| Stovard Jurgenson | |
|
+4Valjoux GAREZ watcher Ucnuyo 8 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
Ucnuyo
| Konu: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 1:44 | |
| Yazıldığına göre bu marka 1996'da Almanya'da tasarım okumuş, Frankfurt'ta hisse senedi uzmanı olan bir Malatyalı Türk İbrahim Ökten'ce kurulmuş. (http://www.longislandwatch.com/SJ/About_Stovard_Jurgenson.htm)
Markanın adı Ökten'nin İsveç'li eşinin ailesinden geliyormuş ve Osmanlı sarayına saat satarlarmış. Yersen; öykü böyle.
Bu saat markasının resmi ağ sitesini bilen var mı? Saatleri ucuzlukta. Bu genelde o markanın topu attığının belirtisi de olabilir. Olmayabilir de. Kullandığı düzenekler genelde kötü gözükmüyor. ETA'nın iyi düzenekleri gibi.
Adında Jurgenson geçen başka pahalı/tanınmış markalarla karıştırılmasın... Selamlar.
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 2:53 | |
| Merhaba, Ibrahim hakkinda yazdiklariniz dogru seyler, oyku de dogru. Resmi sitesi yok, ibrahim artik bu markayi ve diger markasi olan packard saatleri uretmiyor ama konusunda cok uzman bir kisi. Bizim Hezarfen modelimizin yapiminda cok emegi gecti. Su anda Izmirde yasiyor ve lumtech gibi bazi taninmis markalara tasarimdan parca uretim ve satisina kadar servis veriyor. En son bize teklif ettigi, turk hava kuvvetleri 100. yil anisina saat modelini simdi lumtech almis ve koleksiyonuna katmis.
Ibrahim ayni zamanda forumumuzda da uyedir.
| |
|
| |
Ucnuyo
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 3:01 | |
| Merhabalar, İlginç. Demek gerçekten marka ve öyküsü doğruymuş. Sürmemesi yazık. Belki de daha önce burada tartışılmış konulardan biriydi kusura bakmayın daha arama işlevini öğrenemedim sitede. Selamlar. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 3:09 | |
| Rica ederim ne kusuru, hep beraber bilgilerimizi paylasiyoruz Markalar halen Ibrahime ait ama saat dunyasinda musterilerinden ciddi kaziklar yemis ve artik aracilara bitmis saat satmiyor, makine uretimi de dahil daha profesyonel bir calisma yapiyor. Gecmiste urettigi saatler ise kalite/fiyat performansi acisindan bence en uygun saatlerden birkacidir. Konu daha once forumda hic tartisilmamisti | |
|
| |
Ucnuyo
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 3:26 | |
| Doğrusu yazık olmuş. Kendimi bu konuda uzman birisi ile karşılaştırma izlenimi verme riskini göze alarak söyleyeyim; sanırım hepimizin içinde bir ara kendi markamızı oluşturma düşü yatıyor. Bu -en azından benim gibiler için- yemek yapmayı ve yemeyi sevdiği için aslında bambaşka birşey olan lokanta açma yanlışına düşmek gibi birşey gerçekte. Saat sevmek, yapmak ile alımsatım işleri çok değişik şeyler olmalı. Kişinin aklından "hiç olmazsa markayı, siteyi korusaymış" diye geçiyor - çünkü sonuçta bir marka yaratılmış- ancak, doğal olarak herşey dışarıdan göründüğü denli basit olmayabilir. Selamlar.
| |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 3:36 | |
| Markalar halen var ama simdilik uretim yapmiyor, Pesin para ile alici olussa yeniden uretim yaparim diyor (su anda kendisiyle skyp ile sohbet ediyoruz ) | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 3:38 | |
| Marka olusturmak, sadece marka patentini almak icin ilk masraf olarak 5bin€ civari bir parayi gozden cikarmak gerekiyor. | |
|
| |
Ucnuyo
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 5:00 | |
| O kadar saat üretildiğine göre marka zaten kaydettirilmiş olmalı (eğer benim bilmediğim yıllık ödemeler yoksa). Hiç olmazsa bir web sitesi ile marka park edilseymiş keşke. Sonuçta yaratılan izlenim önemli. Peşin para konusuna gelince; toptan alımsatım işlerinde ve üstelik o kadar çok markanın olduğu bir alanda küçük markalardan birisi olarak tümüyle peşin para karşılığı satış pek gerçekçi gelmedi bana. Bu da aslında bu işlerin ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Herşey pazarlamada başlıyor ve bitiyor. Özellikle küçük marka olarak çok özel bir niş bulunması (eğer kaldıysa) ve oraya yönelik pazarlama yapılması gerekiyor. Pazarlama da çok iyi planlama ve seçilen nişe uyan para gerektiriyor. Ancak o zaman istek yaratıldığında piyasaya "karşılığında ödemesi alınabilecek" mal verebilme gücü oluşabilir. Aslında hiç kuşkum yok İbrahim ben bizim gibi dışarıdan gazel okuyanların aklına gelen bu temel şeyleri zaten yapmıştır da, sorun o zaman da herşey doğru gidecek diye güvence yok. Karmaşık işler. Belki de, yalnızca saat biriktirmek ve arada sırada ağda tek tük saat satmak daha uygun bu durumda en azından benim gibiler için Belki birgün biryerlerden para kazanırsam kendi markamı yaratırım. Para kazanmak değil, bir uğraş olsun diye | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 8:05 | |
| Bu dediklerinizin hepsini zaten uygulamis ama biraz da bizim forum saati yaparken yasadigimiz stresi onlarca model uretmeye baslayinca bunun onlarca kati yuksek stres yasamis olmali ve bunun getirisinin su anda yaptigi isten daha kucuk ve daha riskli oldugunu gormus olmali. Forum icin saat uretimi ile ilgilenmeye basladigimdan beri bu dunyanin ne kadar kucuk, kaypak ve kaygan bir zeminde oldugunu ve bu piyasada is yapan kisilerin cok buyuk bir bolumunun kazanclarini hirsizlik mertebesine yukselttiklerini, bir olcude kibar dolandiricilar olduklarini gordum.
Adama isvicre uretimi kadranci diye gidiyorsunuz, adam size isvicrede urettigini soyluyor, makineleri, kucuk bir fabrikasi vs var ama adam sizin kadranlarinizi çinde yaptiriyor, sizin çin'den alabileceginizin on katina size satiyor ve ustelik hic cekinmeden ve utanmadan size made in suisse faturasi kesiyor ve bu tamamen legal, cunku isvicre labeli icin maliyetin %55'inin isvicrede yapilmasi lazim, adam ambalaj ile bunu yakaliyor. Bu anlattigim en duzgun olaylardan biri, bunun yaninda bir cok degisik olay da var, oyle olunca Ibrahimin bu isten (kendi markasi ile saat uretimi)sogumasini ben cok iyi anliyorum | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 8:11 | |
| Ha bu arada benim bildigim, Almanyada turk patronu olan iki marka daha var, bunlardan biri kazimon kenzo watch, digeri tourby watch. | |
|
| |
Ucnuyo
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 11:02 | |
| Bilgiler için sağolun. İlginç gerçekten.
Sanırım hem Tourby'nin hem de Kazimon'un özellikleri satışyerleri/saatsatıcıları aracılığı ile değil, doğrudan alıcılara ağ üzerinden satış yapmaları. Biraz daha profesyonel gözüken Tourby sanırım uzakdoğu'ya temsilcilik vermiş ancak örneğin ebay'de doğrudan kendisi satıyor modellerini. Bu arada "Ottoman Empire" modeli de sizin Hezarfen projenizdeki gibi Arap (daha doğrusu Hint) rakamları kullanmış.
Ağdan satış yaparak "organik" büyüme, tanıtım giderlerini en düşük düzeyde tuttuğu için aslında oldukça akıllıca. Selamlar. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 20:43 | |
| Tourby bizim hezarfen modelimizi taklit etti, yine hezarfen modelimizi taklit eden bir diger firma ise bir isvicre firmasi, "angular momentum-islamic watch"
Ama Tourby ile yazismalarimizda bizden ornek aldigini inkar etmedi. Kazimon ise Ibrahimin yakin bir arkadasidir, cok sempatik genc bir arkadastir.
Tum bu isimler de forumumuzda uyeler. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Ptsi 14 Mart - 22:18 | |
| tasarımda tıkandığımız noktada sizden yardım aldık mı dediler? | |
|
| |
Ucnuyo
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Salı 15 Mart - 0:49 | |
| Tourby, TürkSaatForumu ve Hezarfen'i twittledim gitti. Madem Tourby'ci arkadaş hemşerimiz belki bu sayede bir iki saat satar :-) İlginç olan Tourby'nin ve Hezarfen'in hiç Twitter'da anahtar sözcük olarak geçmemesi. | |
|
| |
Valjoux
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Salı 15 Mart - 2:02 | |
| | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 3:15 | |
| - watcher demiş ki:
- Tourby bizim hezarfen modelimizi taklit etti, yine hezarfen modelimizi taklit eden bir diger firma ise bir isvicre firmasi, "angular momentum-islamic watch"
Ama Tourby ile yazismalarimizda bizden ornek aldigini inkar etmedi. Kazimon ise Ibrahimin yakin bir arkadasidir, cok sempatik genc bir arkadastir.
Tum bu isimler de forumumuzda uyeler. Angular Momentumun yaptığı model çok kötüydü ama Tourby'nin modelini beğendim. Özellikle kurma kolu ve arka kapaktaki tuğra güzel olmuş. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 5:43 | |
| Evet, tourby'nin uretimi angular'dan daha guzel olmus, Tourby'nin anlatimina gore, babasi hep ondan turkiyeye yonelik ve turk tarihini de iceren saatler de yapmasini istermis, bir olcude babasinin da istegini yerine getirme fikri dogmus, bizim saati gorunce. Kendisi cok nazik ve efendi bir insandir. | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 6:15 | |
| modelin ismini ottoman empire koyduğuna göre ,arka kapağa tuğra yerine devlet armasını koysa daha doğru olurdu | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 6:26 | |
| Ya hep soyluyorum saat isi kultur ve bilgi birikimi gerektiriyor, bu arkadas yurtdisinda yetistigi ve buyudugu icin bu konuda oldukca eksikleri var, kendisine de dedim keske onceden bizimle kontak kursaydi ortaya daha ele avuca gelir bir tasarim cikardi. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 6:28 | |
| O tarihlerde de eleştirmiştik, ortaya çıkan model kısmende olsa sadece şekilseldi, o da tam değildi | |
|
| |
ofis
Mesaj Sayısı : 807 Kayıt tarihi : 08/02/11 Yaş : 48 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 8:49 | |
| - watcher demiş ki:
- Ya hep soyluyorum saat isi kultur ve bilgi birikimi gerektiriyor, bu arkadas yurtdisinda yetistigi ve buyudugu icin bu konuda oldukca eksikleri var, kendisine de dedim keske onceden bizimle kontak kursaydi ortaya daha ele avuca gelir bir tasarim cikardi.
10 numara bir saat yapması yine foruma ve size düştü hadi yeni bir proje daha | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 8:52 | |
| @watcher; "Birikim" konusunda çok haklısınız, ha bir de sizin tavsiyenize uyarak forumdan fikir alsalarmış daha iyi olurmuş.
@sifujack; Tam da "birikim" konusu için bir örnek olmuş, sen hatırlatana kadar Osmanlı Arması fikri hiç aklıma gelmedi.
Bu tasarım işi hakikaten çok çetrefilli bir mesele | |
|
| |
Ucnuyo
| Konu: Geri: Stovard Jurgenson Perş. 17 Mart - 12:39 | |
| | |
|
| |
| Stovard Jurgenson | |
|