| 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi | |
|
+21ytk ofis gokhandeniz burbank caneryerinde Analyzer deka vervito Magneto krytime christiano cowboy haspirin Exern durdor teng Deniz-KSK GoZTePeLee asymptote brkgler MuhammetTüfekçi 25 posters |
|
Yazar | Mesaj |
---|
MuhammetTüfekçi
| Konu: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 6:39 | |
| Deri kordonlu ve otomatik bir saat bakıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim Not:Uzun yıllar kullanılacak sağlam olması ön planda | |
|
| |
brkgler
Mesaj Sayısı : 513 Kayıt tarihi : 29/01/11 Yaş : 41 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 6:45 | |
| marka önermek haddime düşmez ama pek çok kez sağlamlığıyla övündüğüm SEIKO ORIENT ikilisinden şaşma derim... otomatikleri ve istikrarları hakkında forumdan yararlanabilirsin | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 7:06 | |
| SEIKO 5 serisinden alıcam gibi görünüyor Saati yenilemenin vakti geldi.50 senelik saati kullanıyordum 5-6 aydır. | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 7:15 | |
| 400 liraya yurtiçinde bulunur mu bilmem ama Seiko' nun 6R15 mekanizmalı saatlerine bakmanızı öneririm. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 7:36 | |
| Seiko Military SNK803 saatinden alsam 10 sene dayabilir mi ortalama kullanımda.Tabi kişiden kişiye değişir fakat yinede malzeme kalitesi düzeyi bellidir. Ayrıca otomatik saatlerin bazılarında saatin ne kadar kurulduğunu gösteren göstergeler olabiliyormuş.Bu saatler ne kadardan başlar?En çok sıkıntı çektiğim konulardan biride o sabahları saatim çalışmayabiliyor bazen | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 7:52 | |
| saatin ne olursa olsun sen ona bir bba şevkati ile yaklaşırsan o yıllar boyu sana zamanı hatırlatacaktır Giriş seviyesi için SNK803 güzel seçim ucuza bir otomatik al tak bir kaç ay kolundan hiç çıkarma sürekli arka rotoru bir takip et... zaten sonra sende bu hastalığa yenik düşeceksin o bahsettiğin gösterge power reserve diye geçer... doğal olarak saatin makinesi modifiyelere uğradıkça fiyatlarıda artmaya başlıyor. ortalam bir power reserve eta makinalı sanırım 300 euro'dan başlar, ancak japonların fiyatları çok daha makul... | |
|
| |
GoZTePeLee
Mesaj Sayısı : 212 Kayıt tarihi : 24/11/11 Yaş : 41 Nerden : karşıyaka/İZMİR
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 7:53 | |
| 400 lira civarında çok güzel yurtdışından gelme tabi gun-metal seiko saatler var.üstadlara danışmak lazım ama gerçekten 10 sene gidecek bir saat.gun-metal olmasıda ayrı bir kalite.(silah malzemesinden üretim) | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 7:57 | |
| ortalama bir saatin dış mekanizması plastik alaşımlı olmadığı müddetçe uzun süre dayanır. Önemli olan içindekidir bunu unutmamak lazım 400tl ye çok seçenek var yahu bir gez dolaş saatçileri arkadaş hatta NACAR var bir bak inernette dolu dolu | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 8:01 | |
| Hor kullanmazsanız 10 değil 50 sene de dayanır. Otomatik saatlerde power rezerve özelliği çok gerekli değildir, saat bileğinizde kuruluyor zaten, bu saatler için zemberek tam kurulu iken ortalama 38-42 saat arası bir otonomi söz konusudur (saat belirtilen süre kadar kurulma gereği duymadan kendi kendine çalışır). Aslında bu süre çok yeterli bir süredir, gece uyurken saati bileğinizden çıkarsanız bile durmaması gerekir (tabi gündüz vakti bileğiniz çok pasif, hareketsiz kalmıyorsa). Bu arada yukarıdaki mesajda 6R15 mekanizma önermemin nedeni bu mekanizmalarda seiko nun 7S serisi makinelerinden farklı olarak manuel kurulma işleminin gerçekleştirilebilmesi. Sözün kısası 400 liraya alınabilecek en iyi otomatik saat bir seiko yada orient olur, marka belli doğru modeli bulmak önemli.. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 9:28 | |
| Hocam Fiyat/Performans ve sağlamlık olarak şu markaları sıralayabilir misiniz? 1)Orient 2)Seiko 3)Casio Orient nasıldır peki?Seiko'dan daha mı kalitelidir?Tabi her modelde kalite değişir ama genel olarak kalite benzerdir diye düşünüyorum | |
|
| |
Deniz-KSK
Mesaj Sayısı : 397 Kayıt tarihi : 01/11/10 Yaş : 37 Nerden : KARŞIYAKA
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 9:34 | |
| 1 ve 2 yer değişir benim listemde. 3 numarayada (limiti arttırarak) Swatch kronolu otomatik veya Citizen Eco-drive koyarım (15-20 yılda bir pil değişimi var) | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 9:34 | |
| Dijital saat düşünmüyorsanız Casio almanızı önermem. Orient ve Seiko' nun fiyat/performans oranları eşit derece iyi ve yeterlidir. Yalnız alacağınız saati mutlaka bileğinizde deneyerek almanızı öneririm. Orient' in çoğu otomatik saatlerinde rahatsız edici bir rotor sesi duyarsınız. Kimileri bu sesten rahatsızlık duymaz, aksine mutlu olurlar ama ben o gruptan değilim, siz de olmayabilirsiniz | |
|
| |
Deniz-KSK
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 9:36 | |
| Rotor seslerine gelirsek: Orient eski düzen TDI dizeldir, Seiko ise yeni teknoloji FSI benzinlidir. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 9:40 | |
| - MuhammetTüfekçi demiş ki:
- Hocam Fiyat/Performans ve sağlamlık olarak şu markaları sıralayabilir misiniz?
1)Orient 2)Seiko 3)Casio
Orient nasıldır peki?Seiko'dan daha mı kalitelidir?Tabi her modelde kalite değişir ama genel olarak kalite benzerdir diye düşünüyorum Orient Seiko birbirine oldukça yakın ürünler. Ancak iş Türkiye'de daha farklı. Ülkemizde satılan Seikoların arkasında duran bir saat firmasına henüz rastlamadım. Ancak Orient'in distribütörü daha ciddi davranıyor. Bak ben saat hastalığına Casio ile yakalandım daha küçücük bir çocukken dünya kupası özel üretimlerini aldırıyordum. Tabi o zamanlar geride kaldı tıpkı Casio'nun baz modelleri gibi Herneyse ben bir satış elemanı değilim bu sebeple onu alma bunu al demeyeceğim... Sadece alacağın saat için ayırdığın paraya elde edebileceğin en iyi ürün için sana yardımcı olmak niyetindeyiz burada hepimiz... Forumumuzda otomatik mekanizmalarla ilgili yerde yani BURADA ihtiyacın olan temel bilgileri bulabilirsin. Son bir seçenek olarak... internetten alışveriş yapıyor musun? Ebay vb.? | |
|
| |
teng
Mesaj Sayısı : 5338 Kayıt tarihi : 04/07/09 Yaş : 68 Nerden : İstanbul
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Ptsi 12 Ara. - 13:06 | |
| Geçenlerde Sirkeci'de Aslan Saatte otomatik bir Orient görmüştüm hala unutamadım.Power reseve göstergeli altın kaplama çok kibar bir saat idi, çelik kasalı olanı da vardı(.Sitesinde saati bulamadım.) Hatta bir ara gidip resimlerini çekip paylaşmayı düşünüyorum, belki bir arkadaşımıza faydalı olur diye. Şimdi sorabilirsiniz sen neden almıyorsun diye. Benim o kategoride avatardaki Zenith'im ve Le Locle'm var üstüne rumi de gelecek, zaten genelde daha spor saat takıyorum. Kullanamam diye düşünüyorum. Ama bu saatin çıkış ayarı da çok iyi idi. 1 sn gösteriyordu.Ve fiyatı da 400 tl civarında idi. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 8:55 | |
| İnternetten alışveriş şansım var fakat yapmak istemiyorum.Swatch hakkında ne düşünüyorsunuz?350 liraya güzel saatleri var gibi görünüyor.Ayrıca "Citizen" fiyatları nasıldır?400 liraya modeller bulabilir miyim?Özellikle 50 senelik citizen saatin çalıştığını görünce sempatim arttı. | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 9:24 | |
| Swatch kesinlikle almayın, çok kalitesiz ve dayanıksızlar.. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 9:34 | |
- İnternetten alışveriş şansım var fakat yapmak istemiyorum.Swatch hakkında ne düşünüyorsunuz?350 liraya güzel saatleri var gibi görünüyor.Ayrıca "Citizen" fiyatları nasıldır?400 liraya modeller bulabilir miyim?Özellikle 50 senelik citizen saatin çalıştığını görünce sempatim arttı.
Her zaman söylediğimiz gibi... Saat sadece dıştan göründüğü gibi bir eşya değil. Ben sizin yerinizde olsam bir saatimi harcar ve pilli mekanizma, otomatik mekanizma, kurmalı mekanizma nedir? temel işlevlerini öğrenirim. Daha sonra bütçemi ona göre yönlendiririm. Saat dünyasında marka çok... Ayrıca sana yaklaşık yüz senedir çalışan saatler de olduğu söylenirse şaşırma bu oldukça yüksek bir ihtimal... Bu işin özü mekanizmalarında gizli... Türkiye'deki bazı alışveriş sitelerinde de 400 liraya az kullanılmış ve bakımı yapılmış çok kaliteli saatler bulmak mümkün... Hele e-bay de bazen çok değerli eserler denk geliyor. Not: Bilmeden alacağın ucuz yollu bir saat seni en fazla evine kadar taşıyacaktır. Bilerek alacağın pilli bir saat sana yakın zamanda bir otomatik aldıracaktır. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 9:49 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 9:55 | |
| Ben size deri kayışlı Orient önermiştim ? | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 9:58 | |
| - teng demiş ki:
- Ben size deri kayışlı Orient önermiştim ?
Nerde hocam ?Göremedim kusra bakmayın | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 10:02 | |
| - teng demiş ki:
- Geçenlerde Sirkeci'de Aslan Saatte otomatik bir Orient görmüştüm hala unutamadım.Power reseve göstergeli altın kaplama çok kibar bir saat idi, çelik kasalı olanı da vardı(.Sitesinde saati bulamadım.) Hatta bir ara gidip resimlerini çekip paylaşmayı düşünüyorum, belki bir arkadaşımıza faydalı olur diye. Şimdi sorabilirsiniz sen neden almıyorsun diye. Benim o kategoride avatardaki Zenith'im ve Le Locle'm var üstüne rumi de gelecek, zaten genelde daha spor saat takıyorum. Kullanamam diye düşünüyorum. Ama bu saatin çıkış ayarı da çok iyi idi. 1 sn gösteriyordu.Ve fiyatı da 400 tl civarında idi.
Burada Yarın havaalanına giderken o tarafa geçebilirsem resmini çekeceğim | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 10:05 | |
Otomatik saat almak istediğim kesin fakat 400 lira civarı deri kayışlı model pek bulamadım.Seiko 5'lerin hepsi çelik kordonlu Çelik kordonlu olmasının ne sakıncası var? En çok 30-40 liraya kaliteli gerçek deri kordon taktırabilirsiniz. Hem deri kordon kullanımı yazın terlemeden ötürü pek sağlıklı değildir, çok sıcak yaz günlerinde çelik kordonuyla, diğer günlerde deri kordon ile kullanırsınız böylesi daha iyi olur. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| |
| |
teng
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 10:39 | |
| modelini nette bulamadım. ama yarın gidersem öğrenirim. | |
|
| |
durdor
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 10:51 | |
| - asymptote demiş ki:
- 400 liraya yurtiçinde bulunur mu bilmem ama Seiko' nun 6R15 mekanizmalı saatlerine bakmanızı öneririm.
6RXX serisi kalibreler pahalıdır, Anantanın bazı modellerinde de kullanılır. o fiyata bulmak pek mümkün değil. 6R içeren sıfır bir seiko, tahminimce yurtdışında en ucuz 500 USD. Türkiye'de 6R kalibreye sahip modellerden, en uygun olarak premier serisi otomatikler bulunabilir. (minimum 1200 TL'den başlıyor.) | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 18:40 | |
| | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Salı 13 Ara. - 19:39 | |
| - brkgler demiş ki:
- Ten hocam bahsettiğiniz Orient bu model CFD0E00(x)W olabilir mi?
BURADAKİ ÖRNEKLERE BİR BAKALIM[u] Bunlar değil, daha güzel ve klasik bir saat idi. | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Çarş. 14 Ara. - 3:58 | |
| hocam şöyle bir modelimiz daha var buyrun BURADAN bakın | |
|
| |
durdor
| |
| |
Exern
Mesaj Sayısı : 275 Kayıt tarihi : 28/08/11 Yaş : 40 Nerden : IZMIR
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 11:20 | |
| Abe alasin bi Orient Mako, bakasin keyfine Mako 41mm: Mako XL 44mm: | |
|
| |
teng
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 11:26 | |
| | |
|
| |
Deniz-KSK
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 11:28 | |
| Şu makolarda siyah üstü beyaz yazılı tarih-gün çarkıda olsaymış tadından yenmezmiş o vakit.. | |
|
| |
asymptote
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 12:31 | |
| yarın margafonide orient saatler indirimle satışta, belki güzel modeller düşer.. ilgilenen arkadaşlara hatırlatmış olayım.. | |
|
| |
Deniz-KSK
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 19:36 | |
| Markafoni bilgilerini naklen geçiyorum, maksat kamu hizmeti olsun. Forumdaşlar faydalansın. FDB08004B0: 389 TL FDW01001B0: 461 TL FEM65001BV ve diğer 41mm'lik küçük Mako'lar: 293 TL FEM75001BV ve rengi değişik diğer büyük Mako'lar: 389 TL Herkesin peşinde koştuğu FFT00004B0: 701 TL 200m'lik bir diver SEL03001B0: 893 TL Open heart Orient Star YFH02001B0: 752 TL Bir sürü yığınla model var, bakmakta fayda var. | |
|
| |
haspirin
Mesaj Sayısı : 272 Kayıt tarihi : 04/01/10 Yaş : 46 Nerden : Ankara
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 20:47 | |
| fiyatlar piyasaya göre nasıl acaba markafonide? | |
|
| |
Deniz-KSK
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 22:20 | |
| Benim saate 377 TL fiyat vermişler, ben eylül ayında yetkili saatçiden pazarlıkla 370'e almıştım. Fiyatlar 3 aşağı, 5 yukarı böyle bayilerde de. Ha ne olur en iyi ihtimalle 370'lik saati kıran kırana pazarlıkla 350'ye bırakırlar dışarıda. Bence fiyatlar iyi özellikle Mako isteyenler kaçırmamalı. | |
|
| |
cowboy
Mesaj Sayısı : 484 Kayıt tarihi : 15/09/09 Yaş : 40 Nerden : istanbul
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 15 Ara. - 23:22 | |
| Ray için ben 300 lira vermiştim yakın zamanda Yani markafoni fiyatı daha iyi... Düşünenler kaçırmasın Eşime aldığım saatte var ve %50 indirimli olarak :( ben 250 TL vermiştim yanlış hatırlamıyorsam. Sitedeki fiyatı 193TL | |
|
| |
durdor
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Cuma 16 Ara. - 2:03 | |
| - Deniz-KSK demiş ki:
- Markafoni bilgilerini naklen geçiyorum, maksat kamu hizmeti olsun. Forumdaşlar faydalansın.
FDB08004B0: 389 TL FDW01001B0: 461 TL FEM65001BV ve diğer 41mm'lik küçük Mako'lar: 293 TL FEM75001BV ve rengi değişik diğer büyük Mako'lar: 389 TL Herkesin peşinde koştuğu FFT00004B0: 701 TL 200m'lik bir diver SEL03001B0: 893 TL Open heart Orient Star YFH02001B0: 752 TL
Bir sürü yığınla model var, bakmakta fayda var. Koyu renkle işaretlediğim modele dikkat!! yurtdışı liste fiyatı 1000 USD. AR kaplı safir cam var. Mekanizması 40N5A, second hack ve elle kurma imkanı var. Aynı mekanizma 300 metrelik seramik bezel versiyonunda da var. kullanıcılar günlük sapmasının 1-2 sn olduğunu belirtiyor. özellikleri; (ISO anti-shock ve antimagnetik sertifikaları mevcut) Mechanical Movement : ORIENT caliber 40N5A Made in Japan Self-winding & Hand-winding movement Self-winding movement Enhanced shock proof 22 jewels 21600/hour vibrations Power reserve indicator, Date indicator Stainless steel case and bracelet One-way rotating bezel Sapphire crystal Screw caseback Screwed-down crown Diameter 46.00mm Thickness 13.30mm Water resistant to 200m (Certificated by ISO 6425 diver’ s watches, ISO 764 antimagnetic watches and ISO 1413 shock-resistant watches) | |
|
| |
Deniz-KSK
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Cuma 16 Ara. - 3:02 | |
| İmkanı olanlar bence kaçırmamalı, fiyatlar iyi çünkü. | |
|
| |
christiano
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Cuma 16 Ara. - 7:34 | |
| Ben Hamilton saatimi acilen satmak zorundayım,uygun fiyat olduğunu düşünüyorum,ilgilenen arkadaşlar Orjinal saat alım satım bölümünden bakabilirler arkadaşlar. | |
|
| |
krytime
| |
| |
MuhammetTüfekçi
| |
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi C.tesi 17 Ara. - 10:53 | |
| Bu arada markafonideki saatlerden önerisi olan var mı? | |
|
| |
Magneto
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi C.tesi 17 Ara. - 15:46 | |
- Bu arada markafonideki saatlerden önerisi olan var mı?
markafoniden beğendiğin saatlerin fotolarını yükle buraya , ona göre yardımcı olalım... Ama beğendiğin saatte güzel bir saattir . Başını ağrıtmaz | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 22 Ara. - 5:18 | |
| Seiko'mu önerirsiniz,yoksa Orient mi?(Sağlamlık bakımından) | |
|
| |
brkgler
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 22 Ara. - 6:16 | |
| aynı klansmandalar zaten... Klasik severim diyorsan Orient tavsiyemdir. bol seçenek sunar... Klasik ve spor karışımı dersen çelik bilezikleri ve dolgun görünüşleriyle SEIKOnun vazgeçilmez modelleri bulunmakta...
| |
|
| |
vervito
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 22 Ara. - 13:11 | |
| Mustafa bey seiko ve orient arasında çok fark aramayın. makineleri ortak fabrikalarda üretiliyor zaten. ama orient biraz daha sağlam makineleri kendine ayırıyor. seiko zaten klasik seiko5 ve diğer ucuz denebilecek otomatik serilerini kineticler çıktıktan sonra dışlamış gibi hafiften. daha çok springdrive teknolojisinin geliştirilmesi üzerine yoğunlaşmış. makine hasssasiyeti konusunda orient derim ben. ama görüntü olarak çok beğendiğiniz seiko da varsa alın. | |
|
| |
deka
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Perş. 22 Ara. - 22:49 | |
| Ancak şu da bir gerçek ki, günümüz saatlerinin arka camları kapaklı olduğu için makianaları görüyoruz ya, Seiko makinaları daha bir hoş, estetik duruyor, Orientlerin makinaları daha kaba,saba. | |
|
| |
MuhammetTüfekçi
| Konu: Geri: 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi Cuma 23 Ara. - 8:31 | |
| - deka demiş ki:
- Ancak şu da bir gerçek ki, günümüz saatlerinin arka camları kapaklı olduğu için makianaları görüyoruz ya, Seiko makinaları daha bir hoş, estetik duruyor, Orientlerin makinaları daha kaba,saba.
Alacağım model büyük ihtimalle "Çelik" kapaklı olacak cam değil.Bu neden kaba saba olması önemli değil | |
|
| |
| 400 liraya kadar sağlam saat tavsiyesi | |
|