1 ay öncesine kadar Japon saatlere karşı ciddi anlamda çok negatif bir bakışım vardı. Fakat siz değerli arkadaşların da etkisiyle bu durum biraz değişti ve, antikalardakiler hariç, ilk Japon saatim olan Orient'i aldım. Açıkcası kasa yapısı, özellikleri vs derken son derece beğenerek ve keyifle aldım saatimi. Bugün de kolumda olan ve mutluluk ile taktığım bu saatin ufak bir incelemesini sizinle paylaşacağım.
Orient DH00001B, Classic Automatic serisinden bir saat. Türkiye'de yaklaşık 1100 TL liste fiyatına satılmakta. Orient Caliber 48K40 mekanizması Japon üretimi olup yaptığım gözlemlemeye göre zaman tutması -1 saniyeydi. Otomatik mekanizma, 21600 vuruşlu ve 21 taşlı. 40-41 saat arasında pover reservi var. Zaten 12 yönündeki pover reserv göstergesi ile takip edilebilmekte.
Saatin çift zaman gösterge özelliği özellikle yurtdışı gezilerinde güzel bir opsiyon sağlıyor. Aynı zamanda alt tarafta gün göstergesi de mevcut.
İçeri doğru alçaltılarak oluşturulan kasa yapısı son derece güzel bir görüntü ortaya çıkmasını sağlıyor. Anti-refle safir camın sağlamlığını denemedim açıkcası
44,5 mm çapındaki saatin arka yüzeyi şeffak kapak yapılarak iç tarafın görünmesi sağlanmış. Arka tarafta da safir cam kullanılmış.
13-14mm kalınlığında olan saat, çok güzel ve şık bir klipsli deri kordon ile gelmekte. Son derece şık ve kaliteli bir saat ile Japon düşmanlığımı büyük bir tutkuya çevirmeyi başardım galiba. Bu konuda tüm arkadaşlara teşekkür ederim, sonuçta sizin yorumlarınız ile bu saate kavuştum.
yusufduz
Hayirli olsun, gule gule kullanin Cok guzel bir saat. Model kodu CDH00001B olmasin? Japon saatlerine iyi bir secim ile yelken acmissiniz. Orientlerin dakikligi Cosclu saatleri utandiracak seviyede Bu fiyattaki saatte 1 saniyelik sapma muthis. Bu arada yurtdisi fiyati da sadece 325$.
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
Orientlerin çıkış ayarları gerçekten İsviçre saatlerine ibret ve örnek olacak kadar iyi. geçenlerde Vervito ile Orient saatlere bakıyorduk (sonra gözleri karardı kendini kaybetti ve geçenlerde paylaştığı Mako saati aldı.) Bende altın kaplam klasik modelde bir Orient'e hayran oldum. Üstelik fiyatı da 400 tl civarında idi. Yeni bir makine aldığımda gidip resimlerini çekip sizlerle paylaşmak istiyorum, belki bir arkadaşımız için faydalı olur.
Bu arada Orient'in sapması günde +1 sn idi. (Yeni aldığım PO +4 sn gidiyor sabır sabır.. )
ytk
Güzel saat, iyi günlerde kullanın. Japonlar malzeme kalitesi ve sapma oranı daha iyi ayarlanmış mekanizmalarıyla gelişirken bir yandan da fiyatlarını uçurmayarak ayrı bir saygıyı hakediyorlar.
Bu vesile ile Alphaville'den "Big In Japan" şarkısı da başta Deniz olmak üzere tüm Japon Saat Sever dostlara gelsin
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
Şu 80'lerin tadı yok hala daha hocam (her ne kadar sonuna yetişmiş olsamda). Youtube'de liste yaptım Forever Young (Alphaville) olsun, Modern Talking olsun, kulaklarımın pası silindi bu güzel paylaşımla. Melodiler bile farklı.
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
Şu 80'lerin tadı yok hala daha hocam (her ne kadar sonuna yetişmiş olsamda). Youtube'de liste yaptım Forever Young (Alphaville) olsun, Modern Talking olsun, kulaklarımın pası silindi bu güzel paylaşımla. Melodiler bile farklı.
İmzamı koyarım. Aynen. Benim gibi 80-90'ların müziklerini arayanlar için tavsiyem "Capital Radio"yu dinlemeleridir. 101 FM frekansında yayın yapıyor.
@ Exern
Rica ederim
lombardo
Mesaj Sayısı : 106 Kayıt tarihi : 16/01/12 Yaş : 41 Nerden : İstanbul
öncelikle herkese merhaba.. sitenize yeni üye oldum.bende saat takıntısı oluşmaya başladı.sizden bir öneri almak istedim.şu iki model arasından hangisini tercih edersiniz.saatler orient FM00001B ve EV0R001BH dir. özellikle forumdan takip etiğim kadarıyla teng ve vervito üstadlar cevaplarsa sevinirim..yada bu ayarda seiko önerisi olan.. (fotoğraf yükleyemiyorum kususra bakmayın)