| Poljot | |
|
+11parabellum p08 M.Ali Sade egunns krytime silver teng certus vervito asiruh2009 Quorthon watcher 15 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Poljot C.tesi 29 Ağus. - 0:26 | |
| | |
|
| |
Quorthon
Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 45 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Poljot C.tesi 29 Ağus. - 4:46 | |
| Watcher bu Aviator işte daha önce bahsettiğimiz. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Poljot C.tesi 29 Ağus. - 5:17 | |
| ok, bana hemen bir tane sarabilirsin :ok3: | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Poljot Paz 30 Ağus. - 22:23 | |
| pilot saati gibi harika... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Poljot Ptsi 31 Ağus. - 4:22 | |
| | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Poljot Paz 4 Nis. - 21:08 | |
| | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Poljot Paz 4 Nis. - 21:19 | |
| | |
|
| |
certus
| Konu: Geri: Poljot Paz 4 Nis. - 21:34 | |
| | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Poljot Paz 4 Nis. - 22:08 | |
| İşte buyrun! Rus Poljot 3133 mekanizmalı (yani Valjoux 7733 ) saati 300 euro'ya alabiliyorsunuz. İsviçre Valjoux 7750 mekanizmalı saati almak ise en az 1000 eurodan başlıyor. Arada kalite farkı olduğu kuşkusuz, ama bu fiyata kaç euro etki eder sizce ? 20 ? 50 ? 100 ? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Poljot Paz 4 Nis. - 23:44 | |
| Bence en fazla 100€ etki yapar. Buna satis sonrasi servis, polisaj ve celik kalitesi, safir cam, kullanilan conta vs aksesuar kalitelerini de 100-150€ dusunursek aradaki farkin en fazla 200-250€ olmasi gerekir. Ha 7750 cosc icin uretildiyse fiat farki biraz daha acilir ama oyle 3-5 bin € etmez.
Isvicre saatlerinde kurmali krono bir saat ancak inhouse makinelerde bulunur onlar da ates gibi cuzdani yakar.
Beni uzen tek sey bu poljot'larda, makinenin oldukca brut birakilmis olmasi, ince iscilik, makinesi dekoreli secenekleri yok. | |
|
| |
vervito
| Konu: 3133 C.tesi 1 Mayıs - 10:09 | |
| 3133makineli rus saatleri içinde vintage modeller genelde ya direk Poljot markası adı taşır ya da ilk 3133 makine içeren rus saati olan Strela'dır... bu marka da Poljot ile aynı 1.MOskova Saati Fabrikasında üret,len saatlerdi. Bu fabrikanın çok markaları vardı. bir çoğu tanınmaz ancak POljot ile aynı kalitededirler. sadece marka isimleri farklıydı. Mesela alarmlı 2612 makineli Signal marka. avrupa piyası için yapılmış Sekonda markası. Stolichniye markasının çok şık saatleri vardı. Bu fabrika Kirov (sergei kirov- bolshevik harekatının öncülerinden) adına olduğu için bu saatlerde gelende onun da ismi yazar fabrika ismi yanında. hatta Kirovskiye aadli marka da ayni fabrikanındır. Sturmanskie de (Yuri Gagarin'in insanoğlunun ilk uzay uçusunda taktığı saat, 41m-31yh kalibreli saat.) aynı şekilde bu fabrıkanındır. Moskvskiye markası da. Sputnik , Pobeda, Okean, Sportivnie ve başka şimdi aklıma gelmeyen 1-2 marka daha olabilir.. anlayacağınız bu markalar hepsi poljot kalibreleri kullanıyordu... ve şu anda swatch group gibi de değildi yani markalar arasında kalite range'i yoktu yani makinenin kalitesi hepsinde aynıydı denebilir. (sadece prestij range'i vardı sadece.)
En son vervito tarafından C.tesi 1 Mayıs - 10:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi | |
|
| |
silver
| Konu: Geri: Poljot C.tesi 1 Mayıs - 10:32 | |
| ebay'de var hocam | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Poljot C.tesi 1 Mayıs - 11:14 | |
| - silver demiş ki:
- ebay'de var hocam
internette çok pahalı oluyor 200dolar üzerinde genelde.. rusyadaki saatcilerde de pahalı... rusyada koleksiyoncular çok olduğu var için ordaki saatçiler de uyanmış artık olayı farketmişler öyle ucuza vermiyorlar.. azerbaycanda ise pek bilmezler NOS'unu bulsan taş çatlasa 50euroya alırsın rahat. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Poljot Ptsi 3 Mayıs - 4:49 | |
| Strela lar tasarım olarak çok güzeller ama kasa çapı olarak küçük kalıyorlar | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Poljot Ptsi 3 Mayıs - 5:56 | |
| certus un resmettiği son saatin kadranına hayran olmamak mümkün değil | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Poljot Çarş. 5 Mayıs - 22:03 | |
| Benim oturduğum yer yolcu uçaklarının yaklaşma istikameti üzerinde.Bazen bu uçaklar çok da alçaktan geçebiliyorlar. Yaklaşık 6-7 ay önce oldukça da alçaktan olmak üzere bir uçak geçti.Uçağa hayran kaldım.Uzaktan görünüşü şimdiki A300 ve Boeing'lerin biribirinden kopya tiplerinden çok farklıydı.Adeta bir kalem gibi incecik ve zarif bir görüntü sergiliyordu.Buna rağmen de üç motorluydu.Araştırdım, bu bir Rus yapımı uçak olan Tupolev 154 idi.Aşağıya sizleride bilgilendirmek için nette bulduğum resmini ekliyorum.Gerçi Aeoroflot bile artık bu uçaklardan vazgeçmiş olsa da bana tip olarak çok hoş geldi. Uçak mevzusu da nereden çıktı diyebilirsiniz.Genellikle bizde yaygın olan kanı, Rus üretimi her türlü malın estetikten çok sağlamlığa yönelik kaba bir yapısı olduğudur.Buna Rus malı herşeyi dahil edebilirsiniz. Dokumaları,kristalleri,seramikleri,otomobilleri ve hatta saatleri.Halbuki işin aslı çok da öyle değil. Bence özellikle de 1970 ve 80 li yıllarda üretilen Rus saatleri hem sağlam ve hem de tip olarak güzel.Şimdikiler de çok başarılı.Özellikle de fiyat olarak (her ne kadar buradaki saatçilerde göremiyorsak da) Rus saatleri yabana atılacak saatler değil.Poljot ve türevi saatler de öyle. Buralarda görerek ve takarak alabilme imkanım olsa bir tane Rus mekanik saati almayı isterim şahsen.Ben nette beğenip de "sanal" alış-veriş yapmayı çok sevmiyorum çünkü. Herkese selamlar... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Poljot Perş. 6 Mayıs - 2:37 | |
| ben Tu uçaklara binmemeye çalışıyorum son 5-6 yıldır... Polonya cumhurbaşkanı ve kafilesinin düştüğü uçak Tu-154 idi | |
|
| |
parabellum p08
Mesaj Sayısı : 619 Kayıt tarihi : 09/03/10 Yaş : 52 Nerden : Samsun
| Konu: Geri: Poljot Perş. 6 Mayıs - 20:26 | |
| Arkadaşlar, bir şeyin şüyuu, vukuundan beterdir derler. Yani öyle olmasa da öyle deniyorsa bu insanların fikrinde aynı etkiyi yapabilir. Evet Çin mallarının dandikliği, Rus mallarının kabalığı yada eski alman arabalarının fecaat arzeden renk seçimleri gibi konular, halkımızın malumudur.Çoğunlukla da böyledir zaten. Amma velakin, herşeyde olduğu gibi burda da bir fiyat kalite ilişkisi var tabi. Çin'de öyle mallar var ki Batı'da belki o kalite ve estetiği bulmanız zordur. Çin porseleni gibi mesela. Tarihten gelen hanlık standartlarıyla özellikle kendi zengin sınıfı için gayet kaliteli şeyler üretebiliyorlar. Rus mallarına gelince, inanın hiç belli olmasa da Lada arabalarının bir çok farklı özelliği var ki, diğerleri duymamıştır bile. Mesela ön ve arka difransiyel şaftları kopsa bile, ön sol teker, sizi düşük hızda götürebilir. Beline kadar suda, egzostu su almasın yeter. Kışın don atlet yanarsınız içinde, kalorifer değil tuğlalı Auer sobası mübarek. Kendi piyasaları için ürettikleri Lada yada Gaz otomobillerine bir bakın derim. Ben de böyle bir bakış açısı getirmek istedim dostlar. Bu arada M. Ali Sade üstadım, Rus mekanik saat alımınız konusunda size yardımcı olmak isterim naçizane. Zira Samsun'da hala güzel örnekleri kalmış durumda. | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 0:42 | |
| Merhabalar. dün itibariyle uzun bir süredir aramakta olduğum Poljot 3133'ümü satın aldım. hem de gayet iyi olduğunu düşündüğüm bir fiyata Tertemiz bir kadranı ve ufak bir hata dışında hatasız bir kasası var. yukarıda da konuşulduğu gibi, Valjoux 7733'ün kopyası (gerçi kopya denildiğinde biraz aşağılamış oluyoruz Rusları, Valjoux 7733'ün Rus versiyonu diyelim) bir mekanizmaya sahip. Bu benim ilk mekanik chronographım, çok mutluyum.. Aslında Valjoux'un sadece makina fiyatının 600 dolar kadar olduğu düşünüldüğünde teng üstada katılmamak mümkün değil. bu kadar fiyat farkının bence tek nedeni var, iki farklı menşeli makinaların kalitelerinden çok farklı arz talep dengeleri. Not: fotoğrafları en kısa zamanda yükleyeceğim. | |
|
| |
egunns
Mesaj Sayısı : 2867 Kayıt tarihi : 13/08/09 Yaş : 46 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 1:00 | |
| beyaz kadranlı chronolar çok tatlı | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 2:02 | |
| evet ben de aynen öle düşündüğümden özellikle beyaz kadranlısını aradım ve buldum:) bu arada sayın egunns yeni üye oldum ancak uzun zamandır takip ediyorum forumu ve Midolarınızı Burası yerimi bilmiyorum ama bir arkadaşımız "Mido" adına da markanın yazı karakterine de çeşitli eleştiriler yöneltmişti çok şaşırmıştım. Ben de tam tersine adına ve yazı karakterine bayılıyorum. | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 5:41 | |
| fotoğrafları yüklemeyi deneyeceğim. ilk chronographımla ilgili yorumlarınızı bekliyorum...
[a href=http://urlal.com/dqqf][img src=http://i1009.hizliresim.com/2010/9/23/3193.jpg][/a]
[a href=http://urlal.com/dqqf][img src=http://i1009.hizliresim.com/2010/9/23/3202.jpg][/a] | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 5:46 | |
| [img] http://urlal.com/dqqf][img src=http://i1009.hizliresim.com/2010/9/23/3193.jpg[/img] ile ekle... yoksa gözükmez... linklerde sorun var... çalışmıyor... | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 6:03 | |
| | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 6:15 | |
| bu kez olmuştur... saat klasik bir modelmiş... | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 6:35 | |
| evet, zaten daha çok vintage/retro modellerden hoşalnıyorum. bi nauticam var düğün hediyesi:) o spor bi model ama pilli olduğu için sevmemeye başladım. baya da para verilmişti aslında ama gel gör ki hediye olduğu için trampa yaparken falan da kullanamıyorum. öle kaldı pilli saatlerim elimde hepsi hediye çünkü | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 7:51 | |
| stratejjj avatarındaki saatten var mı sende? kaldıysa hala bilmiyorum ancak tufan saatte midolar indirimde. poljot da hayırlı olsun. | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 8:31 | |
| var vervito üstadım. bi yıl kadar önce ikinci el ebayden almıştım ama o kadar sakınıyorum ki başına gelmedik kalmadı. fotoğraflarını tanışma bölümünde kendi başlığımın altına bugün yükledim:) fotoğraf yüklemeyi yeni öğrendim de.. mido en sevdiğim modelleri üreten firma, egunns'un sıkıldığı her midosuna talibim:) verdiğiniz bilgi için teşekkürler, tufan saati incelerim. teşekkürler. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 9:55 | |
| commander bir klasiktir... | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 9:59 | |
| stratejjj hayırlı olsun,nereden ne kadara aldınız | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 19:28 | |
| sifujack, arasıra ankarada itfaiye meydanındaki kahveye giderim haftasonları. bu haftasonu da gittim pek bişey yoktu bu saat haricinde ama bu saatin de sahibi tezgahın başında değildi. 450 lira istiyo dediler döndüm evime. ulusta sürekli ziyaret ettiğim bi saatçi dükkanındayken tesadüfen bu saatin sahibi kolunda saatle dükkana girdi dükkan sahibine saat satabilmek için. dükkan sahibinin iznini alarak fiyat sordum 350 dedi, ama sıkı bi pazarlıktan sonra 200 lirada anlaştık:)
yani satın alma hikayesi bana şunu hatırlattı tekrar: kısmetinizde bişey varsa, o döner dolaşır sizi bulur, nitekim öyle de oldu. | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 19:33 | |
| bu arada parabellum beyefendiden bir ricam olacak, Samsun'da Rus saatlerine ilişkn örneklerin hala mevcut olduğunu söylemiştiniz.
Nos durumda, 24 saati gösteren kadranlı bir Rus saati almayı düşünüyorum. herhangi bir örneğine rastlamanız halinde bilgilendirmenizi rica edeceğim. | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Poljot Perş. 23 Eyl. - 21:59 | |
| - Alıntı :
- sifujack, arasıra ankarada itfaiye meydanındaki kahveye giderim haftasonları.
Bu kahve hangisi ve nerede,tarif edebilir misin? | |
|
| |
stratejjj
| Konu: Geri: Poljot Cuma 24 Eyl. - 0:45 | |
| adı şark kahvesi gibi bişeydi. eski uludağ et lokantasını bilirsiniz heralde, o lokantadan dolmuş duraklarına doğru yürürken solda.
itfaiyenin içinden tarif etmek gerekirse, caminin yanından yukarı çıkan yokuşun bittiği yerde sağda, en az saat kadar tesbih ve gümüş ürünleri de satılan biryerdir. değişik ve nispeten ucuz şeyler bulunabilir.
bu arada burada her zaman söylenen rakamın yarısı teklif etmek gerekir, aynı zamanda dikkatli olmak da.. | |
|
| |
inkablok
Mesaj Sayısı : 147 Kayıt tarihi : 13/09/10 Yaş : 57 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Poljot Cuma 24 Eyl. - 1:09 | |
| Bir aralar hatırlıyorum Pierre cardin markasında bir model yapmışlardı...İçinde cal 3133 mekanizmayı kullandılar...Nadirende olsa vitrinlerde hala tektük bulunabiliyor... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Poljot C.tesi 25 Eyl. - 10:58 | |
| bulabilirseniz resmini paylaşırmısınız. hiç görmedim şimdiye kadar, çok merak ettim. pierre cardin saatleri uzakdoğuda yapılıyor. çinliler zaman zaman eskiden kalma rus makinelerini kullandıkları saatleri üretiyorlar. özellikle replika saatlere koyuyorlar. | |
|
| |
| Poljot | |
|