Sevgili Üstadlar,
İki konuda yardıma ihtiyacım var.
Birincisi, Longines Aquamatic Hydro Conquest saatim tatile gittiğim günden sonra zaman tutmaz oldu, bariz bir şekilde düşürmedim, vurmadım, çoğunlukla kolumdaydı, sadece denize girdim, bir kaç metreye şnorkelle daldım. An itibariyle günlük 1.5 dakikaya yakın ileri gidiyor.
Öncelikle Ankara'da bunu yapabilecek bir usta önermenizi tercih ederim. Ama yoksa kimleri önerirsiniz?
İkinci olarak, dün ikinci el bir Frederique Constant saat aldım, otomatik tabii, epey ucuza aldım, makina ve kadran gayet temiz olmasına rağmen kasa ve arka kapakta bakım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Kasanın polisajı, arka kapağın temizlenmesi zaten rutin bir iştir de esas kafama takılan, arka kapakta kabartma yazının üzerine sürdükleri siyah boya bir harfte dökülmüş, bunun restoresi mümkün müdür? Değilse hiç uğraşmayayım. Dolayısıyla ikinci olarak bu saatin bakım ve polisajını yaptırmak isterim, zaman tutuşunda bir sorun görmedim dolayısıyla, makine bakımına ihtiyaç yok diye düşünüyorum, sadece kasanın polijası büyüteç altında bakıldığında çiziklerle dolu, bir de arka kapaktaki kapak sökmeye yarayan boşluklarda kirlenme var, bunların temizlenmesi lazım.
Dediğim üzere bu iki bakım işimi yapacak usta arıyorum. Valjoux ustamıza söylesem mi, ne dersiniz?