| Ustalardan tavsiye bekliyorum | |
|
+11kelby bvlgari sifujack deka krytime burbank GAREZ crazyhours Azizim watcher Murat Vurucu 15 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
Murat Vurucu
| Konu: Ustalardan tavsiye bekliyorum Cuma 5 Kas. - 2:06 | |
| Günlük kullanım için çarpıp çizsemde üzülmeyeceğim orta karar bir otomatik makina alacağım... bütçem 750 tl (maksimum 1000 olabilir(çok beğenirsem) ben bu certina yı buldum tufan saat te nakit fiyatı 660 tl ve tarz olarak çok hoşuma gitti... bu modelin çok açık gri (beyaza yakın) kadranlısı siz ne dersiniz?? veya bu modele alternatif bu fiyat aralığında ne alabilirim? | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Cuma 5 Kas. - 2:16 | |
| Bence cok guzel bir saat, al derim | |
|
| |
Azizim moderator
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Cuma 5 Kas. - 3:09 | |
| Fiyat çok iyi özellikle kordon hoşuma gitti jubilee tarzı. | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 20:19 | |
| teşekkürler iyice içime sindi... perakende fiyatı 920 civarı idi...kart falan kullanmıyorum nakit alıcam deyince bu fiyat söylendi.. en kısa sürede kolumu süsler de benle sizle paylaşırım mutluluğumu:) | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 20:28 | |
| arkadaş sen direk çözmüşsün olayı yav biz ne saçma sapan saatler aldık foruma hava atcaz diye de gösteremeden geri sattık onları zararına güzel seçim, beyaz kadrana ısınamıyorum bir türlü ama fiyat performans olarak certina nın tutulduğunu biliyorum kıymetli bir eser fiyatı da tam kriz fırsatı imiş yani | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 20:31 | |
| ama çarpıp çizersen sen üzülmezsinde biz bayağı üzülürüz yani | |
|
| |
watcher Admin
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 20:43 | |
| | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 20:50 | |
| abi bir tane armani | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 20:51 | |
| bir tane jacques lemans | |
|
| |
crazyhours
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 20:53 | |
| bir de lacoste hepsi de pilli idiler ve zararına da olsa satıldılar ha bir de momentus vardı onu da çocuklardan birine hadiye ettim aramızda kalsın .. | |
|
| |
GAREZ
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 21:52 | |
| o kadar para vereceğine CASIO G-SHOCK al daha iyi 200M WR ve bu değer gerçek 300M ve civarına dayanıyor... | |
|
| |
burbank
Mesaj Sayısı : 1474 Kayıt tarihi : 11/09/10 Yaş : 51 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 22:12 | |
| @ Murat
Yalnız bu model otomatik değil. eta 955.112 mekanizmalı quartz saat bu. Bence değmez. Bu paraya klasik tissot otomatiklerden alabilirsin.
Eğer İsviçre otomatik şart değilse çok güzel Seiko, Orient otomatikler de var. Seiko'nun Monster serisi dayanıklılık bakımından oldukça iyidir.
| |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 22:23 | |
| Bu model Certina sitesinde automatic olarak geçiyor | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 22:36 | |
| Sanırım açıklama kısmında yanlış yazmışlar, çünkü DS First modeli olan bu saat Quartz Collection içinde yer alıyor. | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 22:41 | |
| Bilmem artık sitelerin de Automatic yazıyor , ben onların yalancısıyım . Böyle bir hata yapmazlar sanırım. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 23:25 | |
| quartz ise yaramaz, vazgeç bu sevdadan derim, en azından mekanizma işini netleştirip öyle almanı tavsiye ederim. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Paz 7 Kas. - 23:26 | |
| Sitede bu saatin de yer aldığı DS First Serisi Quartz Collection içinde yer alıyor. DS First Serisi saatlerin hepsinde (bu saatin siyah kadranlısı da dahil) movement "quartz" olarak geçmiş.
Başka bir sitede de mekanizması 955.112 olarak geçiyor. bu mekanizma da eta'nın quartz mekanizması.
Zaten dikkat edilirse Certina'nın bu tür düz saatlerinin hemen hepsinde otomatik saatlerin kadranlarında da "automatic" yazısı var. | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 0:04 | |
| yok benim baktığım model otomatik... ds first ün otomatik modeli..arka kapak şeffaf ve salınımı gözümle gördüm:9 yoksa bu kadar ustanın dediğine inanırım yani aa quartz mış diye:)
çizilse illa üzülürüm ama omeganın tokasını çizdiğim kadar değil:) ayıptır söylemesi azcık sakarlık var taksinin kapısına çarptım saatin tokasını ve çizildi.. böyle orta karar bir mekanik istiyorum ki hem hevesimi alayım hem de başına birşey gelse çok üzülmeyeyim... %100 otomatik ama beğendiğim model... | |
|
| |
sifujack
Mesaj Sayısı : 597 Kayıt tarihi : 26/01/10 Yaş : 37 Nerden : izmir
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 0:25 | |
| madem otomatik ,fiyat çok uygun,saatçileri gezip 4-5 ay önce bu fiyata görseydim alırdım,beğendiyseniz kaçırmayın | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:03 | |
| O zaman yanlış koleksiyon içine koymuşlar.
Sizin baktığınız model yukarıda resmini koyduğunuz modelin aynısı mı? | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:10 | |
| Bakın sizin resmini koyduğunuz saatin aynısının aynı referans numaralı olanı; Mekanizmaya bakın. Bu işte bir iş var. Certina DS First Ref.: C115.7184.42.17 brutto:1135.00 złStara cena: 1290.00 zł Do koszyka ZADAJ PYTANIE Numer referencyjny: C115.7184.42.17 -------------------------------------------------------------------------------- Mechanizm: quartz ETA 955.112 -------------------------------------------------------------------------------- Klasa szczelności: 200M -------------------------------------------------------------------------------- Koperta: stal szlachetna -------------------------------------------------------------------------------- Wymiary: waga: 172g wysokość zegarka: 11,35 mm średnica zegarka: 41 mm szerokość paska/bransolety: 20 mm -------------------------------------------------------------------------------- Szkło: szafirowe z powłoką antyrefleksyjną -------------------------------------------------------------------------------- Gwarancja: 2 lata, międzynarodowa -------------------------------------------------------------------------------- Funkcje dodatkowe: datownik zakręcana koronka | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:31 | |
| Alıntı yaptığınız sitedeki bilgiler yanlış bence. Markanın kendi sitesindeki bilgilere itibar edilmeli | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:34 | |
| İddiamı ısrarla sürdürüyorum. Ya sizin bizzat görüp incelediğiniz saat yukarıda resmini gördüğünüz saat değil, ya da yukarıdaki saatse otomatik değil.
Ben şu anda sitesine girip automatic collection içinde yer alan saatlere tek tek baktım. Kadranında "automatic" ibaresi olmayan bir tane otomatik saat yok.
Referansını verdiğiniz saat, C.115.7184.42.17 "Quartz Gent Collection" içinde yer alıyor ve kadranda DS First ve altında da 200m / 660 feet yazısı var sadece. Hiçbir yerde "automatic" ibaresi yok.
Yukarıdaki mesajda da görüldüğü üzere mekanizması da eta 955.112 quartz.
Bu durumda sanırım sizin bizzat gördüğünüz otomatik saat yukarıda resmini ve referansını verdiğiniz saat değil.
| |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:36 | |
| @ krytime
markanın kendi sitesinde de saatin "Quartz Collection" içinde yer aldığı konusunda dikkatinizi çekmek istiyorum.
Yine markanın kendi sitesindeki otomatik koleksiyondaki saatleri incelediğinizde hepsinin kadranında "automatic" yazıyor ve bu model yok. | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:37 | |
| :( özür dilerim az farkettim ki (tekrar vitrine bakmam gerkti öğle aramda) ve saat kasa ve kordon olarak bu modelin aynısı olsa da akrep ve yelkovan metal ve sivri uçlu... yani kasa ve kordon bu ama model ufak ta olsa farklı akşam üzeri tekrar uğrayıp referans numarasını alacağım...
| |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:40 | |
| - burbank demiş ki:
- @ krytime
markanın kendi sitesinde de saatin "Quartz Collection" içinde yer aldığı konusunda dikkatinizi çekmek istiyorum.
Yine markanın kendi sitesindeki otomatik koleksiyondaki saatleri incelediğinizde hepsinin kadranında "automatic" yazıyor ve bu model yok. Söyledikleriniz tamamen doğru ,buna bir şey demiyorum zaten. Ama sitede bu modele girdiğiniz de makinası automatic olarak gösterilmiş. Benim dediğim bu sadece | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:50 | |
| Bir de DS First Quartz Koleksiyon, Otomatik koleksiyon ise DS-1 olarak geçiyor kadranlarında da var rakam ile DS-1.
Siz bu saati nerede incelediniz Sn. Murat? Mağazada mı? Bir de lütfen yukarıdaki referansını verdiğiniz saate bakar mısınız? Bizzat incelediniz mi bu saati? | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 1:54 | |
| yok şimdi tartışma büyüyünce kontrol etmek amacıyla tekrar tufan saat(osmanbery-şişli arası) vitrinine koştum..kasa bu şekilde ancak akrep yelkovan farklı ve kadranda ds-1 değil ds first yazıyor ancak otomatik model benim baktığım model internet sitesinde yok | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:00 | |
| @ Murat Sağolun yani, siz yanlışlıkla quartz saat almayın diye bütün Certina koleksiyonunu inceledik sayenizde.. @ Krytime O sitelerdeki bilgileri hazırlayanların da insan olduğunu ve hata yapabileceklerini düşünmek lazım değil mi? Ben onların yalancısıyım deyip sıyrılmak olmaz. Araştırmak lazım. Yaa pışııık. Yanlış anlamayın yukarıda siz de bana bu kitap ikonunu koyduğunuz için gönderme yaptım Yoksa önemli olan paylaşıp doğruyu bulmak | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:02 | |
| Estağfurullah, tartışma yok zaten, doğruyu bulmaya çalışıyoruz. Hayırlı olsun diyelim saatiniz. Artık alınca bir resmini (gerçek resmini) koyarsınız. Saatin referansını aldınız mı? | |
|
| |
krytime
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:16 | |
| Yani ne oldu sonun da Saat otomatik mi pilli mi ? Hala belirsiz | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:16 | |
| @ Murat www.certina.com'dan girip modellere bakarak beğendiğinin hangi model olduğunu net söyler misin? | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:17 | |
| Belirsizlik Murat'tan kaynaklanıyor | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:28 | |
| @Burbank belirsizlik bende değil.. görüp beğendiğim fiyat aldığım model otomatik ve resmini koyduğum kasanın neredeyse aynısı sadece kadran azcık daha açık renkli ve akrep yelkovan seamaster aqua terra gibi metal ve keskin
ancak certina.com da bu model malesef yok bu akşam öğreneceğim inşallah model numarasını | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:34 | |
| Modelin sitesinde olmaması garip değil mi, eğer gerçekden yoksa, eski model olarak mı kabul etmek lazım. | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:36 | |
| Bahsettiğiniz ufak değişiklikler birbirine benzer dizaynda otomatik ve quartz saat üreten Certina gibi bir markada çok şey değiştiriyor.
Tamamdır. Akşam bakarız model numarasından.
| |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:40 | |
| Evet, Murat'ın sayesinde epey gariplikler yaşanıyor burada | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:44 | |
| Abi ne garipliğimi gördün şimdiye kadar:) bi quartz caiso aldık hepsi bu bi de bu certina faciası var:) denildiği gibi her model birbirine benziyor:) | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 2:48 | |
| Bu garip saatin tepe hariç çapı kaç mm. acaba. | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 3:43 | |
| Madem 1000 TL gözden çıkarılmış,ben Oris almanı öneririm.Model olarak bir şey diyemeyeceğim,zevk meselesi ne de olsa... | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 3:54 | |
| 1000 tl için öngördüğünüz Oris modelleri hangileri? | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 4:00 | |
| Classic ve BC-3 modelleri varmış Oris'in 1000 tl civarı.
Benim Oris deyince aklıma direk TT1'ler geliyor, onlar da 3000 tl'den aşağı değil pek.
Bence de 1000 tl'ye güzel bir Hamilton otomatik alınabilir (Chronograph hariç)
| |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 4:05 | |
| İşte gayet güzel bir Hamilton Otomatik. 520 Euro. Peşin parayla daha da indirim alınabilir.
En son burbank tarafından Ptsi 8 Kas. - 8:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 4:12 | |
| Şu da oldukça güzel, 1500 tl civarında Hepsi Burada'da ama muhtemelen peşin para pazarlıkla mağazadan 1000 tl'nin biraz üzerine alınabilir. | |
|
| |
bvlgari
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Ptsi 8 Kas. - 5:49 | |
| - burbank demiş ki:
- Classic ve BC-3 modelleri varmış Oris'in 1000 tl civarı.
Benim Oris deyince aklıma direk TT1'ler geliyor, onlar da 3000 tl'den aşağı değil pek.
Bence de 1000 tl'ye güzel bir Hamilton otomatik alınabilir (Chronograph hariç)
Bunlardır evet.1300 dolaylarına yaklaşılınırsa F1 Williams modelleri alınabilir. | |
|
| |
kelby
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Salı 9 Kas. - 9:11 | |
| yeni model orisler sw200 mekanizma kullanıyor, oris hayal kırıklığı yarattı bende | |
|
| |
burbank
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Salı 9 Kas. - 19:39 | |
| Bir kısmı kullanıyor o mekanizmayı. Alırken dikkat etmek lazım, eta 2824 veya 7750 bazlı mekanizmalı olanlardan alınabilir.
Evet sw200 mekanizma pek tutulmadı. | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Salı 9 Kas. - 20:31 | |
| Abiler arkadaşlar sizleri uzunca bir tartışmanın içine çektikten sonra ve bunca karmaşaya neden olduktan sonra üzülerek fikir değiştirdiğmi belirtmek isterim:( zaten hali hazırda 1 otomatik 3 quartz bu tarz modern saatim var.Dedim ki şöyle takım elbiselik bir vintage olsun madem 1000 tl ye kadar bir bütçe de ayırdım... ve eve dönerken saatçide bu tissot visodate i gördüm beyaz kadran kahverengi kayış...çok etkiledi beni fiyatı da nakit 750 tl buna ne dersiniz?? merak etmeyin son kararım bu:) | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Salı 9 Kas. - 20:39 | |
| Öncelikle son kararın olmasına gerek yok, istediğin kadar araştırıp sorabilirsin, bu işler aceleye gelmiyor, sonra pişmanlık duyulabiliyor, son sorduğun saat bence güzel, ancak saati birebir gören tecrübeli arkadaşlarımız örneğin le locle yi tutmadığını söylemişlerdi, ayrıca madem takım elbiselik saatden yana tercihini değiştirdin, neden bu işin tam karşılığı Rumi almıyorsun. | |
|
| |
Murat Vurucu
| Konu: Geri: Ustalardan tavsiye bekliyorum Salı 9 Kas. - 21:02 | |
| yok ben çok beğendim bunu... ama mesela ben de le locle yi beğenmemiştim... rumi aklıma yattı vallahi.. aralık 1 e kadar vaktimiz var sanırım peşinatı yatırmak için... başlığı inceledim ve tarzı ile inceliği gerçekten çok güzel | |
|
| |
| Ustalardan tavsiye bekliyorum | |
|