Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Replikalar Hakkında Bilgilenelim

+7
recklesstr
Akif
ofis
TheMidnight
teng
silver
sinansnmz
11 posters
YazarMesaj
sinansnmz

sinansnmz

Replikalar Hakkında Bilgilenelim Empty
MesajKonu: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedÇarş. 2 Mart - 10:53

Öncelikle herkese merhaba forumunuza yeni katıldım Donanimhaber de replika saatlerle alakalı bilgi toplarken Azizim nickli arkadaşımız beni bu foruma yönlendirdi ve bir anda kendimi burda buldum sonrasında baktım ki Bizantolog,Antika_saat gibi saat konusunda baya bilgili isimler var forumda.Yaklaşık 2 haftadır Replika saatleri araştırıyorum bu merağım iş yerinde bir abimizin 150 TL ye Hublot alması ile başladı ve bende daha sonra DH de araştırmaya başladım bu konuyu nedir ne değildir meğersem bilmediğimiz bir çok olayı varmış saatlerin ETA,QuartzChrono gibi sonrasında o 150 TL ye alınan Hublot'un tam bir fiyasko olduğu kanısına vardım buradaki replika konusundaki bütün sayfaları tek tek okuyarak.Okurken bazende baya güldüm pilli Vacheron Constantin koyup bu orjinal mi ? gibi soru soranlar daha sonrasında Antika_Saat'in o Türkçe katili tavırlarıyla Bizantolog'a verdiği cevaplar vs vs guluyor guluyor Tabi bunlar işin sohbet kısmıydı forumda kaynaşmak adına ilk konumu biraz uzun tuttum Sahibinden.com'da şu saati beğenmiştim : http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-watchstore-tag-heuer-chronometer-ceramic-bezel-aaa-grade-tr-tek-43392247/detay/ fakat Azizim'e gösterdiğimde çok adi bir saat olduğunu söyledi ve bende Kuvarsitwatch.com Nurselsaat.com Etawatches.com gibi sitelere baktım forumdada gördüm ki kimisi Kuvarsitten çok memnun kimiside hiç memnun değil gibi şeyler olunca kafamda soru işaretleri oluştu.19 yaşında bir gencim nereden güzel replika alınır sitelerden mi yoksa Kapalıçarşıda güzel yerler varmı ve 250-300 Tllik replikalarda Quartz mı tercih etmeliyim yoksa Kinetik mi ayrıca spor model önerilerinizde bekliyorum ayrıca özellikle Teng hocam senden Smile Fiyat sınırım 250 - 300 arasında değişmektedir şimdiden herkese teşekkür ederim.
silver

silver

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedÇarş. 2 Mart - 11:02

Hocam seni bu işe girişmeden vazgeçirelim,niye replika almak yada replika konusunda araştırma yapmak gibi bir zaman ve maddiyat kaybına girişiyorsun ki...

En son silver tarafından Çarş. 2 Mart - 11:30 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedÇarş. 2 Mart - 11:21

Hocam vallai yazın Nautica kullanıyordum 450 TL para verip aldım bir ton uğraştım sonrasında yok içindeki göstergeler bozuluyor yok kordonu kopar tırı vırı zaten bir ton para ödedim orda sonrada kızdım kardeşime verdim Smile şuan bakma sen öyle 250-300 dediğime sıkı bir pazarlık yaparım şöyle beni 1 2 sene götürsün benim saate bakış açım aksesuar kolumda yoksa gidip 600 700 vericek değilim bu saatten sonra saate yani bende isterim bi Swatch yada Citizen takayım ama beğendigim modeller hep 700 800 TL lik modeller zaten replikayı kimseye hava atma çabasında olduğum için saatlerin tarzlarını beğendiğim ancak o meblayı ödeyemediğim için replika alma olayındayım yoksa liseliler gibi hava atmak gibi bir amacım yok umarım anlatabildim kendimi yardımlarınızı bekliyorum Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedÇarş. 2 Mart - 21:06

Replika işini iyi bilmiyorsanız, ya da sık sık uğrayacak vaktiniz yoksa Kapalıçarşı'dan saat almayın. İyi bir şey düşürmek için gezip dolaşmak lazım. Kapalıçarşı esnafı turistlere sattığı için değerinden daha fazlaya alma ihtimaliniz çok yüksek. Ucuz replika alayım zırt pırt bozulmasın derseniz quartz iyi bir tercih, ama quartz replika için 300 tl çok fazla o fiyatın biraz üstünde eta replikalar var.
Replika adresi bu başlıkta çok yazdım, tekrar tekrar yazmayayım.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedÇarş. 2 Mart - 23:19

teng demiş ki:
Replika işini iyi bilmiyorsanız, ya da sık sık uğrayacak vaktiniz yoksa Kapalıçarşı'dan saat almayın. İyi bir şey düşürmek için gezip dolaşmak lazım. Kapalıçarşı esnafı turistlere sattığı için değerinden daha fazlaya alma ihtimaliniz çok yüksek. Ucuz replika alayım zırt pırt bozulmasın derseniz quartz iyi bir tercih, ama quartz replika için 300 tl çok fazla o fiyatın biraz üstünde eta replikalar var.
Replika adresi bu başlıkta çok yazdım, tekrar tekrar yazmayayım.

Aslında replika işini biliyorum denemez sık sık uğrayacak vaktim var Kapalıçarşıya yakın evim 30dkda ordaym.Amaçta iyi bir şey düşürmek zaten Teng hocam 300 tl den biraz daha fazla verip eta alabilirim açıkcası yani benim amacım kıytırık bir saate çok para vermek değil adam gibi bir saate adam gibi bir para vermek Kapalıçarşıdaki sizin gittiginiz Uğur bey varmış bide meşhur Ahmet bey bunlara yada sizin alışveriş yaptığınız kişilere sizin referansınızla gitmek istiyorum Kuvarsitwatch'dan almak isterim ama elime geldiğinde saati beğenmem gibi bir olay oluşabilir bende sonra onu iade etmek felan uzun iş olduğu için görerek almak ve sizin gibi replikalar hakknda bilgili birisi olan hocamız Teng'den model öneriside almak isterim aradığım özellikleri belirttim teşekkürler Smile
TheMidnight

TheMidnight

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedÇarş. 2 Mart - 23:47

Hep orjinalden yana oldum beğendiğim saatler pahalı olunca ucuz ve alabileceğim saatleri beğenmeye çalıştım Smile

Orjinal olmdımı ben onu bildiğim zaman kolumdaki saat zamanı doğru göstersede sahte zamanlar geçiyor gibi gelir bana...

1 2 sene için bile 300 tl çok , 300 tlye orjinal casio edifice modelleri var bakmanı öneririm dostum onlar hemde evladiyelik...
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 0:41

Hocam tabiki orjinalden yanayım bende kimseyi kandırmak amaçlı almıyorum replikayı sadece modeller hoşuma gittigi için alıyorum Casio Edifice modeli belki bir çok kişi için çok güzel ve kaliteli bir model fakat bana güzel gelmiyor öneriniz için teşekkür ederim zaten ben saati zamanı göstermesi için değil aksesuar için takıyorum yoksa cep telefonumdan tutunda bilgisayarımda her saniye saati görebiliyorum durum bu Smile
TheMidnight

TheMidnight

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 0:58

sinansnmz demiş ki:
Hocam tabiki orjinalden yanayım bende kimseyi kandırmak amaçlı almıyorum replikayı sadece modeller hoşuma gittigi için alıyorum Casio Edifice modeli belki bir çok kişi için çok güzel ve kaliteli bir model fakat bana güzel gelmiyor öneriniz için teşekkür ederim zaten ben saati zamanı göstermesi için değil aksesuar için takıyorum yoksa cep telefonumdan tutunda bilgisayarımda her saniye saati görebiliyorum durum bu Smile

Sakın yanlış anlamayın tabiki kimseyi kandırmak amacınız değil onu kast etmedim asla...

Herkesin düşüncesi tabiki umarım istediğinz gibi bir saat bulursunuz Smile
ofis

ofis

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 1:12

sinansnmz demiş ki:

şanssız bir replika alış verişi yapma olasılığı her zaman var

ama orjinalde böyle bir durum yok 2-3 yıl sonunda satıp daha iyi bir model alma şansınızda orjinal ürünlerde daha kolay olur

300tl civarına orjinal aksesuar alma imkanınızda varken fikrinizi tekrar gözden geçirin derim

ayrıca beğendiğiniz modellerin resmini koyarsanız fiyatı tekrar gözden geçirebiliriz

kronolu bir modeli beğenirseniz eta7750 replikaları 650 tl - 1200tl olan yerler bile var ...

daha sade birşeyler düşünüyorsanız:

uzun lafın kısası günlük rahatça kullanabileceğiniz 150-300 tl arası seikolara doğru yönlendirmeye çalışıyorum Very Happy
silver

silver

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 1:46

al bir seiko monster tamamdır ver ebayden siparisi 270-300 lira civarına 10 gun sonra elinde, ilerde satmak istedin mi hemende satarsın
Akif

Akif

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 6:36

Forumda 200 tl civarında orjinal sıfır Seiko satan arkadaşlar var.

Orient Mako'da makul fiyatlı.

Bence hem kaliteli saatler, hem de yaşına da uygun spor saatler. Takım elbiseyle de takayım diyorsan aynı saatleri çelik kordonla da kullanabilirsin.

Saygılarımla.
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 7:40

Cevaplarınıza baktım arkadaşlar ama sinansnmz bence replica bir saat almazsa hevesi kursağında kalır. Kendine bir replica alma hedefi belirlemiş. Ben de öyleydim. Replica'dan hevesini alınca 2. replica saat alma hedefi gütmüyorsun, orjinal saatlere yöneliyorsun. Ama replicayı elde edene kadar da çabalıyorsun, araştırıyorsun. Yani orjinal saatlere yöneltmektense iyi bir replica modeli ve satan yeri önermek daha iyi bence arkadaşa. Replica'yı aldıktan sonra zaten orjinallere daha çok bakacak, aklına replica gelmeyecek.
Pilli mi, mekanik replica mı? konusunda ben pilli replica alarak tercihimi kullanmıştım. Mekanikte mekanizmadan çok iyi anlamak lazım, kazık yememek için.. Ama pilli alırsan pek bir sorun yaşamazsın, daha uzun ömürlü olur ve saat şaşmaz, bir arıza oldumu daha uygun fiyata en fazla mekanizmasını değiştirtirsin.
Replica aldıktan sonra mekanik keyfini yaşamak için ise bütçe dostu Seiko 5 öneririm. GG'da 130 liradan başlayan otomatik modelleri var ve sapmaları çok düşük.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 8:19

recklesstr demiş ki:
Cevaplarınıza baktım arkadaşlar ama sinansnmz bence replica bir saat almazsa hevesi kursağında kalır. Kendine bir replica alma hedefi belirlemiş. Ben de öyleydim. Replica'dan hevesini alınca 2. replica saat alma hedefi gütmüyorsun, orjinal saatlere yöneliyorsun. Ama replicayı elde edene kadar da çabalıyorsun, araştırıyorsun. Yani orjinal saatlere yöneltmektense iyi bir replica modeli ve satan yeri önermek daha iyi bence arkadaşa. Replica'yı aldıktan sonra zaten orjinallere daha çok bakacak, aklına replica gelmeyecek.
Pilli mi, mekanik replica mı? konusunda ben pilli replica alarak tercihimi kullanmıştım. Mekanikte mekanizmadan çok iyi anlamak lazım, kazık yememek için.. Ama pilli alırsan pek bir sorun yaşamazsın, daha uzun ömürlü olur ve saat şaşmaz, bir arıza oldumu daha uygun fiyata en fazla mekanizmasını değiştirtirsin.
Replica aldıktan sonra mekanik keyfini yaşamak için ise bütçe dostu Seiko 5 öneririm. GG'da 130 liradan başlayan otomatik modelleri var ve sapmaları çok düşük.

Hocam saolun düşüncelerime tercüman oldunuz desem yeri var Very Happy benim replika almamdaki tek amaç paramın bu kadar güzel meblaalı saatlere yetmeyişi yoksa bir dk düşünmez bu saatlerin replikalarını değil orjinallerini alırım yada daha uygun markalar Tissot,Citizen vs vs fakat orjinal markalarda beğendiğim modeller hep orta yada üst sınıf ee tabi hal böyle olunca 700-1000 tl den açılışı yapıyoruz bende bi saate o kadar para vermek istemiyorum sırf aksesuar olarak takacağım için.Recklesstr hocam yani diyorsunuz ki pilli al peki çok çok güvendiğiniz replika şurdan alınır dediğiniz bir yer varmı birde şu saat nasıl ? http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-watchstore-tag-heuer-chronometer-ceramic-bezel-aaa-grade-tr-tek-43392247/detay/
Tabiki ben asla bu parayı vermem sıkı pazarlıkcıyımdır kafadan 200e kapatırım olayı fakat bana kaliteli gelmedi made swiss yazıları felan pek bi ÇİNimsi geldi blublu blublu
Akif

Akif

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 8:57

24 lü ufak kadran SWISS MADE saatlerde kullanılmıyor diye biliyorum.

İllaki replika alacaksan, beğendiğin saatin orjinali ile aynı görünmesine dikkat et. Saati aldıktan sonra, sonradan farkettiğin farklılıklar yüzünden saatten çok hızlı soğursun.

Yinede, 200-300 çok, iki replika fiyatına iyi bir saat alabilirsin.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:03

Akif demiş ki:
24 lü ufak kadran SWISS MADE saatlerde kullanılmıyor diye biliyorum.

İllaki replika alacaksan, beğendiğin saatin orjinali ile aynı görünmesine dikkat et. Saati aldıktan sonra, sonradan farkettiğin farklılıklar yüzünden saatten çok hızlı soğursun.

Yinede, 200-300 çok, iki replika fiyatına iyi bir saat alabilirsin.

Evet hocam hayırlısı ile bir model beğensem orjinali ilede kıyaslayacağım Smile Yani siz diyorsunuz ki bu swiss made değil peki ama bu modeli gerçekten beğenmiştim aslında 200-300 iyi bir saat için pekte pahalı sayılmaz yani şöyle forumda duyduğum fiyatlara göre teşekkürler yorumunuz için Smile
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:08

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Smile
Sitedeki üstadlar bilgi ve tecrübe olarak benim çok üstümdür. Mutlaka çok daha değerli bilgiler vereceklerdir. Ben amatör bir kullanıcı olarak en fazla saatin kadranı, kasa görünümü ve kabaca rotor'unun kalitesini sezebiliyorum. Sizin verdiğiniz linkteki saate baktım ama bende pek kaliteli bir izlenim bırakmadı. Linkteki saat otomatik bir saat, ilan açıklamasını okumadım ama görebildiğim kadarıyla kadran olarak iyi (kadranda 2008 gibi yıl belirtmesi ve limited olması bence eksi, çünkü limited ibareli bir saati inceleyecek kişiler saatin bir kısmında bu ibareyi görürse komik olabilir) ama rotor kısmındaki baskılar ve mürekkebin flu, dağılmış görüntüsü düşük kaliteli olabileceği izlenimi verdi bana. Pilli modelleri pek nete koymuyorlar sanırım, arz-talep meselesi olabilir.
Sizin verdiğiniz linkteki saate benzer bir kadrana ve mekanizmaya sahip bir link vereyim bende. Bence kalite, chrono işleyişi ve yapı olarak benzerler ama fiyat farklı.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-etasaat-tag-heuer-cerrera-calibre-17-a-42939162/detay/
Ben replica saatimi netten satın aldım ama farklı bir satıcıdan. Başımdan geçen bir tamir muhabbeti var, toplamda 1 kere alışverişim oldu, o yüzden pek tecrübesizim bu konuda. O yüzden size şu veya bu kişiden alın diyemiyorum. Sizin istanbul'da bulunmanız sebebiyle yüz yüze pazarlık imkanınız var. Uzun süre araştırın, görerek inceleyin, kararınızı öyle verin. Çok daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:13

Akif bey'in yazdıklarını yeni gördüm. Önemli bir mevzuya değinmiş. Orjinali ile replicated'ı arasında farklar varsa sinir bozucu olabiliyor. Detaycı iseniz moral bozabilir.. O yüzden mümkün olduğunca göstergeleri, kadranı benzer model seçin. Mesela Tag Heuer düşünüyorsanız, Tag'in Official Web sitesinden modellerini inceleyin. Sonra beğendiğiniz modellerle yan yana getirin. O şekilde en orjinale yakın olanı alın.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:20

Recklesstr hocam vallai şu yorum beni saatten soğuttu agliyor : rotor kısmındaki baskılar ve mürekkebin flu, dağılmış görüntüsü düşük kaliteli olabileceği izlenimi verdi bana.Akif bey gerçekten güzel şeyler söyledi tabiki ona dikkat edicem fakat şuan aklımda kesinleşmiş bir model yok aslında model öneriside yapılsa çok çok iyi olacak Smile
Akif

Akif

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:22

Çelik kordon öneririm. Kauçuk, deri çabuk yıpranır aynısından bulamazsın. Orjinal TAG kayış da almayacağına göre.

Forumun 0-500 tl arası saat önerileri kısmını incelediniz mi?
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:27

Hocam çelik kordon saat ne yazıkki pek sevmiyorum desem yeri var ya biraz irice bir adamım bileklerim kalındır yani iyice kaba gösteriyor beni Smile gerekirse aynı satıcıdan yada kapalıçarşıdan alırız kordonu o sıkıntı değil pekte şu önerileri bulamadım bir yardımcı olursanız süper olur Smile
deka

deka

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:30

Bu modelin çapı orijinalde 41mm.olduğu halde 43 mm. denmiş, bu da ayrı bir sıkıntı.Çelik kordon bir daha bulma şansınız olmayacağı için çelik kordon alıp gerekirse sonradan değiştirebilirsiniz,aksi takdirde çelik bulmanız zor olduğu gibi,kendi silikon kayışınıda bulmanız pahalı olabilir.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:35

Deka hocam siz çelik mi alın diyorsunuz yani ? Birde sizde bir saat önerisi ve güzel saat bulabileceğim bir yer önerirseniz çok makbule geçicek konuları okurken bir çok yorumunuzu gördüm replika hakkında
deka

deka

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 9:41

Bana sordunmu olmaz, cevap vermem gerekirse işte sana link demem gerekirse bunu demem lazım, diable http://www.turksaatforumu.com/t2279-satlk-tag-heuer-carrera-replika
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 10:01

sinansnmz demiş ki:
Recklesstr hocam vallai şu yorum beni saatten soğuttu agliyor : rotor kısmındaki baskılar ve mürekkebin flu, dağılmış görüntüsü düşük kaliteli olabileceği izlenimi verdi bana.
Ama senin verdiğin ilandaki resimde görebildiğim kadarıyla rotordaki Swiss Made yazısı resimde aynen böyle gözüküyor : "SWISS MADE". Belki fotoğraftan ya da rotor baskısından da kaynaklanmış olabilir. Resim üzerinden bu kadar yorum yapabiliyorum Smile Sana bu saatten başka saat bakalım.
Replikalar Hakkında Bilgilenelim P5Sni
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 10:08

Deka hocam gerçekten seninle alışveriş yapmak isterdim fakat saat modeli bana uymuyor be çok ağır durmuş Smile Size hayırlı satışlar dilerim saat gerçekten A Kalite.

Recklesstr benimde gözümden kaçmadı değil hocam o yazının o şekilde olması o saatten vazgeçtim belki o modelin başka bir versiyonu olabilir sizdende öneri bekliyorum şu saat sana çok yakışır dostum dediğiniz saat yok mudur be hocam Rolling Eyes
deka

deka

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 10:39

Tamamdır, kolay gelsin.Sonucu bekleriz. ok1
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 10:44

Deka teşekkür ederim hocam sonucu resimlerle paylaşacağım Smile Deka hocam sizin saat şurdan alınır dediğiniz bir yer varmı Kapalıçarşıda iyi bir ustanız felan varsa paylaşırsanız çok iyi olur saolun.
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 11:14

Valla dostum renk seçimini, tercihlerini bilmiyorum ve saat işi tamamen zevk işidir ama senin yaşlarına gidecek saatler şunlar olabilir;

*Silikon kayışlı, kurmalı sade bir model.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-tag-heuer-etasaat-tag-heuer-carrera-calibre-1-29632945/detay

*Metal kayışlı, Otomatik
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-etasaat-tag-heuer-carrera-calibre-16-a-43205503/detay

*Deri kayışlı, Pilli
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-tag-heuer-etasaat-tag-heuer-carrera-a-35940677/detay

Bu saatlere daha sonra farklı kayış kombinasyonları deneyebilirsin. İlla aldığın kayışla devam edecen diye bir şey yok. Silikon kayışlı alırsın daha sonra nato kayış takarsın, ya da metal kayışlıyı daha sonra deriye çevirirsin.
Biraz daha netleştirirsen tam olarak ne istediğini o oranda tavsiyeler da artacaktır. Saat çapı, kadran rengi,marka seçimi gibi.
Bu arada linkleri etadan verdim hep ama en güncel orasını gördüm. Diğerleri biraz daha eski geldi bana model çeşidi olarak.
Benden şimdilik bu kadar.. İyi geceler.. Smile
deka

deka

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 11:38

sinansnmz demiş ki:
Deka teşekkür ederim hocam sonucu resimlerle paylaşacağım Smile Deka hocam sizin saat şurdan alınır dediğiniz bir yer varmı Kapalıçarşıda iyi bir ustanız felan varsa paylaşırsanız çok iyi olur saolun.
Maalesef İstanbul bağlantım hiç olmadığı için o konuda yardımcı olamayacağım, bu konuda tek otorite bence teng'dir.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 23:02

recklesstr demiş ki:
Valla dostum renk seçimini, tercihlerini bilmiyorum ve saat işi tamamen zevk işidir ama senin yaşlarına gidecek saatler şunlar olabilir;

*Silikon kayışlı, kurmalı sade bir model.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-tag-heuer-etasaat-tag-heuer-carrera-calibre-1-29632945/detay

*Metal kayışlı, Otomatik
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-etasaat-tag-heuer-carrera-calibre-16-a-43205503/detay

*Deri kayışlı, Pilli
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-tag-heuer-etasaat-tag-heuer-carrera-a-35940677/detay

Bu saatlere daha sonra farklı kayış kombinasyonları deneyebilirsin. İlla aldığın kayışla devam edecen diye bir şey yok. Silikon kayışlı alırsın daha sonra nato kayış takarsın, ya da metal kayışlıyı daha sonra deriye çevirirsin.
Biraz daha netleştirirsen tam olarak ne istediğini o oranda tavsiyeler da artacaktır. Saat çapı, kadran rengi,marka seçimi gibi.
Bu arada linkleri etadan verdim hep ama en güncel orasını gördüm. Diğerleri biraz daha eski geldi bana model çeşidi olarak.
Benden şimdilik bu kadar.. İyi geceler.. Smile

Hocam şu saati baya beğendim http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-etasaat-tag-heuer-cerrera-calibre-17-a-42939162/detay/ dediğiniz gibi zamanla kayışları değiştiririm nato alırım deri felan alırım silikondan sıkılınca yapılabilir.İsteğim işte bu tarzlarda hem sportif hemde azcıkta olsa ağırlığı olan bir saat saatin genel renkleri siyah olması tercihim kadran olarak marka olarakta IWC Ta Hublot U-Boat modelleri uyabilir daha çok genç işleri yani öneriler için saol hocam çok ilgilendin benimle Smile
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 23:04

deka demiş ki:
sinansnmz demiş ki:
Maalesef İstanbul bağlantım hiç olmadığı için o konuda yardımcı olamayacağım, bu konuda tek otorite bence teng'dir.

Saolun hocam ilgilendiniz sizde baya Teng hocamızdan bağlantıları bekliyoruz bizzat site olarak değilde Kapalıçarşı vs vs gibi yerleri paylaşırsa daha iyi olur tabiki sitede olur ama görüp almak ayrı bir zevk Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPerş. 3 Mart - 23:18

Bence herkesin kendine göre bir saat sevdası var. Bu orijinal de olabilir, replika da olabilir. Ben de replika isteyene replika, orijinal isteyene orijinal tavsiyesi vermeye çalışıyorum. Kendi saat zevkim ve görüşüm ile karıştırmamaya çalışıyorum. Orijinal dediğimiz saatler değerinin birkaç misline kazık gibi satılırken Japon markaları dışında orijinal saat tavsiyesi vermek te biraz güç tabii.
Neticede replika da saat sevdası kapılarından biridir. Saatler evine girecekseniz bu kapıdan da girebilirsiniz.

@sinansnmz
Siz Kapalıçarşı'yı gezerek beğendiğiniz modeli bana yazın. Yardımcı olmaya çalışırım.
sandan

sandan

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedCuma 4 Mart - 0:39

Sn sinansnmz,

Forum sayesinde öğrendiğim kuvarsitten saat aldım. Ben Sn kuvarsitten memnunum. Sitesinde beyendiğim 1:1 panerai otomatik bir replika aldım. Saat gerçekten çok üst düzey bir replika, Galleria Sami den de epey bir incelemiştim. Saatin orjinaline çok yakın bir replika istiyorsan kuvarsit iyi bir seçim olur. Biraz parana kıyıp biraz üst düzey bir replika almanı tavsiye ederim, adileri gerçekten çok sırıtıyor. Birinin kolunda gördüğüm replika ullyse Nardin çok adi görünüyordu. Ben de saatleri çok seviyorum. Buradaki arkadaşların, özellikle Sn watcher in olumlu yorumlarıyla Eta 7750 çelik kordon Bulova saatimi de aldım. Beyaz silikon kayış sevdiğim bir Weber saatim de var. Weber biraz tasarım saat çalışıyor, hepsi 50mm ama bence pilli saat için birazcık pahalı gibi, olay mekanizmadan ziyade tasarımında zaten. Replika olayına deri kayış paneraileri çok sevdiğimden ancak 5000 euro vermek istemediğimden girdim. Gelen saatimde çıkan bir sorunu gayet ilgili bir şekilde çözüp bana tekrar ulaştırdılar. Deri kayışı, çeliği, camı, kadran kalitesi süperdi. Tabii ki replika olduğunu bilmek biraz değişik ancak kalitesinden emin olduğum için günlük kullanımda hiç sıkıntısal bir his duymuyorum. Genel incelemelerimde pilli replikalardaki işçiliğin vasat olduğunu tesbit ettim. Kuvarsitte çok güzel size uyabilecek Hublot vs. var. Mail ile kendisine ulaşıp irtibat kurabilirsiniz. Başka replika siteleriyle alışverişim olmadı.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedCuma 4 Mart - 2:48

sandan demiş ki:
Sn sinansnmz,

Forum sayesinde öğrendiğim kuvarsitten saat aldım. Ben Sn kuvarsitten memnunum. Sitesinde beyendiğim 1:1 panerai otomatik bir replika aldım. Saat gerçekten çok üst düzey bir replika, Galleria Sami den de epey bir incelemiştim. Saatin orjinaline çok yakın bir replika istiyorsan kuvarsit iyi bir seçim olur. Biraz parana kıyıp biraz üst düzey bir replika almanı tavsiye ederim, adileri gerçekten çok sırıtıyor. Birinin kolunda gördüğüm replika ullyse Nardin çok adi görünüyordu. Ben de saatleri çok seviyorum. Buradaki arkadaşların, özellikle Sn watcher in olumlu yorumlarıyla Eta 7750 çelik kordon Bulova saatimi de aldım. Beyaz silikon kayış sevdiğim bir Weber saatim de var. Weber biraz tasarım saat çalışıyor, hepsi 50mm ama bence pilli saat için birazcık pahalı gibi, olay mekanizmadan ziyade tasarımında zaten. Replika olayına deri kayış paneraileri çok sevdiğimden ancak 5000 euro vermek istemediğimden girdim. Gelen saatimde çıkan bir sorunu gayet ilgili bir şekilde çözüp bana tekrar ulaştırdılar. Deri kayışı, çeliği, camı, kadran kalitesi süperdi. Tabii ki replika olduğunu bilmek biraz değişik ancak kalitesinden emin olduğum için günlük kullanımda hiç sıkıntısal bir his duymuyorum. Genel incelemelerimde pilli replikalardaki işçiliğin vasat olduğunu tesbit ettim. Kuvarsitte çok güzel size uyabilecek Hublot vs. var. Mail ile kendisine ulaşıp irtibat kurabilirsiniz. Başka replika siteleriyle alışverişim olmadı.

Hocam iyi günlerde kullanınız saatlerinizi Smile Kuvarsit'den alabilirim aslında fakat görerek almak daha iyi olacaktır gibime geliyor yani ürün gelir içime sinmez geri göndermek felan para iadesiyle uğraşmak istemiyorum açıkcası o yüzden daha çok Kapalıçarşıdan bakıyorum önerileriniz için teşekkürler Smile
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPaz 6 Mart - 11:10

Bugünün pazar olmasını fırsat bilip oturdum pcmin başına gerçi bilişimci olduğum için ne zaman kalkıyorum ki desek daha doğru olur Smile Lafı uzatmayalım gevelemeden bütün Kuvarsitwatch'ı alt üst ettim ve kararımı netleştirdim aşşa yukarı modeller aynı sizin beğeninize sunayım ;
Tag'ın şu modelini beğendim zaten hepsi bu model üzerine ağırlıklı gibi sadece ufak tefek değişiklikler var ben bu saati otomatik değil quartz olarak alacağım bu parayı vermem yani : http://www.kuvarsitwatch.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=31182

Şuda Tag'ın calibre 17 turuncu versiyonu : http://www.kuvarsitwatch.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30157

Yine Tag'ın calibre 17 simsiyah versiyonu :
http://www.kuvarsitwatch.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30284

Buda farklı bir Tag http://www.kuvarsitwatch.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30287

Son olarak birde Hublot var listede : http://www.kuvarsitwatch.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=30498

Sizce hangisi kolda hoş durur tercihleri bekliyorum tabiki herkesin beğenisi farklıdır ama genel bi odaklama yaparsak daha iyi olucaktır teşekkürler Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPaz 6 Mart - 11:17

Bence Hublot..
watcher
Admin
watcher

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPaz 6 Mart - 21:37

Bence de hublot, ben bir tane almistim ve cok keyifli bir saatti...
Ama quartz degil de mekanik olanini tavsiye ederim
http://www.turksaatforumu.com
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPtsi 7 Mart - 0:39

watcher demiş ki:
Bence de hublot, ben bir tane almistim ve cok keyifli bir saatti...
Ama quartz degil de mekanik olanini tavsiye ederim

Hocam üstad Teng ve Azizim Quartz almamı önerdi daha sorunsuz bir saat için birde bu saat benim için sadece bir heves olayı çok para vermek istemiyorum bundan sora orjinal bir saat alıcağım bu sadece heves gidermek için olacak Smile Tavsiyeler için teşekkür ederim
recklesstr

recklesstr

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPtsi 7 Mart - 7:15

Ben Tag Heuer calibre 16'dan, yani ilk linkteki saatten yana oyumu kullanacağım. Ki kendim de calibre 16 kullanıyorum ve görenler çok beğeniyor. Hublot da güzel ama tarz olarak Futuristik bir tarzı var (Burada kişisel zevk devreye giriyor).
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedPtsi 7 Mart - 10:27

Evet uzun süren kararlar doğrultusunda şu saati almaya karar verdim.
http://www.kuvarsitwatch.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=31182
Fakat saat otomatik eta 7750 olduğu için çok pahalı bunun MIYOTA OS20 QUARTZCHRONO olanını yaptırmak istiyorum yani aynı kasa aynı kordon fakat sadece iç takım OS20 olacak sizce OS20 iyi midir ? Bakalım kuvarsite mesaj attım cevap bekiyorum sizdende cevap bekliyorum Smile
teng

teng

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedSalı 8 Mart - 1:35

Sorun çıkarmaz.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedSalı 8 Mart - 1:54

Teşekkürler Teng hocam bakalım cevap bekliyorum Kuvarsitten aynı kasa aynı kordon os20 yaparsa satın alıcam yok yapamam derse Hublot'a kesin geri dönüş yapıcam sizleride çok uğraştırdım fakat bu sayede artık bende Turksaatforumu ailesine katılmış oldum saati aldım diye hevesim asla geçmedi aksine burdaki saatleri görüp verebileceğim fiyatlar dahilinde başka saatlar almak yada alamadığım saatlere forum aracılığıyla bakmayı tercih edeceğiz Smile
deka

deka

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedSalı 8 Mart - 3:25

Şimdiden hayırlı olsun diyelim,devamını bekleriz.
sinansnmz

sinansnmz

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedSalı 8 Mart - 3:28

Deka saolasın hocam teşekkür ettim çok ilgilendin sende döndüm dolaştım Kuvarsitten aldım devamınıda göreceğiz fakat bundan sonraki en orjinalinden bir tissot felan olabilir hevesimi aldığımda 600 700 Tl verip alıcam kalite bişiler Smile
HalitMurat

HalitMurat

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedÇarş. 4 Mayıs - 21:35

Helal olsun arkadaşlar, bir çok foruma üyeyim ama bu kadar yardımlaşma ve destek gerçekten çok az yerde var.

hele ki replika gibi saat forumlarının en sevilmeyen konularından birinde bile herkes kompleksizce ve içten şekilde arkadaşa yardımcı olmuş,

tek tek her birinizi kutluyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum; henüz yüz yüze görüşmemiş olsak da bu zihniyette insanlala aynı platformda olmaktan gurur duyuyorum.

teşekkürler Smile

saat de hayırlı olsun ayrıca Very Happy
teng

teng

MesajKonu: Geri: Replikalar Hakkında Bilgilenelim   Replikalar Hakkında Bilgilenelim Icon_minipostedCuma 6 Mayıs - 10:17

by

Replikalar Hakkında Bilgilenelim
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» bu replikalar işe yarar mı arkadaşlar/ fiyat-kalite karşılaştırması..?
» AR Kaplama Hakkında
» Distribütörlük hakkında
» Fossil hakkında...
» kuvaristtwatch hakkinda