| Saatinizin mekanizmasını tespit edin | |
|
+7M.Ali Sade dermanyeri profurio denizcimavisi forbidden Azizim watcher 11 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
watcher Admin
| Konu: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Paz 5 Tem. - 22:51 | |
|
En son watcher tarafından Salı 9 Mart - 23:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Ptsi 13 Tem. - 23:35 | |
| Çok güzel ve faydalı bir site. | |
|
| |
forbidden
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 10/07/09 Yaş : 38 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Ptsi 13 Tem. - 23:42 | |
| | |
|
| |
denizcimavisi
Mesaj Sayısı : 15 Kayıt tarihi : 05/09/09 Yaş : 40 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin C.tesi 5 Eyl. - 13:14 | |
| Teşekkür ederim seiko 7s26A 1 saate yakın inceledim. | |
|
| |
profurio
Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 13/10/09 Yaş : 42 Nerden : Kırklareli
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Salı 13 Ekim - 5:30 | |
| Merhabalar, Benim rahmetli dedemden kalma bir longines automatic saatim var. Verdiğiniz stede onunla ilgili bir bilgi göremedim. Saatin kadranında "636 SWISS 1635" yazıyor. Bu modelle ilgili bilgisi olan benimle paylaşırsa memnun olurum. | |
|
| |
forbidden
Mesaj Sayısı : 172 Kayıt tarihi : 10/07/09 Yaş : 38 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Salı 13 Ekim - 6:07 | |
| - profurio demiş ki:
- Merhabalar,
Benim rahmetli dedemden kalma bir longines automatic saatim var. Verdiğiniz stede onunla ilgili bir bilgi göremedim. Saatin kadranında "636 SWISS 1635" yazıyor. Bu modelle ilgili bilgisi olan benimle paylaşırsa memnun olurum. öncelikle hoşgeldiniz sn. profurio. antika saatler forumu altında veya saat markaları bölümünde longines başlığı altında saatinizin fotoğraflarıyla beraber bir konu açabilirsiniz. bu sayede bilgisi olan arkadaşlar ayrı olarak saatinizi değerlendirebilir, hem de eminim ki bu çok değerli olan saati görmüş oluruz. | |
|
| |
profurio
Mesaj Sayısı : 51 Kayıt tarihi : 13/10/09 Yaş : 42 Nerden : Kırklareli
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Salı 13 Ekim - 6:57 | |
| - forbidden demiş ki:
- profurio demiş ki:
- Merhabalar,
Benim rahmetli dedemden kalma bir longines automatic saatim var. Verdiğiniz stede onunla ilgili bir bilgi göremedim. Saatin kadranında "636 SWISS 1635" yazıyor. Bu modelle ilgili bilgisi olan benimle paylaşırsa memnun olurum.
öncelikle hoşgeldiniz sn. profurio. antika saatler forumu altında veya saat markaları bölümünde longines başlığı altında saatinizin fotoğraflarıyla beraber bir konu açabilirsiniz. bu sayede bilgisi olan arkadaşlar ayrı olarak saatinizi değerlendirebilir, hem de eminim ki bu çok değerli olan saati görmüş oluruz. sağolun hoşbulduk. tabiki neden olmasın, en kısa sürede fotoğraf çekip sizinle paylaşmaya çalışacağım. ilginize teşekkürler. | |
|
| |
dermanyeri
Mesaj Sayısı : 44 Kayıt tarihi : 13/06/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Salı 20 Tem. - 19:08 | |
| hocam kusura bakmayın,belki basit olacak ama idare edin artık soru şu; mesela eta 7750'yi nasıl okuyorsunuz? eta yedibinyediyüzelli şeklinde mi, yoksa eta yetmişyedi elli olarak mı? | |
|
| |
M.Ali Sade
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Çarş. 21 Tem. - 22:39 | |
| - Alıntı :
- soru şu; mesela eta 7750'yi nasıl okuyorsunuz?
Geçenlerde bir saatçiye gittim.Genç bir satıcı,yirmi yaş yok bile.Askere dahi gitmemiş."Bunda ne makine var ?" diye sordum.Önce anlamadı ,ama daha sonra (modeli hatırlamıyorum,yukarıdakini örnek vereyim) "İİTİİEY sevıntisevınfiftiy amca" dedi. Not: Biz eskiden "ETA yetmişyedi elli" olarak okurduk. | |
|
| |
dermanyeri
Mesaj Sayısı : 44 Kayıt tarihi : 13/06/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Perş. 22 Tem. - 0:28 | |
| anladım abi,yani şimdi bi yerde yanlış söyleriz yanlış olmasın dedim. o halde ikili ikili isimlendimek doğrusu gibi | |
|
| |
watcher Admin
| |
| |
dreren
Mesaj Sayısı : 331 Kayıt tarihi : 24/01/10 Yaş : 41 Nerden : karaman
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Perş. 18 Kas. - 9:17 | |
| | |
|
| |
u3kagitci
Mesaj Sayısı : 109 Kayıt tarihi : 21/02/11 Yaş : 40 Nerden : Eskişehir & İzmir
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Çarş. 2 Mart - 9:13 | |
| Saatimin mekanizmasını buldum Seiko 7S36A Features automatic no manual wind sweep second day: quickset, 2 languages date: quickset Data 12''', Dm= 27mm H= 4.9mm (5.1mm with ball bearing) 23 jewels f = 21600 A/h power reserve 44h | |
|
| |
bormenit
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Çarş. 30 Kas. - 8:56 | |
| - Alıntı :
- Seiko 7S36A
Features automatic no manual wind sweep second day: quickset, 2 languages date: quickset
Data 12''', Dm= 27mm H= 4.9mm (5.1mm with ball bearing) 23 jewels f = 21600 A/h power reserve 44h bence güzel bir makine | |
|
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: Saatinizin mekanizmasını tespit edin Çarş. 30 Kas. - 12:16 | |
| - bormenit demiş ki:
- bence güzel bir makine
Bence de ama Orient 46943 tercihimdir. Ikisinin de teknik ozellikleri benzer fakat Orient daha dakik. 7S26 li (7S36 nin 2 tas eksik olan versiyonu) Seiko 5 lerim gunde 10 saniyenin uzerinde saparken, 46943 lu Orient Makomun sapmasi 5 saniyenin altinda. Bir cok kullanici da bu konuda hemfikir. Aslinda daha iyi bir karsilastirma yapmak icin iki mekanizmanin da atasina yani Seiko 700X serisine bakmak lazim. Buradaki Seiko 7005 incelemesinde (link), usta makineyi 7S26 ile kiyaslamis ve sonucta 7005 in sok sisteminin, takvim mekanizmasinin ve metal isciliginin daha kaliteli olduguna varmis. Orient 46943 de Seiko 7005 den gelistirildiginden Seiko'nun Magic Lever kurma sistemine ve Diashock sok korumasina sahip. Fakat Diashock ta orjinaline sadik kalinmis. Halbuki 7S26 da degisiklige gidilmis ve bazi uzmanlara gore daha ucuz bir sok sistemi olmus. Ayrica 7S26 nin regulasyonunun daha zor oldugu da gorusler arasinda. Bakalim bizim forumun uzmanlari ne diyecek? Diashock resimleri: Eski: Yeni: | |
|
| |
| Saatinizin mekanizmasını tespit edin | |
|