Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy

5 posters
YazarMesaj
kemal-cebeci

kemal-cebeci

orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Empty
MesajKonu: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedC.tesi 15 Ekim - 21:40

orjinal zenith automatic 28800 respiratör 1965 vintage john kenedy diye biliniyor zenith bu modelin aynısını çıkarıyor chrono 24 den bakabilirsiniz saatin mika ve su geçirmez contası orjinal yenilendi 2562 calibre tepe orjinal kondüsyon çok iyi kozmetik sıfır ayarında fiyat 1000ABD doları [img=http://b1110.hizliresim.com/11/10/16/5293.jpg][/urlurl=http://goo.gl/mc9cY][img=http://c1110.hizliresim.com/11/10/16/5418.jpg][/url[url=http://goo.gl/mc9cY][img=http://b1110.hizliresim.com/11/10/16/5440.jpg][/urlurl=http://goo.gl/mc9cY][img=http://b1110.hizliresim.com/11/10/16/5528.jpg]url=http://goo.gl/mc9cY][img=http://b1110.hizliresim.com/11/10/16/5559.jpg][/url]url=http://goo.gl/mc9cY][img=http://b1110.hizliresim.com/11/10/16/5575.jpg][/url]
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedC.tesi 15 Ekim - 22:08

image shack hata veriyor hızlı resimden koymağa çalıştım resimleri oda açmıyor tahminim
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedC.tesi 15 Ekim - 22:32

Kerim_91

Kerim_91

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedC.tesi 15 Ekim - 22:59

Saat çok hoş ve güzel , hayırlı satışlar dilerim.
teng

teng

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPaz 16 Ekim - 8:06

Zenith'in yeniden çıkardığı saat hem kalibre olarak hem de ebat olarak farklı.
Respiratör olarak adlandırılan ilk modelde 2542, 2452,2562 kalibre mekanizma varken yeni new vintage serisinde daha üst düzey Elit mekanizma var.
İlk model 30/30 mm iken yeni seri daha büyük 33/33 mm.
Ama ilk serinin mekanizmaları şimdiki mekanizmalardan daha basit olmasına rağmen yeni birçok saatten daha iyi gidiyor
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPaz 16 Ekim - 20:23

Tayfun bey tabiiki 45 -46 yıl sonra zenith tekrar kendi modelini yeniliyor. ve değişiklikler yapıyor ama satışta 1965 vintage john kenedy diye zenith de bu ibare yi kullanıyor. mekanizma olarak yenisini ve eskisini teknik ve kullanılan malzeme açısından incelemek biraz mühendislik gerektirir , . Yeni modellerin kasası altın olan da var çelik olan da tabii fiyatlar değişiyor. ama saatin görsel olarak orjinali bence bu modellerdir.
birde bu saatin kenedy zenithi olduğu zenith tarafındanda tescilleniyor..
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPaz 16 Ekim - 20:58

forumda satış bölümünde değilde konu ile igili başlık varsa orada yoksa da yeni başlık açarak tartışmak gerekli bence..
forumda yeni üye olan arkadaşlara da tavsiyem saat alırken özellikle marka ve pahalı isviçre saatleri nin ikinci el piyasasını çok iyi araştırarak. hem saat kültürünü artırmaları ve araştırma nın keyfini yaşamaları nı isterim. sadece bir adet saatim olsun kolumda yeter diyen ve saate ilgi duymayan ve bir saat alıp takmak için foruma üye olan arkadaşları ayrı tutuyorum.
teng

teng

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPaz 16 Ekim - 23:42

kemal-cebeci demiş ki:
Tayfun bey tabiiki 45 -46 yıl sonra zenith tekrar kendi modelini yeniliyor. ve değişiklikler yapıyor ama satışta 1965 vintage john kenedy diye zenith de bu ibare yi kullanıyor. mekanizma olarak yenisini ve eskisini teknik ve kullanılan malzeme açısından incelemek biraz mühendislik gerektirir , . Yeni modellerin kasası altın olan da var çelik olan da tabii fiyatlar değişiyor. ama saatin görsel olarak orjinali bence bu modellerdir.
birde bu saatin kenedy zenithi olduğu zenith tarafındanda tescilleniyor..

Kennedy Zenith'inin gerçek olmadığına, o saatin Omega olduğuna dair kuvvetli iddialar var.
Saatin mekanizmasının nasıl olduğunu görmek için illaki mühendis olmak gerekmiyor. Saatlerle ilgilenen biri bakınca anlayabilir diye düşünüyorum.
Siz Zenith'in o saati Kennedy diye tescillediğini nerede gördünüz. Şimdi Zenith'in web sitesine baktım öyle bir yazı görmedim. Sadece new vintage yazıyor ? Ama saatin orijinalinin eski model olduğunu Zenith te kabul ettiği için new vintage serisine koymuş.
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 1:46

ebayda ve chrono 24 de satışta john kenedy 1965 vintage diye geçiyor saatten anlamak başka çelikten altından gümüşten anlamak başka birşey. ben kullanılan malzemenin kalitesi ve yapılan işçilik için konuştum. ebayda ve chrono24 de de bu ibare kullanılıyor. ve yurt dışı forumlarda. . mesela türkiyede üretilen çelik ben mke de çalışırken 35 mm uçs mermilerinin üretiminde olmuyordu ocaklardan tavlanıp menevişlendikten sonra preslerde parça kopuyordu ve ya seydişehir aliminyumun ürettiği aliminyum çelik tank savar mermisinin ucundaki çekirdeğin malzemesi için olmuyordu abd den geliyordu teknolojide kullanılan kesici uçlar genellikle isviçre patent lidir. mesela bıçakları düşünelim sivasta antepte su verilerek ve körüklerle tavlanıp dövülerek yapılan bıçağın çeliği çok iyidir ama paslanır.. oysa çok ucuza satılan çin bıçakları kalitesizdir ama paslanmaz..fakat kırılr ve iyi kesmez. ama antep bıçağı bilenirse çin bıçağını keser. çünki çeliği çok güçlüdür. illaki şu an üretilen saatlerin pahalılığı bir yerlerden geliyor olacak altın elmas çelik titan vb veya işin esprsi 1965 john kenedy diyerek ve ya aya ilk giden saat veya ünlü film aktristlerinin adı ile anılan..pazarlama tekniği sonuçta kapitalist sistemin bu sektörde yaptığı reklam.. zenith firması çıkıpta yok kardeşim bu model john kenedy falan demediği sürece avrupada ve dünyada bu böyle bilinecek herhalde.
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 2:01

kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 2:08

kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 4:20

teng

teng

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 6:49

kemal-cebeci demiş ki:
http://www.chrono24.com.tr/zenith/1965--id1799546.htm?query=zenith&goal_suggest=1&dosearch=true&manufacturerIds=265&urlSubpath=/zenith/index.htm bu na dersin tayfun üstadım

O da birşeymi babasının paslı Omega quartz saatine 20.000 tl isteyen de var. sahibinden.com da bu tür ilanlar dolu.Kör satıcının kör alıcısı olur misali,isteyenin bir yüzü kara deyip sallıyorlar fiyatları...
teng

teng

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 9:51

Kemal Bey yazılanların nesini anlamadınız bilmiyorum ama söylediğim çok basit birşey.
Zenith saat 500 lira öbür saatiniz de 10.000 lira değerinde ise öteki saatiniz normal olarak 20 kat daha değerli olmuyor mu ?
Ayrıca çok afedersiniz ama ne zaman yorum yapacağıma ben karar veririm.
vervito

vervito

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 13:41

Tayfun abi benim respirator de 450 tl'ye gelmedi miydi? Smile)
Bu arada Kenndy omega kullanmış hatta o saat şuanda Omega müzesinde.
Zenith kullandığı bir şehir efsanesinden öte değil.. Zenith marka olarak böyle bir iddiada bulunduğunu hiç duymadım. Varsa link verin lütfen.
kemal-cebeci

kemal-cebeci

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 20:46

saat satıştan çekilmiştir.. bu forumdan da üyelik kaydımın silinmesini rica edyorum konu kilitlensin.
deka

deka

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 21:41

Gereksiz mesajlar silinmiş ve konu kilitlenmiştir.
teng

teng

MesajKonu: Geri: orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy   orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy Icon_minipostedPtsi 17 Ekim - 22:12

Ben son mesajımın gereksiz olmadığını düşünüyorum. Orada tartıştığımız konu ile ilgili doğru bilgiler vardı.
Bu başlıkta yazdıklarımı saat satış bölümünde yazılanların doğru olması gerektiğini düşündüğüm için yazdım.Bu forum kimsenin özel standı değil, kimse satış bölümünde manipülasyon yapamaz. Yanlış bilgi verilirse kibarca düzeltilir. Buna benim olduğum kadar diğer üyelerin de hakkı vardır.
Ayrıca bir tartışma ortamında kimse kimseyi yalakalıkla suçlayamaz. Yapan da ağzının payını kibarca alır.
Ancak yazdıklarıma cevap verilemeyince hakarete uğrayan benim ama ben kimsenin kişiliğine hakaret etmedim. Buna rağmen bu seviyesizliğin ortaklarından biri gibi gösterilmeme de son derece üzüldüğümü belirtmek isterim.

orjinal zenith automatic 28800 respiratör john kenedy
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ORJİNAL ZENİTH AUTOMATİC 28800 RESPİRATOR
» Zenith Respirator kadranı aranıyor
» zenith 28800 respirator automatic
» zenith automatic 28800 respirator
» zenith automatic 28800 respirator-x modeli