merhabalar arkadaşlar bu saati aldım fakat anlayamadım içindeki kadranlardan birşey bu telefonun kullanma kılavuzunuda bulamadım gerçekten bu konuda yardımcı olabilirmisiniz bana ne yapmam gerekyor neredne bulabilirim kullanma kılavuzunu yardımcı olursanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ediyorum herkese kolay gelsin
frown
Mesaj Sayısı : 403 Kayıt tarihi : 16/12/10 Yaş : 48 Nerden : İstanbul
Konu: Geri: CASIO EF543D 2AV C.tesi 9 Tem. - 4:33
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.
Forumumuz çoğunlukla mekanik saatlerle alakalıdır, yani Genel Saat Forumları başlığı mekanik saatlerle alakalıdır. Sorunuzu Quartz ve Dijital Saatler başlığına yazarsanız sizin için daha faydalı olur. http://www.turksaatforumu.com/f30-quartz-ve-dijital-saatler Ve tahmin ettiniz üzere; bu saat konusunda maalesef size yardımcı olamayacağım.
Saygılar
recklesstr
Konu: Geri: CASIO EF543D 2AV C.tesi 9 Tem. - 4:52
Konu yanlış yere açılmış ama benim bulabildiğim bu: http://world.casio.com/wat/download/en/manual/ bu siteye girip saatin arkasındaki 4 ya da 3 haneli kodu Module No. yazan kısma yaz search deyin.
movement34
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 01/07/11 Yaş : 44 Nerden : hong kong
Konu: Geri: CASIO EF543D 2AV C.tesi 9 Tem. - 5:22
kronometresin anlamaniz gereken birsey yok,,oda ustteki tusa basip calistirmak,,sonlandirmak isterseniz de baslatmis oldugunuz kronometreyi,,ustteki tusa bir kez basip sonra en alttaki tusa basmaniz bir kere basmaniz,,onun disinda baska birseyi yok
movement34
Konu: Geri: CASIO EF543D 2AV C.tesi 9 Tem. - 5:28
alttaki saniyeyi de calistirmak isterseniz yapmaniz gereken alttaki tus ile yapilmaktadir,
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
Bu tür sorular için en uygun yer "Saat Danışma Platformu". Yetkililerden birisi bu bölüme taşırsa iyi olur. Veya her iki bölümde de olabiliyorsa daha iyi olur.
Bu modelin kronograf fonksiyonunun kullanımı biraz değişik. Saat 6 yönündeki alt kadran normalde saatin saniyesi olarak çalışıyor. Kronometreyi başlatmadan önce sağ alt düğmeye basıyorsunuz. 6 yönündeki alt kadranda bulunan saniye beyaz kısmın (yani salise ölçümünün bulunduğu) soluna geliyor. Bu durumda iken sağ üst düğmeye basınca kronograf çalışmaya başlıyor. Kronograf çalışırken merkezi büyük saniye kronografın saniyesi olarak dönmeye başlıyor. Alttaki küçük saniye kolu ise salise yayı içinde salınıyor. (Enteresan bir görüntü) Sonra kronografı durdurmak için tekrar sağ üst düğmeye basıyorsunuz. Kronograf durduktan sonra 12 yönündeki alt kadrandan dakikayı büyük merkezi saniye kolundan saniyeyi ve artık sabit bir yerde kalan 6 yönündeki alt kadrandan da saliseyi (1/20 saniye ölçüm yapıyor) okuyorsunuz.
Kronografı durdurduktan sonra sağ alt düğmeye basınca sıfırlanıyor. 6 yönündeki saniye kolunu tekrar saatin saniyesi fonksiyonuna getirmek içinse sağ alt düğmeye bir daha basıyorsunuz.
Aşağıdaki videodan da izleyebilirsiniz.
Bunun dışında saatin 9 yönündeki alt kadranında ise 24 saatlik ikinci bir saat dilimi var. Sol alt düğme ise saatin 60 dakikalık iç bezelini döndürüyor. Buradan da kronometreyi çalıştırmadan pratik dakika ölçümü yapabilirsiniz. Yani üçgenle belirtilen başlangıç kısmını yelkovanın üstüne getirerek belirli bir süre sonra kaç dakika geçtiğini pratik olarak iç bezel üzerinden okuyabilirsiniz.
evet umarım orjinal ve garantili olup olmadığını anlarsınız yardımcı olursnaız sevinirim teşekkürler
movement34
Konu: Geri: CASIO EF543D 2AV Ptsi 11 Tem. - 17:50
orjinal kalitesinde emitasyon,buyuk ihtimal icersinde orjinalinde kullanilan miyota 0s 62 makine kullanilmistir, su gecirmez buyuk ihtimalle,kasa kordon kaliteli celik,,guzel ve temiz iscilik,,vermeniz gereken para 150 tl yi gecmemelidir