Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Saat önerisi

+16
navigator_
serverinal
egunns
hunterbjk
MortingenStrasse
rundll32.exe
teng
forbidden
certus
Polemik_
vervito
asiruh2009
watcher
deka
solestar
DJouneyt
20 posters
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
DJouneyt

Saat önerisi - Sayfa 2 Empty
MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 18:41

İstanbul'da DS 1'i ve Carrera'yı deneyebileceğim yer gösterebilir misiniz? Sirkeci'deki Tevfik Aydın'a uğramayı düşünüyorum ama Pazar'ları çalışmıyor galiba, benim için geriye Cumartesi kalıyor bir tek, açıksa tabi. Sitesinden Tag Heuer sattığı belli ama Certina satıyor mu bilmem. Her iki saati deneyebileceğim, mutlaka aynı dükkan olması gerekmiyor birbirine yakın olsa kafi, mekanlar önerebilir misiniz? Teşekkürler.
Polemik_

Polemik_

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 20:17

.

En son Polemik_ tarafından Cuma 12 Şub. - 22:38 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 21:50

@Polemik_

Bilgi için teşekkürler, Tufan Saat'te var gibi, buradan alıntıdır:

HAKKIMIZDA
.. 2000 yılında İsviçre saatçiliğinin en köklü markalarından, günlük bioritm gösteren ilk saati üreten ve bir SWATCH GROUP markası olan Certina markasının Türkiye temsilciliğini almıştır.
Polemik_

Polemik_

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 7 Eyl. - 22:00

.

En son Polemik_ tarafından Cuma 12 Şub. - 22:39 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
hunterbjk

hunterbjk

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 3:41

bezelinde swatch chronolu gibi rakamlar olan saatleri pek begenmiyorum

bence oris certina dan çok daha şık duruyor ok1
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 18:30

Alıntı :
hunterbjk

Swatch chronolu derken neyi kastetmiştiniz? Oris'in Artelier serisi benim de hoşuma gidiyor ama o da DS 1'in yaklaşık 2 katı fiyatında. Bütçeme uygun olan Oris'lerde de SW 200 mekanizması kullanılıyor, ki o da ETA 2824'ün bir eşdeğeri diye anlıyorum. Oris Artelier Skeleton dışındaki Artelier'lerde Carrera kadar hoşuma gideni yok açıkçası, öyle bir Oris almaktansa Carrera'yı almak bana daha mantıklı geliyor. Tabi dediğim gibi Oris Skeleton'u bir yana koyduk :ok3:
hunterbjk

hunterbjk

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 20:26

DJouneyt demiş ki:
Alıntı :
hunterbjk

Swatch chronolu derken neyi kastetmiştiniz? Oris'in Artelier serisi benim de hoşuma gidiyor ama o da DS 1'in yaklaşık 2 katı fiyatında. Bütçeme uygun olan Oris'lerde de SW 200 mekanizması kullanılıyor, ki o da ETA 2824'ün bir eşdeğeri diye anlıyorum. Oris Artelier Skeleton dışındaki Artelier'lerde Carrera kadar hoşuma gideni yok açıkçası, öyle bir Oris almaktansa Carrera'yı almak bana daha mantıklı geliyor. Tabi dediğim gibi Oris Skeleton'u bir yana koyduk :ok3:

mekanizması ömrü vs konularında üstadlar yorum yapmış zaten
ama bezelinde dakika yada tachymetre rakamları olan saatler fazlaca olduğundan saatin farkındalığını öldürüyor
10m öteden bakıldıgında geneli swatch chrono serisi gibi duruyor
o yüzden bu tarz saatler alındığında kendi ayrıcalığı olan (power reserve olabilir, gravür olabilir, mercekli cam olur, olur da olur yani diğerlerinde olmayan birşeyler) bir nüans olması bence saatin şıklığını artırır, hiç anlamayan birisi bile o neymiş bee diyebilir :siritiyom:

bilmem anlatabildim mi :P
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:17

@hunterbjk

Şu an için 2 seçenek arasında kaldım, Tag Heuer Carrera ve Certina DS 1, ikisinin de kadranında tarih göstergesi var, onun dışında kalabalık oluşturacak birşeyler olmadığı için anlayamadım ilk etapta Smile O bahsettiğiniz Swatch chronolu saat türlerinden bazı modeller hoşuma gitmiyor değil ama dediğiniz gibi aşırı yaygınlar. Şu an için işte takım elbise (genelde gömlek+kravat) ile takabileceğim saat arıyorum. Dolayısıyla sade olması benim için daha iyi olur. Sizin bahsettiğiniz saatlerde nadir görülen Power reserve, gece/gündüz modu tarzındaki modeller benim de hoşuma gidiyor ancak bütçemi oldukça aşan fiyatlara sahipler Smile Bundan dolayı bütçeme uygun olan alternatiflere yoğunlaştım. Bütçeme uygun sizin önerebileceğiniz başka modeller var mıdır?

Bu arada saate karar verdiğimde çelik kordonlusunu alıp, gerektiğinde veya sıkıldığında deri kayışa geçebilirim düşüncesindeyim, diğer bir konuda böyle bir öneri verilmiş. Sanırım Carrera'da da DS 1'de de çelik kordondan deri kayışa geçişe donanımsal olarak uygundur.
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:29

Ds 1 'in çelik kordonlusu da çok şık kanımca ve evet çelik kordonlu almak daha avantajlı bir durum olur ilerisi için

Saat önerisi - Sayfa 2 31934350170c756a797eb

Saat önerisi - Sayfa 2 3500760805c019c33817o
hunterbjk

hunterbjk

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:46

watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:49

Mekanizma?

Aaah mekanizmaaa Suspect

Ehem ahemmmm, yani mekanizma????

Quartzzzzzzz

Iyyyy, simdi sivilcelerim cikacak geek
http://www.turksaatforumu.com
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:49

ikiside quartz gözüküyor,bize uymaz. :hehehe:
(pardon watcher aynı anda yazmışız. :gule gule:)
hunterbjk

hunterbjk

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:51

valla ben şekilden anlarım , o yüzden size sorduruyorum ya Smile

meslek gereği benim olayım imaj Smile

watcher o modellerde bi mekanik bulamaz mısınız Smile
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:55

O modellerde mekanik bulunur ama fiyati cok daha yukari cikar, fonksiyonlar arttikca fiyat cikar.
Su anda cok fonksiyonlu saatlerde turkiyeden alinabilen hamiltonlar inanilmaz cazip zaten stoklar tukenince fiyatlar yukariya dogru firlayacaktir.
http://www.turksaatforumu.com
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 21:59

o modellerde mekanik var ama biraz tuzlu Smile
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 22:13

İşte durum bu hunterbjk maalesef :( Hamilton'da bütçeye yakın bir saat beğendim o da ilk mesajlarda belirttiğim HM32716839 idi, ama daha ucuza Carrera ve DS 1 alabileceğimden önceliklerim arasında değil Smile

Yutdışndan alınan saatlerin burada garanti dışı kalma olayı ile ilgili bir yorumda da bulunabilir misiniz Smile Fiyatlar buradan daha cazip ve garantiyi karşılayacak kadar fark var kanımca, sizlerin görüşü nedir?
hunterbjk

hunterbjk

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedSalı 8 Eyl. - 22:24

valla ilkinde chronoda arama yaparken otomatiki seçmeme gafletine düştüm şimdi ki aramamda

http://www.chrono24.com/tr/search/index.htm?showid=1503346&showpage=7&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=188&SEARCH_MOVEM[]=1&ADATTRIBUTES[]=101&SEARCH_PCURR=EUR&SEARCH_PMAX=1000&SORTORDER=1&numresults=178

http://www.chrono24.com/tr/search/index.htm?showid=1503203&showpage=7&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=188&SEARCH_MOVEM[]=1&ADATTRIBUTES[]=101&SEARCH_PCURR=EUR&SEARCH_PMAX=1000&SORTORDER=1&numresults=178

http://www.chrono24.com/tr/search/index.htm?showid=1502516&showpage=7&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=188&SEARCH_MOVEM[]=1&ADATTRIBUTES[]=101&SEARCH_PCURR=EUR&SEARCH_PMAX=1000&SORTORDER=1&numresults=178

bunları öneriyorum Smile

ama garanti olayını araştırman lazım , mesela 2. saatte yetkili bayi imzası diyor, uluslararası garanti sağlar heralde

bu arada bu iskelet çok mu ucuz?
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 10 Eyl. - 17:12

800 chf fiyat biçtiler certinaya[/quote]

[quote="certus"]@teng

tufan daki arkadaşlara slm vermek için girdiğimde...ds-1 metal bilezik gözüme çarptı...800 chf liste....çok zaman olmadığı için bakamamıştım detaylı..acaba derisi vermıydı?..var ise 50-75 chf arası daha ucuz olması lazım...

bence ds-1....carrera nın pahalı olmasının sebebi..deli gibi reklam..ve biraz materyel kalitesidir...ki ds-1 plajda şortlada toplantıda takımlada hiç sırıtmaz....carrera formatı değiştirdi...eski görseli daha şıktı.....enişteye almıştım evlilik hediyesi..biz orientlerle takılıyoruz...böyle adaletin! Smile

http://yfrog.com/60mbw135j
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 10 Eyl. - 18:27

Tufan Saat'i aradım, Osmanbey'deki mağazalarında DS 1 olduğunu belirttiler, fiyatı da 1100-1200 TL civarıydı. Hava müsaade ederse yarın gidip saati inceleyeceğim. Ayrıca Tevfik Aydın'a da uğramayı planlıyorum, orada da varsa Carrera'ya bakmak isterim. Onların dışında Oris ve Miestersinger'lere de göz atarız illa ki Smile
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPerş. 10 Eyl. - 23:49

1100 tl listesidir...yüzde 25 indirim yaparlar...şaşkınbakkaldan sezai yi, kadiköyden serkan ı, sizden ayrılan sami yi tanıyorum de alacağın zaman iyi indirim yaparlar

DJouneyt demiş ki:
Tufan Saat'i aradım, Osmanbey'deki mağazalarında DS 1 olduğunu belirttiler, fiyatı da 1100-1200 TL civarıydı. Hava müsaade ederse yarın gidip saati inceleyeceğim. Ayrıca Tevfik Aydın'a da uğramayı planlıyorum, orada da varsa Carrera'ya bakmak isterim. Onların dışında Oris ve Miestersinger'lere de göz atarız illa ki Smile
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 4:08

Evet dünkü saat turumu sizinle paylaşmak isterim. Öncelikle Sirkeci'deki Tevfik Aydın'a uğradım. Carrera'yı sordum, 2000 küsür CHF gibi birşeydi liste fiyatı, 3000 TL'nin üstü kısaca Smile Taktım metal kordonlusunu yalnız hiçbir etki yaratmadı, çok basit geldi, resimlerdeki gibi hoş durmadı, hayal kırıklığına uğradım resmen. Belki metal kordonlu olduğu içindir diye düşündüm. Bir tane de Carrera Twin Time vardı deri kayışlı ama onu denemedim. Sonra MeisterSinger'e geçtim, çapları 38.5, 43, 45 diye gidiyor, banim içinse 39-40 civarı ideal. 38.5 taktım, ufacık geldi, 43 de büyükçe geldi sanki Rolling Eyes Çap farkından dolayı MeisterSinger'lerde fiyat farkı olmadığını belirttiler, takdir ettim :bravo2: Baktığım Perigraph No:3 1400 küsür € liste fiyatı idi, düz No:3 1200 küsür €. kurmalı No:1 olması lazım ise 1050 € yanlış hatırlamıyorsam. Maurice Llacroix'ları sordum, en ucuz otomatik 2000 CHF dediler :shock: Evden geç çıktığım için fazla zamanım yoktu ve daha birkaç yere uğramam gerekirdi. MeisterSinger'ler için olan hoş sohbetin ardından dükkandan çıktım ve Kosova Saat'in yolunu tuttum. Yolda birşeyleri sormaya unutmuşum gibime geldi ve hatırladım, Oris'lere bakmayı unuttum :( Kendi kendime dedim ki Kanyon'daki mağazalarına gitmek farz oldu Smile

Kosova Saat'e geldiğimde Aydın Bey'le tanıştım, daha önce telefonla görüşmüştük ve o gün yetişemeyeceğimi belirtmiştim ama imkan olduğunu görünce deneyeyim dedim ve oldu Smile Bana hemen Omega Seamaster'i gösterdi, ancak saat benim tarzım değildi, istediği fiyat ise 2000 $. Alternatifleri gösterirken benim aklımda hep forbidden1'in Omega Cosmic'i aklıma gelir Smile Ve bir tane Orfina Porsche Design (Kosova Saat'teki paslanmaz gümüş renkli çelik kasa, deri kayış ve kırmızı chronograph ibreliydi çok daha hoştu yani Smile) gösterdi, 20-30 senelik, bugünkü Porsche Design'lerden farkı yok nerdeyse. Çok hoşuma gitti, eskilik kadrandaki dakika göstergelerine yansımış, sararmalar başlamış. 7750 makinalı, kasa genelde çok iyi durumda, arka tarafta birkaç derin çizik mevcut ama arkada olduğundan sorun değil, fiyatı 1000 $ Smile Teşekkür ettim ve Tufan Saat'e doğru yola koyuldum.

Tufan Saat'e geldiğimde tam girecektim ki o ne, sanki süper bir kuyumcuya girer gibi kapı vs. Açıkçası pat diye girmeye korktum Smile Önce bir vitrinlerine bakayım dedim Smile Sonra cesaretlenip girdim, Certina DS 1 sordum, vardı 2 tane ama 2'si de beyaz kadranlı ve çelik kordonluydu, denedim yine Carrara'daki hayal kırıklığı gibi birşey hissettim, çok basit geldi, ama Carrera'dan daha hoş durdu kolumda :ok3: Siyah kadranlısını sordum, yokmuş, liste fiyatı 1400 TL civari, indirim dedim, 900 TL'ye indi beyefendi Smile Louis Erard Heritage Classique gözüme çarptı, sorayım dedim onun da listesi 1400 TL civarıydı. Ayrılırken düşünürsem geldiğimde daha birşeyler yapılabileceğini bildirdi beyefendi, teşekkür ederek ayrıldım. Yani siyah kadranlı olsaydı en mantıklı seçenek olurdu, hem fiyat hem duruş olarak ama kısmet işte. Amazon.com'dakinden daha ucuza geliyor neredeyse buradaki DS 1 fiyatı, takdir edilecek bir hareket yine alkisalkis

Tufan Saat'ten de ayrıldıktan sonra Kanyon'un yolunu tuttum, ilk defa Kanyon'a gittiğim için Tevfik Aydın'ı bulmam zaman aldı biraz, 2 katı boydan boya dolaşmama rağmen hiçbit yerde mağazaların kat yerleşim planını gösteren panolara rastlamadım :kizgin seytan: Otoparkın girişinde görmüştüm (sadece otoparktan gelen misafirler düşünülmüş herhalde), en sonunda gidip oradan baktım. Tevfik Aydın'a giderken Pırlant gözüme çarptı, ancak iftar dolayısıyla olsa gerek mağazada kimse yoktu, hemen gidip vitrinin öbür tarafına baktım ve Oris, Porsche Design'ları gördüm, içimde Oris'i deneyebileceğime dair bir umut doğdu hemen Smile Biraz ileride DuPont onun da ilerisinde Patek Philippe, yalnız PP'nin satıldığı mağazada da kimse yoktu, saatler de yoktu, vitrinleri de çok ilginçti, bölme bölme, her bölmede 1 saat sergileniyor kanımca, oradan belli oluyor sergilenenin ne kadar değerli olduğu herhalde Smile Ve en sonunda Tevfik Aydın, vitrinde Oris göremedim ama yine de girdim. Sordum Oris'i Sirkeci şubelerinde olduğunu belirttiler, Skeleton'un da olduğunu söylediler. Daha sonra MeisterSinger'leri sordum yine, sağolsun Ömer Bey'le yine sohbete daldık, bendeki kısıtlı saat bilgisiyle Smile Anılarını anlattı, Tissot'un başkanıyla görüştüğü, MeisterSinger'i yaratan Manfred Brassler ile görüştüğünü. ETA'nın Swatch grubu dışındakilere mekanizma vermeyeceği haberi üzerine de tartıştık, Tufan Saat'teki beyefendi kesin olarak vermeyeceğini, ancak Ömer Bey bu haberin üzerine ETA mekanizma alan diğer firmaların dava açtığını ve kararın 10 sene daha ETA'nın mekanizma sağlayacağı yönünde olduğunu belirtti. Bu zaman zarfında da diğer markalar kendi mekanizmaları veya alternatifler üzerinde yoğunlaşması için bir fırsat olduğunu belirtti Ömer Bey. Sirkeci'deki mağazalarında sormayı unuttuğum ibrelerin ve göstergelerin fosforlu olup olmadığını da sordum Ömer Bey'e, radyoaktif madde olduğunu, işte 1.5 sene sonra özelliğini yitirdiği için MeisterSinger kullanmıyormuş ama Luminox saatlerinin de bulunduğunu belirtti. Yeni gelen MeisterSinger Unomatik'i de deneme görme şansım oldu, saat kurulunca güç göstergesi de orantılı olarak artıyor, muheteşem birşey, şu ana kadar sadece resimlerde gördüğüm için heyecanlandım tabi Smile 2000 küsür € liste fiyatı Smile 43 mm çaplı MeisterSinger'lerin benim bileğime tam olduğunu belirtti, ama ben biraz büyük olduğunu söyledim. Alışınca yadırgamayacaksın dedi, ben alıştığım için bana şu an normal geldi dedi, bakalım benim de alışmam lazım Smile Ayrılırken MeisterSinger'i düşünürsem eğer o günkü € kurundan hesaplayıp birşeyler yaparak (ilk başta yanılmıyorsam verdiği %20 indirimin üzerine) verebileceğini belirtti Ömer Bey ve son gelen MeisterSinger kataloğunu hediye etti. Ömer Bey'e yardımı ve sohbeti için teşekkür ederek ayrıldım.

Pırlant'a geldim baktım açık ve daldım Smile Oris Artelier Skeleton'u sordum, yok dediler, o zaman Artelier'lere bakabilir miyim dedim. Vitrindeki Oris Artelier Chronograph'ı rica ettim, 43.5 mm çap ancak öyle bir işçilik öyle bir tasarım ki küçük bileğime tam oturdu Smile 39'luk Carrera ve DS 1 ile aynı şekilde durdu büyüklük olarak :shock: Sağolsun Yağmur Bey Oris tasarımlarının bu şekilde, kasanın büyüklüğünü göze yansıtmayacak şekilde olduğunu belirtti, gerçekten de çok hoş bir şekilde işlenmiş, yuvarlak hatlara sahip kasa, ETA 7753 mekanizma, 3300 küsür CHF Smile Dedim benim bütçeye göre daha uygun birşeyler yok mu acaba, ellerindeki 18 K rose gold Oris Artelier Date'i sundular, SW 200 mekanizma, 40 mm çap, muhteşem hoş durdu, incecik kasa, hayran kaldım resmen Smile 2200 küsür CHF yanılmıyorsam. Dedim ki altın bana göre değil, standart çelik yok mu, kontrol ettiler, sipariş vermişler gelecekmiş, 1400 küsür CHF, 1800 küsür TL'ye geliyor. İndirim olacağını, nakitte fark edeceğini belirtti Yağmur Bey, yanında bir beyefendi daha vardı o da yardımcı oldu sağolsun. Daha önce diğer arkadaşların da belirttiği gibi Pırlant'taki ilgi alaka gerçekten iyi, benim gibi hemen alıcı olmayanlar için dahi. Ama hak verin ki 1000 TL ve üzeri bir harcamayı ilk defa gördüğmüz bir ürün için kolay kolay yapamayız değil mi Smile Porsche Design'leri sordum, Yağmur Bey gülümseyerek, Oris saat markası, Porsche Design tasarımcı adı üstünde, onu da biz satıyoruz ama Oris'e kıyasla onu tavsiye etmem dedi. Oris Artelier Date için ismimi ve telefonumu aldılar. Oris'in kataloğunu vererek ve teşekkür ederek ayrıldım.

Bu gezimden sonra aşağıdaki saatlere yöneldim:
- MeisterSinger No:3 43 mm veya MeisterSinger Perigraph 43 mm
- Oris Artelier Skeleton, Oris Artelier Date, Oris Artelier Complication***, Oris Artelier Small Second, Date
- JB Gioacchino Esculap (duymadığım bir marka ancak tasarımı hoş ETA 2824 mekanizma)

***Oris Artelier Complication
Movement
Number: Oris 581, base ETA 2688/2671
Dimensions: Ø 23.60 mm, 10 1/2’’’
Functions: Centre hands for hours, minutes and seconds, subsidiary dial for the date, the day of the week and the 2nd time zone (24 h), pushers for setting, moonphase window, fine timing device and stop-second
Winding: Automatic winding, bi-directionally rotating red rotor
Power-Reserve: 38 hrs
Vibrations: 28’800 A/h, 4 Hz
Jewels: 17

Bu saat hoşuma gitti ancak 17 taşlı ETA 2688/2671 mekanizmasını ilk defa duydum, 17 taşlıları genellikle kurmalı sanırdım ama bu otomatik, 2824 ile kıyaslayınca iyi midir kötü müdür bilen var mı?

Uzun olduğu için özeür dilerim ancak ilk defa gerçek otomatik saatleri yakından inceleyebilmiş olduğumdan bu şekil oldu Smile Ayrıca DS 1 ve Carrera için basit durdu sözlerimi başka DS 1 ve Carrera severler yanlış anlamasın lütfen, bu benim görüşüm, kola takınca öyle durdu kanımca, oysa resimlerde çok da hoş duruyorlardı, ona istinaden denemek istedim, yoksa hoşuma gitmeyen saati denemem Smile
MortingenStrasse

MortingenStrasse

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 4:44

yazı için teşekkürler güzel bir olmuş. ben de seviyorum böyle saatçileri gezmeyi her ne kadar bursada fazla olmasa da. birinden diğerine girmek, saatleri denemek, fiyat sormak hoşuma gidiyor Smile

oris artelier date asla yanlış bir seçim olmaz, çünkü olukça harika. ama siyah kayışlı olmalı ki kadranla uyumlu olsun
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 5:04

gezi ve anlatım güzel olmuş eline sağlık,ancak carrera için 39mm. demişsin,TH carrera benim bildiğim (auto chrono) 41mm. çapında.
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 5:14

Teşekkürler, uzun oldu ama anca sığdırabildim, yazdıkça aklıma başka şeyler de geliyordu ama daha fazla uzatmak istemedim Smile

@MortingenStrasse
Doğrudur, deri kayış, siyah kadran, önceki sayfada resmini eklemiştim, kalabalık yaratmasın diye tekrar eklemiyorum Smile

@deka
Bahsettiğim Carrera Automatic, düz, sadece tarih var özellik olarak, resmi önceki sayfada eklemiştim, yine kalabalık yaratmaması için eklemiyorum, mazur görün lütfen Wink
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 5:19

carrera düz ise olabilir.
solestar

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 6:17

Sayın DJouneyt çok güzel anlatmışsınız, uzun da olsa bir solukta okudum.

Artelier skeleton olmadığı için fiyatını sormadınız sanırım, aklımdaki saatlerden birisi o. Nakitte ne kadar isteyecekler merak ediyorum doğrusu.
Bir de gezdiğiniz yerlerde Hamilton saatler de var mıydı acaba?
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 9:03

Saydığın ve yöneldiğin saatler içerisinde oris artelier date harika bir seçim olur, oris'in en şık ve zarif saatlerinden birisi... umarım istediğin saati alırsın... bu arada yaşadığın bu saat dolu günü bizimle paylaştığın için de teşekkürler...
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 9:32

@solestar
Sabrınız için teşekkürler Smile Skeleton olmadığı için sormadım, ancak Tevfik Aydın'ın Sirkeci şubesinde mevcutmuş. Hamilton'lar gözüme çarpmadı, ancak benim aradıklarım farklı olunca Hamilton olsa da görmemiş olabilirim Smile Sirkeci'de eskiden cep telefonu satan dükkanlar şimdi saatçi olmuş, ve diğer moda markaların satıldığı dükkanlarda Hamilton'lar da var. Örneğin alisverissaati.com'un Sirkeci mağazası, garın hemen karşısında, Sirkeci'de açılan otelin girişine komşu Saat&Saat in'de Hamilton vardı.

@certus
İyi dilekleriniz için teşekkürler, Artelier Date gerçekten sade ve hoş, bir de Skeleton ve Complication'u denemek isterim.

Aklıma Oris'lerdeki ibre ve göstergelerde kullanılan malzeme (Superluminova C3) takıldı Ömer Bey'in fosforun radyoaktif ışıma yaptığını belirtince. Soracaktım ancak sormadan ufak bir araştırma yapayım dedim ve alttaki yazıyı buldum Bu arada Oris Artelier Complication'daki ETA 2688/2671 hakkında bilgi ve yorumlarınızı paylaşabilirseniz müteşekkir olurum Smile

Buradan alıntıdır
Super-LumiNova®️ pigments are environmental friendly, non-toxic, and absolutely free of radioactivity.

Birkaç Superluminova tartışması bağlantısı:
http://replica-watch.info/phpBB3/viewtopic.php?f=59&t=3102&st=0&sk=t&sd=a&start=0 - Evde malzemeyi kendisi saate uygulamış, ilginç Rolling Eyes
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=171367
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.php?t=2168&highlight=tritium
deka

deka

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 9:33

paylaşım için teşekkürler,güzel bir tecrübe, bende orisleri beğendim,tam klasik takım elbise saatleri.
solestar

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 10:25

DJouneyt demiş ki:
@solestar
Sabrınız için teşekkürler Smile

Estağfurullah DJouneyt, ben teşekkür ederim. "yazı uzun da olsa" derken pek doğru ifade edemedim kendimi. Aslında yazı çok kısa olmuş :siritiyom: Yani 3-5 sayfa olsa da hemencecik zevkle okurdum demek istedim :ok3:
İstanbul ile ilgili en ufak bir tecrübem olmadığı için tarif ettiğiniz yerler bana birşey ifade etmiyor malesef. Ama aklımdaki saatlerle ilgili olarak siz değerli arkadaşların yüzyüze pazarlık şansından faydalanabilmeyi isterdim doğrusu. Onun için İstanbul'da saatçileri gezme ve pazarlık yapma şansı olan sizlerden aldığınız fiyatları öğrenmek istiyorum siz de buraya yazıyorsunuz zaten, tekrar teşekkürler.
DJouneyt

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 10:41

@deka
Ben teşekkür ederim, Oris'lerin tasarımları gerçekten hoş, yani inanamadım Artelier Chronograph'in 43.5 mm olduğuna, hiç büyük durmadı, ki 43 mm MeisterSinger'i taktığımda biraz garip geldi. Bir de Artelier Date'i taktığımda acayip rahat hissettim, MeisterSinger'da sanki o rahatlığı hissedemedim ama onu tam takmamıştım, kayışı kapatmadan sadece kolumun üzerine koydum Smile Bir de Oris'lerdeki kayış kapama/ilikleme mekanizması gerçekten güzel, dediklerine göre kayışta tokadan dolayı iz, yaralama meydana gelmez, akıllıca düşünülmüş bir sistem :ok3: Yalnız mekanizmalara bakarken arka taraftan rotorun kesik taraftaki olan uçları sanki iyi işlenmemiş gibime geldi, çapak varmış gibi. Dikkatlice bakmadım ama ışıktan dolayı göz yanılgısı olabilir. Bahsettiğim SW 200'lu makinaydı. Konuyu biraz araştırınca buradaki tartışmayı buldum, üyelerden biri buna benzer birşeyden bahsediyor. Yanlış yönlendirmek istemem tabi, ama bir sonraki seferde yanımda bir mercek alıp gitsem fena olmaz Smile Anında da kapı dışarı ederler herhalde :siritiyom: Uluslararası garantiyi de sordum, yurtdışıdan alınan saatin belgeleri eksiksiz doldurulmuş ve onaylanmışsa garantisi burada da geçer dediler :bravo2:

@solestar
Rica ederim. Yazdıklarım ilginizi çekmiş ve bir işe yaramışsa ne mutlu bana Smile Saatçileri pek tanımam, Cumartesi gezimde bazı kişilerin isimlerini öğrenebildim ama kendimi tanıtmadım, dolayısıyla tanırım diyemem Smile Ama gerçekten tanıyan ve sohbeti olan arkadaşlarımız vardır forumda elbet, saatte karar verdiğimde ben de onlardan bu konuda yardım isteyebilirim uygunlarsa Wink Ayrıca pazarlık yaptım da denmez çünkü sadece piyasa araştırması ve saat denemesi yaptım, pazarlığı alacağım zaman yaparım, dünkü gezim araştırma soruşturma kapsamındaydı Smile Sağolsun beyefendiler de alıcı olmadığım için boşuna indirimli fiyat vermeyeyim şeklinde davranmadılar, belli bir indirim yaptılar. Özür dilerim, İstanbul'da olduğunuzu sanmıştım, yolunuz düştüğünde haftasonları size bildiğim yerleri gösterebilirim, malum haftaiçi iş güç Smile

Karşılaştırma açısından Oris'lerin chrono24, friendsoforis ve amazon'daki fiyatlarını çıkardım. MeisterSinger chrono24'te mevcut ama burada indirimle oradaki fiyattan daha düşüğe geliyor dolayısıyla koymadım. Bir de authenticwatches.com'daki fiyatlar gayet makul, bu site hakkında bilginiz var mı, orijinal midir ürünleri?

Oris Artelier Date
amazon - 730 USD (çelik kordon)
chrono24 - 745 USD
friendsoforis - 1043 AUD ~ 900 USD

Oris Artelier Small Second, Date
amazon - 775 USD
friendsoforis - 1491 AUD ~ 1285 USD

Oris Artelier Complication
amazon - 1000 USD
friendsoforis - 1390 AUD ~ 1200 USD

Oris Artelier Skeleton
amazon - 1395 USD
chrono24 - 1225 USD
friendsoforis - 1700 AUD ~ 1465 USD
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPaz 13 Eyl. - 23:12

yazını okuduğumda..artık modelleri atlar oldum ...niyemi....bence bir saat alacaksan bu şekilde alma..kısıtlı zamanda onlarca dükkan dolaşıp bi modele hızlı karar vermek sonradan tesadüf vitrine baktığında...hadi bee aslında aradığım buymuş..dememek için...zaten zamanla kafandaki saat belirecek ve ona göre hareket edicen....

DJouneyt demiş ki:
Teşekkürler, uzun oldu ama anca sığdırabildim, yazdıkça aklıma başka şeyler de geliyordu ama daha fazla uzatmak istemedim Smile

@MortingenStrasse
Doğrudur, deri kayış, siyah kadran, önceki sayfada resmini eklemiştim, kalabalık yaratmasın diye tekrar eklemiyorum Smile

@deka
Bahsettiğim Carrera Automatic, düz, sadece tarih var özellik olarak, resmi önceki sayfada eklemiştim, yine kalabalık yaratmaması için eklemiyorum, mazur görün lütfen Wink
asiruh2009

asiruh2009

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 0:00

güzel bir gezi olmuş gerçekten karar vermek zor özellikle fotosunu görüp daha sonra bire bir gördüğünde herşey değişebiliyor....
serverinal

serverinal

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 2:08

arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var casio ef_527d_1avdf saat sipariş ettim dükkanlarda 300 350 lira fiyat söylüyorlar saatpoint.com 210 lira diyor sizce bu işte bir iş varmıdır garantisi falan bir sorun yaşar mıyım. birde bu saat nasıl bir saat mekanizması falan kalitesi şimdiden teşekkürler.
Saat önerisi - Sayfa 2 Ef527d1avdf
forbidden

forbidden

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 4:24

mekanik bir saat düşünmüyorsan bu fiyata seiko-citizen alman daha mantıklısı. mekanizmanın falan önemi yok zira bu saat pilli.fotoğraftan anladığım kadarıyla kronometresi vs. gayet spor görünümlü güzel bir saat.ama dediğim gibi kalite açısından seiko lar daha çekici. ama sen bilirsin.
mekanik saat düşünüyorsan da mekaniğin sonu yok baştan söyliyeyim. tissot ve hamilton ise uygun tercihler.
serverinal

serverinal

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 4:41

forbidden1 demiş ki:
mekanik bir saat düşünmüyorsan bu fiyata seiko-citizen alman daha mantıklısı. mekanizmanın falan önemi yok zira bu saat pilli.fotoğraftan anladığım kadarıyla kronometresi vs. gayet spor görünümlü güzel bir saat.ama dediğim gibi kalite açısından seiko lar daha çekici. ama sen bilirsin.
mekanik saat düşünüyorsan da mekaniğin sonu yok baştan söyliyeyim. tissot ve hamilton ise uygun tercihler.
çok teşekkürler ama elimde bir tane seiko klasik var ben klasik saatlerden pek hoşlanmıyorum yalnız diğer sorumun cevabını alamadım kazıklanmış olur muyum sizce garanti konusunda falan çünkü fiyat konusunda epey bi fark var kaçak mal olma ihtimali var mı veya sahte yarın saat gelecek kadın garantili olduğunu söyledi ama benim aklım karıştı
forbidden

forbidden

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 4:42

öyle bir sorunun olmaz. hem garantili olduğu da söylendiği için o konuda rahat ol. dahası 210 tl bu saatin ancak ederi. 350 tl falan anormal bir fiyat zaten. asıl 350 tl ye alıcak olsaydın işte o zaman bir sorun olduğunu sana söylerdim. madem beğendin, al gitsin.
şimdi mekanik-otomatik diye senin başını şişirmeyelim Smile . ama bilgin olsun bu forumda pilli saatler pek sevilmez, kimimizde sivilce yapar, bazılarında da karın ağrısı falan. o yüzden bu konuya hiç girmeyelim. kısa yoldan halledelim.dediğim gibi zevkine uyduysa al.
serverinal

serverinal

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 4:43

forbidden1 demiş ki:
öyle bir sorunun olmaz. hem garantili olduğu da söylendiği için o konuda rahat ol. dahası 210 tl bu saatin ancak ederi. 350 tl falan anormal bir fiyat zaten. asıl 350 tl ye alıcak olsaydın işte o zaman bir sorun olduğunu sana söylerdim. madem beğendin, al gitsin.
şimdi mekanik-otomatik diye senin başını şişirmeyelim Smile . ama bilgin olsun bu forumda pilli saatler pek sevilmez, kimimizde sivilce yapar, bazılarında da karın ağrısı falan. o yüzden bu konuya hiç girmeyelim. kısa yoldan halledelim.dediğim gibi zevkine uyduysa al.
bende tam 3 tane klasik saat var bunlardan bir tanesi seiko otomatik babamdan hediye ama ne yapayım onlar hatıra hem onlar nesilden nesile gecsin istiyorum o yuzden basit birşey istiyorum hem keseme de uygun çok sağol beni aydınlattığın için
solestar

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 4:44

Google'da "ef 527d" diye aratın sitelere bakın zaten fiyatı 200-230 arası genelde. 300-350 abartılı fiyatı.
serverinal

serverinal

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 4:53

solestar demiş ki:
Google'da "ef 527d" diye aratın sitelere bakın zaten fiyatı 200-230 arası genelde. 300-350 abartılı fiyatı.
inşallah bir sorun çıkmaz çok teşekkürler arkadaşlar
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedPtsi 14 Eyl. - 9:31

o söylenilen fiyat, listesi olabilir...yüzde 25-30 indirimler söz konusu olur peşinde
navigator_

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 19 Eyl. - 10:01

DJouneyt ne yaptın bilmiyorum ama benim nacizhane tavsiyem(tabi üstadlar daha iyi bilir) 2 modeli var Oris in param olsa direk birini alırım

https://2img.net/r/ihimizer/i/63576134164m.jpg/

https://2img.net/r/ihimizer/i/refno67976144164mbblack.jpg/

ikincisi daha pahalı ama ben olsam 1.linkdekini araştırırdım. Kolay gelsin...
rundll32.exe

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 25 Eyl. - 1:01

http://www.omegawatches.com/index.php?id=1307&details=1&ref=43133412206001&no_cache=1

Omega De Ville Hour Vision Annual Calendar

İşte budur dediğim saat. Ancak internette ne bir resmine nede yaklaşık olarak fiyatını öğrenebileceğim bir siteye rastladım. Bu saati gören, duyan, bilen varmı arkadaşlar. :aglamak:
certus

certus

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 25 Eyl. - 1:15

saatin fiyatı 9500 dolar... de ville serisi omeganın en prestijli serilerinden biridir.. siyah kadranlısı değil ama en azından beyaz kadranlısının fotosunu koyabilirim...

Saat önerisi - Sayfa 2 43163412202001d
rundll32.exe

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedCuma 25 Eyl. - 2:30

maşallah :shock:
3500 versem verirlermi acaba :oops:
neyse araştırmalara devam o zaman. Piyasada olmamasından belli zaten.
bumblebee

bumblebee

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 0:37

Arkadaşlar TAG HEUER CARRERA CHRONOGRAPH (BRAD PITT CHOICE - replika) almayı düşünüyorum malum siteden. Özellikleri şunlar ;

KASA VE KORDON 316L ÇELİK.
1. SINIF İŞÇİLİK VE FINISH
CAM HAKİKİ SAFİR CAM.ÇİZİLMEZ.
MAKİNA EN İYİ 7750 MODIFIYESİ AUTOCHRONO MAKİNA.DURDUR BAŞLAT KALİBRE ET KRONO FONKSİYONU.
OTOMATİK GÜÇ RESERVESİ.28.800 VPH. BALANS HASSASİYETİ
ARKA KAPAK TRANSPARAN SAFİR CAM.
SU GEÇİRMEZ
KASA ÇAPI 41MM.
YÜKSEKLİK 15.85MM.

Saat önerisi - Sayfa 2 7days024
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 4:22

fahriakın ne kadar bu 450 tl falan mı
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 4:23

bi 3500 de ben veriyim 1 hafta sen 1 hafta ben takılalım Smile...dehşet bişey...

rundll32.exe demiş ki:
maşallah :shock:
3500 versem verirlermi acaba :oops:
neyse araştırmalara devam o zaman. Piyasada olmamasından belli zaten.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 6:11

fiyatı 450 ise bence hamilton 600 liraya 7750li bir modelini alın. cunku bu Tag'in orijinalinde de lop diye 7750 oturtulmuş.
bumblebee

bumblebee

MesajKonu: Geri: Saat önerisi   Saat önerisi - Sayfa 2 Icon_minipostedC.tesi 26 Eyl. - 10:34

Mesela hangi modeli ? Hiç anlamıyorum da mekanizma olaylarından. En az 41mm olmalı

Saat önerisi
2 sayfadaki 3 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3  Sonraki
 Similar topics
-
» Saat önerisi
» 400-500 TL arası saat önerisi.
» 150-250 tl arası saat önerisi
» 1000TL'ye Kadar Saat Önerisi
» 200TL'ye kadar saat önerisi