. vs. dolayısıyla bu tür "high end" tabir edilen replikalarda en baştan kumar oynadığınızı kabul edeceksiniz. riske edeceğiniz para, üzülmeyeceğiniz bir miktar olmalı.
2.) 1 senelik sapmadan bahsedilemez bu saatlerde. günlük sapmadan bahsedilir. orjinal standart grade eta'larda bu aralık, iyi kalibre edilirse 5-10 saniye civarında gezinir. ancak benim kaç tane orjinal eta saatim sebebsiz yere günde 1 dakika ileri gitmesinden tut ta tamamen durup hiç çalışmasına kadar başına herşey geldi. tabii ki garanti dahilinde meydana geldiği için hepsini üreticisinden tamir ettirdim.
3.) fiyatının uygunluğu dediğim gibi. eğer sizin için uygunsa uygundur, değilse değildir. tamamen subjektif.
bunları nereden mi biliyorum, taklit saatlere yüksek kalite bir orjinal saate harcayacağım kadar para harcayıp merakını gidermiş biri olarak söylüyorum. belki 1000$'ı buldu böyle taklit saatlere verdiğim para, ancak boşa gitmiş olarak görmüyorum, kumar oynadım ve kaybettim olarak görüyorum (aldığım bütün taklitler bir süre sonra bir yerinden patladı. ha orjinaller patlamadı mı onlar da patladı ama onlar patlayınca bir çaresi var, kah garantiden kah saatçiden bir yerlerden yaptırmak mümkün, taklitlerin böyle bir şansı yok maalesef). ne yapalım her tatminin de bir bedeli var
şimdi ise tamamen uzak duruyorum bu saatlerden. kararınızı buna göre vermenizde fayda var.