| Seiko SNAD87P1 | |
|
+7u3kagitci watcher deka sifujack monster zavarra ahmetcan44 11 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
ahmetcan44
| Konu: Seiko SNAD87P1 Perş. 10 Mart - 10:14 | |
| Arkadaşlar fotoğraf makinesi yanımda olmadığı için telefona yüklendim, görüntüler de epeyce kötü ama idare edin (: Yarın akşama doğru düzgün birkaç fotoğraf ve video koymaya çalışacağım. Saatle ilgili ilk izlenimlerim ise beklentilerimin çok çok üstünde bir model olduğu. Biraz hafif kalacak diye düşünüyordum çelik modellere oranla ama gayet oturaklı. Taktığımda şaşkınlığımı gizleyemedim. Duruşu çok çok iyi, daha sportif bir görüntü olamazdı sanırım benim hayal ettiğimle kıyaslandığında. Hardlex camın herhangi bir rahatsızlığını görmedim, tüm açılardan rahat bir görüş sağlıyor. Bezel yarı mat. Ben onu da mat olarak düşünmüştüm, böyle beklediğimden de şık bir görüntü oluşturmuş durumda. Saatin fonksiyonlarını pek kurcalamadım. En kısa zamanda kılavuzu kurcalamayı düşünüyorum. Üstteki düğmeye bastığımda 0,2 saniye aralıklarla çalışmaya başlıyor kronometre. Aynı düğmeyle durdurup alttaki düğmeye bastığınızda saniye sıfırlanıyor. O sırada kronolar normal saat görevini görmeye devam ediyor. Alttaki krono alarm ve aynı zamanda akrep görevi görüyor. Üstteki ise yelkovan olarak konumlandırılmış. Diğer fonksiyonlar çalışırken, bu şekilde saatin işleyişini görebiliyorsunuz. Metal kısımlar iyon kaplama oluyor bildiğim kadarıyla ve çok çok şık. Kronoları metalik gri olan ve metal kısımları çelik görünümlü bir ikizi vardı bu saatin, onu da düşünmüştüm ama iyi ki almamışım diyorum çünkü şu haliyle gördüğüm en sportif duruşlu saatlerden biri. Fosforu da kendimce test ettim. LED fener vardı, 15-20 saniye tuttuktan sonra karanlık bir odaya gittim. Uçuk yeşil renklerde ve şu ana kadar gördüklerim içinde vasatın biraz altında diyebilirim. Tabi net biçimde seçiliyor saatin kaç olduğu. Bu açıdan da hiçbir şikayetim yok. Beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Saat araştırmaya ilk başladığım dönemlerde kauçuk kordonlara karşı önyargılıydım. Küçükken kullandığım kauçuk kordonlar her ay kopar, yırtılırlardı. Gerçek bir saatte bu kadar endişelenmeye gerek olmadığını gördüm. Takarken ister istemez büküyorsunuz ama bükerken endişe etmedim (: Birkaç bükmeyle şeklinin değişmeyeceği belliydi. Kayışın kasaya yakın kısımlarının dörtgen şeklillerle bezenmesi de saatin spor duruşunun tamamlayıcı unsurlarının başında geliyor. İyon kaplama olmayan tek kısım arka kapak. Ters şekilde takılmıştı. 10 Bar Stainless Steel ve Movement Japan 7T62-0KG0 ibareleri mevcut. Hemen üstüne de seri numarası konumlandırılmış. Ölçme fırsatım olmadı ama kasanın kalınlığı tahminimce 11-12 milimetre. Alt taraftaki 6-7 milimetrelik kısım iyon kaplama paslanmaz çelik ve yukarıda kalan kısım sert kauçuk. Düğmeler de iyon kaplama. Üstteki düğmedeki tıklama hissiyatı belirgin. Alttaki biraz daha yumuşak. Tepe düğmesi ise üç farklı konuma sahip olabiliyor. Normal konum, ilk tık ve ikinci tık şeklinde. İlk tıkta tarih, ikinci tıkta ise saati ayarlayabiliyorsunuz. Kullanımında bir rahatsızlık görmedim. Ayarlar rahatça yapılabiliyor. Takimetreyi denemedim. Şimdilik değinmiyorum. Telefonumdan daha ağır. 110-120 gramlık bir ağırlık diye tahmin ediyorum. Sadece tahmin tabi. Ölçme şansım yok şimdilik. Kitapçığın içinde de görmedim. Bu arada kitapçıkları da gördünüz, iki adet; garanti ve kılavuz. Kılavuzun en arkasında küçük bir cüzdan içinde garanti kartı var. Fashion-Jewelery-Watches-online.com'un kaşesi mevcut. Gerekli kısımlar doldurulmuş. Paketleme ise olumsuz tek noktaydı. Kutu haliyle ezilmiş. Tabii ki ezilecek ama ince bir kutuydu. Açtığımda içinden bir kutu daha çıksın diye bekledim ama saatin 2-3 kat kuşe kağıda sarılmış olduğunu gördüm. Yanında da kitapçıklar vardı. 5 dolar daha verip hediye kutusu ile alabiliyorsunuz ama ben kendi kutusu yeterli diye düşündüğümden tercih etmemiştim. Sanırım 5 dolar daha verip o kutuyu almak en iyisi. Saat sapasağlam elime ulaştı ama PTT görevlilerini düşününce şanslı olduğumu da hissetmedim değil (: Saati www.skywatches.com.sg üzerinden sipariş ettim. Saat İsveç üzerinden gönderildi ve 1 haftada Türkiye'ye giriş yaptı. 3-4 gün sonra da elime ulaştı. Takipli kargo ile tam olarak 189 dolara mal oldu. O zamanki kurla 300 lira ediyordu. Siteyi herkese tavsiye ederim. PayPal ile ödeme seçeneği var. Aynı satıcının (Adrian Low) 3 farklı rumuzla (saatlerin sınıflarına göre; Speedwatches, watches59 ve skynet_sg) Ebay üzerinden de satış yaptığını ekleyeyim. Komisyon ödemek istemiyorsanız kendi sitesini seçmek en mantıklı seçenek. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım arkadaşlar. Detaylı fotoğraflar ve video için yarın akşamı bekleyin (: | |
|
| |
zavarra
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Perş. 10 Mart - 10:54 | |
| Öncelikle saatin hayırlı olsun.
Saat söylediğiniz gibi spor ve gayet şık duruyor.
Adamın kendi sitesinden iyi cesaret edip almışsınız, bunun için de sizi ayrıca tebrik etmek lazım... | |
|
| |
monster
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Perş. 10 Mart - 11:01 | |
| güle güle kullan saatin renkleri harika ama kaplamaya dikkat etmek lazım iyon kaplama hangi marka hangi kalitede olursa olsun çizilmeye elverişlidir | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Perş. 10 Mart - 11:37 | |
| rengini ve şeklini beğendiğim saat,güle güle kullanın | |
|
| |
ahmetcan44
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Perş. 10 Mart - 12:00 | |
| Teşekkür ederim arkadaşlar, daha iyileri sizin olsun.
Türkiye'de Seiko fiyatları o kadar şişikti ki, sonunda gözümü karartıp yurtdışına yöneldim. İyiki de yönelmişim diyorum, çünkü bu saati almasaydım, Türkiye'de istediğim Citizen Eco Drive modellerini bulamamanın verdiği bıkkınlıkla gidip Chronotech gibi markalara yönelecektim. Seiko hayaldi biraz 300-350 lira bütçeyle. Bu ve benzeri siteleri keşfedince direkten döndüğümü gördüm. Şimdi mutluyum (:
Kinetic Direct Drive'ın, hatta tüm Kinetic'lerin, tıpkı Eco Drive gibi, otomatiklere yeğlenmeyecek mekanizmalar olmaları nedeniyle şu anda aklımdaki Sportura modelini listemden çıkarıp çıkarmamakta kararsız kaldım. Sportura SRG005P2 modeline tutulmuş vaziyetteyim. SNA481P1 hastalığım vardı, bunu görünce vazgeçmiştim. Bu tarz saatlerin otomatikleri olmuyor. En azından 500 liraya kadarki bantta yok. O yüzden bundan sonraki modelim de Quartz olabilir.
Tabi yeşil akrep-yelkovanlı bir Orient Racing Skeleton'ı da gözüme kestirebilirim. Biraz da olsa beğenebildiğim tek otomatik model oldu şu ana kadar.
Hepinize tekrar teşekkürler. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Perş. 10 Mart - 20:57 | |
| Saatiniz hayırlı olsun,devamını, mekanik bir saatden yana bekleriz, tabi tercih sizin. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Perş. 10 Mart - 21:24 | |
| Hayirli olsun, cok guzel ve detayli bir inceleme yapmissiniz, tesekkur ederiz. | |
|
| |
u3kagitci
Mesaj Sayısı : 109 Kayıt tarihi : 21/02/11 Yaş : 40 Nerden : Eskişehir & İzmir
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Cuma 11 Mart - 1:18 | |
| İyi günlerde kullanmanız dileğiyle Umarım 1 mekanik saat edinirsiniz | |
|
| |
recklesstr
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Cuma 11 Mart - 6:58 | |
| Renk uyumu çok hoş saatin. Mavi-siyah ve beyaz iyi bir harmoni oluşturmuş. Güle güle kullanın.. | |
|
| |
ahmetcan44
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Cuma 11 Mart - 7:18 | |
| Teşekkür ederim arkadaşlar | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Cuma 11 Mart - 8:02 | |
| Hayırlı olsun, çok güzel saat. İnceleme de güzel olmuş.
Saatinin daha yakından kolda çekimini "Quartz Saatlerimiz" bölümüne de bekleriz. | |
|
| |
asiruh2009
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Cuma 11 Mart - 23:02 | |
| | |
|
| |
ahmetcan44
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 C.tesi 12 Mart - 0:54 | |
| | |
|
| |
u3kagitci
Mesaj Sayısı : 109 Kayıt tarihi : 21/02/11 Yaş : 40 Nerden : Eskişehir & İzmir
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 C.tesi 12 Mart - 9:28 | |
| iyi günlerde kullanın gayet hoş bir görünümü war video yu da baya uğraşmıssınız | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 C.tesi 12 Mart - 11:01 | |
| (jay jay) ahmetcan44 saatinizi çok beğendim, bendeki Edifice olmasaydı düşünürdüm kesinlikle. Özellikle kolda duruşu hoşuma gitti. Saat ben buradayım diyor. İyi günlerde kullanın. | |
|
| |
ahmetcan44
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 C.tesi 12 Mart - 16:52 | |
| Teşekür ederim arkadaşlar (: Deniz-KSK, nereden anladın hemen de ya | |
|
| |
burbank
| |
| |
burbank
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Paz 13 Mart - 1:11 | |
| Jay jay, Video kendi çekimin mi? Eğer öyleyse çaban için teşekkürler. İlk defa bizden bir saat video incelemesi izledim Birşey soracağaım. Saatin kauçuk kayışının koldaki hissi nasıl. Seiko'ların bazı diver modellerinin kauçuk kayışları bilekte rahatlık hissi vermiyor. Bu sanki rahat gibi duruyor ama. Bir de saatin kronometre saniyesi 1/5 saniyeyi ölçtüğü için 18000 vph'lik mekanik saat gibi dönüyor. Bazen normalde de kronometreyi çalışır vaziyette tutup bu görüntü izlenebilir. | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Paz 13 Mart - 2:43 | |
| Saniyesi benimde hoşuma gitti, gün içerisinde krono çalışır vaziyette bırakılsa otomatik etkisi yaratır etrafta. Tabiki bilenler hemen anlar, o ayrı bir mevzu Benim 5 serisi bile 2 kişinin dikkatini çekmişti akan kol yüzünden Burada da vakit geçireceğim artık, diğer tarafa (DH değil, öteki) satış bölümü harici girmiyorum. | |
|
| |
ahmetcan44
| Konu: Geri: Seiko SNAD87P1 Paz 13 Mart - 4:02 | |
| Fotoğraflar ve video bana aittir arkadaşlar (: Türkçe açıklamasını da yaptım alt tarafta videoda. Dileyenler için site reklamı bile yaparız Farklı forumlara verdiğim için bilerek yapmadım tabi. Ben biraz heybetli saatlerden hoşlanırım ama spor duruş olacak kesinlikle. Dikkat etmişsinizdir, bileğim ve ellerim küçük biraz. Böyle bileği sarıp sarmalayan şeyler beni boğar. O yüzden bileğime yapışık değil de, biraz büyükçe ve rahat bir şeyler olsun istedim. Tepeyle beraber 48 milimetre saatin çapı. 45 milimetresi de kasaya ait. Hani daha rahat bir saat olamazdı diye düşünüyorum. Saati görmek için kasılmıyorum, bilek hareketlerimde sıkıntı yok. Kauçuğun en güzel tarafı da bileğinize ağda yapmaması. Çelik kordonlardan nefret etmemin sebebi de temelde bu. Bildiğiniz acıtıyor, ağdalıyor o bölgeyi yer yer. 12-13 senedir saat takmayan biri için koldaki 100 küsür gram ilk zamanlar hissedilir oluyor ama sonradan alışıyorsunuz. Deri kayış takıntımdan kurtulduğum için seviniyorum. Rahatlığı sevenlere tavsiye ederim kesinlikle. Bileği kesen, acıtan bir tarafı da yok ayrıca. Bu da önemli. Saatte 7T62 mekanizma var. Mekanizmanın adını hatırlamıyorum (7T92 olabilir) ama saniyenin 1/100'ünü ölçen bir üst modeli var. Dediğiniz şey tam olarak onda mevcut. Mekanik görünümlü oluyor kronometresi çalıştığında (: Pili çabuk tüketeceği için kronometreyi açık bırakma işin girmiyorum Not: 7T92 1/100 ama o öyle mekanik gibi değilmiş ama öyle bir mekanizma vardı diye aklımda kalmış. İnsanların ince kolun dönmemesine tepkileri hep aynı; "pili mi bitmiş ki bunun? pil alsana ucuz zaten". Daha anlatmadan bu diyaloğu yaşıyoruz. Küçük saniye kolunun işlediğini görmüyorlar, alışık değiller. Saatte denemediğim tek fonksiyon takimetre. Onu da bi' ara deneyeceğim vakit bulunca. En zoru o görünüyor şimdilik. | |
|
| |
| Seiko SNAD87P1 | |
|