| DeWitt Atatürk Koleksiyonu | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
krytime
| Konu: DeWitt Atatürk Koleksiyonu C.tesi 2 Tem. - 10:02 | |
| Ünlü İsviçre saat firması Dewitt, 100 adetle sınırlı Atatürk Koleksiyonu üretmiş. Üretim Sayısı Atatürk'ün doğum tarihini çağrıştıracak şekilde 18 kadın, 81 erkek saatiyle sınırlandırılmış ve ilk saatler Cumhurbaşkanlığı ve Anıtkabir Müzesine bağıışlanacakmış. Ayrıca saatlerin kutularının tasarımında Anıtkabir den esinlenilmiş. Ben bugün Ankara da saatleri vitrinde canlı canlı gördüm, çok güzeldi ve çok mutlu oldum. Ancak bir taraftan da elin oğlu saatlerine atamızın resmini koyarken ülkemizde de resimlerinden rahatsız olanların olduğunu düşününce de içimi bir üzüntü kapladı Saatin resimleri aşağıda | |
|
| |
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu C.tesi 2 Tem. - 10:10 | |
| hangi vitrinde gördünüz acaba? ben de gidip gözlerimle görmek isterim. bu arada forum'larda like butonunun olmaması ne kötü o yüzden şimdilik lamakla yetiniyoruz. | |
|
| |
krytime
| |
| |
vervito
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu C.tesi 2 Tem. - 10:37 | |
| muhakkak gurur verici birşey... ancak unutulmamalıdır ki elin oğlu bu işi ticari amaç için yapıyor.. eğer tabii ki bu markanın yetkililerinin türkiye ile manevi bir bağı yok ise.. Sonuçta öyle komplikasyonlu saat değil.. fiyatını bilmiyorum ancak tahmin etmek zor değil.. biz forum olarak yapsaydık böyle bir şeyi (ki niyet vardı..) farklı olurdu.. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu C.tesi 2 Tem. - 21:32 | |
| Anıtkabir'de Atatürk resimli saat satıyorlar çoktan yaptırmışlar ancak pilli... | |
|
| |
qazokmubec
Mesaj Sayısı : 343 Kayıt tarihi : 01/06/11 Yaş : 49 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu Paz 3 Tem. - 2:35 | |
| Hikayesini okudum, öyle ticari kaygıyla açıklanacak bir şey değil, ticari olsa 100 adetle limitlenmesi pek mantıklı gelmedi. Atatürk'ün saat markası olarak Tissot bilinir ama bu hatıra saati DeWitt yapmış. http://haber.gazetevatan.com/bu-ataturk-saati-bir-baska/350036/1/HaberÜretim sayısı Atatürk'ün doğum tarihini çağrıştıracak şekilde 18 kadın, 81 erkek saatiyle sınırlandı Anne tarafından Napolyon Bonapart’ın beşinci kuşak torunu olan ünlü saat firması DeWitt’in sahibi Jerome de Witt, Ankara, İstanbul ve Antalya’daki Greenwich saatmağazalarının sahibi Emin Aykaç’ın talebi üzerine, içinde Atatürk’ün rölyefi ve imzası bulunan 18 adet kadın, 81 adet erkek kol saati yaptı. İlk saat Cumhurbaşkanlığı veya Anıtkabir Müzesi’ne bağışlanacak. Emin Aykaç, Türkiye distribütörlüğünü yaptığı DeWitt firmasının sahibi olan Jerome de Witt’in Atatürk sevgisinin Atatürk saati projesinin hayata geçmesini sağladığını ifade etti. Aykaç, projenin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı: “Türkiye’yi bir ziyaretinde gazetecilerle konuşurken de Witt Türkleri çok sevdiğini, ilgisinin babasından kaldığını, Atatürk’ü çok sevdiğini anlattı. Babası Atatürk ile yemek yemiş. O röportajda tüylerim diken diken oldu. ‘Madem Atatürk’ü bu kadar seviyorsun, özel bir hatıra saat koleksiyonu yapalım’ dedim. Daha önce birçok ülkeden gelen benzer talepleri geri çevirmiş olmasına rağmen kırmadı. İlk defa Türklere özel böyle bir saat yaptı. Tasarımını kendisi yaptı, başmimar o.” Zengin bir saat ve tablo koleksiyonuna sahip olan de Witt’in zor beğenen biri olduğunu belirten Aykaç, bu nedenle tasarımda birkaç kez değişikliğe gittiklerini söyledi. (Habertürk) | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu Paz 3 Tem. - 3:18 | |
| zaten ben de manevi bağ gibi bir ihtimali dışlayarak söyledim.. nitekim yazılana göre öyle bir durum var imiş... | |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu Paz 3 Tem. - 3:20 | |
| ben şahsen tasarımı çok sevmedim.. Tissot heritage seriniden kare bir saat çıkarsaydı Ataturk anısına daha bir hoş olabilirdi... Sayısını da 100 değil 1000-2000 yapardı daha çok insan ulaşırdı.. | |
|
| |
berilayan
Mesaj Sayısı : 5 Kayıt tarihi : 30/07/11 Yaş : 49 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu Ptsi 8 Ağus. - 9:04 | |
| mukemmel tasarım harıka gercekten .. Yurtdısında bıle kıymet bılen bır lıderımız var... saygıyla anıyorum. | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: DeWitt Atatürk Koleksiyonu Çarş. 7 Eyl. - 22:08 | |
| Bu saatin ticari kaygi ile mi yoksa dedikleri gibi saygi nedeniyle mi yapildigini anlamak icin fiyatina bakmak gerekiyor, de witt model degistirmemis ya da ozel bir model yapmamis, sadece kadrani farkli yaparak Ataturk'un resmini yapmis, simdi normal bir kadran ile bu saat arasindaki fiyat farkina bakmak lazim, ayrica yine ben bunlarin oyle saygi vs nedeni ile bu saati yaptiklarina inanmiyorum, suudi arabistandaki distributor de talep etse yuz adet te kralin resmi ile limitli model uretmekten hic kacinmazlar bence. Yani anlatilan hikaye bence sadece basit bir satis taktigi. Eger sadece buna ozgu ve bir daha yapilmayacak tamamen farkli bir kasa, kadran ve makine ile yapsalardi o zaman inanirdim. | |
|
| |
| DeWitt Atatürk Koleksiyonu | |
|