Türk Saatforumu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Saat Forumu-www.turksaatforumu.com - Saatlerin Hyde park'ı-Saat Sohbeti

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular

5 posters
YazarMesaj
bootsector

bootsector

Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Empty
MesajKonu: Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular   Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Icon_minipostedPerş. 8 Ara. - 8:58

Arkadaşlar selamlar. Longines Master serisinden 2 adet saat beğendim. Bu saatleri öncelikle bir paylaşayım.
1. http://www.authenticwatches.com/longines-master-collection-l26664783.html

2. http://www.authenticwatches.com/longines-master-collection-l26894785.html

1 numaralı saatin çapı 42mm gördüğünüz gibi. Şimdi soruma gelecek olursak: Bu saatin genişliği bizim Hezarfen ile aynı gibi mi durur beyaz kadranından dolayı? Bizim Hezarfen kaç mm idi bu arada?
Bir de kalınlık olarak 11mm demişler bir sitede. Bu verilen kalınlık doğru mudur? Hezarfen sanırım 16-17mm gibi bir kalınlığa sahipti camındaki bombe yüzünden. Kalınlık olarak benzer kalınlıklarda mı durur? Yoksa daha yüksek mi durur Hezarfenden.
Hezarfen ile karşılaştırarak sormamın sebebi boyutları daha rahat anlayabilmek.

2. saati kolunda deneyen hiç oldu mu? Genelde 44mm saatler kolumda hoş duruyor ama sanki 47.5mm biraz riskli gibi. Bu saatin kalınlığı nedir ve sizin bu saatin ebatları ile birlikte kalınlığı hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum.
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular   Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Icon_minipostedPerş. 8 Ara. - 9:16

no 1, @cowboy da var en tutarlı cavabı verecektir,
saatin toplam boyutu ideal, bileğiniz çok ince değilse gayet güzel durur, master serisi genelde flat cam kullanır, yükseklik doğrudur tümsek gibi durmaz;

no 2..bence çapı ile ters orantılı bir model !; bu modelin 42 mm si var diye hatırlıyorum
teng

teng

MesajKonu: Geri: Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular   Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Icon_minipostedPerş. 8 Ara. - 9:22

Hezarfen'in 43 mm çap 13 mm (12.90) yüksekliği var. ama camı oldukça bombeli
Gösterdiğiniz Longines'i gördüğümde bana herhangi bir tarafı garip gelmemişti. Nisbetli bir saat idi.
durdor

durdor

MesajKonu: Geri: Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular   Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Icon_minipostedPerş. 8 Ara. - 9:54

2. saat ile ilgili verilen bilgilerde yanlışlık olmasın? zira bu saat 47 mm ve içindeki 2824-2 olduğuna göre, takvimin daha ortaya kaymış olması gerekmezmiydi. 2824 bildiğim kadarıyla 26 mm civarı çapa sahip. saatin toplam çapı 47 ise, arada 20 mm'den fazla fark var. mekanizma tam ortaya konuşlandırıldığına göre, her iki taraftan 10'ar mm boşluk kalıyor. takvim diskinin biraz daha içeride olduğu düşünülürse, takvim penceresinin, kasnın en dış noktasından 12-13 mm içeride olması lazım. yani 1,3 cm. ne dediğimin tam anlaşılması için 47 mm'lik revue thommen ile beraber fotoğraflarını koyuyorum. ;

Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular L2.689.4.78.5Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular RThommen_16053.2533
egunns

egunns

MesajKonu: Geri: Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular   Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Icon_minipostedPerş. 8 Ara. - 10:15

durdor eta nın longines için özel çalıştığını biliyorum
durdor

durdor

MesajKonu: Geri: Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular   Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Icon_minipostedPerş. 8 Ara. - 10:23

47'lik kasayı dolduracak mekanizma mı yapıyorlar? egunns, öyle çapta bir kalibre varsa, bunu niye diğer firmalarda talep etmiyor. 45-50 mm arası saatlerde, eğer bu saat diver tarzı bir saat olmayıp ince bir bezele sahipse, revue'deki gibi garip bir pozisyonda takvim penceresi ortaya çıkıyor.
cowboy

cowboy

MesajKonu: Geri: Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular   Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular Icon_minipostedPerş. 8 Ara. - 20:09

1. saat benim ilk aldığım saat Smile Ben çok beğenerek takıyorum. Özellikle kahve deri kayışı takınca süper oldu... Ama bence ikisini de kolunda denemeden karar verme Smile Çok hassas olacağını sanmıyorum ama akşam boyutlarını ölçüp yazarım.

Longines Master serisinden bir saat hakkında sorular
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» saatimde garip bir durum (longines master collection)
» Longines Master Collection Moonphase
» Longines Master Retrograde (Resimler)
» Longines
» Longines Master Collection Retrograde