Benim de bir saatim vardi ama artik yok asla bulamadim, belki babamin evinde iyice ararsam bulurum, 1969 da kucuk bir kopegim vardi, 60 km otemizde, iran sinirindaki bir karakolda gorevli bir ustegmen kendi kucuk kopegi ile arkadaslik yapsin diye birkac gunlugune goturmustu, benim kopek ise oradan kacip eve donmek icin yola cikmis, daglik yerden gecerken koyluler tilki sanip vurmuslar, haftalarca yemek yememistim, tegmen de beni teselli etmek icin bir kare, celik, kurmali, ici beyaz isvicre saati, sanirim bir tissot'tu bana sectirerek teselli hediyesi almisti. Bu kopegimi 40 li yaslarda bile ruyalarimda gorurdum, daha sonra asla bir kopek almadim.
Halen elimde olan ise, babamin dogubeyazitta kacakcilardan aldigi kronolu, ici mavi, doner bezeli icinde seiko saat, geceleri babamdan calar, yorganin altinda fosforunu seyrederdim, bunu babamdan cami kirilmis olarak alabilmek icin altin bir omega ve yine celik bir yeni seiko vermek zorunda kaldim :siritiyom:
1987 de japonyaya tamire gitti, yenilenmis olarak dondu, asla takmaya kiyamadigim ama takabilmek icin ise aynisindan, ici degisik renklerde 4 tane daha aldigim bir saat