Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Nacar Saat ?

4 posters
YazarMesaj
Kerim_91

Kerim_91

Nacar Saat ? Empty
MesajKonu: Nacar Saat ?   Nacar Saat ? Icon_minipostedPaz 25 Eyl. - 10:32

Elimde ve ileriki koleksiyonlarımda güzel,temiz Nacar,Vialux,Hislon,Tramvay gibi saatleri görmek istiyorum.Araştırma yapar iken bu saat karşıma çıktı kadranı ve camı temiz görünüyor.Satıcı ile mail yolu ile bir kaç soru sordum saat tıkırında güzel çalışıyor ve temiz dedi.Resimlerde de görüleceği gibi tepe bana değişmiş hissi verdi satıcı da ben böyle satın aldım ancak orjinal tepe takılmıştır dedi.

Sizden yardım bekler ve alınırı var mıdır diye bilgiler edinmek istiyorum cheers

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-saat-kol-saati-kurmali-nacar-cok-temiz-cil-kacirmayin-55286331/detay/
deka

deka

Nacar Saat ? Empty
MesajKonu: Geri: Nacar Saat ?   Nacar Saat ? Icon_minipostedPaz 25 Eyl. - 10:48

Daha iyi bilen arkadaşlar da yorum yapacaklardır,ancak fotolara bakınca dikkatimi çeken birkaç hususdan bahsedecek olursam,kasanın yıpranmasına karşılık kadran çok temiz,bu saatlerde su geçirmezlik söz konusu olmadığına göre kadranda nemlenme,ve zamana karşı sararma vs. olması gerekirdi, demekki kadran değişmiş,ayrıca genelde bu saatlerde arka kapakda büyükçe nacar falan yazması gerekirken göremedim küçük yazılarda ne yazıyor onlarıda okuyamadım, son olarak arka kapak bunlarda çakı ile rahat açılabilirken makina fotosu çekilmemiş,dolayısıyla makinayı göremiyoruz, dediğin gibi tepe de değişmiş, eğer başına birşey gelmemişse değişim sağlanarak kadranla marka birliği sağlanmış olabilir, sonuç olarak bence bu saat toplama bir saat, uzak durmak lazım derim.
kemal-cebeci

kemal-cebeci

Nacar Saat ? Empty
MesajKonu: Geri: Nacar Saat ?   Nacar Saat ? Icon_minipostedPaz 25 Eyl. - 20:22

bencede pek temiz değil arka kapak değişik olabilir..daha temiz ve orjinalleri vardır baktığınız sitede..
M.Ali Sade

M.Ali Sade

Nacar Saat ? Empty
MesajKonu: Geri: Nacar Saat ?   Nacar Saat ? Icon_minipostedPaz 25 Eyl. - 22:43

Bence de kasası çok temiz değil.Kapak açma ağızları oldukça bozulmuş.

Bu da biraz fazlaca açılıp kapandığını ve hatta bilmeyenler tarafından da kurcalandığını gösterir.Çünkü mikanın açma ağızı tepe tarafında kalmış.Bunu bir saatçi orada bırakmaz.İki ağız kurma kolunun karşı tarafında ve tam 9 hizasında tertemiz yer almalıydı.

Makinesi UT76,UT 6310 veya 6325 veyahut da AS1130 olabilir.Görebilseydik saat ahkkında daha iyi kanaat edinebilirdik.

Tepe bu saatlerde mutlaka değişmiş olur.En iyi bakılanında bile tepesi orijinal olanı zor bulursunuz.Her gün kurulduğu için mutlaka aşınır,dişleri gider,ya da tiji kırılır.Dolayısıyla tepe de bu arada değişmiş olur.

1970 öncesi modellerde tepe küçüktür.1970 sonrasında kurma kolaylığı getirdiği için büyük ve daha kalın dişli tepeler çıktı.Ve eski küçük tepeli saatlerde de tadil edildi.

Bu saatlerde zamanında çok fazla yedek aksam stoku vardı.Dolayısıyla kadranı da değişmiştir.Eski kadranı üzerinde olsa kimse bunlara dönüp bakmaz.Ancak kadranları metal olduğu için bu saatlerin kadranları temizlik kabul eder.

Mikası da değişmiş.Hatta mikayı takan usta taktığı mikaya güvenmediğinden sonradan mika düşüp de mahçup olmamak adına 12 ve 6 bölgelerinde mikaya birazcık japon yapıştıırıcı da sürmüş gibime geldi.Oralarda biraz bulanıklık var.Ama resimden de olabilir,yanılıyor olabilirim.

Ben kendi elimdeki buna benzer Vetur saatimin kadranını hafifçe sararıp,kararmaya yüz tuttuğunda söküp karbonatla ovuyorum.Pırıl pırıl oluyor.

Ama yeni çiçek gibi bir kadran bulsam ben de değiştiririm.Bunlar kendileri harcı alem saatler.Bu tip tadilatlarla değer yitirmezler.

Değer deyince bu saatin esas fiyatı fazla bence.Ben bu saati bit pazarında görsem,makinasını da göremediğim için en çok 25-30 TL.veririm.135 TL.ye çok daha iyi markalı saatler bulabilmek mümkün çünkü.

1970 öncesi bu tip Nacar,Hislon,Cortobert ,Vetur saatlerin arka kapağı aynen bunda olduğu gibi düzdür.Kapak üzerinde "Fond Acier""İnoxidable"ve de "Swiss Made" ibareleri bulunur.Bazılarında Swiss Made yazısının altında anlam verilemeyecek seri numaraları da olur.

Eskiden saat meraklısı insanlar bu kapağın arkasına yani kapak açıldığı zaman görülebilecek şekilde ad , soyadlarını ve saatin alınış tarihini yazarlar veya bir kuyumcuya yazdırırlardı.

Bence 135 TL.etmez.Alma.
deka

deka

Nacar Saat ? Empty
MesajKonu: Geri: Nacar Saat ?   Nacar Saat ? Icon_minipostedPaz 25 Eyl. - 23:36

ok1 Aslında bende temiz kadran olsun isterim,ancak buradaki sıkıntı, acaba saat gerçekden Nacar mı, yoksa toplama bir saat sonradan Nacar mı olmuş, ben buraya takılmıştım, malum makina nedir, ne durumdadır o da ayrı bir soru işareti dediğiniz gibi 135TL. bu saate oldukça fazla.
Kerim_91

Kerim_91

Nacar Saat ? Empty
MesajKonu: Geri: Nacar Saat ?   Nacar Saat ? Icon_minipostedPtsi 26 Eyl. - 2:55

Okuduğum kadarı ile sizde benim gördüğüm sorunları görmüşsünüz ve bende işkillendim arka kapağın değişmesi tepesinin değişmesi gibi nedenler kafamda toplama bir saat izlenimi verdi ve vazgeçtim..Sizden ricam koleksiyondan çıkartacağınız bu tip saatler olduğunda beni de haberdar etmeniz Smile Ben zaten saat alım bölümünden devamlı takip etmekteyim alana kadar da biraz maddiyatı iyi eylersek düşünmeden en öncelik bizim forumdan almayı düşünüyorum.. Hepinizin ilgi ve alakası için teşekkürü borç bilirim , sağolun ok1

Nacar Saat ?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Nacar markası ile ilgili bir kaç sorum olacak
» Nacar vintage nos
» www.tickdong.com
» NACAR bayan saati...
» SIFIR!!! NACAR ## 17-3925595#KOL SAATI ## 225TL