Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Seiko SNAD87P1

+7
u3kagitci
watcher
deka
sifujack
monster
zavarra
ahmetcan44
11 posters
YazarMesaj
ahmetcan44

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedPerş. 10 Mart - 10:14

Seiko SNAD87P1 224807032011287
Seiko SNAD87P1 332707032011288
Seiko SNAD87P1 940907032011289
Seiko SNAD87P1 477007032011290
Seiko SNAD87P1 351307032011291

Arkadaşlar fotoğraf makinesi yanımda olmadığı için telefona yüklendim, görüntüler de epeyce kötü ama idare edin (: Yarın akşama doğru düzgün birkaç fotoğraf ve video koymaya çalışacağım.

Saatle ilgili ilk izlenimlerim ise beklentilerimin çok çok üstünde bir model olduğu. Biraz hafif kalacak diye düşünüyordum çelik modellere oranla ama gayet oturaklı. Taktığımda şaşkınlığımı gizleyemedim. Duruşu çok çok iyi, daha sportif bir görüntü olamazdı sanırım benim hayal ettiğimle kıyaslandığında. Hardlex camın herhangi bir rahatsızlığını görmedim, tüm açılardan rahat bir görüş sağlıyor. Bezel yarı mat. Ben onu da mat olarak düşünmüştüm, böyle beklediğimden de şık bir görüntü oluşturmuş durumda. Saatin fonksiyonlarını pek kurcalamadım. En kısa zamanda kılavuzu kurcalamayı düşünüyorum. Üstteki düğmeye bastığımda 0,2 saniye aralıklarla çalışmaya başlıyor kronometre. Aynı düğmeyle durdurup alttaki düğmeye bastığınızda saniye sıfırlanıyor. O sırada kronolar normal saat görevini görmeye devam ediyor. Alttaki krono alarm ve aynı zamanda akrep görevi görüyor. Üstteki ise yelkovan olarak konumlandırılmış. Diğer fonksiyonlar çalışırken, bu şekilde saatin işleyişini görebiliyorsunuz.

Metal kısımlar iyon kaplama oluyor bildiğim kadarıyla ve çok çok şık. Kronoları metalik gri olan ve metal kısımları çelik görünümlü bir ikizi vardı bu saatin, onu da düşünmüştüm ama iyi ki almamışım diyorum çünkü şu haliyle gördüğüm en sportif duruşlu saatlerden biri. Fosforu da kendimce test ettim. LED fener vardı, 15-20 saniye tuttuktan sonra karanlık bir odaya gittim. Uçuk yeşil renklerde ve şu ana kadar gördüklerim içinde vasatın biraz altında diyebilirim. Tabi net biçimde seçiliyor saatin kaç olduğu. Bu açıdan da hiçbir şikayetim yok. Beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.

Saat araştırmaya ilk başladığım dönemlerde kauçuk kordonlara karşı önyargılıydım. Küçükken kullandığım kauçuk kordonlar her ay kopar, yırtılırlardı. Gerçek bir saatte bu kadar endişelenmeye gerek olmadığını gördüm. Takarken ister istemez büküyorsunuz ama bükerken endişe etmedim (: Birkaç bükmeyle şeklinin değişmeyeceği belliydi. Kayışın kasaya yakın kısımlarının dörtgen şeklillerle bezenmesi de saatin spor duruşunun tamamlayıcı unsurlarının başında geliyor. İyon kaplama olmayan tek kısım arka kapak. Ters şekilde takılmıştı. 10 Bar Stainless Steel ve Movement Japan 7T62-0KG0 ibareleri mevcut. Hemen üstüne de seri numarası konumlandırılmış.

Ölçme fırsatım olmadı ama kasanın kalınlığı tahminimce 11-12 milimetre. Alt taraftaki 6-7 milimetrelik kısım iyon kaplama paslanmaz çelik ve yukarıda kalan kısım sert kauçuk. Düğmeler de iyon kaplama. Üstteki düğmedeki tıklama hissiyatı belirgin. Alttaki biraz daha yumuşak. Tepe düğmesi ise üç farklı konuma sahip olabiliyor. Normal konum, ilk tık ve ikinci tık şeklinde. İlk tıkta tarih, ikinci tıkta ise saati ayarlayabiliyorsunuz. Kullanımında bir rahatsızlık görmedim. Ayarlar rahatça yapılabiliyor. Takimetreyi denemedim. Şimdilik değinmiyorum.

Telefonumdan daha ağır. 110-120 gramlık bir ağırlık diye tahmin ediyorum. Sadece tahmin tabi. Ölçme şansım yok şimdilik. Kitapçığın içinde de görmedim. Bu arada kitapçıkları da gördünüz, iki adet; garanti ve kılavuz. Kılavuzun en arkasında küçük bir cüzdan içinde garanti kartı var. Fashion-Jewelery-Watches-online.com'un kaşesi mevcut. Gerekli kısımlar doldurulmuş.

Paketleme ise olumsuz tek noktaydı. Kutu haliyle ezilmiş. Tabii ki ezilecek ama ince bir kutuydu. Açtığımda içinden bir kutu daha çıksın diye bekledim ama saatin 2-3 kat kuşe kağıda sarılmış olduğunu gördüm. Yanında da kitapçıklar vardı. 5 dolar daha verip hediye kutusu ile alabiliyorsunuz ama ben kendi kutusu yeterli diye düşündüğümden tercih etmemiştim. Sanırım 5 dolar daha verip o kutuyu almak en iyisi. Saat sapasağlam elime ulaştı ama PTT görevlilerini düşününce şanslı olduğumu da hissetmedim değil (:

Saati www.skywatches.com.sg üzerinden sipariş ettim. Saat İsveç üzerinden gönderildi ve 1 haftada Türkiye'ye giriş yaptı. 3-4 gün sonra da elime ulaştı. Takipli kargo ile tam olarak 189 dolara mal oldu. O zamanki kurla 300 lira ediyordu. Siteyi herkese tavsiye ederim. PayPal ile ödeme seçeneği var. Aynı satıcının (Adrian Low) 3 farklı rumuzla (saatlerin sınıflarına göre; Speedwatches, watches59 ve skynet_sg) Ebay üzerinden de satış yaptığını ekleyeyim. Komisyon ödemek istemiyorsanız kendi sitesini seçmek en mantıklı seçenek.

Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım arkadaşlar. Detaylı fotoğraflar ve video için yarın akşamı bekleyin (:
zavarra

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedPerş. 10 Mart - 10:54

Öncelikle saatin hayırlı olsun.

Saat söylediğiniz gibi spor ve gayet şık duruyor.

Adamın kendi sitesinden iyi cesaret edip almışsınız, bunun için de sizi ayrıca tebrik etmek lazım...
monster

monster

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedPerş. 10 Mart - 11:01

güle güle kullan saatin renkleri harika
ama kaplamaya dikkat etmek lazım
iyon kaplama hangi marka hangi kalitede olursa olsun çizilmeye elverişlidir
sifujack

sifujack

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedPerş. 10 Mart - 11:37

rengini ve şeklini beğendiğim saat,güle güle kullanın
ahmetcan44

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedPerş. 10 Mart - 12:00

Teşekkür ederim arkadaşlar, daha iyileri sizin olsun.

Türkiye'de Seiko fiyatları o kadar şişikti ki, sonunda gözümü karartıp yurtdışına yöneldim. İyiki de yönelmişim diyorum, çünkü bu saati almasaydım, Türkiye'de istediğim Citizen Eco Drive modellerini bulamamanın verdiği bıkkınlıkla gidip Chronotech gibi markalara yönelecektim. Seiko hayaldi biraz 300-350 lira bütçeyle. Bu ve benzeri siteleri keşfedince direkten döndüğümü gördüm. Şimdi mutluyum (:

Kinetic Direct Drive'ın, hatta tüm Kinetic'lerin, tıpkı Eco Drive gibi, otomatiklere yeğlenmeyecek mekanizmalar olmaları nedeniyle şu anda aklımdaki Sportura modelini listemden çıkarıp çıkarmamakta kararsız kaldım. Sportura SRG005P2 modeline tutulmuş vaziyetteyim. SNA481P1 hastalığım vardı, bunu görünce vazgeçmiştim. Bu tarz saatlerin otomatikleri olmuyor. En azından 500 liraya kadarki bantta yok. O yüzden bundan sonraki modelim de Quartz olabilir.

Tabi yeşil akrep-yelkovanlı bir Orient Racing Skeleton'ı da gözüme kestirebilirim. Biraz da olsa beğenebildiğim tek otomatik model oldu şu ana kadar.

Hepinize tekrar teşekkürler.
deka

deka

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedPerş. 10 Mart - 20:57

Saatiniz hayırlı olsun,devamını, mekanik bir saatden yana bekleriz, tabi tercih sizin.
watcher
Admin
watcher

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedPerş. 10 Mart - 21:24

Hayirli olsun, cok guzel ve detayli bir inceleme yapmissiniz, tesekkur ederiz.
http://www.turksaatforumu.com
u3kagitci

u3kagitci

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedCuma 11 Mart - 1:18

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle Smile Umarım 1 mekanik saat edinirsiniz Smile
recklesstr

recklesstr

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedCuma 11 Mart - 6:58

Renk uyumu çok hoş saatin. Mavi-siyah ve beyaz iyi bir harmoni oluşturmuş. Güle güle kullanın..
ahmetcan44

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedCuma 11 Mart - 7:18

Teşekkür ederim arkadaşlar Smile
burbank

burbank

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedCuma 11 Mart - 8:02

Hayırlı olsun, çok güzel saat. İnceleme de güzel olmuş.

Saatinin daha yakından kolda çekimini "Quartz Saatlerimiz" bölümüne de bekleriz.
asiruh2009

asiruh2009

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedCuma 11 Mart - 23:02

hayırlı olsun ...
ahmetcan44

Seiko SNAD87P1 Empty
MesajKonu: Geri: Seiko SNAD87P1   Seiko SNAD87P1 Icon_minipostedC.tesi 12 Mart - 0:54

Arkadaşlar saatin güncel fotoğraflarını koyma fırsatı buldum sonunda. Karanlık ortamda çekim nasıl yapılır bilmiyorum, o yüzden fosforla ilgili kısım yok. Eğer bir arkadaş anlatırsa onu da çekip koyabilirim. Bir tane denedim, onu da ekledim. İlk mesajı değiştirme seçeneği yok sanırım, buraya koyuyorum;