| nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor | |
|
+5watcher deka krytime ofis gkn4444 9 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
gkn4444
| Konu: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 25 Şub. - 2:39 | |
| | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 25 Şub. - 2:57 | |
| foruma hoş geldin
evet nadir bir parçaya benziyor
en azından o kadranı osmanlı için yapıyorlarmış ve malum üretimden kalkmış
forum saat projesi o kadranı tekrar canlandırdı
saat sizdemi
En son ofis tarafından Cuma 25 Şub. - 4:34 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
gkn4444
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 25 Şub. - 3:45 | |
| saat şu anda bakımda yarın hazır olacaktır umarım kadranı görmeniz lazım üzerindeki motifler kalem işi oyularak yapılmış
| |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 25 Şub. - 4:35 | |
| inşallah çok aşınan parçası yoktur
bakımdan sonraki resimlerinide bekleriz | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 25 Şub. - 5:41 | |
| Fotoları maalesef göremiyorum. | |
|
| |
ofis
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 25 Şub. - 5:52 | |
| formumuz hepimize opera yükletecek sonunda
şaka bi yana operada gayet başarılı ve hızlı açılıyor | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 25 Şub. - 6:11 | |
| operayı da yükledim ama foto için hala beklemedeyim. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor C.tesi 26 Şub. - 0:28 | |
| Saatiniz, 1800'lu yillarda osmanli pazari icin uretilmis bir saat. Uzerindeki rakamlar da osmali rakamlari. Makinenin uretici markasi ve ozellikleri icin biraz arsivlerime goz atmam lazim ama ilk bakista bu makine oignon, ya da prior diye de adlandirilan makineler sonrasi ikinci donem makinelerden, bu makinelere silindir mouvement deniyor. Ilk yakut kullanilan makinelerden, icindeki yakutlar ise %99 ihtimalle gercek yani sentetik degil kadran gumus ve kadrandaki altin ve gumus motiflerine, makinedeki islemelere bakilirsa saatin kendi donemindeki pahali saatlerden biri oldugu belli, yani o donemin zenginlerinden biri bu saatin ilk sahibi olmus olabilir.
Ic kapaktaki yaziyi iyi goremiyorum, ne yaziyor houriyet mi, howard mi?
| |
|
| |
gkn4444
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor C.tesi 26 Şub. - 0:58 | |
| teşekkür ederim houriet yazılı aradada el yazısı ile bir yazı var ve en alttada 22 pierres en rubis yazılı kasasının gümüşolduğunu biliyorum ortalama değeri hakkında ne dersiniz
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor C.tesi 26 Şub. - 1:22 | |
| Degeri saat bakimdan gecip iyice ayarlanip temizlendikten sonra 1000-1500€ arasi degisir, hatta meraklisina rastlarsa 2.000'lere kadar cikabilir. Aslinda verdigim rakamlar bugunku piyasa rakamlari cunku son yillarda cep saatleri oldukca dusuk gidiyor, bence satmayi dusunmeyin, birakin birkac yil daha sizde kalsin, osmanliya ait her sey surekli yukseliste, birkac yil sonra cok daha iyi fiyat eder. | |
|
| |
gkn4444
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor C.tesi 26 Şub. - 10:10 | |
| haklısınız ama o kadar beklemeyi düşünmüyorum değerlendirebileceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer varmıdır acaba .sizin yazdığınız fiyatın yarısına kadar vermeyi düşünüyorum | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Paz 27 Şub. - 0:44 | |
| Dusundugunuz fiyata ebay.com'da satisa sunarsaniz cok hizli satilir, epeydir osmanli saatlerini takip ediyorum, saatinizi 500-600€ fiyata cok hizli satabilirsiniz diye dusunuyorum. Yine gg'de de satisa sunabilirsiniz, satista olan osmanli saatlerini takip edin, sizinkinden cok daha az kaliteli ve dusuk saatlere bile oldukca iyi paralar isteniyor. | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Ptsi 7 Mart - 12:41 | |
| Sakın Kapalıçarşı esnafına satmayın... sizden 200-300e alıp 2000e satışa koyarlar. en az 1000e de satarlar. ben olsam satmazdım. Satacaksamsa da internet üzerinden. Ancak önce kapalıçar bedesteni bir dolaşın derim buna benzerr çok saat var orda.. benzer modelleri inceleyin takribi piyasa fiyatını çıkarın. Ben olsam satmazdım. o ayrı.. | |
|
| |
gkn4444
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Salı 8 Mart - 11:52 | |
| bedestende gezdim fakat hiç fiyat sormadım çünkü aynısını bulamadım mekanizması işlemeli olanlar var ama bunun gibi yoğun işlemeli değil kadrandada buna benzer kadran göremedim saolsunlar saatede dediğiniz gibi 200 ila 400 dolar arası verenler oldu ama artık öyle pekde satma heveslisi değilim (sizlerin yorumları sayesinde ). birde internette ve çevrede aramama rağmen benzerini bulamamam da hoşuma gitti çünkü yeni yada eski bir parça nın eşinin olmaması yani sadece bende olması hoşuma gidiyor | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Salı 8 Mart - 21:29 | |
| Eger bedestende 200-400 dolara kadar verdilerse bu saati kendileri 2.bin ile 4 bin dolar arasinda satacaklar demektir. Bence satmayin, kiymayin bu saate ve gun gectikce elinizde tuttugunuz icin sevineceksiniz, elinizde kolay bulunamayacak bir saat tutuyorsunuz. | |
|
| |
bengisaat
Mesaj Sayısı : 14 Kayıt tarihi : 13/06/11 Yaş : 63 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Salı 5 Tem. - 9:27 | |
| El işçiliği bakımından oldukça nadir bulunan bir saat bırakın torununuz size dua etsin | |
|
| |
vervito
| |
| |
alptuncel
Mesaj Sayısı : 227 Kayıt tarihi : 27/09/10 Yaş : 49 Nerden : Adana
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Cuma 8 Tem. - 11:09 | |
| mükemmel bir saat, inşallah satmak zorunda kalmazsınız.. | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor Çarş. 20 Tem. - 7:50 | |
| Saayin her yerinde el işçiliği, işlemeler var. Gümüş kasa, altın işlemeler, gerçek yakut... Acil ihtiyaç olmadıkça satılmaz bu saat. Zincirini takıp saat cebine koyulur. Keyifle kullanılır. Arada dışarı çıkarılııp kapağı açılır, saate şööyle bir bakılır. Yaprakları güzel bir sonbahar akşamını, hafif bir meltemi hatırlatır. | |
|
| |
| nadir bir cep saati yorumlarınızı bekliyor | |
|