| Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ | |
|
+4bengisaat frown teng mtandogan 8 posters |
Yazar | Mesaj |
---|
mtandogan
| Konu: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Cuma 10 Haz. - 3:46 | |
| Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım, saatlere karşı özel bir ilgim var, bu aralar WELDER marka bir saat bakıyorum, otomatik, makinası MİYOTA marka, bu saat ve makinası sizce nasıldır, değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar. | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Cuma 10 Haz. - 5:46 | |
| Otomatik makinelerde başlangıç seviyesi denebilecek bir makinedir. Welder'i ise pek saatten sayamıyorum. Hele o fiyatları ile hiç alınacak bir saat değil. O fiyata saat satıyorlarsa insan utanır da Eta makine kullanır. | |
|
| |
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Cuma 10 Haz. - 8:17 | |
| - mtandogan demiş ki:
- Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım, saatlere karşı özel bir ilgim var, bu aralar WELDER marka bir saat bakıyorum, otomatik, makinası MİYOTA marka, bu saat ve makinası sizce nasıldır, değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar. Hoşgeldin, Netten baktığımda bahsettiğin saatin fiyatı 1150-1500 arasında olduğunu gördüm. Saat konusunda çok tecrübeli değilim ama Miyota mekanizmalı bir saat için çok olduğu aşikar. O fiyata ETA (İsviçre) mekanizmalı saatler bulabilirsin, kalite olarak çok daha ileridedirler. Saatin seni cezbeden tarafı iddialı kasa tasarımı diye düşünüyorum, biraz araştırma ile hoşuna gidecek başka saatler de bulabilirsin. Netice olarak mekanik saat tercihini takdir ediyorum ama o saate bu fiyat fazla... | |
|
| |
bengisaat
Mesaj Sayısı : 14 Kayıt tarihi : 13/06/11 Yaş : 63 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Salı 14 Haz. - 8:45 | |
| Miyota serisi otomatik makinalar seiko ve citizen taklidi bana göre, değil almak; yanından bile geçilmemesi gereken makinalardır.
Miyota , quartz da yakaladığı başarıyı mekaniğe taşıyamadı ve asla da taşıyamayacak.
| |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Salı 14 Haz. - 10:25 | |
| - bengisaat demiş ki:
- Miyota serisi otomatik makinalar seiko ve citizen taklidi bana göre, değil almak; yanından bile geçilmemesi gereken makinalardır.
Miyota , quartz da yakaladığı başarıyı mekaniğe taşıyamadı ve asla da taşıyamayacak.
merhaba miyota citizenin kuruluşu değilmiydi? mesela citizen saatlerinin içindeki 8200 serisi makinelerinden kimisinde citizen, bazılarında miyota yazıyor ,aralarında kalite farkı var mı ? bir de; citizen ya da miyota otomatik makineleri hangi açılardan seikonun otomatiklerinin gerisinde kalır (8200 ile 7s26 yı karşılaştırsak *) | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Çarş. 15 Haz. - 7:06 | |
| Miyota otomatik mekanizmalar, seiko mekanizmaları kadar stabl (yani uzun süre dayanıklılık ve randıman) olmasa da hassasiyet (sapma oranı) oldukça iyi ve kimilerinde (8203 gibi) seiko ve orient'in başlangıç seviyesi otomatiklerinde olmayan elle kurulma özelliği ile fena mekanizmalar değil. Bu nedenle Invicta gibi bazı markalar yüksek fiyatlı eta'lı saatlerinin yanında, nispeten uygun fiyatlı modellerinde Miyota otomatik mekanizma kullanıyorlar. Bunun dışında özellikle 8215, Dugena, Festina, Camel, Jacques Lemans gibi markalarca da kullanılıyor. Ancak, Citizen'in başlangıç seviyesi otomatiklerinde kullandığı 8200 -- 8215 arası mekanizmalı modellerinin 150 - 300 USD'a alınabildiği düşünülürse, benzer mekanizmanın kullanıldığı Welder 3104 için 1200 tl çok fazla. @ Sifujack, dediğin gibi Miyota Citizen'in mekanizma üreten kuruluşu. Citizen'in saatleri de inhouse mekanizmalı oluyor haliyle. Şu aşağıdaki linkte Eta 2824 ile Miyota 8215'in karşılaştırması var. Sonucunda 2824 daha iyi bir mekanizma olarak değerlendirilse de Miyota 8215'de fiyatına göre oldukça iyi performans göstren güvenilir bir mekanizma olarak değerlendirilmiş. http://www.17jewel.com/two.html | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Paz 19 Haz. - 5:07 | |
| Başlık Danışma Platformuna taşınmıştır. | |
|
| |
Magneto
| Konu: Geri: Welder 3104 OTOMATİK SAAT HK BİLGİ Perş. 29 Ara. - 16:18 | |
| | |
|
| |