Bugün glashütte'nin katalogları ve cd'si geldi, ben de konusunu açmazsam ayıp olur diye düşündüm.
Kataloglardan birisi 2009 yılında çıkan saatleri gösteriyor, 35 sayfa. Diğer ise 2008 de sattıkları saatler ve oda tamı tamına 145 sayfa. Gerçekten sağlam kataloglar.
1994 yılında kurulmuş. Swatch grup altında şu anda. Tüm mekanizmaları in house ve 14 farklı mekanizmaları var. Glashütte, Almanya'da saatin doğduğu şehir ve adını buradan alıyor. Bu şehirden bahsedecek olursak mesela burada saat okulunda okuyan va daha sonra da burada eğitmenlik yapan Alfred Helwig, bugün hayranlıkla baktığımız flying tourbillonu bulan kişi. Bu nedenle de yabana atılamayacak bir tarihi var bu şehrin.
Kataloğun yanında gönderdikleri cd öncelikle markayı anlatıyor. Daha sonra binalarını, çalışanların neler yaptığını gösteriyor ve detaylı bir şekilde saatleri nasıl yaptıklarını anlatıyor. Bence harika bir cd hazırlamışlar hiç sıkılmadan izledim. Size de tavsiye ederim.
Glashütte'nin fiyatları oldukça yüksek çünkü gerçekten çok kaliteli bir marka. 5-6bin dolar civarından başlıyor yanlış bilmiyorsam ve 70-80bine modelleri mevcut, mutlaka daha pahalıları da vardır ben fazla araştırma yapamadım.
Markanın birkaç modelinin resmini koyalım.
2. resimdeki saatin fiyatı 16bin dolar mı ne ebayde, neden olmasın diyorum